Flickr Favorites week 31. Sandra 2. Oh Hail No 3. Endless Story 4. day two hundred and fifty six. 5. Emelie, Thai Boxer 6. sláinte 7. Untitled 8. Untitled 9. I hope you like legs, and jumping. 10. day three o seven. add color to my sunset sky. 11. How do people make it through life without a sister? 12. Love is the only sane and satisfactory answer to the problem of human existence. 13. Untitled 14. Day 257/365 – The Chinese Kid 15. ”there came a moment in the middle of the song when she suddenly felt every heartbeat in the room & after that she never forgot she was part of something much bigger” 16. feather 17. Untitled 18. Untitled 19. Our Summer Memory… 20. Day 248/365 21. trapped 22. M 23. Come Away With Me.. 24. My new tie 25. happy weekend everyone

Fotografisk bild


Utrustning: Canon EOS 450D + Sigma 28-80mm f/3.5.
Inställningar: f/6,3, 1/100 sek, ISO 200, brännvidd 80mm.


Tre bilder som är tagna samtidigt som dessa bilder.
När jag fotograferade dessa bilder var det över -20° och jag hade ett par tunna vantar med mig och en fulladdad kamera. Men eftersom att det var så kallt var jag tvungen att fotografera dessa bilder väldigt fort. Hade läst att om kameran blir kall så spelar det inte någon roll om den är fulladdad den tappar ändå batteritid fortare en vad den skulle göra om den var varm.

Det jag menar med denna text är att även om det är kallt utomhus kan man få fantastiska bilder. Likadan är det om det regnar utomhus på sommaren så kan du få fantastiskt vackra bilder. Så vädret har ju inte så mycket med fotografering att göra vad jag har konstaterat. Visst känner man att man inte vill fotografera när det regnar men det man inte vet just i det skedet är att man kanske kommer att få en helt fantastisk bild.
Jag brukar ofta tänka så nu för tiden. Hände ofta att jag inte fotograferade på en hel vecka för att det regnade men nu fotograferar jag varje dag. Spelar inte någon roll vad det är för väder utomhus.


Det gick inte så vidare bra med att fixa det där med inläggen så en så länge har jag bara fixat länkarna på bloggen, redigerat en bild och tittat på rederiet. Men jag tänkte att jag skulle ta tag i det nu. Är ju snart kväll och jag tror inte att jag orkar sitta ikväll vid niotiden och ändra om bilderna. Tror att jag kommer att somna då vilket jag inte vill. Jag som alltid känner att jag måste göra allt på helgerna.


Kamerautrustning

AdTech Ad
» KAMERAHUS


CANON EOS 450D
Jag har haft den sedan maj 2008. Detta är en perfekt ny börjar kamera som även en proffs fotograf kan använda sig av. Jag tycker att det är väldigt lätt att ställa in slutartid, bländartal och ISO med denna kamera. Den är otroligt lätt hanterad. Jag tycker att det är en väldigt bra första kamera med tanke på att priset inte är speciellt högt. Det är ju bättre att börja med en lätt och billig kamera en att börja med en kamera som kostar 20 000 kronor och är för proffs fotografer. Det är min åsikt. Jag var själv nybörjare när jag köpte min systemkamera. Jag hade aldrig rört vid en systemkamera innan så denna kamera var helt perfekt för mig som inte kunde ett skvatt.

Jag köpte den för 7 390 kr som ny men priset ligger idag på runt 6 490 kr
Finns att köpa på cyberphoto, elgiganten, media markt, siba och många fler elektronik butiker.


» OBJEKTIV

Canon EF-S 18-55mm (kit-objektiv)
Detta objektiv följer med vid köp av Canon EOS 450D om du inte köper kameran utan objektiv såklart. Jag tycker att det är ett rätt så bra objektiv. Är ett bra ny börjar objektiv men om du är riktigt intresserad av fotografering och verkligen kan fotografera är detta objektiv inget för dig. Jag fick med mitt objektiv när jag köpte min kamera och använde det flitigt i början innan jag förstod att detta objektiv inte var något för mig som älskar när bilder. Men jag var mycket nöjd med objektivet och jag fotograferade med det i nästan ett helt år. Men om du inte fått med något när du köpt kameran och funderar på att köpa ett objektiv ska du nog satsa på något annat objektiv. I stället för att slösa ca 1995 kr för detta objektiv. För den summan kan du få bättre objektiv om du tittar på t ex tradera.se

1 995 kr på cyberphoto.se
» Bilder fotade med objektivet finns här.


Sigma AF 70-300mm f/4-5,6 APO DG Zoom Macro
Ett objektiv som fungerar till i princip all fotografering. Det går att zooma 70-300mm och är även ett macro objektiv. Jag tycker att detta objektiv är bra på så sätt att du kan ta vackra bilder på ett långt avstånd. Du kan zomma 300mm och samtidigt få den bilden till en vacker macro bild. Det tycker jag är fantastiskt. Jag brukar använda detta objektiv till att fotografera fåglar som sitter i träd. Objektivet gör att fågeln kommer så mycket närmare i bild en var den är i verklighet. Jag tycker att det var ett bra köp och jag skulle rekommendera detta objektiv. Även detta objektiv har höga bländartal och kräver lite med redigering men annars är det en fantastiskt objektiv enligt mig.

Kostade 1 265,25 kr på tradera men finns att köpa på elgiganten.se
» Bilder fotade med objektivet finns här, här, här & här.


Canon EF 50mm f/1,8 II
De här objektivet är mycket bra. Det är de enda objektiv i min kamera utrustning som har bländartal under 2,0 vilket gör att det går lättare att få en mörk bild att bli ljus vilket är en fördel. Jag brukar använda detta objektiv vid portätt fotografering men också mycket natur. Jag tycker om när bilderna är ljusa och skarpa därför är detta ett av mina favoriter i min utrustning. Dessutom är det ett billigt objektiv med tanke på vad det kostar i pris.

Kostade 1 209 kr för mig och finns att köpa på cyberphoto.se
» Bilder fotade med objektivet finns här, här och här.


Sigma 28-80mm f/3.5 Macro
Detta objektiv är mycket bra enligt mig. Jag använder det nästan varje gång jag fotograferar. Personligen älskar jag detta objektiv eftersom att macro som står för närbild är mitt älsklings motiv. Jag älskar verkligen att ta närbilder på naturen, vatten mm. Detta objektiv har ganska höga bländar tal så man får räkna med en hel del redigering efter att man tagit ett foto men jag tycker det går rätt bra ändå. Enligt min bedömning av vad jag åstadkommit med detta objektiv är det de näst bästa i min fotoväska. Men de används flitigare en de bästa objektivet. Varför, det vet jag inte.

» Bilder fotade med objektivet finns här, här och här. Detta objektiv köpte jag för 580 kr på tradera.se och jag vet faktiskt inte om det går att köpa idag.


» KAMERATILLBEHÖR

Canon YongNuo BP-450D batterigrepp
Ett bra och billigt batterigrepp som fästs under kameran. Om du köper ett till batteri kan du få bubbel batteritid viket är mycket uppskattat. Med ett batterigrep kan du fotografera i olika form. I både liggande och stående form vilket jag tycker är riktigt bra.

699 kr på fotofyndet.se


Victory stativ
Ett rätt så bra stativ. Är på 160cm och lätt och smidigt att ta upp och fälla ut. Dock lite ostadigt och kameran har en förmåga att vara på sne när den sitter på stativet men visst, det ett ganska bra stativ vid lättare fotograferingar.

Jag köpte det för 234 kr på tradera.comVelbon DF-60 Stativ
De här stativet fick jag i julklapp 2009. Det är ett mycket bra stativ. Jag bara älskar det. Dock är det rätt stort men man kan ta väldigt många bilder i många olika höjder vilket är mycket bra. Det är ett stort stativ som både en nybörjare och ett proffs kan använda sig av. Passar perfekt i en fotostudio och det är mycket stabilt.

Detta stativ finns att köpa på en del olika fotobutiker och kostar runt 700 kronor och det är verkligen värt pengarna.


Canon Deluxe Gadget Bag 10EG (kameraväska)
Enligt mig är denna väska helt fantastisk. Den har en axelrem så man kan ha den runt axeln sedan har den en till som man kan sätta runt magen ifall det värker att ha den på axeln. Den innehåller fack för tre objektiv, kamera, blixt, filter, laddare mm. Denna väska passar både proffs och nybörjare.

514 kr på cyberphoto.se
Kameraväska har utgått på cyberphoto.seLuxon 9800A (blixt)
En mycket lätt lärd blixt som fungerar väldigt bra vid portsätt / modell fotografering. Jag tycker det är helt fantastisk att denna blixt passar på min kamera eftersom att den är ungefär 5-10 år gammal. Jag tycker att det är lätta inställningar och den fungerar toppen vid studiofotograferingar.

Denna blixt säljs inte längre eftersom att den är från min pappas gamla kamera.


Canon Trådlös IR fjärrkontroll fjärrutlösare
Bra vid självporträtt, fyrverkeri fotografering, lång slutartid mm. Jag använder den till alla självutlösnings fotograferingar men mest för självporträtt. Sedan tycker jag att den är helt fantastisk om man är väldigt skakig på händerna. Bilderna blir ju lätt suddiga då.

Jag köpte den för 78 kr på tradera.com


2GB minneskort
Rymmer drygt 600 jpeg bilder och kostar runt 200 kronor.


» NÄSTA KÖP

+ Reflexskärm

RSS 2.0