Tänkte bjuda på tre bilder innan klockan slår om till nästa dag.

Min dag har varit jätte bra. Jag har haft mysigt och gjort en massa bra saker. Tänkte att jag skulle sitta upp ikväll och fixa lite med bilder och kanske fixa en design till min portfolio som jag aldrig får klar. Har inte haft den orken... Sedan vet jag att jag kommer att få lägga upp så mycket bilder i den så är inte så himmla säker på att jag sa ha någon portfolio... Menmen.. Tänkte också sätta mig och göra en riktigt bra design som kommer komma upp i mars som jag kommer att älskar så mycket!!!!! Jag är nästan helt, helt och helt säker på det!

Bilderna gillar jag också. Bra ljus och det är het perfekt skarpa...
   2 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Förstår inte att körslaget redan är slut.
Trodde att det va nått som höll på tills klockan 10 kanske... Menmen, jag tycker i alla fall att rätt kör vann!

Ville bara bjuda på denna bild och jag tycket att det blev en fin suddig bakgrund för att vara med Sigma 70-300mm..
   1 Kommentarer     // Diverse Fotografier  Tyckte dom här bilderna vart så fina så var tvungen att lägga upp dom :)
   2 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  Varit på en lite fotorunda nu. Tagit lite bilder.

Dom här bilderna är två av dom bra bilderna jag gillar från fotograferingen. Kommer att komma massor sedan.
Tänkte ta en massa bilder denna dag så att jag har en massa bilder att visa till veckan om jag inte skulle hinna fotografera. Vet att jag har ett fototema pågång. Har ju det i min blogg (Foto - Tema).... Har bara lagt in ett tema där man kommer under dagen ett nytt tema så titta in lite titt som tätt ;)

Nu tänkte jag gå och se på Svenska Hjärtan så vi ses om en stund.... Puss..

Glöm inte fototvälingen mina vänner. Ni som inte är med nu tycker jag att ni ska vara med. Det spelar ingen roll om den är tagen med en digitalkamera eller en system bara att ni är med för ni har faktiskt chans på kanske lite fler besökare om ni vinner :)
   2 Kommentarer     // Djurliv  
Denna dag har varit lung.
Som ni märkt har jag inte bloggat och varför det vet jag inte. Har bara inte gjort nånting. Legat i sängen och varit uppe och gått, det är de jag har gjort denna dag typ. Kvällen har gått fort och det är redan kväll och jag har bestämt mig att idag ska jag värkligen försöka göra saker här hemma innan jag ska sova. Eftersom att jag alltid blir trött och går och lägger mig sedan dagen innan blir jag less för att det inte finns tid till alla så idag ska jag nog gå och lägga mig sent och göra en massa bra saker, både inom bloggen och utanför bloggen.

Vad tycker ni om let´s dance då?
Jag tycker att det är tråkigt att ingen åkte ut idag menmen så är det när det händer saker i programet. Tyckte morgan var jätte bra och tyckte att det var roligt att se att han slog poäng rekord!!! :) Laila var också bra men inte riktigt lika bra som hon var förra gången. Tyckte att kitty var bra ikväll också. Hon har jag aldrig gillat i let´s dance men nu gillar jag hon. Hoppas hon gör bra ifrån sig nästa vecka också... Så att hon inte bara var bra ikväll och suger nästa gång.... Haha.

Imorgon ska min pappa och mamma ut och gå så då tänkte jag att jag skulle följa med och ta lite bilder.

Jag tog lite bilder i veckan men jag slutade så himmla sent den dagen så att jag inte kunde få så jätte bra bilder. Kan inte riktigt allt inom foto så jag fick itne så bra bilder i det ljus som de var. Men imorgon tänkte jag vara ute vid 11 tidenså att jag får riktigt fina bilder.

Ha en fin kväll nu så ska jag också ha det. Och roligt att ni vill vara med i min tävling. Maila in mera.... Vill ha massor som är med i tävlingen.
   1 Kommentarer     // Allmänt & Dagbok  


Haha nu sitter jag och lodar igen. Tror att det är andra dagen jag har suttit och inte gjort typ nått.
Idag har jag inte gjort så jätte mycket. Snackat med folk och varit på skolan.
Gick rätt bra i skolan idag måste jag säga. Jag han göra klart typ allt men ja i morgon väntar en jobbig dag. Jag har engelska glosor och no prov. Jätte rolig fredag. Men ja så är väll livet.

Jag har sett att jag börjatt blogga på kvällarna.... Varför?
Jo för att jag inte så mycket att visa. Jag vet inte vad det är med mig. Längtar värkligen nu till helgen så jag kan ta massor av bilder så det värkligen kan bli dag uppdateringar inte bara kväll uppdateringar....

Har sett att det är en del som är med i fototävlingen.
Jätte roligt tycker jag att det är och ni har super fina bilder. Är nästan så man vil vara med själv. Haha närå, men ni har fina bilder. Jätte fina bilder vill jag säga. Skulle vara snällt av er som är med i tävlingen och länkar till tävlingen för då kommer det fler som kanske vill vara med i tävlingen och då blir det ju roligare för er att ha mer bilder att välja mella.

Innan jag slutar skriva i detta inlägg vill jag bara säga att ni som är mina läsare kommer att få rösta på bilderna i slut ändan sedan tar jag ut dom som har mest röster och sedan åker alla dom bilderna jag tagit ut ner till noll och ni för rösta om sedan kommer jag att ta ut dom som har mäst röster där också och sen kommer vi till finalen och då är dom nera på noll igen... Och den som får mest röster där vinner en förstoring på den bild som lämnats in i tävlingen och en länkning i min blogg! :)
   3 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Nu har jag bestämt mig och det blir en fototävling som är väldigt lätt.
Den går till så här: Ni mejlar in en bild till min mejl eller skickar bilden via en länk och om du ska skicka den som en länk måste jag kunna kopiera bilden för att lägga upp den så tänk på att inte ha högerklicksskydd där bilden då är för jag kan då inte få bilden. Annars om ni har mig på msn kan ni skicka den där. Ni som tycker att detta låter jobbigt och inte har mig på msn... Adda mig då: sebastian-bergstrom@hotmail.com är min msn/mejl.

Regler:
Det är lätta regler. Ni får bara skicka med en bild. Bilden måste vara din egen. Spelar ingen roll vad det är på bilden bara du är nöjd med den. Det gör inget om det inte är en blogglogga på den utan det bestämmer ni själva.

Ni kan mejla in när ni vill men den 1 Februari börjar tävlingen och då kommer jag att titta igenom min blogg och se hur många bilder jag har sedan sammlar jag ihop dom den 19 Februari och där efter ser jag ut en vinnare och den vinnaren vinner inte bara utmärkelsen "ÅRETS FOTOBLOGG" utan också en länk här på min blogg + något roligt som jag skickar. Vet inte riktigt en vad det kan vara... Har inte riktigt så jätte mycket pengar men kanske en förstoring på den bilden kan man kanske tänka sig vinna. Kommer lite senare och berättar vad den blir för mer pris man får om man vinner.

Alla har nog inte förstårr rikigt en... Tävlingen börjar 1 februari. Ni kan skicka in bilder tills den 19 för då sammlar jag ihop alla och lägger upp dom på bloggen också får ni rösta sedan sammlar jag ihop dom som fått mest röster sedan får ni rösta igen och där efter vinner en person... Och man vinner en utmärkelse "årets foto" + en förstoring på bilden man vunnit med.

Så mejla in bilder på:
sebastian-bergstrom@hotmail.com
Eller msn går också..
Ni har tills den 19 februari på er!

Ps: Hoppas alla har förstått att det är ni som bestämmer vinnnaren och det är ni som gör att ni är med i tävlingen genom att ge mig en bild, och att det är ni som röstar fram en vinnare.
   18 Kommentarer     //


Nu sitter jag och tittar på ett litet klipp om amanda jenssen.

Det är väldigt bra och är 12 minuter. Haha det var väll intressant eller hur?
Nä men vad jag har gjort idag då? Jo jag  har varit på skolan :P När jag kom hem satt jag mig vid datorn och degade, snackade med vissa folk och sedan åkte jag till "Max" med min bror och åt och nu är jag här.

Tänkte träna lite till ett no prov vi har på fredag.
Kan inte riktigt allt så ska gå från början och börja repitera. Kommer inte att bli så roligt men jag får tänka på att klockan 9 ikväll sitter jag med ett glas varm chocklad och bara softar. Tycker det är välldigt mysigt på kvällen. Lika som föreldrarna... i alla fall mina dom sitter varenda kväll och dricker kaffe så varför inte sitta med chocklad. Haha... :)
Jag är rätt glad i dag och det är ju bra....

Jag sitter och funderar på hur jag ska göra med min fototävling jag har varit lite hemlig med.

Tänkte att det skulle dra igång 1 Februari och att ni skulle skicka in bidrag men det är inte säker att så många gör det så jag funderar på om jag kanske ska välja ut en bild från mina favorit fotobloggar sedan får ni rösta på den också får man en utmärkelse av mig och vad tror ni att det är.....? Jo "ÅRETS FOTOBLOGG" blir man av mig :) Plus en reklam länk här på bloggen :) Det låter väll bra. Eller vad tycker ni. Ska ni skicka in eller ska jag välja helt fritt i min värd?
Svara gärna så fort som möjligt eftersom att det snart är 1 Februari :)
   5 Kommentarer     // Diverse Fotografier  Hej alla goda och fina läsare.
Jag vet inte vad som hände med min blogg dag.
Jag kom hem och tog en macka gick upp på rummet och tittade lite bloggar sedan tänkte jag se ett program med det gick inte att se det programet så jag gick och la mig i stängen för att sammla ork till att göra något annat. Men så låg jag så skönt att jag somnade och det var inte riktigt det jag hade tänkt. Somande typ vid 5 och sov till strax före 8 så det blev en del sovning. Men det är skönt.. Jag har inte riktigt sovit så bra på nätterna dom senaste dagarna. Har mest bara blivit att jag sommnat klockan 12 sedan typ vaknat och varit jätte trött men imorgon tror jag att jag kommer att vara riktigt pigg för jag tänkte faktiskt gå och lägga mig typ nu så att man kan få sova ut lite på morgon. Det låter väll som en bra idé :)

Annars då vad har hänt mer idag.
Skolan var inte det roligaste kanske. Rasterna är ju alltid roligt men det andra är väll inte alltid så roligt. Vi hade matteprov idag och det är ju aldrig roligt. Tror att det kanske gick rätt bra denna gång, är rätt skönt när folk som gjort det säger att dom inte kommer att klara det för då vet jag att jag inte är ensamm om att inte klara det. Är dock inte säker om jag inte klarade mig men kanske.. Men det jag menar är att jag kan säga till om att jag fattade inte dom två sista uppgifterna och då kunde dom inte den häller, fett skönt att inte vara ensamm. Skidor i skolan var väll inte häller det roligaste men det gick. Jag fick inte ont någonstans och det var rätt skönt att vara ute i naturen och se alla snö täckta grenar, helt fantastikt att se vill jag säga. Fatta vad jag var foto sugen då asså! ;)

Vill också säga tack igen till kero vännen jag fått.

Jag har fått ett besöksrekord på grund av hon och det vet jag inte hur jag ska tacka hon för. Vill nästan posta något fint till hon och det tror jag att jag ska göra. Hoppas det är okej Hannis  :)

Videobloggen och outfiten kommer säkert till helgen då det alltid finns tid till att blogga.
Går typ inte på veckorna. Man har så mycket att göra så man msåte göra allt på helgerna men ja videoblogg till helgen då mina vänner. Sov nu gått alla söta och jag lovar att jag kommer att blogga i morgon. Funderar på om jag inte ska ta en prommenad i morgon för att få upp energi.. Kanske gå till affären och köpa goda halstabletter och tuggumi som man kan ha i skåpet på skolan :)

Tänkte också ta en bra fotorunda och ta massor av bilder i helgen. Då man kan vara ute hela dagen och fota för att det kommer att vara så fint. Ja bild regn till helgen då. Eller ska jag säga bloggregn :)

ps: besöksrekordet ligger på 110 nu och jag är helt galen. Vill bara åka ner till skara och krama om hanna för detta!! <3
   1 Kommentarer     // Landskap & Vyer  


Ska berätte lite om min dag för er då.

Har gjort lite allt möjligt. Dock inte bloggat så mycket men jag har fotograferat. Kommer en massa bilder i morgon.
Varit med laban har jag. Älskar att leka med han. Han är så gullig.
Ja det var väll de jag gjorde idag.

Sa att jag skulle göra en massa annat men det blev inte av.
Har inte ens tagit bild på min oufit men jag tänker så här. Jag kommer inte alltid att lägga upp en outfit utan när jag har tid. Ska försöka videoblogga lite mer för då kan man ju visa sin outfit i den i stället.
Tänkte börja i morgon med att videoblogga. Hoppas det går bra. Har laddat kameran nu så jag ska väll snart lägga in på datorn så att den är tom så jag bara kan börja ladda för det lär ju bli en hel del om tagningar om jag orkar. Annars kör jag bara på och den kommer säkert att bli jätte ful men jag tycker inte om att se mig själv på video så jag kommer värkligen göra det för er så ni vet. Finns säkert inte så många som gillar att se sig själv på video så jag är nog inte själv om att inte gilla det :P
Jag hade tänkt att göra videoblogg någon gång i veckan. Kommer inte att vara några datum det kommer upp någon på utan det kommer upp när jag känner för att jag har något att säga. Haha komme säkert göra den även fast det inte finns nått att säga men det är väll bara roligt eler hur? :)

Imorgon ska jag inte bara videoblogga utan jag ska också planera bloggåret.
Som jag skrev i mitt förra inlägg så ska jag sätta mig ner och skriva och planera vad jag ska göra under 2009. Ska ha en del fototävlingar och ska se hur jag kommer gära med bloggdesign. Vill hälst bara vara en foto/vardag/liv/kläder blogg inte göra en massa designer för det tar tid av min dyrbara tid. Så tror att jag lägger det på hyllan och sattsar mer på foto och läg mig lite mer om det i stället och visar er lite hur man kan göra vissa saker med kameran och annat. Kommer ju att försöka att köra photoshop tips + fototips och det tror jag att jag kommer att klara av om jag sätter mig en lördag kanske och börjar söka på internet seda prova mig fram och sedan visar jag hur jag gjorde så lär ni er på ett mycket enklare sätt en vad jag fick göra.

Måste också säga att Hanna Kero är ju helt fantastisk. Hon är jätte snäll och hon är en av mina bästa vänner redan. På bara kanske 2 dagar. Fatta... Hon är ingen jag kommer åka till och hålla på men det jag menar är att jag kan prata med hon om allt och hon lyssnar och pratar vidare i det jag pratade om. Nä detta ska du ha en ros för Hanna! :) <3
Ja ni som läser min blogg nu kommer att ha ett bra år med mig! Jag älskar att leva och kommer alltid att göra det. Att ta sitt liv kommer aldrig att komma på fråga!! God natt söta ungar!!! :) <3
   5 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  
Nu har jag suttit och värkligen försökt att skriva något vättigt men inte kommit på nått.
Idag ska jag väll inte göra så mycket. Hitta på nått bra som är kreativt ska jag väll göra. Hoppas jag.
Annars så ska jag försöka att ta en bild på min outfit. nice vah!? ;)

Direkt när jag kom hem tog jag med mamma och laban ut i skogen på en fotorunda.

Riktigt roligt. Hon hade varit ute dagen innan och sätt vad fint de var på vissa ställen så snart kommer en jäkla massa snö bilder. Kan bli lite tråkigt men kan försöka att bryta av med några andra bilder.
Kommer snart en videoblogg... Dock inte idag för jag har ine laddat kameran men tänkte att jag skulle gå och göra det nu så kan jag kanske göra en i morgon eller senare i kväll. Ska ju se den nya serien "stomen" som den så tråkigt heter. Börjar klockan 20:00 på 1:an och tror att den kommer att vara riktigt bra faktiskt. Älskar ju svenska filmer så jag tror på denna film :)

Tänkte nämligen sätta mig ner och planera mitt blogg år.
T.ex planera en massa uppdrag eller en massa tävligar som ska upp på bloggen. Är jätte sugen på att göra en fototävling av alla mina favorit bloggare... Och då får man utmärkelsen "årets fotoblogg" och det är väll jätte roligt. Tänkte också att man kan vinna nått bra som jag sedan postar till den som vinner. Det låter väll som en bra grej va :)?

   2 Kommentarer     // Allmänt & Dagbok  


Vad vill du jobba med när du bli äldre?

Jag vill jobba som fotograf. Och vet att jag på nått sätt kommer att jobba som fotograf. Jag ska ha ett eget företag som jag driver och det kommer att vara inom foto. Kommer att ha en fotostudio där jag kommer att fota en massa saker till företag t.ex någon ny vara till en reklam. Kommer också att fotografera en massa modeller med kommer sedan att jobba extra på nått antar jag. Helst vill jag kunna leva på företaget men det kommer nog inte att gå i början men kanske när det funnits ett tag. Sedan vill jag starta en hemsida som gör webbdesigner till folk t.ex känisars hemsidor.... och sådant. Jag vill så himmla mycket så att det är inte ens sant. Men mest fotograf! Det vet jag att jag någon gång kommer att bli. Även om jag inte kommer in på media så kommer jag att bli fotograf.

Vad är din största dröm just nu?

Att jag nu är 16år och kan få flytta till stockholm och gå media och sedan bli en underbar fotograf. Jag vill bli 16 på engång. Efter att jag skrivit detta svar vill jag bli 16år så jag äntligen kan få flytta dit jag velat bott hela mitt liv.

Vilket är ditt första minne någonsin?
Oj vilken fråga. Jag vet faktiskt inte men tror att det kan ha varit när jag.. nä sorry jag kommer faktiskt inte på något. Jag har så många och nu när jag skriver detta kommer jag inte ihåg någon :S

Hur ser din tandborste ut?
Den är vit och grön<3 mina älsklings färger. Eller ja bara grön.

Vilket ämne gillar du mest i skolan?
Jag gillar vissa ämnen mer en andra ibland. Alla ämnen kan inte bara vara roliga men om jag ska säga ett så blir det nog no. Men jag skulle villja säga engelska men det kan vara lite tråkigt ibland.

Vart bor du?
Jag bor i sundsvall och jag drivs så bra här i den lilla staden :)
Vad fotar du helst?
Jag älskar värkligen när bilder så om det är de du menar älskar jag att ta närbilder för jag tycker att det blir så cool när man ser allt riktigt nära och skarpt. På andra plats kommer människo foto. Kan vara lite svårt i bland och då blir man lite trött men annars är det roligt.

Hur länge har du varit intresserat av foto? :)
Jag har varit intresserad av foto i typ 3-4 år. Köpte min digitalkamera 2007 men jag har fotat rätt mycket men mina föräldrars digital kamera och det köpte dom nått vid 06 så jag tror att det var då det började. Sen utvecklades det till att jag köpte en systemkamera och skaffade en fotoblogg.

Hur länge har du fotograferat?
Som jag skrev i svaret här ovan så jag har hållit på i 3-4 år.
Vad tycker du om emmee.blogg.se.
Jag tycker den är bra. Du skriver bra och jag tycker bara att den är allmänt bra. Vet inte vad jag ska säga. Jag gillar din blogg och jag har dig på bloggkoll. Läser den dagligen och tycker att den skulle vara en av mina favoriter om den hade mer bilder ;)

Tror du på spöken?

Ja jag tror på spöken. Jag vet inte riktigt varför jag tror på det. Jag har sett på tv att det spökat sedan har jag sett att på en bild som jag tog sommaren 07 så tog jag en bild på en av mina kompisar och hon tog en cigarett i handen och lossades röka utan av den var tänd men när vi tittade på bilder sedan var det rök från cigaretten och då blev jag en anning rädd så nu tror jag på att det finns spöken.


Japp. Detta var svaren på alla era frågor denna frågestund nummer 3. Tycker att det var rätt bra frågor denna gång :)
   8 Kommentarer     // Frågestund & Svar  


Tänkte bjuda på min första dagens outfit.

Hehe idag har jag tagit min lilla egna stil. Har balndat en massa kläder eller ja tre plag.
Jag tycker att det kan vara rätt skönt att att blanda vissa stilar och i dag kan man säga att denna stil heter fräg ;)

Stilen färg består av
‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾

Shorts som är ett gandigt mönster i grönt och köpta på JC i stockholm. Finns dock inte kvar.
Tröjjan är mönstrad och rösa/svart. Fått av min syster i julklapp.
   1 Kommentarer     // Fashion  
Hanna kero lärde mig för en stund sedan hur man tog bort saker på bilder man inte tycker ska vara där.

Hon är för snäll. Ser ni bilder ovan. Hittar ni där jag tagit bort.
Det är rätt lätt att hitta och jag tycker att jag var bra för att det ska vara första gågnen. Dock behöver jag lära mig lite mer.. Men jag tycker att jag gjorde det bra.

Någon annan som har nått roligt photoshop tips att dela med er av?
   5 Kommentarer     // Photoshop CS4/CS5  


Ja vad säger man om man vaknade för ett tag sedan.
God morgon i erfter hand kankse. Haha....
Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Ta det lungt tror jag. Tänkte snacka med folk. Vara lite med familjen och kanske se någon film. För jag känner att man kan behöva vila så här på helgerna... Inte bara jobba hela tiden.

Ja det är väll det som händer idag. Lite mer bilder kanske. Mia och Klara börjar ju idag också. På svt1 klockan 20:00 tror jag att det är. Titta då. Det är så roligt att man dör... haha:D
   2 Kommentarer     //Sitter nu och tittar på en massa klipp. Dom är för roliga haha. (youtube hittar ni en massa klipp på)Tänkte att jag skulle skriva ett riktigt inlägg nu.
Eftersom att jag inte gjort det på flera dagar tänkte jag att det var på tiden att det blir ett.
Är väldigt glad för att grattisar jag har fått av er och hoppas att alla ni kommer hänge med mig länge. Hoppas att jag kan träffa massor av mina läsare någon gång fram över. Kanske när jag är i den åldern att jag kan hålla på att resa för då kan jag åka till ställen där ni bor så kan vi vara med varandra en dag så sover jag typ på hotell så kan man lära känna varandra. Det är ju inte så många som gör videobloggar så man kan ju inte riktigt lära känna dom. Men ja jag hoppas på att vi kan träffas på en stor fest i stockholm kanske :)

Sitter också här och tittar bloggar.

Tar lite emo bilder som komer upp i morgon eller i natt. Bilder på mig, max och linn för att vi sitter på max´s rum och lanar och det ska vi väll typ göra till klockan 3,4 eller 5. Vet inte rikitgt. Sedan ska vi sova. Hoppas denna kväll blir jätte bra. För jag har inte haft en enda roligt lördag på flera dagar. Förutom den dagen när jag slog besöksrekrod den lördagen vad den bästa i mitt liv. Men jag hoppas att denna dag kan bli bra. Jag har inte häller varit med mina kompisar på typ 2 veckor. Vi har typ bara lodat på 3 olika håll men nu är vi tillsammans och nu har vi roligt och jag hoppas det håller i sig. Gör väll typ cafe om jag börjar blir trött. Det brukar ju vara gått och det brukar också hjälpa mot trötthet så det hoppas vi på att man blir....

Detta inlägg vart ganska bra va. Nu vet ju ni vad jag gjort och vad jag gör nu. Det kommer mer inlägg under kvällen. Kommer kanske mest bilder men det brukar ni inte ha nått i mot :)

ps: denna sida är najs för dig som vill redigera lite lätt :P
   2 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Idag fyller min blogg 1år och detta firar jag med att göra besöksrekord här på bloggen. Dock är det inte det en men snart. Läs mitt första inlägg jag skrev 24 januari 2008.

"Nu sitter jag här och har fixat till min blogg och laban är här hos mig också. Idag har jag varit på skolan och det var as roligt för vi fick sluta jätte tidigt och vi fick även ha trä slöjd och det är kul. Jag har varit med Lollosson och Klarsson idag och vi har haft så himla roligt och jag har sagt att sebastian på vår skola är som håkon så nu är han lite sur med det gör ingen han blir snart glad , ;D"


Haha jag skrev inte bra då. Hoppas ni har en fin kväll för det har jag. Min blogg fyller år och jag är jätte glad. Och tack för alla fina kommentarer! <3
   5 Kommentarer     // Bloggrelaterat  
Kommentarer är det finnaste med att blogga måste jag säga.
Man får en massa fina ord och en massa nya kompisar. Jag har träffat jätte många folk jag snackar med om typ allt på dagarna. Dock har jag inte pratat i telefonen med någon men det kommer väll det med. Men i alla fall så fick jag en fin kommentar för en stund sedan. Den lyder så här "Gud vad du är duktig för att vara 13 år. Fortsätt så, så kanske du blir en känd fotograf i framtiden :D Lycka till :)" den här kommentaren värmde i hela mitt hjärta att få... Att jag kankse kan bli en känd fotograf. Det är exakt det jag vill bli... Å ad jag blev glad. Måse länka denna person som skrivit en sån varm kommentar att man nästan kan grilla på den asså.... Hon heter Sandra och jag tycker ni ska läsa hennes blogg!

Vill också tilläga att jag fått en massa andra fina kommentarer också. Men denna värmde extra mycket.
Mitt kollage kommer vid 8 för det var klockan 8 jag skrev mitt första inlägg 2008.
   12 Kommentarer     // Bloggrelaterat  


Sitter i min säng och funderar lite på min blogg.

Kanske man ska börja med dagens autfit och videoblogga? Jag funderar på att göra det. Kanske min blogg blir en fotoblogg med vardag och mode... Kommer i så fall ta bilder på vad ja ghar på mig på dagarna och sedan kommer det säkert att komma en massa bilder på mig men enda en massa natur foton och allt annat jag tar på ;) Ja jag funderar värkligen. Kan ni inte hjälpa mig? Vill ni se mer av mig? Ska jag videoblogga? Ska jag börja med dagens autfit? Ska jag ta mer kort på mig? Hjälp mig. Jag sitter fast.... Haha svara snälla...
   5 Kommentarer     //


Jag måste bara lägga upp denna bild för jag tycker så mycket om den. Kollaget går bra :)
   6 Kommentarer     // Stilleben  


God morgon eller hur man kan säga det.

Jag vaknade först väldigt tidigt men så var jag så himla trött så jag gick och la mig igen. Men nu är jag här och jag skriver.
Idag ska jag inte göra så jätte mycket. Försöka slå besöksrekord med 100st besökare och det hoppas jag att ni vill hjälpa mig med för jag hade tänkt det som en present åt mig blogg. När jag bärjade blogga hade jag typ 3 läsare och nu när det är samma datum ett annat år kan man ju få ha 100. Låter det bra. Jag kommer förstås att kommentera som en jäkla idiot men det lönar sig ju tillslut... Puss ska sätta igång med ett kollage som kommer upp sedan.
   1 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  
http://www.mittiboras.se/uploads/Image/amanda_jenssen.jpg
Titta in klippet: http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/rockbjornen/article4243915.ab


Sitter på min brors rum och bara softar.

Idag har inte hänt så mycket. Längtar tills i morgon för då fyller ju min blogg 1år :) Kommer att bli vädligt roligt. Kanske får nått av mina föräldrar vem vet... Men annars har väll det inte hänt så mycket. Allt är bra här hemma och jag har inte så mycket skoljobb att göra så det blir en lugn helg måte jag säga mina vänner.

Yes nu tog jag en strike på bowling inom wii också. Hoppas jag vinnet över min bror.
Vad tycker ni om bilden?
   3 Kommentarer     // Diverse Fotografier  


Bjuder på en liten photoshop bild.
Har dock inte lärt mig riktigt en hur man gör men kanske lite fram över.

Hoppas ni har en bra kväll för det har jag måste jag säga! puss <3
   1 Kommentarer     // Photoshop CS4/CS5  

Jätte mysigt ljus måste jag säga. Ser ni? :)
   1 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Diggar denna bild faktiskt... fin med is :)

Hallå mina vänner. Nu är jag hemma från skolan och jag tänkte att jag ska vara riktigt aktiv idag.
Försöka lägga in lite foto men också några photoshop tips om jag klarar av. Är sämst på photoshop så jag bara måste lära mig. Men fototips kan det nog komma upp nått. Finns ju så många sidor man kan läsa och lära sig. Räcker med att säka fototips på google så hittar man hundratals....

Fotografera ska jag också göra.

Försöka lära mig min kamera mer och sedan förklara för andra som äger en sytemkamera t.ex en 450d canon...
Annars ska jag se let´s dance och oroa mig för att jag inte kommer att slå besöksrekord för att det har åkte ner s mycket. Från 90 till 30..menmen jag hade ju inte en bra bloggar dag i går så kan vara därför det åkte ner.
Men puss på er en stund så syns vi om någon timme igen... Glöm inte att fråga nått om ni vill veta nått om mig eller nått annat :)
   3 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Sorry för att jag inte kommit med mer inlägg.
Man jag råkade somna. Somande en liten stund efter jag skrivit mitt senaste och vakande för en halvtimme sedan. Men som förlåt bjuder jag i alla fall på! Det går väll bra :)

Tack för fina frågor. Kommer upp svar på söndag så ni har ett tag till på er att fråga. Tycker också att alla ni som tycker om mina bilder är så snälls att jag skulle villja länka allihop i ett inlägg! <3 puss..

Jag bara måste gå ner och träna på mina läxor nu.
Somande ju som sagt så jag har inte tränat. Fatta hur jag kommmer få svårt i morgon. Sedan måste jag sova typ om en timme för att jag ska upp jätte tidigt för pappa ska skjutsa mig så jag bara måste dra med vi ses i morgon. Så säger jag om jag klarat allt eller om det sket sig... ;)
   2 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  Hallå. Varit hemma en stund nu men jag har fotograferat och ätit.
Just nu tittar jag på mtv och det är en låt som är sämst.
Idag händer inte så mycket. Träna på kemiska förkortningar och träna glosor.

Imorgon startar vi en fotogrupp på skolan.

I den gruppen ska jag vara med och vi ska typ fotografera på skoladagar när vi gör nått tillsammans hela skolan. Eller typ nått som händer i skolan.
Kommer att bli jätte roligt att få se vilka som är intresserade av foto. Vet inte hur många det är i min skola :P

Kommer med bilder sedan. Var ute också fotograferade förut. Var ju sä jäkla fint ute med all snö!
   7 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Han är så söt! Kom igen nu....!!! FRÅGA NU NÄR NI HAR CHANS. Slutar frågestunden på söndag så jag har nått att göra.
   4 Kommentarer     // Laban  

Fråga vad ni vill.. Jag svara på allt i inlägg sedan. Precis allt kan ni fråga finns inte några gränser... Vet att det är saker ni vill och här får du chansen! Lycka till med frågning av frågor... Svara ju på allt så skriv det ni har på hjärtat.. <3
   6 Kommentarer     // Frågestund & Svar  

Bilden fotad med Canon EOS 450D + Canon EF 50mm f/1,8

Jobbigt att det hände nått med blogg.se förut.
Jag kunde inte ladda in bilder + att min blogg inte syndes när jag sökte med när jag sökte på några andras gick det at komma in och på några bloggar kom man inte in på heller.

Varit en rätt bra dag.
Jobbat på i skolan så har inte så mycket jobb kvar annars har jag varit kompis med mina kompisar ja bara haft välldigt roligt som vanligt i en sebasitan skoldag.
Vi har en jätte bra bok på skolan som vi håller på att läsa. Handlar om en tjej som heter Puck och den är fett  bra. Är nästan så att man inte vill att boken ska ta slut! Boken heter i alla fall "Det fattas en tärning", är att rekomendera! :)

Vad ska jag göra nu? Ja det undrar jag själv...
Kanske ta några kort. Dra igång en frågastund. Det skulle väll inte sitta fel att få fråga mig en samma saker? ;)
Annars så ska jag bara slappa.

Kommer om en stund :)
   3 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Bjuder på en bild innan jag åker till skolan. Kommer ju hem vid 3 så det blir ett sånt långt väntan på att jag ska lägga upp en bild så lägger upp en nu. Hoppas ni gillar det :)
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Bjuder på en bild på min söta och snälla morfar. Älskar dig! <3
   2 Kommentarer     // Porträtt  


Hej igen på er. Hoppas ni diggade bilden på mig. Haha..
Nu ska jag snart gå ner och titta lite på tv. Är ju snart andra avenyn. Om typ en halv timme.
Jag har namnsdag i dag och det är rätt roligt. Har namsdag idag och sedan en dag om några veckor. Inte för att jag för nått speciellt på namnsdagar men det är ju alltid roligt.

Tänkte att jag skulle dra igång en frågestund..
Vet ju inte om det kommer in några frågor. Förra gången vart det typ inte en enda fråga så jag undrar jag om ni kanske redan vet allt om mig. Fast jag tror ni vill ha en frågestund.
Har ju kommit så många nya läsare så jag tror att ni som är ny vill veta mer om mig. Drar igång den imorgon eller till helgen.

Hoppas ni gillar min billd också. Ses lite senare skulle jag tro. Om jag inte ska läsa lite i stället för att blogga innan jag sover... vet inte. Tror att det blir ett inlägg till i alla fall. Efter att andra avenyn slutat är det nästan 2 timmar kvar tills jag ska sova om inte mer. Så det blir nog ett eller två till. Eller inlägg... det blir nog mest bilder :)
   6 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Haha nice ego bild va? hahahah måste jag bara säga. Vet inte vad jag tycker om denna...?!
   3 Kommentarer     //


Hallå mina vänner.
Jag har precis fixat lite på min kompis nya design. Den blir jätte bra. Liknar lite min men det är ju jag som gjort den.
Håller på att ladda in mina ego bilder på mig nu. Kommr upp lite senare. Säger inte att dom är super snygga men dom blev fin när min älskling canon var med på bild <3!
På lördag fyller min blogg 1 år och det hade jag tänkt fira med ett besöksrekord på 100st besökare och det hoppas jag att alla ni vill hjälpa mig med. Som en liten pressent till min blogg :)

Har börjat hitta många bra bloggar att läsa.

Läser massor med olika bloggar per dag nu och det är så roligt att ni läser min och jag läser era för ni skriver och fotar jätte bra! Man blir jätte glad för att man har fått äran att se och prata med så här månda bra bloggare som ni är. Jag tycker blogg livet är mycket roligare när man är snäll. Jag har sagt det förut men jag säger det igen. Ni som läser min blogg, lägg till mig på bloggkoll så skriver ni till mig att ni gjort det så lägger jag till er för då ser ju ni när jag skrivit och jag ser när ni skriver. Det blir så mycket roligare. För ibland glömmer jag bort bloggar för att jag läser så mycket. Det gör man ju inte om man har dom på bloggkoll eller bloglovin som det ny förtiden heter men jag diggar namnet bloggkoll så kommer att kalla det bloggkoll också! ;)

Vecka 6 är det prao och jag vet inte riktigt vart jag ska vara.
Jag kanske ska vara med min syster i stan på hennes jobb och sälja skor eller så ska jag vara på min pappas jobb i stockholm och sova när på lidingö i tre dagar eller så jobbar jag med min faster i stockholm och sove hemma hos hon och hennes kille. Jag vill göra båda delarna för jag älskar stockholm och jag älskar sannas jobb.... Jajaa får se hur det blir. Nä nu har bilderna laddats in så ska börja gå igenom dom nu.

Puss så länge...! <3
   5 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Dom här bildena är dock tagna 2008 med dom har inte kommit upp. Fanns i mitt arkiv. Kom på att jag har bilder sedan jag vara på en djrupark med min faster, två kusiner och hennes kille. Kanske kommer upp nått fram över. Har ju inte så mycket djur bilder..
   1 Kommentarer     // Porträtt  


Nu var jag hemma och på plats på mitt rum.

Har nyss ätit lite och det var gått. Nu sitter jag och tittar på nått svensk konstig film som värkar vara rätt dåligt men så är det när man inte har nått att göra.Vad gör ni?

Idag hade jag tänkt göra lite läxor så att jag inte behöver göra dom i kväll.
Är andra avenyn i kväll så jag vill hälls vara fri från läxor. Annars ska jag blogga som jag alltid göra. Sedan ska jag hitta på ett bra bloggnamn till min kompis som ska börja blogga 1 Januari 2010 och det är rätt svårt.

Åter igen tack för att fina kommentarer. Ni gör värkligen min dag så mycket, mycket bättre! <3
Kommer med bilder på lite senare puss...
   2 Kommentarer     // Hemma Hos Mig  


Här kommer en liten sammanfattning på min helg.


Fredag.
Jag kom hem, satt mig vid datorn och bloggade sedan fotograferade jag litegrann.
Gjorde inte så jätte mycket den fredagen.

Lördag.
Jag testade mitt nya 50mm objektiv och tyckte att det var jätte bra.
Spelade wii med min bror och sen på kvällen satt jag med min pappa och tittade på bilder jag tagit och sedan så började vi prata om att jag måste ha en ny dator som jag kan ha alla mina bilder i för att tyckte att dom var jätte fina. Han visste inte att jag var så foto galen som jag var och det var rätt roligt att se på hans min att han var imponerad...
Slog också stor besöksrekord hela 73st.

Söndag.
Jag bloggade, fotograferade lite och inte gjorde så mycket. Jag gosade med laban. Tittade på bilder. Kommenterade en del till folk och bara helt enkelt tog en slapp söndag och det är ju jätte skönt.

Imorgon är det andra avenyn och jag längtar.
Nu ska jag ära klart och sedan gå och sova. Puss och god natt!
   5 Kommentarer     // Landskap & Vyer  


Jag tänkte bara lägga in dom här bilderna så ni har nått att kommentara. Kommer med sammanfattning senast 00:00 hehe men den kommer föra !
   6 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Hej igen. Jag lovade att jag skulle skriva vid 6 tiden och klockan gick så fort.
Nu är den nästan 7 med det gör inget.
Jag håller på att städa nu. Går lite segt för att jag hade tänkt att göra en storstäding men det blir nog bra.
Åter igen tack för alla fina kommentarer!

Ja vad ska jag säga.

Jag bjuder på en bild mitt uppe i min musk städing. Har fett hör musik och det så bra när man har hög musik. (asså  att städa.) Skriver lite mer om vad jag gjort under dagen sedan.
Kommer också med en sammanfattning av hur helgen min har varit som jag sa att jag skulle komma med i morgon men det kom annat i mellan..

Puss så ses vi lite senare <3!
   2 Kommentarer     // Djurliv  
Laban är allt för söt.
Här på bilderna tittar han på min syster och jag tycker dom blev så fina.
Man ser allt klart och hans blick är bara för kaxig! ;)

Idag har varit en trög dag tycker jag. Är dock inte slut en men känns som att jag bara måste gå och lägga mig för jag har så jävla ont i huvudet känns nästan som om jag har feber med det hoppas jag inte att jag har.
Skolan var väll okej. Har nu fått en bok som vi ska läsa på skolan så kanske ska läsa lite i den snart.

Hade tänkt att jag skulle städa rummet och det tror jag att jag ska göra.

Har inte hafet det fint på en hel måndag nästan. Saker överallt och jag sitter hela tiden i sängen med min dator i stället för att ha den på mitt skriv bord som är fullt av skit. Tror jag ska göra det nu.
Men nått annat som händer..? Jo jag får jätte fina kommentarer av er läsare och det är roligt speciellt nu när jag känner mig så nere är det jätte skönt att få höra att man tar fina bilder eller att man har en fin blogg osv... En puss på det ska ni ha <3!

Jag åter väder med blder vid 6 tiden kanske.
Jag brukar oftast städa välldigt fort så kan nog komma tillbaks vid 6 tiden om inte tidigar... Puss så länge! <3
   3 Kommentarer     // Laban  

Tack för alla fina kommentarer och jag kommer med en sammanfattning av helgen imorgon!
   13 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Jag älskar fortfarande dom här bilderna för det är så fint ljus + att det nu är snö på dom blommornar :)
   4 Kommentarer     // Diverse Fotografier  


Underbara istappar. Jag är själv välldigt nöjd med denna bild. Hoppas ni gillar det!
   6 Kommentarer     // Diverse Fotografier  


Denna bild skulle ha varit jätte fin om inte studsmattan varit där.

Mycket snö och så här är det inte längre här där jag bor. Det är snö men inte så här fin mycket...

God morgon läsare!
Igår var en av mina bästa dagar i mitt liv. Jag slog besöksrekord, 73 besökare hade jag igår och massor med kommentarer och det tycker jag om. Jag var glad hela dagen igår och kände att nu ska jag blogga mer och kommentera nassor på alla som kommenterar på min. Jag har fått 24 prenumeranter på bloglovin och det är mycket roligt det med. Jag ska blogga med idag hade jag tänkt. Har ju fått datorn så det kan komma mycket bilder men även lite text :)
Jag hoppas att alla som var in på min sida igår kommer tillbaka för då har ni gjort mitt liv 100 000 000% bättre..
   1 Kommentarer     // Landskap & Vyer  


Jag vill bara lägga upp denna bild för att jag tycker att den är så fin med alla rundaprickar och den som glittrar så himmla fint!
   10 Kommentarer     // Diverse Fotografier  


Jag tycker att denna dag har varit bland den bästa dagen i mitt liv.
Jag har idag fått hela 60 besökare och det gör mig lycklig. Jag har legat mellan 20 och 30 nu under hela slutet på 2008 och i början av 2009 och nu har jag 60 och gjorde mig som en liten 1 åring :)

Jag vill bara säga att jag älskar er och kommer alltid att göra det även om jag slutar blogg någon gång om 20.. <3
Och jag hoppas att ni kommer att förtsätta besöka min blogg nu


edit: nu har det stigit och jag har 70 st besökare!!!!!! älskar er! ♥
edit 2: tillslut vart det 73 st besökare!!! Jag hoppas värkligen att alla ni som gått in på min blogg fortsätter att gå in. Ni kan också lägga till mig på bloggkoll så ser ni mycket fortare om jag skrivit nått. Älskar er!!
   7 Kommentarer     // Bloggrelaterat  Tycker att dom här bilderna blev jätte fina.
   7 Kommentarer     // Hemma Hos Mig  
Äntligen har jag fått tillbaka datorn.
Min syster skulle ha tagit med sig de igår men hon gjorde inte det. Varför vet jag inte. Jag sa att jag måste ha den idag men hon sa att jag skule få den på måndag men som tur var skulle pappa in till stan så han kunde hämta datorn då.

Roligt med kommentarer och jag kommentarar för fullt på alls blogga nästan.
Kommentara mer mer... :) Jag har nästan slagit besöksrekord nu också :) En riktigt bra dag idag!
   12 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Gymt bra låt måste jag säga!
Vad tycker ni?
Detta är bilder sedan jag var ute och gick med sanna och laban i torsdag.

Han är så gullig när har springer så öronen lyfter <3

Idag ska jag försöka slå besöksrekord...
Hehe hoppas det går. Annars typ fotografera,  titta tv, kommentera, skiva inlägg, spela kanske sims och bara ta det lungt helt enkelt. Känner att jag behöver göra det så här på helgerna för det är så körigt på vardagarna tycker jag...
Ska hjälpa två stycken med en liten sak inom bloggen sedan också så det blir väll rätt mycket dator antar jag. Jag skulle behöva vila från datorn någon dag.. Känner att jag sitter för mycket vid den.

Vad händer i era liv en lördag som denna?

   6 Kommentarer     // Laban  


Han är allt för söt. Nått annat kan man ju inte säga.
Han ligger nu på sin plats och sover och har är alltid så jäkla söt när han sover så man vet nästan inte vart man ska ta vägen.
Nu ska jag ner och se på let´s dance....
   20 Kommentarer     // Laban  


Då har man dagens första bild uppe på bloggen.
Diggar denna bild. Tycker att den blev fin med lite suddig sammtidigt som den är klar.

Förmiddan har varit bra tycker jag.
Gått bra i skolan och även hemma. Värkligen bra hemma...
Har postat iväg två hemliga saker nu som jag kommer att berätta lite mer om på måndag. Är dock inget jätte stort som ni värkligen behöver se fram i mot men det är en liten sak ni kan se fram imot.
Min morfar är här så jag ska snart ner till honom. Har inte träffat han sedan förra helgen så det kan behövas. Vet inte vad ni ska göra i helgen? Själv ska jag ta en massa bilder, blogga en del så jag slår mitt besöksrekord på 38st besökare och det kan ni väll hjälpa mig med..? Lite över 40st ska jag försöka att få och en så länge är det runt 20st och det är inte så mycket. Hoppas ni tittar in mycket här och kommenterar för då vet jag att ni är här så då kan jag skriva en drösssss inlägg i helgen.

Ska berätta en till sak sedan men det är sen och inte nu... puss så länge!
   6 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Om ni undrar varför jag inte har lagt in så många bilder idag är det för att min dator är hos min syster och jag får tillbaka den i morgon.
Där finns alla bilder...
Imorgon är det fredag och jag ser värkligen fram imot det. Jag ska ha så roligt i helgen. Ska inte göra nått speciellt men jag ska bara ha allmänt roligt.

Pappa kom upp till mig för en stund sedan och sa att jag hade fått ett paket.

Det var från cyberphoto och vad tror ni att det är?
Mamma hade tydligen glömt det ute i postlådan så jag hade kunna hämtat ut paketet för längesedan. Typ efter skolan! Jag vart lite  sur men samtidigt kan det ju vara roligt att få en fin sak så här in före helgen.
Gissa nu var det är... Haha många vet säkert redan.

Imorgon kommer det bilder och i helgen ska jag försöka slå besöksrekord här på bloggen. Ska försöka få 40 läsare och ljust nu liger det mellan 32 till 38 så kom igen och läs min blogg extra mycket i helgen så ska jag nog lyckas. Ska nämligen uppdatera mycket och kommentera som aldrig förr på era bloggar! Så läs min så läser jag din om man säger så.

Ska se debatt nu kommer igen sedan kankse. Ska skriva två brev och träna på glosor tills imorgon sedan så vi får se. Ska ni se debatt?
   3 Kommentarer     // Diverse Fotografier  
Detta inlägg kankse ni tycker är onädigt men det är det faktist inte... Jag vill veta mer om vad ni går och ska gå för att jag ska få inspiration om vad jag själv vill gå och detta är dom sakerna jag skulle vilja gå av allt inom Medieprogrammet i alla fall. Allt i inlägget är lånat från www.gymnasieguiden.se.

Filmregissör
Som regissör är du på en gång både konstnär och arbetsledare. Som filmregissör leder du arbetet med filminspelning. Det kan vara allt från korta reklamfilmer till filmer i långfilmsformat eller dokumentärfilm. Du kontaktar och instruerar skådespelare och andra som ska medverka i inspelningen. Under själva inspelningen samarbetar du intimt med fotograferna. Efter inspelningen deltar du i klippningen av filmen.
Vill du veta mer? Besök Yrkesinformation

Fotograf
De flesta fotografer arbetar inom reklam- och filmbranschen, på en tidning eller TV och radio, på företag, museer eller sjukhus. Men det finns också fotografer som arbetar uteslutande som bildkonstnärer. Fotografyrket kännetecknas av stor konkurrens om platserna, både vad gäller utbildning och arbete. Som fotograf bör du vara intresserad av bildkomposition och bildkommunikation samt tekniskt kunnig.
Vill du veta mer? Besök Yrkesinformation

Journalist
Journalister arbetar inom tidningar, vid radio och TV eller med webbtidningar på Internet. Som journalist gör du referat, intervjuer och reportage. Du bearbetar material från nyhetsbyråer och andra skribenter. Många journalister arbetar som redigerare. Det är redigeraren som t.ex. bearbetar texter och väljer bilder. På stora tidningar, radio- och TV-stationer är många journalister specialiserade inom olika område. Några exempel är ekonomi, politik och kultur.
Vill du veta mer? Besök Yrkesinformation

Grafisk formgivare
Som grafisk formgivare svarar du för hur en trycksak, en förpackning eller en hemsida på Internet ser ut. Du ger produkten en form genom att välja bokstäver, symboler, bilder och färger. Grafiska formgivare är verksamma inom olika fält - många arbetar med traditionell trycksaksinformation: böcker, tidningar, broschyrer, affischer, cd-omslag etc. Ett annat område är förpackningar och etiketter av olika slag, till exempel till livsmedel. Ett tredje område är film och TV; för- och eftertexter är ofta skapade av grafiska formgivare.
Vill du veta mer? Besök Yrkesinformation

Webbdesigner
Som webbdesigner bygger du upp en webbplats på Internet. Arbetsredskap för en webbdesigner är framförallt olika datorprogram. Du programmerar i språk som; HTML, DHTML, Javascripts, XML, ASP etc. Samtidigt arbetar du mycket med bildhanteringsprogram, t.ex. Photoshop, ImageReady och Fireworks.

Eftersom den tekniska utvecklingen går så snabbt inom området får du också räkna med mycket självstudier. En två år gammal utbildning kan snart vara föråldrad.
Vill du veta mer? Besök Yrkesinformation

Filmfotograf
Film-, TV- och videofotografer arbetar med bland annat spelfilm, undervisningsfilm och reklamfilm. Det produceras allt mer film på grund av ökad användning av detta medium inom industri, institutioner och sjukhus. Fler TV-kanaler och användningen av rörliga bilder i multimediaprogram för datorer bidrar också till denna utveckling.

Vid inspelningen av en spelfilm är det filmfotografen som jobbar närmast regissören och därmed har del i ansvaret för hela produktionen, så att till exempel tidsramar och budget följs. Varje tagning måste planeras i detalj vad gäller kameravinklar, ljus, scenografi, rekvisita med mera. Filmfotografen är även samordnare och arbetsledare.
Vill du veta mer? Besök AMS Yrkesinformation

Regissör
En regissör är på en gång både konstnär och arbetsledare. För att göra film eller teater krävs stark vilja och förmåga att kommunicera egna idéer till medarbetarna i en produktion.

Som teaterregissör är man huvudansvarig för den konstnärliga utformningen av en föreställning. Regissören väljer den pjäs som ska sättas upp. Ibland sker detta i samarbete med en dramaturg. Dramaturgen granskar och bedömer pjäser eller bearbetar och anpassar texter för sceniskt uppförande. De väljer också ut de skådespelare som ska vara med i föreställningen.
Vill du veta mer? Besök AMS Yrkesinformation


Filmklippare/redigerare
Filmklippare/redigerare ställer samman bilder och ljud till en färdig film. Det är ett konstnärligt arbete som kräver sinne för färg och form men också förmåga att tolka vad en bild eller scen betyder. Det finns i huvudsak två olika metoder för redigering av filmat material: filmklippning och digital redigering.

Filmklippning är det traditionella sättet att sammanställa en film. Då börjar man arbetet med att gå igenom allt inspelat material och gör en första grovklippning. Man sorterar upp filmen i olika delar. Sedan klipper man scen för scen och sätter ihop dem till en enhet. Redigeraren ljudlägger också filmen, det vill säga anpassar ljudillustrationer och dialog till bilderna. Arbetet görs i en studio vid ett klippbord, där man klipper och fogar samman filmbitarna och där man också kan se filmbilderna och spela upp flera olika ljudband med dialoger, effektljud och musik.
Vill du veta mer? Besök AMS Yrkesinformation

Scripta
Den som vill jobba med TV eller film och har ett bra ordningssinne kan passa som scripta. Det krävs dock att man är stresstålig.

Scriptan hjälper du producenten och regissören att hålla ordning på folk, prylar och papper vid film och TV-produktion. I jobbet ingår att föra protokoll vid sammanträden, men också att lämna synpunkter på val av inspelningsplatser och vilka som ska medverka. När arbete med inspelningen är igång håller scriptan kontakt med de medverkande och informerar om arbetets gång.
Vill du veta mer? Besök AMS Yrkesinformation

Jag vet inte vad jag vill gå.... Detta kan man ju gå om man väljer Medieprogrammet som jag ska göra...
Vad tycker ni att jag ska gå? Vad ska ni gå och vad går ni?
   8 Kommentarer     // Allmänt & Dagbok  


Helloj på er coola bloggare.
Haha snygg början.... :) Idag har jag varit på skolan och det gick rätt bra. Var en välldigt seg dag tycker jag. Man hörde typ alla "men jag orkar inte" också kunde man typ inte jobba. Jag har i alla fall gjort provet och tycker att det gick rätt bra. Kanske får ett VG vet inte en.. Man får hoppas.

När jag kom hem gick jag ut men min syster och laban till skogen.
Tog några bilder inte så många. Vi pratade mest om en massa annat t.ex som att jag ska gå gymnasium i stockholm när jag är 16!!!!! Roligt....... Jag tänkte ju flytta ner när jag var 19 istället men nu kan jag flytta redan som 16åring och det gör att jag blir helt lycklig av att bara tänka på att det typ är 2 år kvar tills jag ska söka gymnasium + lägenhet!!
Om det är någon som bor i stockholm och går typ media kan ni skriva till mig så kan jag prata med er. Vill nämligen veta vad man behöver för betyg för att ta sig in på media eller varför inte fotolinjen.. Ni kan också berätta för mig hur man måste ligga till med betygen.

Ska göra en hemlig sak som jag kanske lägger upp i morgon eller på måndag..... En sak någon eller flera kommer att bli glad för.
   5 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  
Nu har jag äntligen fått min domän sebastian-bergstrom.se.
Jag är så jäkla glad måste jag bara säga!! Jag fixade om min header litegrann sen så såg jag att den hette sebastian i stället för mxzebastian så jag kastade mig på bloggen och sökte på mxzebastian.blogg.se och då blev länken längst upp sebastian-bergstrom.se och jag höll på att dö!
Måste också säga tack till blogg.se som har hjälpt mig med detta eller dom har gjort hela jobbet! Ska tacka dom med någon större sedan..

Ses i morgon med fina bilder!
   7 Kommentarer     // Bloggrelaterat  
Ja vad säger man, hejsan gått folk.
Sitter nu och tittar på made in sweden och det är rätt bra tycker jag faktist. Gillar att se svanska program och nu får man ju se hur bagge bor och det är ju alltid roligt att se hur kändisar dor även om han inte är så jätte känd här hemma. Jag visste inte ens vem det var innan idol 2008 startade...

På skolan idag gick det ju rätt bra.
Jag har väll jobbat på men måste endå jobba lite extra hemma i helgen så man ligger bra till på måndag.
Jag har ett sp-prov i morgon som jag hade tänkt att träna lite på nu för att jag åtminstonde ska få ett G och det är inte så bra betyg. Har bestämmt mig att jag ska lägga lite mer tid på skolan nu så att jag får lite bättre betyg så jag kan komma in på typ media och sedan gå nått inom foto för fotograf ska jag bil så är det bara!!  Om det är någon som går nått inom foto i STOCKHOLM så skriv en kommentar så kan jag snacka med den personen lite vad det innebär... Men betyg och allt. Ska nämligen gå gymnasium i stockholm.

Ses kanske lite senare med bilder..
   2 Kommentarer     // Allmänt & Dagbok  

Har inte så mycket att göra så vill lägga upp ett till inlägg. Tänker i alla fall säga att ni som läser min blogg, skriv till mig och berätta sen så kan jag bloggkolla dig så bloggkollar du mig.. Är ju roligt om jag kan läsa era bloggar också!
   8 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  Bilderna tillhör fotograf sebastian bergström ©
   1 Kommentarer     // Diverse Fotografier  
http://farm2.static.flickr.com/1271/538290537_24e5c22db6.jpg
Bild lånad från www.theothermartintaylor.com


Nu är det kväll igen. Gud vad klockan går måste jag bara säga.

Idag har det inte hänt så mycket... Jag har fotat massa EGO bilder på min själv som kommer upp under vecka... Roligt :) Tagit rätt många bilder på laban har jag gjort idag så dom kommer väll också upp under veckan. Jag har lite jobb med skolan jag snart ska sätta mig med tror jag. Annas bara läsa en text som vi skulle göra sedan jobba lite under helgen tror jag. Inte säker. Nästan bäst att göra allt klart på veckorna men jag är ju lite lat av mig och måste få min dagliga dos av fotografering och det kan man nästan inte få när man slutar typ 15:15 och kommer hem vid 15:30 då är det liksom rätt mörkt ute och det blir tråkiga bilder men sammtidigt så på helgerna vill man ju inte jobba när det är ljust och man kan foto hela tiden så ja det är lite svårt.

Nu ska jag berätta nått som inte har med foto att göra... Haha nejnej min blogg är en fotoblogg så även denna text ska handla om foto.
Jag har nämligen beställt Canon EF 50/1,8 II objektiv och om jag har tur kommer det till mig på fredag och det hoppas jag värkligen.. Kan ni tänka jag och kameran hela tiden!! Kommer att komma inte sjukt många bilder då kan jag lova. Alla säger att det är deras älsklings objektiv så jag får hoppas att jag kommer att gilla det. Fast det tror jag. Jag gillar nämligen mycket suddiga bakgrunder och det säger typ alla att det blir av detta objektiv så jag får väll hoppas att det blir så som jag tror. Hade också tänkt försöka att komma ner till biblioteket och låna några fotoböcker så jag kan lära mig lite mer om hur saker fungerar på en kamera, är nämligen inte så toppen bra på det och det måste man kunna som fotograf! Det kommer att bli så mycker roligare om man kan allt nästan....

Vill också bara säga att andra avenyn börjar idag klockan 9 till 9:45.. Roligt fast tråkigt att dom bara kommer att sända en gång iveckan istället för tre... Menmen nu är det 45min i veckan men man kan undra varför dom inte sänder 1tim och 30min... jaja det kan man väll mejla och fråga om man nu orkar det.

En sak till... Snart heter min blogg sebastian-bergstrom.se om allt går som det ska.. Ska få hjälp av blogg.se typ imorgon eller nånting. Dom har säkert mycket att göra med dom är jätte bra på at ge fakta om är väldigt snäll och hjälpsam måste jag säga!!
   7 Kommentarer     // Allmänt & Dagbok  


Jag har nu fått mitt batterigrepp och jag är väldigt nöjd.

Detta var en kopia på ett riktigt canon batterigrepp men det är en exakt samma bara att det inte står canon på den och det är ju inte nått man liksom måste ha. Jag vet att den är till canon så då säger man canon batterigrepp om den också.

Tycker att det är en mycket bra sak till lite allt möjligt.
Nu kan jag t.ex fota cidled eller hur man säger och samtidigit sätta ett handtag på sidan av kameran så man kan ha den på ett bättresätt en vad man kan ha när den hänger runt halsen.

Vill också säga att kameran blir som värsta proffs kameran med den.
Den + ett stort obejktiv och blixt blir då känner man sig exakt som en fotograf som riktigt jobbar inom foto och det är jätte roligt. Men man ska komma ihåg att den är inte till för att bara se proffsig ut utan man får mer batteritid och ett bättre fotogrepp. Man kan också ha vanliga batterin till kameran nu eftersom att man fick med ett tillbehör som man kan ha batterin från en tv-dosa t.ex. och det är ju jätte bra om man inte har ett till canon batteri så kan man ju ta sånna medans man laddar canon eller vad  det nu är för märke på batteriet. Batterigreppet gick på 699 :- på fotofyndet.se

Nä denna får  5/5 st sebastian bergström initialer:
SB  SB  SB  SB  SB

ps: Bilden är fotograferad av mig och får inte kopieras!

   4 Kommentarer     // Nyinförskaffat  
God afton mina vänner.
Idag ska jag göra lite saker som handla inom foto... Jag ska försöka leta efter pengar till mitt 50mm objektiv jag ska köpa. Har nämligen inte alla pengar... Fattas 260 och den lite till för det är ju frakt också. Ska låna någon hundring av mamma och pappa men jag vill försöka hitta alla pengar som jag kan hitta.

Har tagit ett stort beslut idag!

Hehe kanske inte för er men för mig.. Jag bestämmdde nämnligen att jag skulle börja dela ut reklam.. Och det göra jag för att få mortion men ochså pengar. Nu vet jag inte om jag får jobbet men jag hoppas och får jag jobbet blir jag brevbärare  haha... Nä men jag gör det för att ha nått att göra sen så kan det vara roligt att ha nått att göra på helgerna för jag gör aldrig nått på helgerna så det passar mig perfekt att ta några timmar till att sortera reklam. Kommer nog bli roligt att känna på hur det är att jobba på post fast jag kommer ju ha en vagn med mig full med reklam...


Nu ska jag leta efter en del pengar så puss så länge och tack för fina kommentarer om att jag tar fina foton det blir man riktigt glad av! Måste kommentera mer på era bloggar jag med.. <3

ps; Clara okej det kanske blir jobbigt med jag har i alla fall nått att göra på dagarna och det kommer att bli roligt att veta att man måste jobba för pengarna för det kommer man att få göra när man blir äldre.. Det räcker ju inte med att gå på jobbet för att få pengar. Man måste ju jobba på jobbet för att få pengar och det är de jag ser detta som.. Et jobb man måste göra för pengarna...
   1 Kommentarer     // Allmänt & Dagbok  


Med bilden vill jag säga god natt!
Bilden blev ljus med eftersom att jag har så lite bilder på mig lägger jag upp denna.

Ses i morgon har en del att berätta....
   2 Kommentarer     //


Tänkte publicera en liten Behind The Scenes som det så fint heter.

Detta är min första och med denna bild vill jag framföra hur jag har en lite ministudio.

Så här fotograferar jag i allafall mina produkt foto och det hoppas jag kan hjälpa er att få till en snabb och bra studio.

Jag använder en lampa, två stora papper, sativ, 18-55mm objektiv, blixt och en enkel inställning på kamera som t.ex närbild.


Kostar inte mycket och det fungerar nästan bättre en att köpa en riktig för typ 600 hundra om inte mer...
   2 Kommentarer     // Behind The Scenes  
Frostigt har det varit dom senaste dagarna.
Just idag var det inte frostigt utan bara almänt varmt.... Typ +8 hade vi här nere i norrland!

Bilderna är fotograferade för någon dag sedan men vad gör de... Man kan ju publicera dom endå inte sant?
   3 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Röd  .  Gul  .  Grå  .  Vit  .  Svart
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Bilden.

Jag tycker att den blev ganska bra. Den är fotad med Canon 18-55mm objektivet så det blev rätt lyckad. Om det är någon som inte ser vad det föreställer så är det en lite in zoomning på en massa blommor som står i en vas i vår villa.

Nu hade jag tänkt sammanfatta min helg som varit.


Fredag.
Jag hade en bra dag på skolan, vi fick skåp och allt var bara bra. Hade jobbat bra under veckan så fanns nästan inte nått jobb kvar att jobba på.... Hemma var det också bra. Jag såg på Let´s dance och det var ju roligt. Sen inte så mycket. Bloggade och annat. Jo jag fick mitt första objektiv och det var ett lyckat köp. Var bland som bästa sakerna jag någonsin har köpt till mig själv och det är jag jäkligt glad för!

Lördag.
Jag bloggade rätt bra... Fixa upp min nuvarande design till en lite snyggare.. Var med min bror under hela kvällen nästan och läste massor med bloggar! Fotograferade massor gjorde jag för då hade jag fått mitt sigma 70-300mm objektiv så då blev det nästan en två timmars foto runda med mig själv och det tycker jag är avkopplande att ta kameran och gå någonstans själv och ta bilder och verkligen TA BILDER... inte en massa annat som man lätt gör om man är med någon kompis. Jag började lägga in blogg designen på min blogg och fixa den lite. (Nu är det dock helt färdig. Vill bara fixa en liten sak i hedern för att tycker inte att de passar in så bra men det är en lite sak.)

Söndag.
Jag bloggade som aldrig förr. Fotade lite och var med familjen. Åt god mat och läste en massa bloggar även fast den dagen var rätt seg tycker jag. Inte så många besökare och inte så många kommentarer häller. Men det var väll folk som gjorde annat. Eller helt enkelt var lika seg som mig... Jag gjorde inte så mycket mer en dator, foto, Laban och typ slappa som man alltid typ gör på söndagar..

Så det var en sammanfattning av helgen och nu är det en ny vecka med nya tag och nya krafter..
   2 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Ni kan räkna med snö bilder fram över... Eller jag har rätt bladade bilder att lägga upp men de jag menar är att det är vinter..
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Blått  .  Kallt  .  Kvistigt  .  Vinter
   2 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Oskarp och fin bakgrund det är nått jag gillar.

Har dock gjort den oskarpare en var den var men det var bara en lite lätt redigering.

Vart är alla idag?
Det är ju helt dött i bloggvärlden. Alla mina favvo bloggar har inte skrivit nått idag nästan.. vart är kommentarerna och besökarna? Hallå! Det är väll för att det är söndag som ingen orkar.. Det är som mig de :p fast jag har ju bloggat mycket idag så.. jaja.. imorgon smäller det väll säkert in en massa inlägg på andras bloggar och säkert kommentarer här på min eller hur? Jag är också less och seg idag :/
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  Jag tycker dom här bilderna vart jätte fina.
Föreställer ju grenar med frost på men ni skulle ha sett trädet dom var på! Det var helt fantastiskt fint med alla frost och kula som låg över trädet... jag fotade kanse 15 bilder på de trädet, så vakert var det!
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Jag ville bara säga god morgon.

Idag ska jag försöka göra så mycket som möjligt här hemma. Uppdatera, fota, städa, ta det lungt och lite annat.
Hoppas ni kommer att ha en bra dag för det hoppas jag att jag kan ha.
Ska ut och fotografera nu så syns sen men bilder...
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Nu ligger jag i en säng ute hos min bror.
Har tittat på lägenheter i stockholm för att jag ska bo där när jag flyttar.  Dock är det 5 år kvar innan jag ska flytta och 4 år kvar innan jag kan börja söka jobb + lägenhet på allvar!
Vill värkligen bo i stockholm alltså! Tycker det är den finnaste staden på hela jorden och det måste ni nästan hålla med om tycker jag. Tänk att få bo själv i en 1,5 lägenhet men kameran, bloggen, datorn, en hund, ett bra jobb, fina pengar och sen bara gå ut genom portten och fotografera fina gator och en massa natur om man åker några minuter kanske..

Jag vill fytta nu!!
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Snö är väll för fint..
   0 Kommentarer     // Diverse Fotografier  


Sigma 70-300mm :Objektiv

Dom första bilderna som är fotade med mitt nya objektiv.
Jag tycker att dom här bilderna blev bland mina finnaste bilder i hela mitt liv!
Vad tycker ni?
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Nu har mitt objektiv kommit.
Hade inte tid att skriva igår så jag han inte säga att jag hade fått det.
Fick det igår och jag är så nöjd med det.

Man kan zooma långt men samtidigt få fina macro bilder så jag älskar detta objektiv.
Kostade 1 225 kr och det är billigt för ett bra objektiv!

ps: Bilden är fotograferad av mig och får inte kopieras!
   0 Kommentarer     // Nyinförskaffat  


Årets första stor bild!!
Bilderna på min blogg kommer nu att vara i storlek 800 på bredden sen ner till vet jag inte det kommer att vara olika.

Hoppas ni kommer att gilla mina bilder och allt.
Denna blogg är nu förtiden bara en fotoblogg inte en designblogg..... utan foto, musik, personligt och lite annat.
   3 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  
Ligger i min säng och tittar på tv nu.
Rolig dag har det varit idag. Vi fick skåp idag på våran skola. Vi har aldrig haft skåp utan bara några fack som man kunda ha saker i men det gick inte att ha sakerna ifred! Alla tog allt man hade hela tiden!
Hehe skåpen är gula men det gör ju inget.
Nu har jag en egen nyckel till mitt skåp där man får ha allt man ska ha och inte någn jävel tar nått!


Ska snart gå ner och ta nått att äta tror jag. Är hungrig!
Hejdå! syns sedan..
   8 Kommentarer     // Diverse Fotografier  Med denna kommentar ville någon säga nått..?
Ni kan ju kommentera i erat namn!!!! Jag frågade ju faktist er!!!!!...
Jag skyller inte på någon för jag vet ju inte vet det är men om nån känner igen denna ip från någon kommentar som ni fått och det är ett namn med kan ni väll skriva så jag kan få fråga lite extra vad han eller hon har fått för spel??

Mitt svar är i alla fall på denna kommentar.
Jag älskar designen jag har nu men det är att jag tycker att mina bilder är så fina som jag inte har redigerat en och ska jag redigera dom nu tll min nuvarande design så blir som i sånt litet bildformat eftersom att den andra desigen gör att jag har möjlighet att publicera så mycket större bilder i ett inlägg det är därför.
Men jag vet att alla säker tror lite som denna människa tror och det är att jag kommer att sacka en massa om min design och säga att den inte är klar och de.... men inte när jag har den nya som jag vill lägga in... för att den är redan färdig så jag kan lägga in den nu om jag vill.

Nytt på bloggen måste jag också skriva när jag har den nya designen om nån dag kanske.
Min kommer bara att ha bild, bilder, mera bilder + lite text på det.
Kommer att publicera större bilder och kommer inte att göra några designer till min blogg på fett länge. Sedan kommer jag att bara prata foto, musik, mitt liv och lite annat. Men mest fotografi!! Ska lägga upp fullt med bilder hela tiden så ni ska ha en riktigt bra fotoblogg som publicerar mycket bilder...
   7 Kommentarer     // Svar På Tal  Jag sitter nu och tittar på grammis galan och det är rätt bra.
Jag har inte gjort så mycket men har inte haft tid att skrivit något inlägg och det var ju dock synd...
Tycker att Amanda Jenssen ska få vinna minst ett pris i år.

Kan berätta lite om vad som händer imorgon..
- Direkt efter skolan ska jag hem och kasta mig på kamera och ta bilder på min cross och fyrhjuling sedan lägga upp dom på blocket för 5 000:- tillsammans.
- Kanske städa lite.
- Fixa lite på designen jag vill läga upp nu men vet ju inte vad ni tycker...

Min fråga är nu....
Blir ni sur om jag byter design?
   2 Kommentarer     // Diverse Fotografier  En lugn kväll.
Suttit och inte gjort nånting typ.
Gjort en massa annat idag som varit på en fotorunda, sen varit med laban, spelat wii och fixat lite med en design... Den designen är bara en liten förnyelse på den jag har nu. Kommer att inne hålla en större header, störe bild format i inläggen och en spalt med lite simplare utseende. Är väldigt sugen på att lägga in den på engång sedan så lägger jag den andra designen som en designutlottning om ni tycker att den var fin.

Frågan är då att folk har ju sakt att jag byter design hela tiden och då kanske det inte är lämpligt.. men jag vill endå! Vad tycker ni då..?
   4 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Som ni kanske har märkt så har jag börjat publicera mera bild i ställt för text.
Jag tycker att eftersom att detta är mäst en fotoblogg så ska det vara mycket bilder.. Men jag kommer endå att skriva till bilderna ibland och tillockmed bara ha text i nått inlägg... så ni vet. Men ni gillar ju fotobloggar så varför inte få se en massa bilder på dom istället för en massa text :)
   9 Kommentarer     // Stilleben  

Jag längtar värkligen tills jag får mitt macro objektiv.
Vill ha dom dära närbildera så jävla snygga som dom kan bli. Har sett en massa andra fotobloggar som har macro och man dör ju nästan när man ser bilderna. Specielt när det gäller vatten fotografering. Älskar när man får dropparna så skarpa och jag kommer fota vatten hela tiden då!
   1 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  Idag ska jag göra en massa viktiga saker.
Ska se en film, haha.. Jag ska fota, blogga, redigera, städa, spela sims, fixa allt med kamerasakerna, titta efter objektiv, ta bilder cross + fyrhjuling och sen lägga upp på blocket och sen lite annat också.
Alla i min familj åkte nyss till birsta (ett shopping center för er som inte bor i sundsvall) så jag ska vara hemma och göra allt jag behöver göra. Måste hinna en massa saker innan det blir JOBBIG skol start!!!!

Tog rätt läkra bilder med min kamera igår.
Bilderna kommer att framföra mycket ljus och jag tror att det kommer att bli jätte fint med dom bilderna..
Ni får kanske se dom sedan eller i morgon.
   3 Kommentarer     // Landskap & Vyer  

En gammal bild sedan i sommar..

Jag tycker om att leva i nuet.
Jag älskar mig själv, berömmer mig själv, tycker att jag är bra på saker, gillar mina fotografin, älskar att blogga, gillar allt jag gör och allt detta stämmer in på mig och jag vill att det ska vara så här bra som det är nu hela tiden!
Jag har ju köpt massor av nya kemera saker nu t.ex. Det tycker jag är bra och roligt.
   4 Kommentarer     // Allmänt & Dagbok  

Jag tycker om snö.
   4 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Vinter bilder är väll jätte mysiga.
Idag ska jag buda på ett till objektiv sedan åka in till timrå och köpa min fjärrutlösare jag beställde för någon dag. Kommer att ha användning av den vid mina stativ fotograferingar. Ska försöka ta lite mer bilder på mig också. Har inte tagit några bilder på mig på hela mitt jullov och det är ju snart slut.. Är snart objektiv rik! :)
   4 Kommentarer     // Diverse Fotografier  


Alltså jag älskar att fota vatten bilder.
Denna bild är från ett droppande rör som jag lyckades att få en rätt så snygg bild.
Tycker om när man ser dropparna!! och det gör man ju på min bild här ovan.


Jag har fixat i mina kategorier nu.

Jag har raderar kategorier som inte har inlägg och annat.
Tycker att om det står T.ex. Sebastian Bergström på kategorin men när man trycker på den så står det längst upp http://mxzebastian.blogg.se/category/zebastian-bergstrom.html med Z för att jag sagt att jag heter med z men nu är det med s så nu är allt på plats. Namnen stämmer...
   3 Kommentarer     // Vatten & Macro  


Kallt...
   0 Kommentarer     // Diverse Fotografier  
   0 Kommentarer     // Diverse Fotografier  


Bilden tog jag igår med stativet.

Tycker att den blev bra. Jag fotade med inställningar från Emelie Ohlssons fototips..
Jul känslan får man tillbaka när man tittar på denna bilder tycker jag faktist. Vad tycker ni om min strål bild?


Nu hade jag tänkt att spela lite sims.
Ska spela på en tjej som heter rosing och har as dåligt ställt. Tycker att det är tråkigt att skriva in motherlode för att man ska ha pengar. Jag vill käna i hop alla pengar själv. Hon bor i alla fall i en tvåa och jobbar som danslärare. Älskar att måla konst och inredning. Hon har jätte mycket kläder och smycket. Bor i en modärn inredning i vitt och svart... Men hon har många brister. Hon lägger för mycket pengar på kläder och älskar att köpa olika smycket.

Först bodde hon i en stor trea men hade inte råd så det fick bli el liten tvåa som hon inte har haft råd att tappetsera enu så det ser ut som fan... men jag försöker att leva som på riktigt i spelet. Man köper en lägenhet och bor i den som den var när man flyttar in, en stund.... sen när man har pengar renoverar man. Så kommer det bli här. Hon måste köpa en dator och en tv till sovrummet + en radio. Sen måste hon total renovera toaletten...
   1 Kommentarer     // Diverse Fotografier  
Sigma AF70-300/4-5,6 APO DG Macro F/Canon
Bild lånad från tradera säljaren.

Nu har jag suttit inne på tradera sedan 9.
Jag vann i alla fall ett objektiv! Det är ett macro men som har en bra zoom.
Det dära inlägget jag skrev om att jag skulle köpa det dära objektivet på elgiganten men så hittade jag ett likadant som på elgiganten så jag började bjuda på tradera och jag vann!  Tycker att det är skit kul att tradera finns!
Jag känade inte så mycket på affären men i alla fall 170:- och det är alltid bra. För nu har jag massor av pengar jag kan lägga på kamerasaker!

Igår beställde jag mitt batterigrep + fjärrutlösare och det har jag pengar till nu!

Jag har exakt 4 305:- att handla saker för! Det ska handlas... Men ja, det ska ju vara bra saker också!

Jag rekommenderar värkligen tradera.se
   10 Kommentarer     // Nyinförskaffat  

Canon 70-300mm
Kommer ni ihåg inlägget jag skrev att jag kanske skulle köpte detta objektiv.
Nu vet jag att jag ska köpa det och jag har redan fixat så att jag har pengar så snart äger jag detta sigma objektivet. Jag bliv så glad när jag såg att det hade kommit in i sundsvalls elgiganten så jag hoppade upp ur soffan!
Läs mer om objektivet här...
   1 Kommentarer     // Allmänt & Dagbok  


Jag har fått mitt stativ idag också.
Detta stativ är jätte bra tillsvidare. Det är stort men samtidigt litet.
Det går att ta med ut till skogen utan problem.
Är stadigt och har som en lite svart påse till som man kan stoppa ner den i och sedan hänga på axeln och gå till skogen och fotografera fina fimlar eller vakra landskap.

Det kosade mig 234 :- och är köps på tradera.se (Detta vann jag i ett utlottning så det går tyvärr inte att få tag på det på tradera tror jag.)
   1 Kommentarer     // Nyinförskaffat  


Idag fick jag min efterlängtade kameraväska.
Den heter Canon Bag 10 EG och är super bra för både proffs och nybörjare.
Den har en massa fack. T.ex. 4 fack för objektiv, ett för kameran, ett för blixten, ett för sladdar och annat, ett för instruktionsbok, ett fack för olika filter och sedan ett annat fack man kan ha lite allt möjligt i.
Jag älskar denna väska.

Den kostade mig 514 :- men hade kostat nått vid 800 :- om det inte var en kampanj som det var för mig. Jag köpte det på cyberphoto.se.
   2 Kommentarer     // Nyinförskaffat  

   1 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Ni är värd en blomma..
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Ondska..


God morgon!
Nu står jag och stecker lite mat jag ska äta till mina jönssonligan film...
Känner att jag berhöver lite avkoppling och då är det ju skönt att titta på en ganska roligt men jättte bra film.
Jag ska se Jönssonligan - Dycker upp igen tycker att den är rätt bra.


Nu har jag äntligen fått till min design.

Jag tycker att den blev fin och jag hoppas att ni också gillar den :)
Allt är inte klart en men snart är det de kommer att bli super bra..... hoppas jag.
Se och njut! Eller ja hoppas att ni gillar den..
   5 Kommentarer     // Bloggdesign  
Jag säger bara välkommen 2009!
Igår var det en fin kväll. Jag var med dan och vi spelade lite sims och annat..
Vid 12 slaget stod vi på vår balkong för att talite bilder. Jag tycker faktist att mina bilder blev bra utan stativ.
Gjorde dock andra saker lita före maten så jag han inte ställa in den på den inställningen som man ska ha på när man tar raket bilder fast jag tycker dom vart bra endå. Hade inte något stativ häller..

Jag ska jobba klart med min design nu jag så vi ses lite senare! Gott  Nytt  År  Igen!