Internet kronglade igår på grund av åskan så något granola-recept kom aldrig som utlovat, men nu så!! Oj oj vad god den blev. En granola upplevs lite lyxigare än musli. Den är gyllenbrun och extra krispig. Om en läser granola recept så säger många att man tar vad man har, men det är ju inte alla som har flera olika sorters nötter, honung, fröer och allt som behövs för att lyckas skapa en sprudlande god granola. Så jag säger inte så, utan jag säger, det är värt att hoppa på cyckeln till närmsta affären och lägga ner lite extra pengar på att skapa dig en alldeles egen, god och nyttig granola där du vet vad innehållet är. 
 
Min granola har inga specifika mått utan du får gå på känslan. I en granola vill man inte bara äta havregryn så försök ha en jämn mix. I en skål fil går allt från två till tre skedar granola, då vill en inte enbart äta havregryn utan gärna knapra igenom en mandel, känna ett linfrö och se solroskärnornas gröna färg. Så ha det som en måttstock när du gör din granola. Nåja... 
 
Börja med att slå på ugnen på omkring 150 grader. Ta fram en plåt och förbered den med ett bakplåtspapper. Sen häller du upp 8 dl havregryn i en skål, sen plussar du med det du gillar, så som solroskärnor, mandlar, hasselnötter, linfrön, pumpafrön. Använd dl-mått, häll först i en dl, blanda runt och därefter ser du ifall du behöver plussa med ännu en dl.
 
När alla fröer och gryn är ihopblandande rör du ner honung och kokosolja, några teskedar vardera. Blanda runt noga och sen häller du uppe ett tunt lager med granola på din plåt och sätter in i ugnen. Rör om granolan då och då i 15-20 minuter så att den inte bränns. Sen gör du så här tills hela din granola har gräddats och blivit krispig och brun. KLART!! Hoppas det ska smaka! 

Tillägg // Smaksätt med vaniljsocker och kardemumma för att på en himmelsk smak! Går också lika bra med bara kokos/honung. 
   0 Kommentarer     // Tipslådan,   Ätbart  
Kommentera inlägget här: