Canon EOS 5d Mark II + Canon EF 50mm f/1.8 II (objektivet är dock sålt så jag har det ej kvar).


Känner inte någon riktig motivation... Jag vet att jag har 20 trogna följare som tittar in här men...
Det känns ändå inte som om det är värt att lägga ner så mycket tid på att blogga och fixa när det inte är mer än 3-20 som läser min blogg varje dag.. Jag vet inte vad jag gör fel? Kankse är det att jag inte bloggar så mycket.. Jag vet inte. Men det känns rätt meningslöst att ja nu går in på mitt 4:e år med bloggen och har fortfarande inte fler än 20 läsare... Sen ser man vissa som börjar i juni 2011 och har 500 prenumeranter på bloglovin... Sen är det otroligt störande att det än idag inte finns nått sätt för oss små bloggare att få synas. Dom som syns på blogg.se's startsida under kategorin mest aktiva är enbart bloggar med minst 1000 besökare varje dag!! Det borde finnas någonstans som man kan få synas och visa var man går för... Sen är det ju upp till folk att fatta tycke för ens blogg. Gillar man foto kanske man börjar läsa, gillar man vardagsbloggar kanske inte min blogg är den perfekta men man kan alltid utvecklas. Sen vet jag inte om det är nödvändigt att byta från blogg.se till nått annat för att synas...??

Det här är iallafall ett problem för mig. Jag otroligt tacksam för alla sköna kommentarer jag får om att jag är duktig på att fotografera, men det behövs mer än det efter 4 år för att jag ska få motivationen att verkligen satsa på bloggen och göra den till någonting.
   0 Kommentarer     // Stilleben  

 

 

 Jag beställde ett nytt objektiv för en stund sedan!!!

Den känsla som uppstår när man trycker objektet till varukorgen är ju GRYM!! Jag har aldrig varit så taggad på ett objektiv förut. Sedan jag sålde mitt 50mm har det inte gått en dag förens jag har saknat det!! Man måste bara ha ett 50mm i sin utrustning, så är det bara. Det är otroligt svårt att fota inredning, porträtt på väldigt nära håll, hotellrum m.m, med ett 70-200, 100 eller 135. Men eftersom jag inte har haft ett 50mm under Åre vistelsen så fick det helt enkelt fungera med ett 70-200mm. Det kommer bli en lättnad när den kommer på posten i slutet av veckan.

 

Objektivet var dessutom nedsatt!

Jag trodde inte att det skulle vara det men jag kollade efter och så var det. Ord. 3 490 kr men nu var det rea så då fick jag det för 2 990 kr. Dessutom var det ett erbjudande om att få köpa 2 nummer av Digital Foto för endast 1 krona och det tackar man ju inte nej till! Är spänd på att se vilka nummer det är. Hoppas dom är bra även fast dom var billiga. Jag brukar ju inte tycka om att läsa fototidningar för jag tycker inte att dom ger mig nått.. Jag blir inte inspirerad eller instresserad av att läsa en fototidning. Ibland blir jag det men då står det nått väldigt intressant. Kanske om ett objektiv eller om hur man får en viss bild. Dock brukar jag väldigt ofta bläddra igenom fototidnigar men som sagt, de flesta ger mig inget. Jag blir mest trött på all reklam som tidningarna är proppade med!!

 

Väntar spänt på objektivet.. Man kan säga att jag köpt en julklapp till mig själv!


Canon EOS 5d Mark II + Canon EF 50mm f/1.8 II


Helgen i Åre har varit helt underbar som sagt!!
Jag har bastat, relaxat i Saunaworld, ätit god mat, sovit som en prins och bara fått vila upp mig!! Känner mig taggad inför veckan då jag ska se över mina tillgångar.. Vill väldigt gärna köpa mitt blivande Canon EF 50mm f/1.4 USM eftersom jag inte har mitt andra 50mm kvar. Man måste ha ett 50mm annars fungerar inte vardagen. Jag har faktiskt haft rätt svårt att fota här inne på hotellet. Man vill ju gärna inte ta upp en stor telezoom vid matbordet..

Nu blir det sömn. Har varit riktigt trött nu under kvällen, vet inte om det är bastun eller om jag bara behöver sova lite. Skriver imorgon som vanligt och visar bilder.
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Canon EOS 5d Mark II + Canon EF 50mm f/1.8 IIJAG VILL BARA SÄGA GOD JUL!!
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Canon EOS 5d Mark II + Canon EF 50mm f/1.8 II


Vi kom fram till Åre vid tre tiden, sedan dess har det bara varit en sjukt mysig kväll!!
Vi har ätit en trerättersmiddag och njutit av massor med chips och godis till Bingolotto på tv4. Imorgon vid tio tiden ska vi gå ner och bada i äventyrsbadet!! Tror det kommer att bli awesome!! Sen blir det Julfrukost, Jullunch, Kalle Anka, Julbord, Paket öppning och mys på hotellet!! Ska fota massor, det är enormt mysigt här!!

   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Canon EOS 5d Mark II + Canon EF 50mm f/1.8 II


Imorgon åker vi till Åre för att fira jul!! Det kommer bli awesome! Det blir troligtvis lite bloggning från bilen, men om inte så kommer jag att fixa lite på min design som faktiskt inte är klar än... Sen ska jag berätta en pinsam sak som hände mig idag... Då menar jag verkligen pinsam...
   0 Kommentarer     // Stilleben  

Canon EOS 5d Mark II + Canon EF 50mm f/1.8 II (Nu är det sålt så nu har jag inget 50mm objektiv, känns tungt).
Testade att göra ett lite roligare inlägg med bilder.. Fungerar ju det med.

   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Canon EOS 5d Mark II + Canon EF 50mm f/1.8 II


Tänkte visa några bilder och säga godnatt!! Har haft fullt upp idag...
Det är lite stessigt nu i skolan eftersom det snart är Jullov så jag kommer inte kunna uppdatera med så mycket text men jag ska försöka visa massor med bilder!! Har redigerat över 80 nya vinterbilder.
   0 Kommentarer     // Stilleben  

Canon EOS 5d Mark II + Canon EF 50mm f/1.8 IIImorgon kommer troligtvis mitt nya objektiv!!!
Jag är så enormt spänd på att få testa det, dock måste jag vänta tills torsdag för att jag ska kunna testa det i bästa möjliga ljus. Då är det julavslutning på Hedbergska så då slutar jag tidigt!
Kommer testa det riktigt mycket i Åre också. Tror det kommer att briljera.
Och för att få lite extra pengar har jag sålt mitt Canon EF 28mm f/2.8 och mitt Canon EF 50mm f/1.8 II. Måste säga att det inte riktigt var ett lätt beslut. Känns lite jobbigt att släppa mitt 50mm... Jag har haft det så länge!!

Efter jul ska jag beställa mitt nya Canon EF 50mm f/1.4 USM!!
Tror det kommer bli awesome! Jag skulle vilja ha det nu då jag åker till Åre men jag känner att jag får vara nöjd med mitt 70-200, 100 och nu mitt 135. Sen kan det vara skönt att investera i något i början av året. Alltid när jag investerar i nått nytt får jag en riktig fotoboost!! Jag blir enormt taggad och fotograferar oftast otroligt mycket!!


Nu börjar designen ta fart!! Fattas en meny och lite annat...
Ska lägga mig och se film nu. Imorgon är det som sagt en stor dag för mig!
   1 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Canon EOS 5d Mark II & Canon EF 50mm f/1.8 II
+ Bländare 2,8, Slutartid 1/40, ISO 100

   0 Kommentarer     // Stilleben  

Canon EOS 5d Mark II + Canon EF 50mm f/1.8 II


Shit vad det är mycket nu!! Har inte hunnit redigera bilderna förutom dessa..
När jag kommer hem från skolan är jag typ trött och känner typ att jag enbart vill lägga mig ner och sova. Men det gör jag inte. Dock vet jag inte riktigt vad jag gör men tiden går ändå...
Helt plötsligt sitter jag och chattar med folk i en timme på facebook utan att reflektera över hur länge jag faktiskt suttit och gjort det. Skrämmande!!

Jag har iallafall hunnit göra två affärer den här dagen.
Har sålt både mitt Canon EF 50mm f/1.8 II och mitt Canon EF 28mm f/2.8 Vidvinkel!! Så nu har jag cashat in 2500 kr!! Känner mig över lycklig. Ska ha ett möte med banken på torsdag så nästa veckan någon gång ska jag ha mitt nya Canon EF 135mm f/2.0 L USM!! Det kommer bli awesome!! Får se om jag beställer ett 50mm 1.4 USM också. Har inte riktigt bestämt mig. Känner att det går fett mer pengar just nu!!


Godnatt!! Skriver och visar förhoppningsvis ny redigerade bilder!!
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Canon EOS 5d Mark II + Canon EF 50mm f/1.8 II


Tänkte bara titta in och visa några bilder!
Jag skulle ha gjort det redan när jag kom hem men jag bestämde mig för att göra jul i tvättstugan och därefter har jag sett Anno 1790, ätit en väldigt god middag och nu senast skrivit klart en historia uppgift som jag hade tills imorgon. Apropå imorgon... Då har vi lucia på Hedbergska!! Tror det kommer bli väldigt juligt och mysigt.


Skriver imorgon och visar ännu mer vinterbilder. Idag har det snöat hela dagen!!
Tog en sväng med kameran förut också, hann dock inte redigera dom bilderna. Godnatt!
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

image description
iPhone4 + Picture Show + InstagramSitter på skolan nu i datorsalen.
Känner att jag bara vill hem för tillfället!! Vill hem och fota all snö som har kommit. Det snöar för fullt. Hoppas verkligena att det fortsätter snöa nu! Jag vill verkligen ha en riktigt bra vinter i år med. Dock är det snö i Åre och det glädjer mig!! Längtar som en galning tills vi ska åka.
Bilden är fotad för flera veckor sedan!! Men iPhone appen fungerar ju inte!!

Nu ska jag logga ut! Visar några bilder jag tog igår när jag kommer hem.

   0 Kommentarer     // Instagram  

Canon EOS 5d Mark II & Canon EF 50mm f/1.8 II + Canon RM-E6L IR-Fjärr + Ficklampa
+ Bländare 1,8-2,0, Slutartid 1/8, ISO 200


Idag har det varit stor städdag på mitt rum!! Kände att det var dags.
Nu är det riktigt fint med många fina smågranar lite här och var... Känner att det som fattas nu är riktigt mycket snö och typ minus 10 för att man verkligen sak få dom rätta julkänslorna som man egentligen skulle haft vid det här laget...

Apropå snö så har det faktiskt kommit ett tunt lager som faktiskt ser ut att stanna.
Det har varit jätte fint vinterlikt väder idag. Någon minus, is överallt, hård snö, fint snötäcke på granar och björkar. Tog en liten snabb promenad i morse med kameran. Fotograferade granar, kvistar, fotbollsnät och gallar!! Allt hade ett fint snötäcke över sig. Ska redigera några bilder och visa imorgon, tror dom blev riktigt bra!


Nu blir det till handfatet och skjölja bort mit hudmask som jag förövrigt lägger varje kväll mot mina finnar. Det börjar faktiskt bli bättre.. Ses imorgon, hoppas på snö!! :D

Canon EOS 5D Mark II + Canon EF 50mm f/1.8 II


Det känns som om snön aldrig kommer få stanna!!
Nu har det snöat ena stunden och andra regnat i snart tre dagar!! Det är så irriterande att man ständigt blir glad över att gräsmattan snöat över och lite senare är man arg för att den precis regnat fram igen!
Det ska inte regna i december, det ska inte regna på vintern! Känner mig trött och less på den här överdrivet långa hösten och den enormt dåliga vintern. Dessutom sägs det att om man får en bra vinter får man en bra sommar... Så det betyder att sommaren kommer suga 2012??!!!

Idag är det grått och tråkigt så jag kommer spendera tiden inne.
Vi håller på i köket!! :D Varar att hjälpa pappa med att redigera bider i photoshop. Laddade nyss hem några nya actions som jag tänkte att jag skulle leka lite med lite senare ikväll. Ska även städa klart mitt rum ikväll.
Har börjar med en riktig storstädning där jag sorterar allt!! Kläder, kameraprylar, papper, sladdar, böcker o.s.v. Har även hämtat upp en bättre skrivbordsstol från förrådet. Jag sitter aldels för lite vid mitt snygga skrivbord. Sitter nästa alltid och bloggar i sängen vilket kan bli lite jobbigt ibland.
Så ikväll ska jag mysa vid skrivbordet och blogga, leka i photoshop och äta gott godis!! Möjligt att jag tar tag i en läslogg som ska in nästa vecka...


Hoppas ni får en riktigt trevlig dag!! Det är ju trots allt lördag och imorgon är det tredje advent!! :D
P.S. Har inte hunnit fota så mycket SNÖBILDER eftersom det inte finns någon snö.. Men jag lyckades ta några igår som jag redan har redigerar, visar dom senare.
   2 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Till veckan ska jag köpa den här sköna gobiten!!

Jag har länge funderat på att köpa det men den här veckan kände jag bara för att göra nått drastiskt! Så nu har jag lagt ut mitt 28mm och mitt 50mm samt min kameraväska till försäljning på blocket.se.

 

Mitt fotade har ju inte varit på topp så jag tänkte att det kanske behövdes ett efterlängtat objektiv för att få fart på det och jag tror jag har rätt! Känner mig iallafall väldigt taggad på att fota för tillfället...

 

Dessutom ska jag köpa ett nytt 50mm nästa vecka också, troligtvis... Då slår jag dock till på 1.4. Har också velat ha det hur länge som helst!! Men ni vet ju hur det är, veckorna går och pengarna lika så. Jag trodde att jag inte skulle kunna köpa dessa innan jul men vips så går det!! Bara man sätter sig ner och räknar och sätter ett mål!! Jag har bestämt mig för att leva billigt den här månaden, just för att jag ska ha råd att köpa mina efterlängtade objektiv! Även om jag tar största delen av pengarna från banken.


Canon EOS 5d Mark II & Canon EF 50mm f/1.8 II + Canon RM-E6L IR-Fjärr + Ficklampa
+ Bländare 1,8-2,0, Slutartid 1/8, ISO 200


Hejsan!! Den här veckan har jag inte orkat fixa med designen. Känner att jag få ta det till helgen!!
Jag har iallafall gjort en massa annat som vanligt... Det finns alltid massor att berätta om när man varit borta från bloggen ett tag som jag har varit. Det är dock rätt skönt att ha det som reserv.. Det är ju inte varje dag som man verkligen känner att NU ska jag blogga yippie!!

Designen börjar iallafall ta sig tycker jag?!!
Nu fattas naturligtvis en header sen är det lite andra sköna saker som ska på plats. Det ska fixas i kamerautrustningsinlägget samt om mig-inlägget och lite annat som ska in i side samt kommentarsfältet som behövs fixas till lite men det kommer nog bli riktigt bra!! Har ni märkt att det snöar väldigt mycket på min blogg?
Vill bara säga att jag har använd mig av två olika koder. Den ena snöar fort och mycket och den andra snöar lite långsammare och lite blandade storlekar på snöflingorna.
Hoppas ni blir nöjd med designen för det kommer jag nog bli. Skönt att få en lite mer prydlig design igen. Dom senaste har ju varit väldigt vita, även om jag faktiskt tycker att det är stil rent och jävligt snyggt!! Men nu ville jag ha snöfall och lite mer vinter så då fick det bli ny stil igen!

Bilderna ovan tog jag igår sent på kvällen.
Kände att jag var tvungen att vara kreativ!! Så jag tog min lilla ficklampa och gjorde några små bilder. Har några fler... Det var dock inte det lättaste. Försökte ett tag innan jag fick till mina hjärtan och stjärnor. Jag är ju inte GRYM på att måla så...


Nu ska jag skriva på ett till inlägg där jag ska avslöja en sjukt rolig sak som kommer ske nästa vecka!!!