Utrustning: Canon EOS 450D, Sigma 28-80mm f/3.5 & Velbon DF-60 Stativ
Inställningar: 0,6 sek, f/5,6, ISO800 (80mm)

Idag är det nyårsafton. Mycket trevligt.

Jag och min familj ska få trevliga gäster och det kommer att bli en fantastisk start på 2010. Jag längtar tills det blir 00:00 för det är en sån speciellt känsla att stå med alla underbara folk och skåla. Sedan är det alltid trevligt att hälsa på alla nya grannar. Brukar också fotografera och i år har jag försökt läsa på så att jag verkligen ska kunna få fina bilder så det hoppas jag på.
Har hört att man ska använda sig av stativ, fjärrutlösare, inställning bulp mm. Hoppas det fungerar ;)
   0 Kommentarer     // Stilleben  

Shakira - Why Wait


Shakira - Men In This Town


Shakira - Did It Again
Mitt fotoår i bilder. Hoppas ni har haft ett underbart foto år. Älskar er!! ;)
   0 Kommentarer     // Bloggrelaterat  


Detta blir jag inte sur av utan tvärtom.
Jag tycker att det är bra att ni är uppmärksamma på vad jag skriver och så men ni kan ju i alla fall skriva vem ni är eller länka till er blogg så att man har någon chans att svara. Nu svarar jag i ett inlägg men det kan jag ju inte hela tiden göra.

Den som postade denna kommentar hade många rätt men fel på en sak. Man skriver inte "Små snöfylla småkvistar" utan man skriver som jag gjort "Små snöfyllda små kvistar". Men att man skriver "naturföremål" ihop det stämmer. Sedan stämmer det också att "nyårsstäda och nyårsmiddag sitter ihop.

Det där i presentationen har jag inte hunnit fixa en. Det har jag sett ett tag. Sen så kände jag när jag skrev nyårs städa att det inte stämde men jag orkade inte fixa det. Men om det är folk som stör sig på det så kan jag tänkte på det när jag skriver.

Men jag tycker att det är lite lågt om man ska säga till mig att jag skrivit fel, också skriver man fel själv... Inte okej. Sen kan man ju alltid skriva vem man är eller åtminstone länka till mejl eller blogg.
   1 Kommentarer     // Svar På Tal  


Klockarberget
. Ja det är så det heter...
   0 Kommentarer     // Landskap & Vyer  

Canon EOS 450D + Sigma 28-80mm f/3.5


God morgon på er!
Vaknade prick klockan 9.00 men jag var så jäkla trött att jag vaknade för en halvtimme sedan.
Nu sitter jag och tittar på tv och ska snart sätta igång och nyårs städa här hemma i huset. Förbereda lite smått och gott. Sedan har jag tänkt lite. Tror inte att jag orkar göra de nya projektet. Tror inte att det är någon som uppskattar projekten jag gör så jag lägger ner detta projektet idag. Men jag tänker i alla fall hjälpa mina föräldrar att göra en helt fantastisk nyårs middag.

Nu måste jag gå så har en bra dag ;) Återkommer senare.
   1 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Självporträtt på mig som jag tagit idag. Vad tycks ;) haha...


Shit vilken dag. Kom precis hem från Birsta City.
Jag följde med mina föräldrar och syster till birsta för att shoppa någon roligt men hittade inget jag ville ha så det fick bli ett vitt lakan för 25 kronor. Annars var det rätt roligt på Birsta. Var bara ett minus och det är att det var sjukt kallt utomhus!!

Dagen på bloggen har väll varit rätt schyst va?

Jag har ju redan publicerat 4 inlägg med detta inlägg så jag tycker att jag är i fas med var jag har bestämt med mig själv. Och det är att jag ska minst publicera tre inlägg per dag. Det kan ju inte vara svårt att uppfylla tänker många men det är det. Jag är rätt lat av mig. Ibland kan jag bara sitta och filosofera i en timme sedan kan jag städa i fyra timmar, blogga i någon timme och för mig tar det nästan en timme att skriva ett inlägg med allt var det innebär. Men jag tycker att allt flyter på och jag klagar inte. Blogg.se går jätte fort och allt går toppen så 2010 kommer att få en perfekt bloggstart ;)

Nu ska jag fortsätta med att fixa om i kategorierna sedan ska jag äta lax. Fett gott!!
   0 Kommentarer     //
Detta inlägg skulle jag ha publicerat för länge sedan men jag har inte orkat att skriva detta inlägg så jag tänkte ta tag i saken idag.

Accessoarer är något jag bara älskar.
Jag brukar inte använda det varje dag med jag använder det någon gång ibland. Men jag tycker att vi killar har alldeles för lite accessoarer. Varför har vi det för? Det är ju så sjukt snyggt att ta på sig en klocka eller ett armband. Man lyfter ju upp hela outfiten till de bättre.
Jag personligen har inte så jätte många accessoarer med dem jag har använder jag ofta. Jag använder mig av till exempel halsband, armband, klocka mm. Jag har en hel del. Det skäms jag inte för. Vi killar har också rätt att vara lite fåfänga. Jag köper massor med kläder, tänker varje dag på hur jag ser ut, tittar mig minst en gång per dag i spegeln. Vad är det för fel med det. Jag tycker att det är helt underbart att se sig själv i spegeln och tycka att jag är fin. Jag tycker inte att jag är ful. Jag är jag och jag är född som jag ser ut.

Det finns massor med olika butiker som säljer accessoarer.

Jag brukar handla mina på lite olika ställen. H&m brukar vara rätt så bra på accessoarer. Det finns lite olika varianter. T ex som halsband, armband mm. Sedan är dem väldigt bra på mössor, halsdukar, scarfar mm.
Sedan har topman väldigt bra accessoarer. Jag har handlat där ett antal gånger och tycket att dem är rätt bra.
Sen så finns det ju många andra butiker. Men ni kan ju lätt söka på accessoarer på google.se så kommer det fram massor med sidor.
   0 Kommentarer     // Fashion  


Canon EOS 450D + Sigma 28-80mm f/3.5


Vintern är så mysig på nått sätt. Det är liksom som en stor dröm när man går på en stig i skogen som är fylld av snö. Det ryser i kroppen och man får automatiskt ett litet leende på läpparna. Det bara blir så. Har inte ni känt den känslan någon gång?
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  Bilderna ovan är tagna på julafton. En stund efter att jag fått öppna julklapparna. Dessa bilder är de första bilderna med mitt Velbon DF-60 och jag tycker att det vart lite fina. Vad tycker ni?

Nu är det morgon och jag har vaknat tidigt.
Jag har varit vaken i någon minut nu. Känner mig rätt pigg idag och det är riktigt skönt eftersom att jag hela tiden gått och lagt mig vid två tiden på natten och sedan vaknat och varit knäckt eller vaknat som idag klockan tolv. Men idag var jag pigg och nu är klockan lite över nio. Jag ska alldeles strax gå ner och duscha så jag får känna mig lite fräschare en vad jag känner mig nu.

Idag hade jag tänkt att ändra om i kommentarsfältet, sortera om kategorierna, sortera länkarna och liter annat roligt.
Bland annat så ska jag starta mitt projekt idag. Jag ska sätta igång och duka om ett tag och sedan publicerar bilder på det under dagen om jag får tid. Sen hade jag tänkt att jag skulle hinna med att ta liter självporträtt på mig själv eftersom att det var ett tag sedan jag hade en riktig plåtning där jag ska stå i fokus så det hoppas jag på att jag ska hinna med. Om inte annat får jag göra det efter nyår eller på nyårsdagen. Men jag hoppas att jag hinner.
Måste även sätta mig ner och planera hur jag ska ta bilder på nyår. Jag måste gå igenom inställningarna så att jag får några bra bilder vid tolvslaget.

Nu är det dags att gå ner och hoppa in i duschen men jag åter kommer senare.
   0 Kommentarer     // Diverse Fotografier  Tänkte bara visa er två bilder som jag tycker om är mycker vakra. Vet inte vad ni tycker med jag tycker om dessa bilder.

Just nu tittar jag på Wallander - Skytten som vi nyss hyrt.
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Vad tycks om bilderna? Färgglada, kallt och vackert.

Nu är jag klar med Om mig inlägget.

Har suttit ett bra tag med inlägget nu men är klar nu. Skönt. Ta en titt vettja! Kolla in min nya kamerautrustning och ta en titt i mitt nya om mig inlägg. Kommentera gärna om ni hittar nått stav fel eller bara vill skriva något om inläggen.

Annars har jag bara tagit det lugnt idag.
Jag har påbörjat mitt projekt som kommer att publiceras imorgon tror jag. Annars kommer jag att publicerar det dagen innan nyår. Gud vad jag längtar tills 2010!! ;)
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


God morgon... Eller inte!!
Blir så trött på mig själv när det blir som idag. Jag vaknade först klockan nio eftersom hade ställt min klocka på det. Sedan ställde jag om den till halv tio och sedan vet jag inte vad som hände för sen vaknade jag och då var Laban redan nere i köket (mamma och pappa brukar alltid ta ner Laban när de vaknar och dem hade tydligen vaknat flera timmar för mig) och klockan var tio i tolv. Känns så tråkigt. Vad ska man göra nu då liksom. Snart blir det mörkt ute bara massa skit. Blir alltid såhär deppig efter att jag vaknat klockan tolv. På sommaren går det bra eftersom att det är ljust så länge men på vintern när det börjar bli mörkt vid två, tre är det sjukt jobbigt att vakna klockan tolv.
Nog om det.

Bilden ovan är Ljungan som rinner igenom Njurunda.

Bilden skulle egentligen inte bli till. Det hela började med att jag tog Laban ut på en promenad och kamera såklart. Jag gick runt lite på klockarberget och det var riktigt kallt ute. Helt plötsligt ser jag Ljungan genom några kvistar och det rök från vattnet så jag tog tag i kameran och sprang ner till vattnet i en meter snö. Det var GRYMT kallt!! Men så kom jag ner till vattnet och skulle ta bilden och då kom jag på att jag bara hade mitt Sigma 28-80mm f/3.5 och inte mitt Sigma AF 70-300mm f/4-5. Detta gjorde att jag vänder mig om och går upp för att gå tillbaka men så tänker jag att jag kanske kan ta en bild ändå. Och här ovan är resultatet av bilden... Haha lite roligt!

Nu ska jag klä på mig och sedan sätta mig med mitt "om mig" inlägg på bloggen.
   0 Kommentarer     // Landskap & Vyer  Nu ska jag snart gå och lägga mig. Jag har suttit hela eftermiddagen med bloggen och fixat olika saker. Bland annat har jag gjort om mitt kamerautrustnings inlägg eftersom att det såg ut som om en bebis hade skrivit de inlägget. Men nu är det nytt och fräscht så ta en titt vettja ;)

Bilderna ovan är en vacker himlen i november... Vad tycker ni?
   0 Kommentarer     // Diverse Fotografier  Canon EOS 450D + Sigma AF 70-300mm f/4-5


Äntligen kommer jag med några träd bilder som innehåller massor med frost och snö. Har ju varit rätt så många kvistar som enbart varit frostiga och inte snöfyllda men dessa ovan är det och jag tycker att det ser fantastiskt ut.
Vackra vinter äpplen som blommar på hösten och vintern. Otroligt mysigt att bara titta på.
Annars brukar ju vintern vara rätt så grå och vit men att det helt plötsligt dyker upp ett träd som innehåller äpplen men en stark rödfärg är för mig underbart.

Vad tycker ni om bilderna ovan. Visst är det rätt så dåligt med färger så här på vintern. Det är mest grått, vitt blått... Inte sant?
Har någon av er någon vacker vinterbild som innehåller mycket färg och mycket snö skulle det vara roligt om ni länkade till er blogg eller bilden.. Skriv till mig vettja. Roligt. Kanske jag kan publicerar bilderna i bloggen och ge er lite mer respons? Om ni vill så klart ;)
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Hej bloggen!! Jag vill bara medela att jag sitter och redigerar massor med bilder. Tänkte bara säga det så att ni inte tror att jag bara sitter latar mig. Jag kommer att blogga om bilderna om ett tag.
Kommer att komma fler bilder på mig under veckan också. Har ju fått rätt så bra självförtroende så jag har börjat publicera bilder på mig ;) Roligt vs Tråkigt? Vad tycker ni...
   0 Kommentarer     // Allmänt & Dagbok  


Idag var det dålig uppdatering jag vet... Men jag lovar att jag ska blogga i morgon. Massor!! Kommer inte att falla in på någon svacka igen som jag gjort flera gånger under åretslopp.
Dagen idag har varit rätt okej. Jag åkte till min farfar vid två och kom hem lite efter åtta. Tittade på stenhuggaren som gick på Svt i fredags och idag. Sedan så har jag bara tagit det lugnt. Tittat på kronprinsessan som jag fick i julklapp och bara slappat. Helt enkelt tagit en lugn och skön lördag.
Jag tänker ha en lugn och mig söndag i morgon också. Ska ta bilder på den underbara vintern eftersom att det kommit typ en meter snö här i Sundsvall idag. Tror också att det blir en film med familjen. Hade tänkt se Wallander - Skytten tror jag att det blir.

Vad tycker ni om bilden ovan då? ;)
Hehe är jag på bild. Denna bild tog jag i fredags innan jag skulle åka på affären. Är rätt så nöjd med posen. Eller vad tycker ni. Haha...

   0 Kommentarer     //


Hej alla underbara nya och gamla bloggvänner!
Hela morgonen har jag spelat Wii med min pappa och syster. Det är skit roligt spel. Näst bästa julklappen iår. Var ni något wii? Skulle vara roligt att få veta vad ni har för spel och vad för spel som är roligare en andra...

Idag ska jag åka på släktträff. Kommer nog bli roligt. Jag har alltid roligt med min släkt så det kommer bli gött. Kör på pälsmössan och chinos så klart! ;)
Annars så ska jag bara ta det lugnt idag. Fixa lite i kategorierna på bloggen eftersom att dem är så i oordning. Har redan ändrat om foto kategorierna och jag är nöjd med resultatet. Man kan ju inte ha en kategori som heter "foto-natur" och en till som heter "foto-blommor & natur". Så det är sånt jag har fixat. Sen så var det några kategorier som t ex foto-tips och foto-tema som jag tog bort helt eftersom att det bara fanns ett inlägg i dem kategorierna och det är fult tycker jag...

Bilderna ovan hade jag tänkt publicera för länge sedan man jag har aldrig hunnit. Vet inte varför...
Men nu är de publicerade och jag är nöjd med dem. Tycker att det varit alldeles för lite "riktigt" vintriga bilder så idag fick det ske. Vad tycker ni? Jag tycker att det vart fina och gosiga på samma gång men ändå inte riktigt så fina bilder som jag brukar ta.
Men jag kommer att ta fler fina vinterbilder någon dag fram över. Har hittat skit fina ställen att ta bilder på så mer bilder kommer det att bli.

Nej nu måste jag snygga till mig. Vi ses ikväll eller så fort jag kommer hem... ♥
   0 Kommentarer     // Landskap & Vyer  
Här ovan är bilden jag tyckte vart vakrast och publicerade här förrgår.

Detta är också resultatet av något jag gjort i photoshop för två dagar sedan.
Jag satt mig och ville titta bloggar också kom det upp en bra blogg som jag tittade runt på och såg att hon hade photoshop hjälp så jag gick in för att se och då hittade jag massor med bra video och vips hade jag lärt mig mycket mer. Det slutade med att jag hade laddat hem massor med Vintage Actions och är ovan ser ni resultatet.
Jag tycker att det vart rätt så läckert.

Se och njut. Och prova sök på Vintage Actions på deviantART. Jag lovar att ni kommer älska det!
   0 Kommentarer     // Photoshoptips  Nu tänkte jag visa vad jag fått i julklapp. Har tagit en jävla tid att göra klart detta inlägg. Men nu ska jag äntligen börja skriva.
Jag älskar verkligen mina föräldrar och släkt/syskon.. Igår var en underbar kväll och här kommer vad jag fick i julklapp:

♥ Hypnotisören av Lars Kepler
♥ Den orolige mannen av Henning Mankell
♥ Galoppmysteriet av Martin Widmark
♥ Fyra pennor i olika färg med blött bläck
♥ Björnborg parfymen 109
♥ L'Oréal's Silvershampoo
♥ Velbon DF-60 Stativ (Är så sjukt bra. Älskar er mamma & pappa!!)
♥ Två par mjuka strumpor (svarta)
♥ Mjuka duntofflor
♥ En grå långärmad tröja med svarta knappar
♥ Tre pack kalsonger
♥ Två vita örngott med spetskant
♥ En vit sängkappa med spetskant
♥ Ett vitt påslakan med spetskant
♥ Ett datorbord som man har datorn på istället för att sitta med den i knät
♥ DVD box med Kungamordet och Kronprinsessan
♥ Två pack tjocksockar (gråa)
♥ Vit stickad halsduk
♥ 2000 kronor
♥ Pälsmössa
♥ Två vit/grön/röd blommiga örngott till prydnadskuddar
♥ En grå stickad tröja med krage (Har köpt en likadan fast vit före jul, skit snygga!)
♥ En gosig bulldogg (Jag älskar bulldoggar)
♥ Wii Fit PLUS
♥ Wii Sports Resorts

Detta är vad jag har fått. Och det bästa jag fick var stativet. Som ni ser på en av bilderna så har jag jämfört mitt dåvarande stativ och mitt nya. Haha... Ser ni skillnaden. Den nya är så fruktansvärt mycket större och bättre. Det är ett stor och perfekt stativ. De var årets bästa julklapp. Sen såklart de 2000 kronorna jag fick av min morfar.

Vad har ni fått i julklapp?
   1 Kommentarer     // Nyinförskaffat  

Dagen för julafton lekte jag lite photoshop.
Laddade även hem en snow pensel från deviantart. Sedan pysslade jag ihop bilderna ovan. Sen när jag gjort klart använde jag mig utan ett vintage actions och gjorde bilderna i olika färger. Vad tycker ni ?

Rätt coolt tycker jag..
   0 Kommentarer     // Photoshop CS4/CS5  Fotograferade med Canon EOS 450D, Sigma 28-80mm f/3.5.

Det har varit väldigt mycket frostiga kvistar på slutet men jag fortsätter med det även i detta inlägg. Men jag tror att dessa bilder kanske är de sista. Tror inte att jag har redigerat några mer frostiga bilder så snart kommer det lite mer bilder med snö. Lite vägar, träd med snö mm...
Ska fortsätta att ta bilder på mina julklappar så lägger jag upp bilder här om ett tag.

Kram!
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  
God morgon bloggen ;)
Ojojoj... Vilken natt. Jag tror jag somnade då klockan slog strax över tre eller fyra. Minns inte riktigt men roligt var det. Jag har fått MASSOR med saker. Jag kommer att ta bilder på dessa julklappar och lägga upp dem på bloggen så får ni se. Jag är skit lycklig och tycker att det var den bästa julafton i mitt liv. Och ni till veckan är det nyår och så ska jag vara med min vän Dan som jag inte varit med på en månad. Det kommer att bli skit roligt!!
Det blir mer julaftons snack senare i bloggen :)

Ser ni bilderna ovan.
Tycker att de är rätt så fina så jag publicerar dem nu. Jag har dock fått redigerar dem bra eftersom att de var lite suddiga här och där men jag tycker att det var fina färger på bokeh och sedan var dem så små och söta tycker jag. Vad tycker ni? Var så länge sedan jag fick någon kritik. Säg exakt vad ni tycker. Jag är glad nu för tiden så jag blir inte sur.
Jag mådde inte så bra i januari och februari 2009 och då kunde jag bli sur över kommentarer men det är slut på det nu. Ni ska få tycka vad ni vill och ni ska verkligen säga det. Utan att jag ska bli någon surmupp! :)

Jag slog inte rekord igår med åtta inlägg på en dag. Fast det hade jag redan listat ut att jag inte skulle eftersom att det var julafton och man vill ju vara tillsammans med sin familj då istället för att sitta som en lat gris vid datorn och blogga när familjen och släkten kommit för att umgås.

Titta och njuta lite av alla julklappar sen ska jag ta bilder på dem och lägga upp här.
   1 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  
   0 Kommentarer     // Allmänt & Dagbok  På min vägg nedanför min spegel ser det ut som ovan på bilderna.
Ja tycker att det är fint och enkelt och bara hänga upp vackra fina julkort och minnen från konserter man gjort. Jag har använt mig utan två spikar, en lång tråd och några klädnypor. Sedan har jag bara spikat fast spikarna i väggen och knutit fast snören. Sen har jag bara valt ut några fina julkort och några biljetter till konserter jag sett.

Detta är både smart och fint enligt mig.
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig  Jag har nu skrivit så långa inlägg om hur ni ska få julen fantastisk så har jag bestämt mig för att inte göra det denna gång utan jag ska skriva kort och koncist om hur man kan få det jätte fint.
Jag har använt mig utan trä låda, liten gran, två kottar och mossa. Jag älskar små granar. Jag skulle kunna ha de överallt. Bra dem var tom på pynt och var i en bunke, låda eller kruka. Det är helt fantastiskt.
Min lilla gran står på en typ av bänk som jag har bredvid min stor julgran.

Hoppas det var ett trevligt tips.
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig  


Hej alla underbara läsare. Jag vill önska er en riktigt fanatiskt god jul. Med massor av packet, skratt, god mat, fina bilder och massa annat. Jag kommer att ha en underbar jul med min familj och min morfar. Kommer att äta massor med god mat och jag tror jag kommer att skratta konstant. Sedan tror jag att jag kommer att få massor med fantastiska julklappar.


JAG VILL ÖNSKA ER EN RIKTIGT

GOD JUL

FRÅN MIG HÄR I SUNDSVALL ♥
EDIT: Ser ni... Bilden ovan är min första animation. Nice va? ;) KRAM!
   0 Kommentarer     // Allmänt & Dagbok  Bilderna ovan visar exakt hur det ser ut uppe på min bokhylla.
Jag tycker att även en bokhylla som inne håller boxar, pärmar, tidningar, böcker och de ena med de andra borde få sig en personlig dekoration och det har jag gjort på min i år. Jag har använt mig utan saker som jag hade i förrådet som tilltalade mig något. Själva dekorationen är lite svår att efterlikna men det kan man ju göra som man vill med.

Jag har inte gjort någon speciell dekoration utan jag har använt mig utan av en tavla, lyckta, gasollampa, petrolfärgad korg med inredningstidningar, en bunke med mossa, träros och ett ljus, ett glas som jag fyllt med vatten och stoppat ner kvistar i, julpyntat kvistarna med julpynt och knutit röda o vita presentsnören och till sist tre stycken vaxrosor.
Jag tycker att det inte behövs mer en då för att få det juligt och vackert.

Vad tycker ni?
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig  


Vad tycker ni om denna bild? Jag tycker att den är rätt trevlig. Speglar kanske inte riktigt hur det ser ut utomhus nu men det spelar inte någon roll. Det är ju ändå heligheten som räknas.

Jag tänker bara skriva lite kort innan jag går och lägger mig.
Denna dag har varit fantastiskt. Jag har suttit framför datorn och lärt mig Photoshop och bara tagit det lugnt. Njutit av att det är julafton imorgon och snart ett nytt år.
Sedan tycker jag att jag har haft en väldigt bra blogg dag idag. Detta blir mitt sjunde inlägg idag vilket är mycket för mig tycker jag. Jag brukade ju knappt skriva två per dag förut men idag har jag skrivit sju stycken och imorgon kanske jag toppar med åtta stycken vem vet ;) Håll utkik.

Kram och God Natt! ♥

EDIT: Titta klockan. Jag hann precis att publicera detta inlägg så det var exakt 7 inlägg den 23 dec 2009, 23:58:36.
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Det är så vackert nu så här på vintern när man ser färgade växter alldeles frostiga och vackra. T ex som nyponen ovan. Sedan är det fint att titta på rosbladen som är alldeles gröna och frostiga. Underbart.
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  Före & Efter bild på en bild som jag tagit på min vän Ellinor i somras.
Tycker att själva bilden var fin när jag tog den men efter att jag redigerat den första gången vart den hemsk. Så nu har jag redigerat om den med hjälp av Vintage Actions. Tycker hon ser ut som en docka men ändock inte.

Man kan göra så mycket i Photoshop.

Det är en fantastiskt program. Jag kommer ihåg när jag inte kunde så mycket om Photoshop mer en att ändra mått på bilderna och lägga till text på bilderna. Men idag när jag sitter framför Photoshop är det som ett helt annat program. Man kan göra en bild från ful till helt fantastisk. Nu menar jag inte att före bilden var just "ful". Det är en fin bild men värdelös redigerat helt enkelt. Åter till ämnet. Photoshop har ett oändligt sortiment och det tar inte slut. Du kan göra exakt vad som helst. Allt från förlänga ögonfransar, göra så man ser smalare ut, ändra kontrast, skärpa, bakgrund, ta bort rynkor och finnar till att göra så man ser ut som en docka, header till bloggar, collage mm. Det är helt sjukt vad det finns saker att göra.

Ni som inte har Photoshop, köp det! Eller ladda hem någon test version bara ni skaffar Photoshop. Ni kommer att kunna göra era bilder så mycket vackrare en vad kameran gör dem.
   0 Kommentarer     // Porträtt  
Gud vad tiden går fort. Känns som om det var i går jag skrev mig dan före dan före dan före dan före dopparedan inlägg och det är redan idag dan före dopparedan. Sjukt. Men jag tycker att det är roligt.
Man har ju hört hur det tisslat och tasslat familjemedlemmarna emellan typ att man ska få en sak man kommer bli super glad för, att man ska få nått som är så stort att det inte får plats i vårt lilla förråd mm. Lite roligt och otroligt spännande. Jag hoppas att jag kommer att få ett nytt kamerastativ eftersom att mitt är så rangligt och dåligt (köpte det på tradera i början av året, för typ 200kr). Haha... Men jag kommer säkerligen att få massor som jag älskar.

Sen så är det ju inte paketen som är det viktigaste utan det är att man får umgås och ha det trevligt.
En till sak som jag tycker är roligt med julafton är att Laban(min hund men det vet ni väll vid de här laget?) alltid får massor med paket som han sliter upp. Förra året fick han en bädd och en pläd. I år kommer han få massor med goda saker. Hehe i alla fall sånt han tycker om. Jag är inte så mycket för tuggben och kex. Haha...

Känner ni vad jag bloggar nu för tiden?
Jag satt och tittade igen om mitt arkiv och såg hur värdelöst blogg år det varit i år. Jag har typ haft bloggpauser lite titt som tett och det är säkert därför det är så många som hade mig på bloggkoll förr tagit bort mig. Vilket är lite tråkigt men jag är ledsen för det och hoppas att ni vill komma tillbaka nu eftersom att jag är här och jag bloggar, fotograferar och redigerar varje dag!! ;)

Älskar er...

   0 Kommentarer     // Allmänt & Dagbok  


Som ni ser på bilden behöver man inte anstränga sig speciellt mycket för att få ett fat eller en skål fin.

På bilden ovan har jag en lite fat som man ska ställa ett blockljus i men jag har valt att göra något eget. Jag har använt mig av mossa som jag grävt fram under snön och sedan torkat på en *tidning*, kotte, julpynts stjärna, kanelstång och utav ett gammalt armband jag hittade ute som jag sedan klippt sönder så att pärlorna får spridas över mossan och ska en vacker och glimrande dekoration.
Jag tycker att det är ett lätt och bra tips. Sen kan du använda dig av vilken skål som helst. Den behöver inte vara röd. Du kan till och med använda dig av en stor bark bit om du har någon.

Ett lite kort och trevligt tips. Snart slut på jultips och då blir det nyårs tips ;)
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig  


Ser ni de vad de är vackra. Helt underbara. De ser magiska ut på något sätt. Eller hur?
Canon EOS 405D, Sigma 28-80mm f/3.5 och mitt något rangliga
Victory stativ ;)
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Det ni ser ovan på bilden är det min vita byrå som en gång i tiden varit går men jag tog hand om den och gjorde den vit istället för att slänga det.
Under hela sommaren har jag haft massa skit på den. Dukar och massor med oväsentliga saker så nu så här i juletid bestämde jag mig för att ta bort allt som funnits på den och göra om själva dekorationen och resultatet ser ni ovan.
Jag har tagit tre gamla sillburkar och sköljt bort etiketten med kokhetvatten. I de har jag suttit några kvistar från skogen och sedan har jag bara tigit ett litet glitterband och ett något fint grönt jag hittade i skogen. Kommer dock inte ihåg vad det heter.
Sedan har jag bara använt mig utan två ljusstakar, lite tomtar, några böcker, tre ljuskoppar som jag knutit inslagnings snören på och tagit tre pepparkakor och lagt lite fint.

Vad tycks?
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig  


Sitter i min säng nu och funderar på hur jag lever och jag kan konstatera att jag lever helt underbart.

Jag kan äntligen känna att jag älskar livet. Allt går bra för mig. Jag har ett sånt sjukt sug till att blogga, jag tar bilder varje dag, ute och springer i snön, inreder på topp och mår allmänt bra. Jag lever jätte bra. Det första jag tänker på när jag vaknar är att jag måste skriva i bloggen och så har jag inte känt på flera månader. Säkert över ett halvår och det är jag glad för.
Vet inte om det är för att det jul och så men det känns bara allmänt bra. Jag redigerar varje dag, tar bilder varje dag och har ett leende på läpparna varje dag.

Haha... Känner mig bara så lycklig. Skönt att få uttrycka sig i ord.
   0 Kommentarer     // Allmänt & Dagbok  Jag älskar tavellister. Tycker att det är så fint. Jag skulle kunna tänka mig en väg full med tavellister och massor med fina tavelramar med kort och massor med fina färglada böcker. Jag har en en tavellist på mitt rum. Den har jag tillverkat själv och går från ena väggen till den andra. På den har jag dock inga böcker utan jag använder den som en enda stor och lång hylla.
Som ni sett i mina jul inspirations inlägg så är det saker som står på min tavellist.
Jag tycker nästan att en vägg med tavellister kan vara finare en en fondvägg.

Kram!
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig  


Oooh om det kunde se ut så här underbart utomhus nu skulle jag bli överlycklig.

Det kan gärna få vara jätte mycket snö, blå himmel och sol. Då är det perfekt väder att fotografera i och det var det när jag tog dessa bilder.
Bilderna ovan är tagna förra veckan och jag tycker de är vackra. Just att det är så jätte små och gulliga bokehs i bakgrunden tycker jag gör bilder mycket vackrare. Sedan frosten som ligger tätt på kvistarna och den blåa himlen som man svagt ser i bakgrunden.
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Sjukt bra låt! Och just detta stycka älskar jag "Det är vår, Och varmt, När du har hört vad jag har sagt,
Då är det du som går i solglasögon och saknar nån du aldrig haft". Lyssna på den!! ;)


Det är vår
Och varmt
Och fullt med folk på stan
Och jag har köpt nya solglasögon och gömt mig i dom hela dan

Är du kvar?
Där du var
Jag har slutat gå förbi
Det är nog bäst för båda om jag försöker låta bli

[Chorus]
Vem, lämnade vem?
Vem, lämnade vem?
Jag är inte över dig än

Jag grät
Och vi kysstes
Fast jag borde ha bett dig å gå
Och jag ska aldrig mer säga sanningen till nån som saknar förmåga att förstå

Det är ljust snart, jag vet
Men än så känns det kallt
Och gissa vad du glömde, den hänger runt min hals
Jag önskar att jag var en sån som inte tänker alls

[Chorus]
Vem, lämnade vem?
Vem, lämnade vem?
Jag är inte över dig än

Som en bekant
Som hängt sig kvar
För att allting har gått bra
Nu vill du vara vän med mig men det vill inte jag.

Det är vår
Och varmt
När du har hört vad jag har sagt
Då är det du som går i solglasögon och saknar nån du aldrig haft

[Chorus]
Vem, lämnade vem?
Vem, lämnade vem?
Vem, lämnade vem?
Jag är inte över dig än…
Tjhoooo bloggen!!!
Nu håller jag på att baka massor med gott som jag ska blogga om lite senare. Hade inte tid att baka igår så det blir idag i stället. Kommer bli jätte gott. Jag bakar chokladbollar, hallongrottor och daimkakor. Najs va?
Jag kommer snart att lägga upp ett till inrednings inlägg. Hoppas ni inte tröttnar på dessa. Kommer att lägga upp lite vinter bilder också så klart.
Nu måste jag sluta för att jag har en hund som slickar mig i ansiktet ;)
   0 Kommentarer     // Allmänt & Dagbok  Jag tänker gå på snabba och lättare tips nu.

De jag kommer att tipsa om nu är en mycket lätt dekoration som vem som helst kan göra.
Om ni tittar på den där bunken som som står till vänster i synvinkeln. Att göra en sån här dekoration kostar ingenting. Jag har använt mig utan mossa, kotte, kanelstång (som man kan köpa på ica för 9.00kr för ca9 st), två stycken julpynts stjärnor och en ståltråd med tre pärlor på. Det enda som kostar något av dessa är kanelstången men den kan man skippa om man inte vill eller orkar köpa.
Alla dessa saker blir en jätte fin kombination. Man får mycket natur samtidigt som man får en underbar julkänsla.

Ser ni ramen till höger. På bild är det min mammas mammas mamma. De vill säga mormors mamma. Denna bild är 79år gammal vilket jag tycker är lite coolt. Min mormor gick bort 2007 och på bilden var hon någon vecka. Söta fina underbara mormor.
Denna ram tycker jag är fin eftersom att den är så gammal. Vissa man kan ju sätta in ett nytt kort men det vill jag inte göra för jag tycker att den ska få sitta kvar eftersom att den tillhör bilden tycker jag.
Jag ni tänka er. Nästa 80år sedan. Galet...
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig  


Nu tänker jag skriva ett kort inlägg.
Om du vill ha lite mer julstämning en vad jag tipsat om kan du göra som jag gjort ovan på bilden. Jag har tagit två gamla flaskor som min familj hade i förrådet. Sedan har jag bara tagit vanliga inslagnings snören i olika färger som jag dragit mot en sax så de blir så där skruviga sedan har jag bara knutit dessa runt flaskorna.
Det går toppen med såna här fina julsnören också. Sedan behöver man inte bara knyta som jag gjorde utan om man tar ett julsnöre så tycker jag nog att det är finare om man knyter rosetter på dessa flaskor.
Men det är min åsikt.

Snabbt, enkelt och fint tips.
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig  


Så här såg det ut för två veckor sedan. Just nu är det en meter snö på grillen som ni ser på  bilden och en meter snö på hela altanen. Sjukt men vackert.
   0 Kommentarer     // Stilleben  Ett säkert kort för att få ditt hem/rum fint och ljuvligt juldoftande är att plantera hyacinter.

Det är verkligen ett säkert kort. Det blir en helt ny känsla på en gång. Jag köpte tre stycken när jag var på Ikea. De kostade bara 9.00 kr/st och det är billigt. Har tittat runt på andra butiker och de tar 15kr, 20kr/st och en del har tre för 30kr medan jag fick  tre för 27kr. Ikea är toppen alternativ om ni ska köpa hyacinter helt enkelt.
Nog om vart du skall köpa detta någonstans.

På mitt rum har jag suttit ut dessa hyacinter på olika platser för att det skall dofta jul och det gör det.
Men jag har inte planterat det i vad som helst utan jag har planterat de i tre stycket terrakottakrukor och sedan tänkt med mossa och lagt en kanelstång ovan på. Detta göra att det både blir fint och doftar gott.
Kanelstångar kan du köpa på Ica för 9.00kr och då får man ungefär 9 stycken och de kan du placera ut vid dina hyacinter för dessa två dofter tillsammans blir ett stort moln av juldofter. Helt underbart.
Sen behöver du inte plantera hyacinter i krukor utan du kan plantera det i en gammal gryta eller i en hink. Huvudsaken är att det är grönt och många dofter.

Nu ska jag fortsätta att julstäda...
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig  Trevlig start på lovet tycker jag att det har varit.
Det snöar för fullt och jag är glad, baksugen, bloggsugen och fotosugen. Väldigt sugen idag helt enkelt. Skönt man för engångskull känner så en måndag. Annars brukar man vara deppig och tråkigt på måndagar men idag är jag spritt språngande glad. Helt fantastiskt.

Ser ni bilderna.
Man smälter ju. Älskar att solen skiner bakom dessa kvistar. Det är de som gör att bilden ser fantastisk och vacker ut i mina ögon i alla fall. Bilderna är som vanligt tagna med Canon EOS 450D och som vanligt Sigma 28-80mm f/3.5. Man skulle nästa kunna tro att jag inte har några andra objektiv. Men det har jag. Detta är bara mitt favorit objektiv för att jag älskar att ta när bilder på naturen.
Vad tycker ni om bilderna?

Jag startade mitt nya projekt för två timmar sedan snart.
Tycker att det var riktigt roligt att börja skriva om inredning igen. Skrev ju lite förra året när jag gjorde om mitt rum men sedan har det varit dött förens idag när jag startade mitt jul projekt. Roligt.
Om ni inte så i det förra inlägget så skrev jag att detta projekt kommer att hålla på tills den 24 dec. Sedan kommer jag snart med ett nytt projekt den 25 dec som kommer att heta "Duka fint inför nyår". De projektet kommer också att bli skit roligt att göra. Jag älskar att skapa och duka så det kommer att bli toppen för både er och mig.

Nu när ni läst mitt projekt inlägg kanske ni tänker "Varför ska jag göra detta, det är ju mammas jobb?". Jag ser det som en rolig sak. Sedan spelar det inte någon roll om jag är 14årig kille. Jag kan duka och göra fint ändå. Sen tänker jag också på mina föräldrar. Det ska ju fixas massor i december månad så varför inte avbelasta dem med att duka på nyår så får de göra maten. Själv brukar jag vilja vara med och göra både dukningen och maten på nyår men det är för att jag tycker att det är så roligt med mat och sådant.

Nu ska jag göra klart två lingonris hjärtan och sedan börja baka.
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  
Som ni ser på bilden är det massor med go saker upp dukade och så ser det ut hemma hos mig.
Jag tycker att glögg har en stor kärlek till julen så även jag har börjat dricka glögg. Dock alkoholfri med tanke på att jag är under arton sedan tycker jag det luktar och smakar skit äckligt. Men alkoholfri glögg är en höjdare. Jag dock inte dricka hur mycket som helst för då får jag ont i huvudet och känner mig konstig i halsen. Så max två koppar räcker toppen för mig.
Jag lärde mig dricka glögg förra året när jag var på glöggfika hos min före detta vän Mikaela. Det var inte gott på en gång men det tror jag beror på att den glöggen smakade lite konstigt. Nästa alcohol...
Men nu om det. Nu ska jag tipsa om ett snabbt tips att få en glöggbricka lite mer inbjudande.

Det är inte så svårt.
Jag har använt mig utan en rund silverbricka. På den har jag placerat en god alkoholfri glögg som jag tänker dricka på julafton eller nyår. Sedan har jag tagit två silver skolar som bara stod och skräpade i förrådet och fyllt i russin och mandel i de. Sedan har jag bara tagit två silverkulor som är från Ikea och en vaxros som är från en inrednings butik i Sundsvall. De finns nog att köpa lite här och var på lite lantromantiska affärer.
Sen får man ju inte glömma kopparna såklart. Annars ser det bara ut som om du dekorerat för inredningens skulle vilket du inte bara gjort.

Ett snabbt och enkelt tips. Kommer att komma massor med tips. Kommer att hålla på tills den 24 och det är på torsdag. Sedan kommer jag övergå till ett projekt som heter "Duka fint inför nyår".
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig  Min lilla plutt unge älskar verkligen att springa runt i snön.
Han vill aldrig gå in. Varje gång jag går för att ta på mig skorna om jag t ex ska gå ut och ta en bild så springer han efter och sätter sig bredvid mig och viftar med tassen för att han tror om jag gör tass får jag gå ut så där sitter han och gör tass med sig själv. Jag brukar titta på han då och det är inget jag rekommenderar om du hade planerat att gå ut själv för man kan inte säga nej om man ser hans ögon. Då är det bara kom då så går vi ut. Hehe...

Han älskar att trycka ner sin nos under snön som ni kanske ser...
   0 Kommentarer     // Laban  


Jag funderade på om jag ska ta och sätta mig ner en kväll och göra några hjärtan med hjälp av ståltråd och lingonris så jäkla länge så idag tyckte jag att det var dags för mig att sätta mig ner.
Det är riktigt roligt att göra sådana. Det är väldigt lätt och man gör det på inte mer en halvtimme och då har du säkert fått till kanske tre stycken om inte mer. Beror på hur snabb och bra du är på att klä kransar och annat.
Jag har sett detta i en massa inredningstidningar hur länge som helst. Har tänkte att det varit jätte svårt att göra det men sedan när jag provat och tittat på bilder så ser jag att det är inte alls svårt.
Man skulle kunna säga att det är ett säkert kort för att få pricken över i:et i just din lägenhet/hus/rum.

Om du skall göra sådana hjärtan helt från början utan några färdiga ståltråds exemplar så ska du göra som följande.
Börja med att gå ut till skogen och plocka lingonris. Kan vara lite svårt att hitta det nu med tanke på att det är rätt mycket snö men ta med dig en spade och så skottar du bort snön som ligger i skogen och sedan gräver du och letar lite. Är inte så jobbigt som det låter. Men återgår till beskrivning.
Efter att du plockat lingonriset ska du hämta grå ståltråd och grön ståltråd och en sax.
Sedan börjar du med att ta den gråa ståltråden och drar ut en bit och tittar som det ser tillräckligt långt ut. Sen när du tycker att den ser tillräckligt lång drar du ut ännu mer och bubblar ståltråden. Detta gör du för att få ett hårdare hjärta och inte lika mjukt och oformbart. Efter att du mätt ut knipsar du av ståltråden med sax/tång.
Sen lägger du ihop dessa trådar och flätar ihop de så att det blir en lång och lite tjockare ståltråd.
Sedan böjer du till ett hjärta som faller dig i smaken. När du vikt klart böjer du de två ståltråds ändarna så att hjärtat sitter ihop. Efter att hjärtat sitter ihop och du tycker att det blivit fint tar du fram lite lingonris och den gröna ståltråden.
Nu ska du inte ta en hel bunt med lingonris utan ta en kvist och lägg den runt hjärtat och dra fast med den gröna ståltråden.
Sedan håller du på sådär tills du fått ett hjärta som är klätt med lingonris. Vill du spexa till ditt hjärta kan du använda dig av vita/röda band eller band i någon annan färg.

Vips var det klart och ditt hem är pricken över i:et...Om ni klickar på denna bild kommer ni in till Jul med Ernst. Det var där jag konstaterade att det var sjukt lätt att göra dessa hjärtan.


Pssst: Testa detta. Det är inte ett dugg svårt att göra. Du kommer älska dessa hjärtan när du fått upp de på väggen. Jag lovar dig.
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig  

Idag är det dan före dan före dan före dan före dopparedan och fjärdeadvent!
Det är helt otroligt vad tiden går fort. Bara för några veckor sedan var man överlycklig att det blivit första advent och vips några veckor senare sitter man här igen 20 december, massor med snö, dan före dan före dan före dan före dopparedan och med dofter runt omkring sig som bara sprudlar julkänslor. Helt fantastiskt.

Bilderna ovan är fantastiska de med.
Jag tycker att de är jätte vackra bilder. Dessa bilder är tagna med min kamera Canon EOS 450D och Sigma 28-80mm f/3.5. Bilderna togs i fredags när det var sådär helt underbart utomhus. Jag hade suttit och längtat efter att få ta bilder hela dagen och när jag äntligen fick ta dessa underbara bilder fick jag ett stor fint leende på mina läppar. Är helt underbart att få den perfekta bilden och det tycker jag att dessa bilder blivit.
Förmedlar otroligt mycket t ex som vinter & sommar på samma gång (eftersom att man ser den vackra blåa himmelen),  kyla och framförallt jul. Vet inte om ni känner som jag men någon stans där inne i bilder tycker jag att jag hittar en julkänsla. Kan inte beskriva det men jag känner den känslan.
Kanske ni kan se och beskriva den känslan?

Det snöar skit mycket här i Norrland. Helt galet mycket snö.
Jag tycker att det är jätte roligt och jag får jätte mycket inspiration när det snöar. Massor...
Snön har en stor förmåga i mitt liv och ge mig inspiration och det är jag jätte glad för. Men det dåliga med detta är att när jag blir inspirerad gör jag det jag vill göra lite för fort så i t ex februari finns det inte så mycket kvar att göra. Vilket är lite tråkigt för då blir det raka motsatsen de vill säga att jag inte blir inspirerad eftersom jag redan har experimenterat och lekt med inspirationen jag fått. Hoppas ni förstår...
Men tvåtusentio hade jag inte tänkt att det ska bli så utan jag ska försöka och få inspiration enda tills det gått och blivit sommar. Håll tummarna för mig.
Kommer det inspiration kommer det en massor med fina bilder och inlägg upp på bloggen så klart.

Nu ska jag redigera någon bild sedan ta med mamma och hunden ut på en snöpromenad.
   1 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Eldkorg är något som är så otroligt mysigt.
Om man jämför en eldkorg med en öppen spis så skulle jag nog säga eldkorg. I alla fall på nyårsafton. Det har ju blivit som en ny trend att man ska elda eldkorgar vilket jag tycker är mycket mysigt. Jag och min familj har aldrig haft det som en tradition men eftersom att min mamma fick en eldkorg i födelsedagspresens så eldar vi eldkorgar titt som tett. Och i år tänker vi elda i eldkorgen till nyår vilket jag kommer att älska.
Kan ni tänka er ar att sitta med två utefotöljer töckta med fällar och plädar, en eldkorg och en alkoholfri jordgubbs champagne. Sjukt gott! Jag längtar redan tills det är nyår.

Dessa bilder jag visar ovan är fotograferade för ganska länge sedan.
Jag har bara inte orkat sätta mig och redigera dessa bilder eftersom att jag torde att det skulle bli ett jobbigt jobb att göra men det gick på tjugo minuter och här ovan ser ni resultatet. Tycker att det vart jätte fina och de bara sprudlar mysiga känslor kring dessa bilder.

Nu återgår jag till mitt Photoshop.
   1 Kommentarer     // Diverse Fotografier  


Musik jag brukar lyssna på när jag redigerar är t ex Westlife, Melissa Horn, Amanda Jenssen, Lady Gaga, Miley Cyrus, Akon, Leona Lewis och många fler.


Har varit inne i stan hos min syster så det är därför jag inte har bloggat något idag.
Tänkte att jag skulle blogga innan jag åkte men jag hade annat för mig så det vart inte något av med de. Men nu sitter jag vid min dator och redigerar bilder och tänker skriva lite mer senare.

Det har varit jätte fint väder hela dagen idag. Jag vaknade vid nio och låg och tittade på webbtv till lite över tio. Sedan gick jag ner för att se om det var fint väder och det var det så jag tog kameran och gick ut i snön och fotograferade jätte fina bilder. Var en sån där underbar vinterdag när det är frost på kvistarna och solen ligger och skiner bakom kvisten. Helt underbara bilder vart det. Kommer att redigera de idag eller i morgon. Troligtvis idag med tanke på att jag ska hålla på med mitt projekt i morgon och det kommer att ta sin lilla tid.

Nej nu ska jag återgå till mitt lilla redigerings revir...
   0 Kommentarer     // Allmänt & Dagbok  
Lågor. Rädd. Rött. Värme. Majbrasa. Braskamin. Vinter. Orange. Smärta. Svart. Tragedi. Tändstickor. Farligt. Ljus. Korv. Grått. Ved. Vit. Häftigt. Förbannelse. Nyårsafton. Senapsgul. Brandman.

En kort och fin beskrivning av vad jag tänker på när jag ser dessa bilder... Vad tänker du på?
   1 Kommentarer     // Diverse Fotografier  
Nu tänker jag bara skriva lite kort. Jag har nämligen inte så mycket tid på mig. Jag ska upp till hembygdsgården och ha skolavslutning klockan 18:00 och jag hade nu tänkt städa massor på mitt rum. Kommer dock bli lite klumpigt eftersom att jag går runt med mina kryckor ibland. Men det får gå som det går.

Idag slutade jag klockan 13:00 och åkte hem med min far.
Sedan tog jag en fika hos grannen och sedan tog jag min lilla älskling på en promenad för att fotografera. Det har ju varit ett fantastiskt väder idag. -20º ute och snön ligger som ett täcke. Helt underbart. Var också blå himmel idag. Tog i alla fall min kamera på promenad och om jag får döma min fotorunda så får den 5/5 eftersom att jag tycker att jag fick till jätte fina bilder. Helt magiska faktiskt. Kommer att redigera de ikväll eller i morgon. Skulle tro att det blir i morgon eftersom att jag ska ägna hela denna dag åt att inreda klart mitt rum så jag kan ta bilder på inredningen och blogga om det under helgen eller nästa vecka. Jag längtar verkligen tills jag får börja blogga om de. Tycker att det finns jätte många fina detaljer i mitt rum som jag vill visa er och det får jag verkligen chansen att göra i detta projekt.

Nu ska jag och kryckorna ska börja städa nu...
   1 Kommentarer     // Allmänt & Dagbok  


Dessa bilder är tagna förra helgen men det gör väll inget. Eller?

Hej bloggen. Idag har jag inte gjort så mycket. Bara tagit det lugnt och fixat lite hemma. Imorgon ska jag ägna hela dagen åt att göra klart mitt rum så att jag kan fotografera lite inrednings bilder som jag sedan kan publicera och blogga om. Tycker att det tagit alldeles för mycket tid för mig att förbereda mig inför detta projekt men snart ska jag börja publicera bilder.

Imorgon får jag jullov. Kommer kännas toppen och jag känner att jag behöver vila nu. Har så jäkla ont i mina hälsenor så det är lite jobbigt att behöva gå till skolan varje dag och få SKIT ont hela tiden. Tror dock att jag kommer att fara runt som en tok eftersom att det är lov och jag måste hinna göra massa saker innan det blir jul och det är ju lite jobbigt.

Nu ska jag äta något gott och fortsätta ta det lungt. Återkommer i morgon med mer bilder.
Kram!
   0 Kommentarer     // Diverse Fotografier  


Utrustning: Canon EOS 450D, Sigma 28-80mm f/3.5 & Canon IR fjärrutlösare

Ha varit lite kast med bloggningen de senaste dagarna men det är enbart för att jag har haft så jävla ont i mina hälsenor. Jag har suttit och masserat de, tittat på massa film och bara tagit det lugnt. Känns lite bättre idag men jag skulle tro att jag ska uppsöka en läkare nästa vecka. Skulle så gärna vilja veta vad det är för fel. Vart det är skadat och vad jag ska göra åt saken. Är rätt jobbigt att inte hinna med min hund när vi är ute. Jag får liksom ligga långt bakom och typ skrika "Vänta!! Jag hinner inte med skit unge!" hela tiden.
Hoppas det går över snart i alla fall.

Vad tycker ni om bilderna då?
Jag smälter av dessa bilder. Tycker att det speglar väldigt bra hur det ser ut på glas och is nu förtiden. Skit mysigt. Jag älskar att det gått och blivit vinter nu. Vill bara ta på mig alla ute kläder och springa ut och hoppa i snön för att det blivit vinter precis en vecka före julafton. Men så har man ju verken i foten som gör att man bara vill dö.
Jag tycker i alla fall att dessa bilder sprider vinter och jag tycker de vart vackra.

Nu skall jag fortsätta att redigera och kommer förhoppningsvis upp med fler bilder sedan.
Kram!
   1 Kommentarer     // Diverse Fotografier  
Tänkte visa en lätt redigering i Photoshop men hjälp av två bilder. Och det är dessa bilder ovan. Som ni ser är det toppen lätt att få en mörk och tråkig bild till en fin och ljus bild med bara ett enda klick.
Det hela är jätte enkelt. Du börjar med att öppna Photoshop CS4 (eller vilket photoshop du använder), öppnar den mörka tråkiga bilden, trycker på fliken som där det står "Bild" och sedan väljer du bara Automatisk toning så är hela redigeringen färdig.

Lätt som en plätt.
   0 Kommentarer     // Photoshoptips  Gud vilken julkänsla denna bilderna ger.
Jag bara längtar tills det är dags att klä granen vi ska ha inomhus.
Dessa bilder tog jag igår men min Canon EOS 450D och mitt stativ. Jag hade så jäkla tråkigt igår så jag tog min utrustning på en promenad och eftersom att vårt hus ser så gosigt ut i vinter mörkret ville jag ta bilder på det och här är resultatet. Vad tycker ni?

Nu känner jag att jag måste göra ett ryck här hemma. Förr förra veckan satt jag typ fyra dagar och inte gjorde någonting. Jag bara tittade på tv, redigerade bilder och inte gjorde något bra och denna vecka vill jag inte ska bli likadan så jag ska snart gå upp på mitt rum och börja städa undan massa saker för snart ska jag börja med mitt nya projekt.
Sen så måste jag träna till ett biologi prov som jag ska göra imorgon. Hoppas det kommer att gå bra.

Kanske kommer tillbaks senare med något inlägg men om inte så bloggar jag imorgon.
Kram!
   0 Kommentarer     // Stilleben  
Hej bloggen. Just nu sitter jag på skolan och väntar på att min bror ska komma och hämta mig.
När jag kommer hem ska jag ta det lungt och börja redigera biler. Jag har så jävla ont i mina hälsenor så jag håller på att dö. Måste snart gå till sjukhuset och titta vad det är för fel på dem. Det verker hela jävla tiden.
Men jag publicerar bilder senare.

Kram! :)
   0 Kommentarer     // Allmänt & Dagbok  


Sorry för att jag inte publicerat något inlägg idag. Känner mig lite som en tomte. Men i morgon ska jag publicera bilder och  blogga. I morgon blir de uppdate. Kram och glad tredje advent!
   2 Kommentarer     // Diverse Fotografier  


Värdens bästa låt!! Lady Gaga - Bad Romance.

Hej bloggen. Tänkte lägga upp ett lite snabbt inlägg innan jag ska åka till min morfar.
Idag ska jag sätta mig och redigera bilder och träna till ett biologi prov som jag ska ha på måndag. Tänker också blogga lite hade jag tänkt. Men jag vet inte när jag kommer hem eftersom att jag ska till min morfar och städa men jag är i alla fall hemma vid fem så jag kan redigera och publicera bilder. Hoppas jag i alla fall... :)

Kram!Vad tycker ni om bilderna? Jag tycker det är lite speciella men det är inte de finaste jag publicerat på min blogg genom tiderna.


Hej bloggen. Jag tänkte bara säga att jag lever och kommer att blogga imorgon.

Jag har inte haft tid att blogga sedan i torsdags. Det var hänt så mycket denna helg. Jag har inrett om mitt rum så snart skall jag börja med ett projekt på bloggen som kommer att heta "Jul inspiration från mitt rum". Det kommer att bli en massa olika delar av inlägg och det kommer att handla om inredning som ni kanske förstått redan.
Jag tror att det kommer att bli jätte roligt projekt och jag hoppas att ni uppskattar det.

Idag har jag gjort lite allt möjligt.

Jag har fotograferat is och is splitter som jag ska försöka redigera imorgon eller på måndag. Annars har jag tagit det lugnt. Jag har skadat mina hälsenor så jag går runt med kryckor vilket är jävligt jobbigt. Jag fick dessa skador när jag hoppade från 1,5 meter. Vet inte varför jag fick för mig att hoppa istället för att gå ner för stegen men nu är det gjort och jag får lida med det några dagar. Hoppas dock att det går över tills på måndags med tanke på att det är skola och idrott på måndag. Hoppas det går bra.

Nu ska jag försätta titta på Robinson - Karibien så jag bloggar imorgon, Kram!
   0 Kommentarer     // Diverse Fotografier  
Min stora IDOL Amanda Jenssen har blivit nominerad till 6 nomineringar i Grammisgalan 2010. Skit roligt. Jag har varit inte och tittat, gör det ni med vettja ;)

Årets Album: Amanda Jenssen – Happyland - 1 2 [3]
Årets Artist:
Amanda Jenssen – Happyland - 1 2 [3]
Årets Kompositör:
Amanda Jenssen & Pär Wiksten – Happyland - 1 2 [3]
Årets Kvinnliga artist:
Amanda Jenssen – Happyland - 1 2 [3]
Årets Producent:
Amanda Jenssen & Pär Wiksten – Happyland - 1 2 [3]
Årets Textförfattare:
Amanda Jenssen – Happyland - 1 2 [3]Gulliga små julkort. Inte sant? :=)

Dessa två bilder är från min fotografering i söndags. Tycker de vart mycket gulliga. Man Skulle kunna använda dessa bilder som julkort. Fast nu skickar jag ju inte julkort och det lär väll snart ingen göra eftersom att alla använder ju mailen eller så smsar de sina julhälsningar. Själv tycker jag att det är mycket roligare att få ett fint julkort en ett tråkigt julsms. Vad tycker ni? Och vad tycker ni om bilderna?

Lite seg dag idag. Jag slutade lite över två men kom hem typ halv tre. Sen åt jag lite fika och nu sitter jag här och skriver. Hade i allafall tänkt göra lite saker eftersom att jag bara suttit och latat mig i flera dagar.
Ikväll är det Morden, sista delen. Det kommer att hettas till tror jag. Jag längtar som en galning men jag får se det klockan 22:00 eftersom att jag också vill se Oskyldigt dömd som går på Tv4. Svt har ju den bästa SVT PLAY sidan ever eftersom att att TV4 tar betalt för att se Oskyldigt dömd!

   0 Kommentarer     // Stilleben  

Här är 9 bilder som jag tog i söndags.
Tycker att det är underbara. Sprider så otroligt mycket jul över sig. Glaset, belysningen och ljuset. Jag njuter av att titta på dessa bilder. Vad tycker ni?
Om jag ska skriva en beskrivning kort skulle jag nog beskriva dessa bilder som mysigt, coolt, kreativt, mäktigt och färgstarkt. Var det en bra beskrivning?

Det tog ett tag att redigera dessa bilder.
Tog lite över en timma. Lite jobbigt var det men som jag skrivit i några inlägg ner så älskar jag att sitta och redigera gosiga vinterbilder och bilder med något coolt, färgstarkt och häftigt på. Men nu när de är klara känns det skönt att få visa upp dessa bilder. Hoppas ni gillar dem.
Tanken var att dessa bilder skulle bli mer färgglada. Glasen på bilden är rosa, lila och grön. Men eftersom att jag tog bilderna i badrummet med alldeles svart runt om mig förutom min julbelysning som jag lagt mellan alla glasen.
Men jag tycker att det vart riktigt fint ändå. Efter omredigeringen.

Får se om jag dyker upp med ett till inlägg men om inte så vill jag säga God Natt och Kram på er!Tycker om dessa bilder på ett speciellt sätt. Vet inte om det är den gröna färgen eller om det är snön som ligger över löven. Jag kan inte fast ställa vad det är jag tycker om så mycket med dessa bilder. Men jag gillar i allafall dem. Vad tycker ni?
Har blivit rätt mycket vinter bilder nu på bloggen. Hoppas att det är okej att jag publicerar mycket vinter, snö, frost och många bilder av nästan samma motiv.
Jag ska försöka bryta alla frost inlägg med att visa något annat, typ som något annat motiv eller varför inte lite musik. hehe..

Idag har det inte varit så bra med uppdateringen.
Bloggade i morse innan jag åkte till skolan sedan bloggar jag nu. Jag har inte haft tid att blogga eftersom att jag fixat med min lite juldesign. Eftersom att jag älskar denna design så mycket har jag bara fina till den lite med snöflingor som faller och en ny fin header med massa rött, frost, kort och text. Jag är mycket nöjd med resultatet. Bästa headern jag gjort nästan. Kommer dock att byta tillbaka när det blir vår igen men det hade ni ju redan listat ut så klart.

Just nu händer det inte så mycket. Jag lyssnar på Lady Gaga's - Christmas Tree på youtube. Älskar verkligen denna låt. Tycker den är så gosigt skön. Lyssna och bedöm själva.
Jag ska snart ta och sätta igång med redigeringen av experimentet jag gjorde i söndags. Vart dock inte så bra resultat men med lite redigering på bilderna kommer det säkert att bli toppen. Jag hoppas att ni ska få hinna se det idag så jag ska ta och börja nu hade jag tänkt.

Återkommer alltså senare med bilder och lite text. Kram!
   2 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Fin eller ful bild?

Hej bloggen. Tänker skriva lite kort nu.
Jag ska till skolan snart och kommer att sluta vid 14:00 tror jag i allafall. Jag kommer i allafall att blogga när jag kommer hem. Sedan måste jag redigera bilderna jag tog i söndags.
Kram på er så ses vi vid 14:00 eller 15:00
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Gud vad jag älskar dessa bilder. Jag blev så galet nöjd med min redigering :)
Har inte gjort så speciellt mycket så bilderna är nästan original vilket gör att jag känner mig ännu mer stolt för min insats vid denna stress fotografering som jag gjorde i torsdags. Vad tycker ni om bilderna då? Jag tycker att de är jätte gosiga. Älskar färgerna, skärpan och snön på bilderna.

Skolan var rätt okej idag. Vi hade dans första passet sedan hade vi slöjd. Sen var det bara bra lektioner. Slutade klockan 14:00 eftersom att vi har temavecka denna vecka. Vilket känns väldigt skönt.
Jag har suttit och redigerat bilder sen jag kom hem och nu är jag klar med dessa bilder så jag kan gå vidare. Har en hel del att redigerar men som jag skrev i mitt inlägg igår tycker jag om att redigera vinterbilder och sedan publicera de.

Ska titta på lite webbtv nu och sedan fortsätta redigera mina bilder.
Kram på er!

   3 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  Fotograferade med Canon EOS 450D, Sigma 28-80mm f/3.5, Redigerade och fotogaferad av mig.

Bilderna är fotograferade i torsdag och jag är mycket nöjd med min prestation.
Vad tycker ni om bilderna? Jag tycker att de visar att det snart är vinter och att sommaren är över eftersom att blommorna gjort vinter. Mycket vacker buske jag hittade.

Jag har haft en mycket mysig söndag.
Jag vaknade lite sent. Klev upp och tog min hund på en promenad i skogen för att plocka mossa till ett fat jag ska göra. Efter promenaden läste jag lite bloggar sedan redigerade jag bilder. Sen när jag tröttnade på att sitta vid datorn tog jag min kamera, stativ och objektiv och började fotografera tomtar, glas, krossat glas och belysningsslinga. Mycket fina bilder som kanske kommer upp på bloggen i morgon.

Kommentera vad ni tycker om dessa bilder. Nu ska jag sova.
Kram och sov gott denna söndag 6 december 2009, andra advent...
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  Hej bloggen. Denna helg har jag känt ett sånt sug till bloggen men eftersom att det gått lite sådär med datorn så har jag inte haft något att blogga om. Jag skrev i fredags att jag skulle blogga och publicera bilder, men när jag satt mig vid pappas dator och skulle börja redigera bilder kom det att att hans 30dagar hade gått ut. Så då var jag tvungen att avinstallera hela Photoshop på hans dator och ladda hem en ny 30 dagars version och det tog tid. Sedan för att kunna ladda hem från adobe.com skulle man vara medlem och det var jag inte osv...
Det tog skit lång tid. Inte förens på lördagskväll kunde jag sätta mig och redigera.
Men nu har jag photoshop på pappas dator så jag ska fortsätta redigera under dagen. Känns för en gångs skull riktig roligt att få sitta och redigera en massa bilder. Skulle tro att det beror på att jag redigerar vinterbilder :)

Vad tycker ni om bilderna då?
Jag tycker att de vart jätte gosiga. Om man tittar ut genom fönstret nu är det ju inte någon snö alls. Bara blött, regnigt och grått. I allafall i Sundsvall. Vet inte hur det är i andra städer.
Tog i allafall bilderna i torsdags efter skolan. Blir ju så fort mörkt så jag kastade mig på kameran och tog Laban på en foto promenad. Jag är mycket nöjd med bilderna och resultatet av fotograferingen.

Skall ta lite fräcka bilder med glas sedan som jag tänker visa er kanske imorgon om jag hinner redigera dom. Men det hoppas jag att jag hinner.
Hade tänkt att göra om min design lite . Göra den lite mer julgosig men jag tänker inte göra om hela designen eftersom att jag är sjukt nöjd med denna!

Kram på er och glad andra advent! :)
   1 Kommentarer     // Diverse Fotografier  
Hej bloggen! Tycker att jag varit en skit stövel och inte skrivit något men jag har inte haft någon dator.
Det hela började med att jag skrev ett inlägg innan jag hade tänkt redigera bilder. Men när jag skulle börja redigera bilder så tog min dator. Sedan när jag tittade på den lite såg jag att min fläkt inte gick så jag frågade pappa om man kunde använda datorn utan fläkt och det kunde man inte. Jag struntade ju i det och fortsatte redigera på mina bilder också helt plötsligt dör datorn. Den har blivit för varm eftersom att det inte finns någon fläkt som kan kyla ner den.
Sjukt jobbigt. Jag vart vansinnig och gick och la mig och sov i tre timmar. Sedan klev jag upp och klockan var nio på kvällen. Klädde adventsgran och sen gick jag och la mig och sov igen och sedan har jag inte haft någon dator att kunna skriva på. Så det har inte blivit någon redigering eller bloggning. Vi ska lämna in den på lagning nu till veckan och det kommer att ta sin tid. JOBBIGT!!

Men idag hade jag tänkt att jag ska redigera bilder och blogga.
Ska få låna min pappas dator. Spelar ju liksom inte någon roll vems dator det är. Bara att den har Photoshop och stort dator minne liksom. (Inte msn!) haha... Vet inte varför jag inte pallar msn...
Nu medans min pappa jobbar på sin dator skall jag göra min nuvarande design lite mer christmas:)

Kram!
   0 Kommentarer     // Allmänt & Dagbok