I dag åkte delar av familjen ut i skärgården för middag och lite ny luft. Visar mer bilder imorgon men en blid bjuder jag minsann på och det är på min pistageglass. Så gott! Har under det hör året blivit helt tokig i pistageglass, kan äta hur mycket som helst!! 
   0 Kommentarer     // Skärgård,   Sommaren,   Vardagsbrus     0 Kommentarer     // Ätbart  
 
 
 
 
 
 
 
 
Ännu en dag på stranden blir det i dag... Finns inte så mycket att säga eftersom det i princip är vad jag gör hela dagarna, stranden, bada, stranden bada osv. I dag ska jag dock se till att få lite saker gjorda... Berättar mer om det lite längre fram men igår startade jag ett webbmagasin som kommer att heta Mosebacke Interiör. En tidning som kommer vara gratis och tillgänglig för alla att läsa här på internet. Hoppas kunna skapa ett magasin som står i kontrast till vad tidningshyllorna på Ica har att erbjuda. Berättar mer om detta i ett enskillt inlägg för nu ska jag bada!
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
 
 
En frukost full av färg och smak. Överfyllda brödskivor som rostats varma är min favorit i sommar. Juice med lime är en annan och en filskål med frukt en annan. Har du några favoriter så här på sommaren?
   0 Kommentarer     // Ätbart  
 
 
 
 
 
Tre vykort från ett balkonghäng med Miranda i tisdags. God vegetarisk mat framför Allsång på Skansen, sedan blev det häng i hängmattan, prat om allt och ingenting, skratt och mycket av detta under solcellsslingor och en sommarhimmel.
   0 Kommentarer     // Sommaren,   Vardagsbrus  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sånt som bara går om sommaren det är att kvällsbada. Bada då solen är på väg ner, då vattnet är mörkt och varmt och då allt är tyst stilla. Med det skriver så går jag ner och tar mig i ett kvällsbad.
   0 Kommentarer     // Fotografier,   Sommaren  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sommar kort och gott. Så summerar jag mitt besök på Fjäderholmarna. När vi väntade på färjan var det strålade sol, när vi gick ombord på färjan började molnen komma. Väl ute på Fjäderholmarna försvann solen. Efter en och en halv timme var solen tillbaka för att stanna. Alltså kort och gott, svensk sommar. På ön dracks det isvatten, åts det två sorters meloner och badades. Om du har vägarna förbi Sthlm och vill uppleva skärgård snabbt, ta dig till kajen vid Gamla Stan och ta Fjäderholmslinjen till Fjäderholmarna och bada, njut och ät gott. Och stanna gärna till kvällen och upplev kvällssolen. Tips!! 
   0 Kommentarer     // Fotografier,   Fotografier,   Sommaren  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Norrviksand, en plats som inte allt för många känner till. Dit åkte jag och brorsan igår. Vattnet var vindstilla, luften lika så. Efter några dyk och dopp blev det sallad på klipporna. Att hoppa i från en klippa är något speciellt. Det går inte att jämföra med att gå i från en strand. Undra om jag inte gillar klippbad lite mer än strandbad faktiskt... I dag är det över 40 grader i solen vilket är hur härligt som helst. En ska inte klaga på värmen, snart önskar vi lite värme igen. 
   0 Kommentarer     // Fotografier,   Sommaren  
 
 
 
 
 
Ja så var dom hos mig äntligen, mina nya dojjor. New Balance 420. Utmärkt att gå runt i nu i sommar men funkar lika bra på hösten och våren. I dag blir det lite jobb, men först lutar det åt ett tur till havet för bad och soft på klipporna. 
 
Note: Vill någon mejlväxla med mig, skriv då till mig på mosebackes@gmail.com så lär vi känna varandra. Jag vill veta hur du har det i sommar, vad du har gjort, vad du har för planer för den resterande tiden av sommaren. Mejla mig! :)
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår åt jag en av mina hitintills godaste frukostar med smoodi i glasflaska. Gjorde en smoodi med hallon, blåbär, vattenmelon och pressad lime. Verkligen att rekomendera! Limen och Vattenmelonen förhöjde smaken enormt och gjorde smoodin somrig och god att dricka en varm dag. Tips: drick den i en glasflaska med is och sugrör!
   0 Kommentarer     // Sommaren,   Ätbart  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sommarmorgon, solljus, fläkten som sprider svala vindar i rummet, sänghimmeln som sugs fram och tillbaka av vindarna. Och lite extra bra blir det om man har sin bästa vän på madrassen nedanför! I dag ska det bli 31 grader varmt i skuggan så dagen tillbringas nog till största del i vattnet. Här ovan syns några fragment av hur det såg ut i morse när vi vaknade.
   0 Kommentarer     // Sommaren,   Vardagsbrus  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I tisdags fyllde Reidar även kallas "poppen" ett år och det firade vi på skansen med första glasskulan, klappa getter, titta på björnar och sälar. Senare på kvällen stannade jag och syrran Sanna kvar och tittade på Allsång på Skansen samt delar av Lalehs uppträdande efter. En bra dag, en sån där dag då en inser att det är sommar.
 
Glest med inlägg? Ja och som jag har tyckt det varit tråkigt, att veta att ni som tittar in här aldrig får se något nytt. Men nu sker en förändring må ni tro! Ska fota allt som händer och visa det för er, berätta om allt för er, fördjupa mig med er. Så fortsätt kika in så ska vi nog lära känna varandra på ett så där härligt sätt. 
 
Sen kom jag på en till sak. Mina sköna och öppna brevvänner som jag tappat kontakten med i och med att jag varit oaktiv i bloggen och dålig på att svara på era brev. Tycker det är synd att inte höra av er... Men jag mäktade inte med att svara på alla brev när skolan och mycket annat tog min tid. Men om det är någon som är sugen på att brevväxla kör jag gärna en omgång till. Vi kan även bli mejlvänner! Jag vill så gärna höra hur du har det i sommaren, vad du har för planer för kommande veckor eller vad du har upplevt för äventyr under de sommarveckor som passerat. Vill du bli brevvän eller mejlvän, skriv till mig på mosebackes@gmail.com
   0 Kommentarer     // Fotografier,   Fotografier,   Sommaren  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Några fotografier från dagen vid havet igår. Efter att ha legat på klipporna och blivit varm var det dags för årets första dopp i havet. Det var förvånande okej varmt i havet. Hade förväntat mig en chock men det var väldigt behagligt. Efter doppet blev jag och brorsan sittandes på klipporna en bra stund där vi småpratade om det mesta och ibland tittade jag över axeln och skådade en horisont och en vattenyta i solsken som jag nog kommer ha svårt att glömma. Härliga sommar!!
   0 Kommentarer     // Sommaren  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tisdag och Onsdag var jag i sommarstugan med mamma, pappa och Laban. Det var länge sedan jag sov i sommarstugan, faktiskt så länge så att jag inte minns det. Men efter den här natten glömmer jag det inte på ett bra tag. Efter en kväll med middag och monopol vaknade jag upp till solen som fullkomligt strålade in genom fönstret till sovrummet. Efter en stunds njutning i solskenet åts det frukost med rabarber från gården. Mot eftermiddagen kom ett par grannar och så badade vi en massa och åt jordgubbar, vattenmelon och naturgodis. Ja, behöver inte skriva mer för att du ska förstå att jag haft det väldigt bra. Fler sådana sommarminnen ser jag framemot. Sånna där minnen som en kan se tillbaka på när vintern kommer. 
   0 Kommentarer     // Sommaren,   Sommarstugan  Ett urval av instagrambilder från de senste dagarna. Just nu ligger jag i min hängmatta med fötterna högt, en bok på magen, träd som möter himmel och varma 29 grader. Har det alltså helt okej. Vad gör du nu i sommarsverige? 

Under veckan som det varit tyst har jag mest inrett, njutit av vädret och sovit.i sommarstugan. Kameran är fylld med bilder från den trippen som jag så fort som möjligt ska redigera och visa er. Hade det hur bra som helst där i stugan!!! Nu ska jag fortsätta ligga här en stund sen får vi se vad jag hittar på, det är det som är så skönt med sommar att man kan i princip göra vad som helst utom att åka skidor :) 
   0 Kommentarer     // Sommaren  
 
 
 
Oj oj oj vad jag håller på. Snart finns perlagoner i varje hörn, byråer/bord/hyllor är omhändertagen av sommaren. Nu kan jag luta mig tillbaka och titta på Allsång på skansen och därefter någon film som jag ännu inte kommit på. Imorgon ska jag visa mer från huset. Ha en bra sommarkväll vart du än nu befinner dig! :)
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig,   Inredning  


 
 
Hej tisdag! Startade morgonen med att cykla till affären och köpa färskt bröd, mozarella och vattenmelon. Väl hemma plockades några salladsblad från trädgården som skapade grunden för mina mozarellasmörgåsar med tomat, peppar och olivolja. I dag lyser solen och som jag har längtat efter det. Efter att ha jobbat i fyra timmar ligger jag nu i soffan och lyssnar på sommarprat. Om en stund ska jag pilla runt lite här hemma och fixa några hyllplan och byråer som behöver tas om hand av sommaren. 
   0 Kommentarer     // Ätbart