Utrustning: Canon EOS 450D + Sigma 28-80mm f/3.5
Inställningar: 1/400 sek, f/10, ISO 200, brännvidd 70mm


Det var så härligt i somras när jag och min familj tog en tur med en av turistbåtarna.
Jag fick en del vatten bilder som jag tyckte om fast det kändes som om jag inte passade in där. Jag har liksom varit i Stockholm minst 2 gånger per år i hela 14år så jag kände mig inte som en turist. Alla som satt i båten var typ folk från andra länder och folk som typ aldrig har varit i Stockholm.
Menmen det var i alla fall trevligt att se vad Stockholms vatten verkligen gick för och det var väldigt mycket fint att se. Bland annat ett par lyftkranar som var lackade med girafftryck. Ni kommer att få se en bild på de senare i veckan.

Nu är det snart mat och jag är vrålhungrig. Dock har jag fortfarande ont i halsen men jag har ätit massor med glass men det verkar inte vilja hjälpa.
   1 Kommentarer     // Diverse Fotografier  


Modell: Ellinor Lindblom.  Foto: Jag.  Smink & Styling: Ellinor Lindblom.
Utrustning: Canon EOS 450D + Sigma 28-80mm f/3.5
Inställningar: 1/60 sek, f/5, ISO 320, brännvidd 52mm - (klicka!)


Nu var det väldigt längesedan jag publicerade bilder på Ellinor så jag tänkte att jag lägger upp en i fast i två versioner här och nu. Jag har ju publicerat den här, den här och den här innan och jag är mycket nöjd med resultatet och jag tycker även att bilden ovan går i samma fotsteg om man kan uttrycka sig så.
Vet inte vad ni tycker om bilderna men jag tycker att dem är rätt läckra och det finns någonting i bilderna som jag inte riktigt kan beskriva.

Nu ska jag hoppas in i duschen. Sitter och känner mig ofräsch så det blir dusch och plattning av håret. Man måste vara på topp när det blir måndag igen imorgon.
   0 Kommentarer     // Porträtt  

Utrustning: Canon EOS 450D + Sigma 28-80mm f/3.5
Inställningar: 1/400 sek, f/13, ISO 200, brännvidd 80mm
   0 Kommentarer     // Östermalm/Karlaplan  

Utrustning: Canon EOS 450D + Sigma AF 70-300mm f/4-5
Inställningar: 1/400 sek, f/7,1 ISO 800, brännvidd 300mm


God morgon alla sköna folk runt om i världen.

Jag vakande med ont i halsen idag med. Så sjukt jobbigt. Jag vet inte vad jag ska göra. Halstabletter hjälper inte, tuggummi hjälper inte... Vad ska jag göra! Folk säger att man ska äta glass, dricka te eller honung. Men jag vet inte om det fungerar. Skulle vara bra om någon kunde tipsa om vad man kan äta eller dricka. Jag vill liksom inte prova en massa saker som jag inte tycker om att svälja om det inte fungerar eller ger någon effekt.

Vad tycker ni om bilderna då? Jag tycker om dem. Det är skarpa vinterbilder som kan förmedla en härlig vinterkänsla. Tycker jag då..

Dagen idag ska jag spendera med redigering. Som vanligt...

Jag ska redigera massor med bilder så jag kan blogga under veckan.
Sen måste jag renskriva två laborationer, blogga, gå ut med Laban, duscha, bädda sängen, beställa kameratillbehör, få bukt på min verkande hals, lägga fram kläder inför måndagen, läsa bloggar och bara ta det helt fantastiskt lugnt! Det är ju trots allt söndag.

Nu ska jag klä på mig, bädda sängen och sedan gå ner och äta frukost. Hoppas ni kan hjälpa mig med något tips man kan få bot på min verkande hals.
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Utrustning: Canon EOS 450D + Sigma 28-80mm f/3.5
Inställningar: 1/100 sek, f/5,6, ISO 400, brännvidd 80mm


Tycker om rosenkvistar på höstkanten.
Dem är liksom oftast finast då tycker jag. Färgerna är skarpa och det är inte så mycket grönt runt omkring utan det är liksom bara en kvist med en massa taggar på och det tycker jag om.
Jag brukar ofta ställa mig på tå när jag fotograferar taggiga kvistar. Det är bara för att inte  tycker om när man tar en rak bild på kvisten. Om ni förstår. Jag vill liksom få en del av kvisten skarp och en annan inte skarp.
Hoppas ni förstår och prova gärna när ni fotar taggiga kvistar.

Jag och min bror funderar på att se någon bra film men jag vet inte vilken.
Jag har en najs nyhet. Jag har redigerat klart alla 50 arkitekturbilder. Fast det finns ungefär 30 till som jag inte kunde lägga in i Photoshop för då hade programmet kollapsat.

   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Utrustning: Canon EOS 450D + Sigma AF 70-300mm f/4-5
Inställningar: 1/500 sek, f/8, ISO 200, brännvidd 300mm

Tycker om bilderna ovan. Eller jag gillar ju alltid bilder med snöflingor på...
Nu håller jag på att redigera lite bilder. Jag sitter även och funderar på om jag ska ta mig in till stan för att köpa en Smoothies maskin. Våran gamla har snart gjort sitt. Men jag vet inte. Tror att jag vill spara pengarna till min Iphone i stället. Tror att det blir en bättre investering.

Återkommer senare med mer bilder.
   1 Kommentarer     // Diverse Fotografier  

Jag tycker om den här bilden. Vet inte varför men den har någonting som alla mina andra nyponbilder jag fotograferat under året och åren som gått.
Utrustning: Canon EOS 450D +
Sigma AF 70-300mm f/4-5
Inställningar: 1/400 sek, f/7,1, ISO 640, brännvidd 300mm


God morgon på er.
Idag ska jag städa klart mitt rum, redigera alla arkitekturbilder och sedan bara ta det lugnt med blogg och musik.
Jag tror inte att jag ska fotografera så mycket eftersom att det är så tråkigt väder. Det är inget fint fotoväder. Alldeles grott, blött och kallt. Men detta är inget som drabbar er för jag har många bilder att publicera ;)

Nu ska jag ta Laban och gå till Statoil och köpa halstabletter för jag har så jäkla ont i halsen!
Kram! ;)
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Hemma nu. Ska bara klä av mig utekläderna sedan blir det en flaska skumpa och redigering! ;)
PS; Showen var grym!
   0 Kommentarer     //

Utrustning: Canon EOS 450D + Canon EF 50mm f/1,8 II
Inställningar: 1/750 sek, f/1,8, ISO 100, brännvidd 50mm


Jag tänkte bara slänga in ett inlägg innan jag åker in till stan för att gå på show.
Dagen idag har jag spenderat med städning på mitt rum, bloggen, redigering, rederiet och städning hos min morfar. Jag hann inte att städa klart på mitt rum så det är de jag kommer fortsätta med när jag kommer hem från showen.

Det har blivit ändrade planer så jag kommer att komma hem ungefär 22 tiden men jag kommer fortfarande att blogga då så ni kan vara lugna... Hejdå så ses vi vid 22 tiden.


PS: Nu skulle man ha haft sig en Iphone så man har kunnat blogga under showen.
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Utrustning: Canon EOS 450D + Sigma 28-80mm f/3.5
Inställningar: 1/160 sek, f/8, ISO 200, brännvidd 80mm


Två vinterbilder som jag tycker mycket om.
Jag tycker om när man verkligen ser snöflingornas figur och jag blir alltid lika glad när jag lyckas få makrobilder på just snöflingor. Dem gör sig så bra på bild och det blir alltid en häftig och lite mäktigt på något vis. Kan inte riktigt förklara. Hoppas ni gillar dem.

Idag på skolan var det rätt roligt tycker jag.
Vi hade en temadag och lyssnade på Nathalie Rönnqvists mamma som föreläste om hur det är att förlora ett barn och hur viktigt det är att vara snäll med varandra och ha bra självförtroende och lite om att man inte äger någon annans liv en sitt eget.
Hennes son blev mördad av sin före detta pojkvän och hon var bara 16 och ett halvt år. Detta hände 2003 och jag kommer ihåg att jag satt och läste varenda tidning och hoppades på att dem skulle hitta henne vid liv även fast jag inte kände henne men tyvärr gjorde dem inte det.

Dagen idag kommer att bli stressig.

Jag ska efter detta inlägg städa undan här på rummet och gå ner med tvätt, beställa batteri, redigera bilder, blogga, göra mig i ordning för en föreställning jag ska på ikväll klockan 19:00.
Kommer nog att bli en stressig men rolig dag i dag. Vill bara påminna er om att det inte kommer att komma något inlägg emellan 19 eller 21 för då är jag i stan men jag kommer att blogg så fort jag kommer hem! :)
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Lägger bara upp en lite snabb bild innan jag åker till skolan.
Idag är det fredag och snart helg. Denna vecka har gått väldigt fort och jag tycker att den har varit rolig och bra. När jag kommer hem från skolan ska jag sätta mig och redigera arkitekturs bilder som jag hade tänkt publicera under helgen. Det är en jäkla massa men jag kommer att blogga emellan redigeringen.

Hoppas ni har det bra en fredag som denna. Kram och hejdå! ;)
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  Take It Off


Your Love Is My Drug


Kiss N Tell


Blah Blah Blah

Detta är bara några av hennes låtar på de nya albumet och jag bara älskar hon. Albumet är skit bra dans album och perfekta party musiken. Hon är sjukt duktig...
Lyssna på låtarna och njut. Dem är skit! Jag lovar att ni kommer digga dem.


Utrustning: Canon EOS 450D + Canon EF 50mm f/1,8 II
Inställningar: 1/1000 sek, f/2, ISO 100, brännvidd 50mm

Bilderna ovan tycker jag är så fina.
Jag vet inte varför men så fort jag såg dem i mappen tänkte jag "Varför har jag inte publicerat dom här bilderna" så jag slängde in dem i photoshop på en gång och började redigera dem och här ovan är resultatet.

Jag tycker att dem blev väldigt neutrala och vackra. Vintriga och mysiga. Sedan är det lite färg i dem. Det brukar ju vara brist på färg i naturbilderna på vintern.
En av dessa bilder finns i polaroid version också och den hittar ni här.


Jag har suttit och redigerat 21 bilder idag. Det har verkligen tagit sin lilla tid. Men jag har hunnit hämta packet i mellan och vet ni vad det var för något? Jo min underbara reflexskärm som jag beställde i måndags. Jag är så glad att min utrustning växer som ett barn..
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Undra vad detta kan vara. Hoppas det är min reflexskärm som kommit!
Håll tummarna! ;) Vad tror ni att det är, batteri eller reflexskärm..?
   0 Kommentarer     // Allmänt & Dagbok  

Utrustning: Canon EOS 450D + Sigma AF 70-300mm f/4-5
Inställningar: 1/500 sek, f/8, ISO 100, brännvidd 300mm


Äntligen kan man ladda upp bilder.
Jag har suttit i nästan en halvtimme och försökt ladda om bilder men det har inte fungerat. Men det gör det nu och det är toppen. Sen tycker jag att den inte gjorde något med fördröjningen eftersom att det blev mycket bättre nu när dem har fixat om lite. Tycker det blev lättare och snyggare.
Mycket bra blev det!

Bilderna ovan är fotograferade för ungefär en två veckor sedan.

Jag tycker att dem är så härliga eftersom dem är gula gosiga. Dem sprudlar liksom vår, sommar, sol och allt som har med sommar att göra på samma gång liksom. Så jädra härligt. Jag tycker att det passar att jag publicerar dem just nu eftersom att det är typ 1 och halv meter snö när jag vill ha vår och sommar!!
Men jag njuter ändock av snön. Tycker att det är otroligt att vi kan få en sådan vacker vinter här i Sverige. Väldigt vackert ;)

Nu ska det redigeras bilder...
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Utrustning: Canon EOS 450D + Sigma AF 70-300mm f/4-5
Inställningar: 1/200 sek, f/5, ISO 500, brännvidd 168mm


God morgon på er bloggen.
Just nu sitter jag i min säng färdig fixad för att åka till skolan. Mår riktigt bra idag. Känns som om denna dag kommer bli rolig. Skolan kommer vara nice och jag tror att jag kommer att vara på bra humör nog att redigera massor med bilder.
Jag har flera inlägg som jag vill publicera och det kommer jag nog ta tillfället till akt och göra idag när jag är på ett sådant humör.

Jag slutar antagligen 13:00 eller 14:00. Vet inte riktigt. Men jag kommer att blogga när jag kommer hem.
Räkna med inlägg och bilder idag. Jag är på ett trålande humör.

PS; Hoppas min reflexskärm kommer idag!!! ;)
   0 Kommentarer     // Landskap & Vyer  

Utrustning: Canon EOS 450D + Sigma AF 70-300mm f/4-5
Inställningar: 1/400 sek, f/7,1, ISO 200, brännvidd 300mm


Gud jag har så dåligt samvete just nu.

Gick in för att titta på min statistik och såg att det hade varit inne över 40st på min blogg idag och jag har bara publicerat ett inlägg. Det gjorde riktigt ont i mig själv. Jag har varit i en sån lång bloggdepression 2009 och jag vill verkligen inte att den kommer tillbaka och därför känns det alltid som om jag är påväg in i den igen när något sådan händer. Men jag är glad över statistiken och imorgon ska jag ta nya tag.
Har lagt in bilder i Photoshop som bara behöver redigeras och sedan är det bara att blogga så i morgon får ni räkna med minst 4inlägg. Det kan jag lova!

Dagen idag har varit lugn. Jag har redigerat lite och annat smått och gott. Bland annat har jag tittat på Iphone. Jag har blivit så sugen på en sådan och dem är inte så dyra heller. Tror att det kommer att bli en begagnad dock..

Nu måste jag sova om jag ska upp imorgon men vi ses i morgon och ha en fortsatt trevlig kväll.
Njut också av mina bilder ovan.. ;)
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Utrustning: Canon EOS 450D + Canon EF 50mm f/1,8 II
Inställningar: 1/500 sek, f/1,8, ISO 100, brännvidd 50mm


Hej på er allesammans!
Nu har jag kommit hem till mig igen. Jag känner mig lite seg och jag har ont i huvudet så jag ska efter detta inlägg ta en dusch, huvudvärkstablett och gå och göra en god smoothies.
Tror att dagen kommer att bli härlig och lugnt. Jag ska renskriva en laboration, redigera bilder så jag har något att blogga om, städa lite kort här på rummet, rensa mappar och titta på ANDRA AVENYN!

Bilderna ovan är från i höstas och jag är ganska säker på att jag inte har publicerat dem innan.
Jag tycker att dem var så fina. Två av dem finaste bilderna jag tagit med mitt Canon EF 50mm f/1,8 II tror jag. Mest nöjd med skärpedjupet och ljuset. Själva motivet kan ha varit något annat tycker jag.

Nu blir det dusch, återkommer senare! ;)

   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  Två versioner av två olika bilder.
Utrustning: Canon EOS 450D + Canon EF 50mm f/1,8 II
Inställningar: 1/125 sek, f/3,2, ISO 200, brännvidd 50mm


God kväll bloggen. För ett tag sedan var jag ute med Laban på en härlig kvällspromenad och gud vad det var kallt ute. Folk säker förstås att det ska snöa och bli storm i morgon men det vill inte jag eftersom att jag vill ha våren nu. Jag vill kunna ta härliga promenader på natten/kvällen utan att frysa och det är ju omöjligt i denna kylan. Och om man tittar ni på dagarna så har det ju börjat ljusna och det är ett bra tecken på att det snart är vår och jag längtar verkligen.

Idag har jag fått allt gjort förutom renskrivning av min laboration till skolan så det får jag ta tag i imorgon. Men annars har allt bara flutit på och jag är mycket nöjd med dagen.
Imorgon är det 8:10 till 15:15 men det är slöjd och idrott och det är ju slappt och härligt. Stickar en halsduk på syslöjden om någon funderar :)

Kram och godnatt! Bloggar imorgon som vanligt! :)
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Text direktkopierad från tradera aktionen.

SanDisk SDHC är ett minneskort med hög säkerhet i storlek som ett frimärke.

SDHC (Secure Digital High-Capacity) kort är identiska i storlek med SD men kan endast användas i produkter som stöder SDHC kort.

Minneskortet väger cirka 2 gram och används i en mängd olika applikationer.

Kortet passar till alla produkter som har stöd för SDHC-kort.

* Hög hastighet för upp och nerladdning
* Hög lagringskapacitet
* Låg strömförbrukning
* Mekanisk skrivskyddsspärr på minneskortets utsida
* Tål både hög värme och stark kyla
* Krypterad säkerhet för data med copyright baserad på prövade säkerhetsrutiner från DVD
* Skriv/Läs hastighet: 9MB/sek, 10MB/sek

Specifikationer:

* Minneskapacitet: 8GB (=8000MB)
* Produkttyp: Flash-minneskort
* Modell: Secure Digital High-Capacity (SDHC)
* Mått: 32x24x2.1 mm
* Vikt: 2.0 g
* Tillverkarens garanti: 1 år


Äntligen har jag hittat rätt.
Jag har länge letat efter ett minneskort som jag kunnat använde och jag har letat efter allt från 4, 8 och 14 men jag tyckte att 8GB passade mig perfekt.
Det kostade 220 kronor och då är fraktkostnaden inräknad.
Eftersom att jag redan har 2GB är blir det 10GB och det räcker för mig en så länge i alla fall. Om det blir som planerat så kommer jag att befinna mig i USA om två år och då kommer jag nog att behöva ha med en 10GB skulle jag tro. Kommer nog att fotograferas som en galning då. Men just nu klarar jag med perfekt.

Jag köpte min av teknikproffset via tradera.

Det är galet vad jag älskar tradera. Dem har så jäkla stort utbud på saker. Jag har köpt nästan hela min utrustning på tradera förutom väska, två objektiv, batterigrepp, kamera, ett stativ, ett minneskort och min reflexskärm. Men resten har jag köpt där. Jag tycker att det är så bra. Dem har liksom inte bara en av en pryl utan en massa olika så man kan välja. Sedan har dem ibland sådana annonser på saker som man kan köpa direkt och det tycker jag är väldigt bra. Det är de jag har gjort med mitt minnes kort ovan.

Så ett litet tips till er som vill handla kamerautrusning billigt, gå in på tradera och titta innan ni beställer! ;)


Beskrivning och bilder från
tvspelsweb.

Välj mellan transparent, silver, guld, svart och vit.
Reflektorn går att vika ihop i form av en åtta så den bara tar upp en tredjedel av platsen.
Väska för smidig hantering ingår.

Reflexskärmarna är mycket användbara för att förstärka det befintliga ljuset, för att lätta upp skuggor eller jämna ut kontraster.
Färgernas egenskaper:
Silversidan reflekterar maximalt med ljus men kan ge en kall ton.
Silversidan används ofta i skuggsidan.
Vita sidan ger mjukare reflekterade ljus.
Vita sidan används ofta i direkt solljus.
Guldsidan ger ett varmare bronsfärgat reflekterat ljus.

Läs om hur du använder en reflexskärm här.

Nu har jag köpt mig en Reflexskärm. Det fick bli en 5 i 1 skärm på 110 cm.
Jag har länge velat köpa en reflexskärm men jag har aldrig riktigt känt att jag hittat den rätta förens nu. Denna skärm ovan är inte speciellt ny utan den har funnits ett tag på hemsidan men eftersom att jag inte riktigt hajat det där med reflexskärm så har det inte blivit av att jag handlat någon.
Jag har varit ute på tradera och tittat runt lite och jag tyckte inte att dem hade något i min smak förutom en reflexskärm som var 180x120 men den slutade på över 500 kronor och det hade jag inte råd med. Dessutom är den alldeles för stor. Perfekt med en 110 cm tycker jag.

Den kostade 349:- + frakt kostnad på 69:- vilket blev 418:- på
tvspelsweb.

Utrustning: Canon EOS 450D + Sigma AF 70-300mm f/4-5
Inställningar: 1/400 sek, f/7,1, ISO 320, brännvidd 300mmÄntligen kommer lite naturbilder.

De tre senaste inläggen har bara handlar om hur min dag varit eller att min blogg fyller år.
Tycker att bilderna ovan var ganska fina. Hittade dem i en mapp som jag rensade och jag tänkte att jag kunde bryta trenden med flera tråkiga inlägg på raden till ett inlägg med natur.
Vad tycker ni om bilderna då? Härliga..?

Nu ska jag ta tag i några mappar så jag får klart detta någon gång. Sedan blir det slapp, skolan och tv.
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

En bild från i höstas som får stå för action och lite crazy.


En morgon pigg Sebastian Bergström..

God morgon på er allesammans.
Jag har varit vaken ett tag nu. Klev upp 06:17 för att vara exakt. Sedan hoppade jag in i en varm dusch, fönade håret, klädde på mig, plattade håret och gjorde smoothies. Det kallar jag en perfekt morgon.
Trodde aldrig att jag skulle orka vakna klockan 06:30 men jag lyckades vakna 06:17 utan väckarklocka. Lite komiskt. Men jag är väldigt glad att jag lyckades vakna. Jag var vaken rätt länge igår. Hehe... ;)

Dagen idag ser ut som följande.

Åka till skolan för att ha idrott, plugg på skolan, träffa vännerna.
Hemma hade jag tänkt små fixa lite, planera min vecka, titta efter reflexskärm, naturligtvis ska jag se rederiet, blogga, rensa klart på datorn, renskriva en laboration, flytta över det sista från min förra dator, se på Guldbaggegalan 2010 och bara ta det allmänt lugnt. Jag ska lägga mig i tid och inte hålla på men en massa saker inpå småtimmarna som jag alltid har en förmåga att göra.

Tror att det kommer att bli en riktigt bra dag. Hoppas alla ni fick/får en lika bra morgon som mig :)
   0 Kommentarer     //Grattis bloggen!! Skål på er allesammans!
   0 Kommentarer     // Bloggrelaterat  


Jaaa!! Det är sant! Min blogg fyller 2 år idag och det är helt sjukt vad tiden går fort.
Jag tycker att det känns som igår när jag satte mig ner vid datorn för att skriva att min blogg nyss fyllt 1 år och nu sitter jag här ett år senare och ska fira 2 årsdagen. Kvällen idag kommer att vara helt toppen. Jag har köpt mig två flaskor Mousserande Jordgubbsvin (alkoholfri). Jag köpte två för att bloggen fyller 2 år, sedan är dem så sjukt goda. Ska sprätta dem exakt klockan 20:52 eftersom att det var då jag skrev mitt första inlägg.

Tycker att det är så roligt att läsa detta inlägg. Vet inte varför med jag får en härlig känsla hur jag satt vid datorn med mig blonda korta hår. Se inlägg nedan.
Rubrik: Torsdag Kväll
Kategori: Allmänt/Dagbok
Tid&Datum: 2008-01-24, 20:52:44

Nu sitter jag här och har fixat till min blogg och laban är här hos mig också. Idag har jag varit på skolan och det var as roligt för vi fick sluta jätte tidigt och vi fick även ha trä slöjd och det är kul. Jag har varit med Lollosson och Klarsson idag och vi har haft så himla roligt och jag har sagt att sebastian på vår skola är som håkon så nu är han lite sur med det gör ingen han blir snart glad , ;D


Helt fantastiskt. Grattis till min blogg! :)
   1 Kommentarer     // Bloggrelaterat  

1. ...By The Seashore 2. Converse 3. Falling Apart 4. Bonggang Bonggang 2010 To All! 5. Interlude: Restants d'été 6. Disturbia 7. D300 8. Winter Song 9. A Winter's Tale (Niagara Falls) 10. City Lights 11. Bulldog Puppy 12. Day 124/365: Hobbit 13. -2861 14. The World And You tonight 15. Drops - Gotas 16. Mariage/Wedding: The Gate! :o) 17. 15 365 Blog Camp 3.0 18. RAW King Pachino02 19. Who doesn't love a city full of chocolat, beer, fashion and bikes 20. A fairy's tiny, intricate house.. 21. Water Sculpture 22. Conjugal Tie 23. Ray oF LiGht - ThE GoldEn GarDEn 24. To Send A Letter 25. Silent Stamps.

Hoppas ni inspireras av bilderna. Jag tycker dem är väldigt inspirerande bilder.
   0 Kommentarer     // Inspiration  

Fotograferade i höstas. Gud vad jag längtar tills snön smälter bort så det blir varmt och grönt igen.
Utrustning: Canon EOS 450D +
Sigma AF 70-300mm f/4-5
Inställningar: 1/160 sek, f/5,6, ISO 800, brännvidd 263mm


Jag är i fullgång med att tömma mappar och rensa.
Det går faktiskt riktigt bra. Men det har har tagit mig tre timmar att ta mig igenom två mappar så jag har ju lite att stå i men jag får lägga in ett kol. Tycker att det är rätt så skönt att det blir ordning. Tänk när allt är klart. Gud vad jag ska pusta ut ;)
Just nu har jag tagit en lite paus för att påbörja det jag skrev i mitt förra inlägg. Tror att det kommer att bli bra det jag kommer att göra. Kanske kan även ni inspireras av det jag inspireras av och tänker visa er här i bloggen.
Nu fick ni en lite ledtråd.. ;)

Bilderna ovan har inte någon med inlägget att göra min jag gillade dem och dem låg och skräpade i en mapp så jag redigerade om dem så jag kunde förflytta dem till en annan mapp. Tycker dem var lite härliga! ;)
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  God morgon på er allesammans!
Jag startar dagen med en smoothie med hallon/blåbär & jordgubbar. Skit god. Riktigt uppfriskande så här på en lördags morgon. Jag tänkte att jag kunde starta dagen bra åt minstånde.
Dagen idag ska jag fördriva med att arbeta skoljobb så jag ligger perfekt till, rensa och dela upp alla bilder i mappar, skicka bilder från familjens dator till min dator, blogga & försöka ta det lite lugnt.
Jag har så jäkla mycket jobb framför mig. Det är 51 mappar med över 18 000 bilder som jag ska ändra om till rätt plats och radera en massa bilder. Det kommer att bli ett heltidsjobb för mig detta. Hehe.. ;)

Nu ska jag dricka upp min smoothie och sedan är det bra att börja jobba igen.
Ha det bra. Jag återkommer senare under dagen. Ska starta en ny kategori på min blogg senare idag så håll ögonen öppna för jag kommer publicera sådana inlägg som jag aldrig gjort förut.
   0 Kommentarer     //
Hej bloggen. Det kommer inte att bli någon mer bloggning idag för allt bara krånglar.
Jag håller på att rensa mina bilder och lägger över bilder som jag har haft liggande på andra datorer i flera år och det tar all min tid idag. Mitt Photoshop har något fel också så att jag kommer inte åt någon redigerings maskin.
Tycker att det var på tiden att jag verkligen tog tag i det här med bilderna så idag och hela natten lång ska jag sortera bilder och radera en massa bilder. Kommer bli så jävla skönt när allt är på sin plats och jag kan börja redigera igen.

Imorgon kommer jag att blogga men mer bilder..
Nu snart ska jag gå och göra en smoothie
och sedan se den nya wallander filmen Dödsängeln. Kram!
   0 Kommentarer     // Allmänt & Dagbok  

Samuel trainingzip
MÄRKE:
Mouli

REA:499.00 kr

Ordinarie pris: 1000.00 krOtto
MÄRKE:
Red collar project

PRIS:799.00 krFelix
MÄRKE:
Red collar project

PRIS:699.00 krPervert 2
MÄRKE:
Insight

PRIS:599.00 kr


Gud vad bubbleroom
har snygga kläder. Har suttit någon timme nu och tittat och här ovan kan ni se ett urval av kläder som jag bara måste ha!! Så sjukt fina. Ser mig själv i alla dessa kläder.
Galet fina kläder men titta prislappen.

Nu ska jag gå och lägga mig. Idag har det varit dåligt med bloggning och det beror enbart på att det har jävlas för mig hela dagen. Jag kände redan på skolan att denna dag skulle blir en skit dag. Jag har tappat allt jag haft i mina händer, har gjort illa mig nått otroligt på en massa saker som man i vanliga fall inte skulle ha gjort illa sig på, jag har inte gjort någon nytta mm...
Något positivt med dagen är att jag har fått min dator som varit på lagning. Den är lagad och nu kan jag äntligen börja sortera bilder och göra mig bekväm med min underbara dator igen. Dock behöver jag rensa och eventuellt formatera om men det vill jag inte eftersom att jag har sims2 på denna dator... Menmen. Man kan inte få allt här i livet.

God natt och hoppas att eran dag varit bättre en min. Jag hoppas att min fredag blir bäst!

   1 Kommentarer     // Fashion  


Utrustning: Canon EOS 450D + Canon EF 50mm f/1,8 II
Inställningar: f/2,8, 1/100 sek, ISO 200, brännvidd 50mm


Två självporträtt på mig själv.

Jag är mycket nöjd med min fotografering som jag gjorde för ett tag sedan. Jag tycker att jag den blev den bästa jag haft. Detta är med tanke på att jag inte gillar att se mig själv på bild väldigt roligt.
Tycker att det är helt otroligt att jag lyckades på bara en halvtimmes fotografering, få ihop bilder till både min header, profilbild och en drös olika självporträtts inlägg.
Detta har gjort att jag fått ett sug till att fotografera mer bilder på mig själv så jag tror jag ska ta tillfället till akt i morgon och fotografera mig själv. Om jag känner mig fräsch annars får det vara.

Satt nyss och tittade på Andra Avenyn. Gud vad det har gått och blivit bra nu. Helt galet vilken förändring. Äntligen handlar det om ungdomarna och inte så mycket om dem gamla.
God natt och Kram!Tillägg: Idag den 20 Januari har jag namnsdag!! :) Roligt.
   2 Kommentarer     //

Modell: Ellinor Lindblom.  Foto: Jag.  Smink & Styling: Ellinor Lindblom.
Utrustning: Canon EOS 450d + Sigma AF 70-300mm f/4-5
Inställningar: f/6,3, 1/180, ISO 200, brännvidd 70mm


Bilden ovan tycker jag om väldigt mycket.
Jag tycker att den har något speciellt. Kan inte riktigt beskriva hur jag tycker om denna bild men ni får fatta eran egen uppfattning. Jag bara älskar svartvita bilder. Bilderna blir så mycket finare när man lägger till en svartvit toning. Speciellt på självporträtt och porträtt i övrigt. Vad tycker ni om bilden? Var tycker ni om svartvit. Färg vs Svartvit?

Dagen är lugn. Sitter och antecknar lite i min kalender, vilar, skriver lite på svenska uppgift, ser rederiet och redigera gamla bilder som inte är redigerade.
   2 Kommentarer     // Porträtt  

Utrustning: Canon EOS 450D + Sigma 28-80mm f/3.5
Inställningar: f/7,1, 1/125 sek, ISO 200, brännvidd 80mm -  (klicka!!)


Gud vad jag fryser!!!

Det är sjukt kallt i mitt rum. Vet inte vad det är som är fel. Hoppas mamma och pappa kommer hem snart så det blir lite värme i brasan. Pallar inte att tända en eld när det är såhär kallt. Tycker att det är jobbigt och kallt så jag nöjer mig med filtar och varmchoklad.
Dagen idag har varit rolig tycker jag. Den gick väldigt fort och smidigt. Den var till och med så rolig att jag ska sätta mig nu och göra lite so uppgifter som jag egentligen inte behöver göra klart idag utan i morgon.
Har ett matte prov i morgon också. Hoppas att det går bra.
Nu ska jag inte tråka till detta inlägg med mer skola.

Idag ska jag handla lite saker på internet.
Min beställning på mitt batteri gick aldrig igenom så idag ska jag beställa batteri och minneskort. Har hittat saker för väldigt bra priser så jag är mycket glad!
Annars är det bara lugnt. Ska redigera några fler bilder på min vän Ellinor sedan ska jag börja redigera bilder på min väns kompis Matilda som jag fotograferade förra vintern. Hehe...
Kommer med bilder senare.
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Modell: Ellinor Lindblom.  Foto: Jag.  Smink & Styling: Ellinor Lindblom.
Utrustning: Canon EOS 450d + Sigma 28-80mm f/3.5
Inställningar: f/4,5, 1/60, ISO 160, brännvidd 80mm


Jag lägger upp ytterligare en bild på Ellinor som jag inte har visat er ännu.
Tycker att det är helt sjukt att jag inte visat er dessa bilder jag håller på att redigera nu.
Jag gick igenom en mapp som hette "Bilder som ska redigeras" för att se om det fanns någon bild jag hade publicerat men behövde redigeras om också vips kommer dessa bilder fram. Hittade exakt 11 bilder på Ellinor som jag inte hade redigerat färdigt och inte publicerat häller så det vart liksom två flugor i en smäll.

Jag tycker att bilden ovan var fin. Hon ser liksom så len och vacker ut. Jag är mycket nöjd med fotograferingen eller ja redigeringen.
Hoppas ni har det bra mina vänner. Jag ska ta och lägga mig efter ett hårt slit. Har blivit helt klar med möbleringen och det blev skit bra!! :)


Kram och God natt!
   0 Kommentarer     // Porträtt  

Utrustning: Canon EOS 450d + Canon EF 50mm f/1,8 II
Inställningar: 1/100, f/2,5, ISO 200, brännvidd 50mm


God dag på er allesammans.
Idag mår jag toppen och jag är väldigt glad. Igår hade jag ont i huvudet och idag är jag bara lycklig och väldigt glad. Jag hade tänkt att enbart göra roliga saker idag. Har bestämt mig för att möblera om på mitt rum och jag har en hel del tankar i mitt huvud om hur jag ska ha det och jag tror att det kommer att bli väldigt bra. Tänkte att jag skulle lägga upp före&efter bilder men jag tror inte att kommer att bli idag eftersom att jag tror att min städning kommer att ta hela kvällen. Lovar naturligtvis att göra det.

Bilderna ovan är ett självporträtt som är taget för ett tag sedan. Jag tycker att det var helt okej så jag lägger upp det här.
Nu ska jag klä på mig eftersom att jag har duschat och fräschat upp mig lite, sedan blir det arbete och arbete. Är rätt mycket som ska byta plats :)
   0 Kommentarer     //


Tänkte bara skriva ett litet morgon inlägg eftersom att jag kommer hem lite efter tre.

Nu om ett tag ska jag till skolan och det känns riktigt bra att komma in i schemat och börja jobba igen. Men visst det är lite tråkigt ibland men idag tror jag att det kommer att bli mycket nice. Är så trevligt att vara bland en massa folk som skrattar och har roligt tillsammans med mig :)

Idag ska hade jag tänkt möblera om på mitt rum.
Jag är ganska säker på hur jag vill ha det här på rummet. Har legat på kvällarna i min säng och planerat hur det ska vara så idag ska jag ändra om lite. Tror att det kommer att bli riktigt bra.
Sedan ska jag fixa ett ställa där jag kan sitta och blogga. Jag vill ha en riktigt plats på mitt rum där jag kan sitta och redigera och blogga riktigt skönt i någon kontorsstol. Tror allt kommer att bli mycket bra.

Nu ska jag gå ner och borsta mina vackra tänder sen blir det skolan.. God morgon, Tjahoo! ;)


Modell: Ellinor Lindblom.  Foto: Jag.  Smink & Styling: Ellinor Lindblom.
Utrustning: Canon EOS 450d + Sigma 28-80mm f/3.5
Inställningar: 1/200, f/6,3, ISO200, brännvidd 50mm - (Klicka...)


Bilderna ovan är fotograferade i somras dem har bara inte blivit publicerad.

Jag tycker att bilderna är väldigt fina och jag förstår inte varför jag inte har publicerat dem.
Jag hade redigerat denna bild ovan men jag gjorde det på ett värdelöst sätt så nu idag när jag inte hade något mycket att göra tänkte jag att jag skulle redigera om bilderna och jag tycker att jag lyckades rätt bra. Vet inte vad ni tycker men jag gillar dem. Kan dock inte bestämma mig för färg eller icke färg.

Dagen idag har jag spenderat med redigering, internet tittande och rederiet.
Kände att jag bara ville ta en lat måndag och inte göra någonting förutom det som inte kräver så mycket ansträngning. Så bloggen fick ta lite stryk men jag skriver i alla fall ett inlägg. Skolan idag var grym. Jag och min vän Louise har grova planer för hur vårat liv kommer att vara som 16 åringar. Jag längtar som en jävla idiot men det är ett år kvar så jag får dämpa det med värdens bästa 2010.
Jag berättar med om detta i morgon :)

Nu ska jag ta och äta en apelsin och se rederiet. Vi ses i morgon med ytterligare fler bilder.
   0 Kommentarer     // Porträtt  

Utrustning: Canon EOS 450D + Sigma 28-80mm f/3.5
Inställningar: f/9, 1/200 sek, ISO 200, brännvidd 80mm


Jag tänkte sluta denna bloggdag med två bilder som ser likadana fast olika redigerade.

Jag tycker att dessa bilder är ganska fina. Jag vet inte vad det är med bilderna som gör att jag inte riktigt tycker om dem. Tror att det har med ljuset att göra. Det jag tycker om med bilderna är i alla fall att snöflingorna är så skarpa och kyliga. Sen tycker jag att det är vackert att det är så stora och hårda. Mycket finare med snö som verkligen är som snöflingor inte bara en massa vitt pulver som ligger i drivor.

Jag har haft en ganska så bra söndag. Igen söndag är ju rolig men denna har varit okej. Jag har hunnit planera för den kommande veckan i min kalender och jag har gjort en hel del nytta bland annat införskaffat mig ett nytt batteri till min canon kamera. Nej nu ska jag fördriva tiden med att trixa på en design som jag kommer att lägga upp i maj eventuellt juni. Kan ju inte ha samma design då som nu eftersom att jag har mössa på alla bilder ;)
   0 Kommentarer     // Diverse Fotografier  


Hela dagen har jag ägnat åt att titta på billig kamerautrustning.
Jag har bestämt mig för att införskaffa mig lite mer prylar bland annat ska jag köpa ett nytt minneskort, nytt batteri, reflexskärm, filter och eventuellt ett nytt objektiv. Känner att jag har pengar nu och känner att jag vill ha ny utrustning. Bättre utrustning.

Redan idag ska jag köpa mig ett till batteri. Jag köpte ju mig ett batterigrepp för att jag ska få mer batteritid men man får ju inte mer batteritid om man köper det utan man måste naturligtvis köpa sig en till batteri. Och jag tror att det kommer att bli skit skönt till sommaren när man ska gå ut på fotopromenader med bubbla batterier.

Nu ska jag fotstätta titta vidare. Njut av min bild ovan medan jag är borta! :)
   0 Kommentarer     // Diverse Fotografier  


Bilderna är fotograferade igår och jag tycker att dem är rätt nice. Härligt att bara lägga till ett filter på bilderna så ser dem genast mycket bättre och gosigare.
Hoppas ni gillar dem.


Dagen idag känns lite seg på något vis.
Denna helg har gått så väldigt fort. Känns som om jag inte har gjort något annat en att blogga. Det är ju lite tråkigt eftersom att jag hade tänkte göra en hel del. Men jag hoppas att ni tycker om att det kommit många inlägg denna helg. Förhoppningsvis ska jag försöka blogga lika mycket underveckan. Har väldigt mycket bilder som jag ska lägga upp så glöm inte och ta en titt på min blogg under veckan.
Nu låter det som om jag inte ska blogga något idag men det ska jag så glöm inte att titta in lite då och då på bloggen.
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Jag mjuk startar dagen med en reklam låt som jag verkligen har fått på hjärnan och som är väldigt bra!


Jag slutar denna fantastiska bloggdag med två bilder på min söta lilla gosiga underbara skit söta gosunge Laban som jag fotograferat idag.
Tycker att dagen har varit helt fantastisk. I morse kändes det som om bloggdagen skulle bli dålig eftersom att jag inte orkade skriva någon långt inlägg på morgon men under dagen har allt bara flutit på och nu sitter jag här och det är kväll och jag har publicerat 6 inlägg dock 7 med detta inlägg. Jag tycker att jag skrivit rätt så bra inlägg inte bara massa skit text. Sedan tycker jag att jag har lagt upp en hel del fina bilder. Inte så många bilder som går i samma spår utan lite frost, kvist, porträtt, is och blommor. Blandat helt enkelt.

Hoppas ni haft en fantastiskt bra lördag för det har jag verkligen haft.
God natt och ha en trevlig fortsatt kväll!
   0 Kommentarer     // Laban  
Utrustning: Canon EOS 450D + Sigma 28-80mm f/3.5.
Inställningar: f/6,3, 1/100 sek, ISO 200, brännvidd 80mm.Det är så härligt att kunna fotografera bilder med till exempel brännvidd på 80mm.
Jag fotograferar ju ofta med brännvidden på 28mm eller 35mm vilket är mycket nära och jag har tittar lite i mitt arkiv på bloggen och sett att jag publicerar nästa alltid närbilder. Jag har till och med sagt till er att närbilder är det jag älskar att fotografera. Just därför är det så jäkla skönt att bara kunna slänga upp två bilder som inte är närbilder utan några bilder som sticker ut men ändå är fina. Precis så känner jag bilderna ovan. Dem är fina, mysiga, varma och stilrena samtidigt som dem sticker ut ur mängden.

Kvällen har en så länge varit mycket bra.
Jag har suttit och redigerat bilder och tittar på rederiet. Sedan har jag ätit god mat och skrattat mycket tillsammans med min familj. Sedan känner jag att bloggandet har gått otroligt bra idag. Vet inte riktigt vad det beror på men allt har bara flutit på snabbt och enkelt utan några som helst problem.

Bilderna ovan är fotograferade idag och det är mycket ovanligt att jag lägger upp bilder som jag fotograferat samma dag.
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Tre bilder som är tagna samtidigt som dessa bilder.
När jag fotograferade dessa bilder var det över -20° och jag hade ett par tunna vantar med mig och en fulladdad kamera. Men eftersom att det var så kallt var jag tvungen att fotografera dessa bilder väldigt fort. Hade läst att om kameran blir kall så spelar det inte någon roll om den är fulladdad den tappar ändå batteritid fortare en vad den skulle göra om den var varm.

Det jag menar med denna text är att även om det är kallt utomhus kan man få fantastiska bilder. Likadan är det om det regnar utomhus på sommaren så kan du få fantastiskt vackra bilder. Så vädret har ju inte så mycket med fotografering att göra vad jag har konstaterat. Visst känner man att man inte vill fotografera när det regnar men det man inte vet just i det skedet är att man kanske kommer att få en helt fantastisk bild.
Jag brukar ofta tänka så nu för tiden. Hände ofta att jag inte fotograferade på en hel vecka för att det regnade men nu fotograferar jag varje dag. Spelar inte någon roll vad det är för väder utomhus.


Det gick inte så vidare bra med att fixa det där med inläggen så en så länge har jag bara fixat länkarna på bloggen, redigerat en bild och tittat på rederiet. Men jag tänkte att jag skulle ta tag i det nu. Är ju snart kväll och jag tror inte att jag orkar sitta ikväll vid niotiden och ändra om bilderna. Tror att jag kommer att somna då vilket jag inte vill. Jag som alltid känner att jag måste göra allt på helgerna.
   0 Kommentarer     // Diverse Fotografier  Bilderna ovan är tagna inne i min mamma och pappas sovrum.
Dem har ett fönster som inte är riktigt isolerat så när det är kallt blir det frost på rutan och det var det i tisdag så jag tog kameran och brände av några bilder och jag tycker att dem vart rätt så fina. Det fina med bilderna är att man ser solen igenom frosten. Sedan tycker jag att det är en härlig färgtoning.
Hoppas ni tycker om bilderna. Bilderna ovan är ju lik dem här bilderna men fast bilderna ovan har ju mer färg vilket gör dem färggladare en dessa bilder.

Allt flyter och jag är glad. Nu ska jag ta tag i alla inlägg som innehåller bilder som har ett bild mått bredare en storlek 600 och det finns det en hel del av.
   0 Kommentarer     // Diverse Fotografier  


Detta självporträtt tog jag för kanske en halv timme sedan.
Jag och lille skiten Laban var ute för ett tag sedan. Tänkte att jag kan ju inte sitta inne hela dagen om det är sådan vackert väder så jag gick ut och fotade. Ska jag vara ärlig fick jag en hel del schysta bilder som ni kommer att få se inom kort. Bland annat självporträttet ovan. Men många andra bilder också. Var ju ett tag sedan jag kom med en bild på en kvist som inte hade snö på sig till exempel.

Nu ska jag se mig omkring i bloggvärlden. Kanske är det någon som skrivit nått nice eller fotograferat någon fint. Kan passa på att tipsa om en blogg. www.gerdemark.se/blog. Hon heter Erika Gerdemark och är helt fantastisk på att fotografera människor mm.
   0 Kommentarer     //Dagen har börjat väldigt bra.
Jag har tagit det väldigt lugnt och suttit i sängen och redigerat samtidigt som jag tittat på rederiet. Känns som om det kommer att bli en riktigt bra lördag.
Hade tänkt att jag skulle försöka få i ordning på mitt rum eftersom att det är så stökigt. Jag har ju inte någon inrednings inspiration så nu väntar jag på nytt nummer att Drömhem. Det skulle rädda mitt liv! ;)

Hoppas ni har en bra lördag. Vackert väder är det också så kanske att jag går ut och tar någon bild snart..
   1 Kommentarer     // Diverse Fotografier  

Bilderna är tagna i tisdags och objektivet Canon EF 50mm f/1,8 II (väldigt ovanligt). Jag brukar ofta fota med mitt Sigma 28-80mm f/3.5 men inte denna gång.

Jag håller det jag lovar, och det jag lovade var ju att jag skulle publicera lite mer foto-övrigt bilder denna vecka och här kommer dem första.
Motivet på bilderna är min fars dator som jag verkligen är snygg. Den är svart och vit är helt stilren. Mycket skön att sitta vid. Min Hp dator har ju en förmåga att damma men annars är även den väldigt snygg och stilren.

Nu är det morgon och jag ska ta och klä på mig för att gå ner och äta frukost. Känns väldigt skönt att det är helg. Sen så är det ju ett sånt fint väder ute! :)
   0 Kommentarer     // Diverse Fotografier  


Jag tycker att det är rätt skönt att ta bilder i spegeln.
Bilderna ovan är en och samma bild fast i färg, svartvit och sepia. Jag kunde inte bestämma mig vilken bild jag tyckte var finast så jag lägger upp alla tre bilder. Ni kanske kan välja vilken ni tycker är finast.
Men åter till det jag skrev på första raden. Ibland är det väldigt skönt att kameran får vara i fokus och inte en själv. Jag som varit lite krasslig denna vecka och inte riktigt känt mig i form tycker att det är mycket skönt att bara låta kameran göra bilden och jag tycker att bilderna ovan är dem bästa kamera bilderna jag tagit när kameran fått vara i fokus.
Men jag tycker fortfarande om min lilla "cameraman" animering.

Just nu sitter jag och tittar på let's dance och bara tar det lugnt. Hoppas ni har en bra dag. Kommer med två till bilder senare så lägg er inte och sov en!! :) Kram.   1 Kommentarer     //

Det är något speciellt med stängsel på vintern. Jag bara älskar det. Det får en härlig effekt när snön ligger kallt ovan på.


Trevlig afton på er allesammans. Idag är det fredag och det innebär helg och let's dance.

Som jag skrev i mitt inlägg inatt så blev min natt ett rent helvette. Jag vaknade upp vid 22 tiden och somnade igen vid 5 halv 6 snåret. Detta gjorde det helt omöjligt för mig att vara på skolan så idag har jag bara sovit ut. Jobbigt med tanke på att jag verkligen kände att jag ville vara på skolan denna fredag eftersom att det är så gosigt på skolan när det är fredag. Man får ha lång handledartid och det känns i kroppen att det snart blir helg. Nu idag har jag bara legat och sovit rätt läge sedan har jag städat badrummet och nu sitter jag här.

Ska snart åka till Ica och handla inför helgen och den kommande veckan. Hoppas ni har det bra för det har jag. Uppdaterar som vanligt lite senare. Kram.. ;)
   0 Kommentarer     // Diverse Fotografier  

Bilden har inte något med inlägg att göra. Men eftersom att jag inte har publicerat denna bild tycker jag att den kunde få bli publicerad i ett inlägg som inte ska handla om bild utan något vardagligt och personligt.
Hoppas ni tycker om bilden trots att den är oredigerad.Hej bloggen och alla glada folk.

Idag har det inte varit den bästa bloggdagen precis. Jag kan ta allt i en text.
Efter att jag hade skrivit inlägget Orange, vit, svart, gul, grå & en smula rött så kände jag mig lite kostig med det ingnonerade jag och åkte med min bror till bommengrillen som det så vackert heter. Där köpa jag mig en stor strips och sedan åkte vi hem för att äta. Jag bestämde mig för att äta uppe framför rederiet.

Efter att jag hade ätit klart så kände jag mig pigg så jag beslöt mig för att redigera några bilder samtidigt som jag tittade på rederiet och det ledde till att jag vart lite less på att sitta rakt upp och ned så jag beslöt mig för att lägga mig i sängen och titta på rederiet. Sen rasade allt...
Jag blev skit trött och lyckades somna på nått vis. Vaknade först vid fem tiden och nu vid tiotiden. Som ni kanske förstår så kommer min natt att bli ett rent helvette. Suck..


Just nu sitter jag i sängen och skriver detta. Ska äta en hårdbrödsmörgås och dricka lite äppeljuice framför rederiet och be till gudarna att jag orkar vakna upp i morgon och gå till skolan. Just nu känner jag mig väldigt off.
   0 Kommentarer     // Landskap & Vyer  


Jag mjukstartar bloggdagen med några bilder. Tycker att dem är rätt så läckra. Hoppas ni tycker att dem är fina. Det kommer att komma ännu mer bilder senare...


Nu ska jag gå och lägga mig och äta på en apelsin och se rederiet. Vara glad att jag skrivit 4 inlägg idag och att jag inte skrivit så många onödiga inlägg utan inlägg som jag velat skriva och känt blivit helt perfekt. Hoppas ni har gillat det ni fått sett och läst idag på min blogg.

Vi ses i morgon som vanligt. Puss och God Natt från Sebastian & Laban! ;)
   0 Kommentarer     // Allmänt & Dagbok  


Det är helt underbart vad mitt bloggande bara rullar på.

Kommer ni ihåg när jag skrev mig inlägg 900. Om inte så skrev jag det den 3 januari och nu den 13 de vill säga 10 dagar senare har jag hunnit skriva 30 inlägg. Helt sjukt. Men jag tycker att det är mycket roligt. Jag känner att jag verkligen är på gång nu. Om jag funderar tillbaka förstår jag inte hur jag har kunnat på till 900 inlägg från 2008 till 2010. Det är ju bara för lite. Så på nyårsafton så bestämde jag att mitt nyårslöfte ska vara att publicera minst 4 inlägg per dag och det har ju gått rätt bra. Men visst har det varit lite kalt någon dag men för det mesta så har jag kommit upp i 4 inlägg och ibland 5, 6 eller mer.

Ska jag vara helt ärliga med er så tror jag att 2010 kommer att bli det bästa året ever.
Jag har sparat ihop en hel del pengar så i år ska jag försöka ta mig ner till huvudstaden lite mer, köpa ett nytt objektiv, bloggar varje dag, lära mig mer inom digitalfoto, utveckla mitt skrivande mm. Det känns som om hela året kommer att bli helt underbart.
Hur har ert 2010 startat. Bra eller dåligt. Jag hoppas att det har börjat som för mig. Väldigt bra.. :)

Det är år 10 och det har varit en underbar start och jag tror att det kommer att bli underbart slut på året också.
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Canon EOS 450D + Sigma AF 70-300mm f/4-5.
f/7.1, 1/400 sek & ISO 200 (brännvidd 263 mm),  den ‎12 ‎januari ‎2010, ‏‎13:48
.


Igår var det ett helt fantastiskt väder utomhus.
Jag var hemma från skolan eftersom att jag känt mig allmänt konstig. Men i alla fall så sken solen väldigt mycket och eftersom att jag var hemma på måndagen och inte gjorde något mer en att elda och se film så bestämde jag mig för att ladda kameran så jag kunde ta några bilder om det blev fin väder och mycket riktigt. Det blev fin väder. Så jag hade en fulladdad kamera som jag tog med mig ut en snabbis och lyckades på exakt 832 fantastiska vinterbilder. Detta är ju sjukt bra för mig eftersom att jag nu har en hel del att redigera och publicera.
Och samtidigt som jag sitter och redigerar är jag ganska säker på att jag kommer att fotografera mer.
Jag vet redan en ska till som jag ska redigera och visa er i bilder.
Jag tycker att det är mycket roligt att allt flyter på så här i de gråa månaderna som januari och februari faktiskt brukar vara.

Vad tycker ni om bilderna ovan då. Kommer att vara rätt så många bilder som har mycket vinterkänsla och väldigt mycket solstrålning eftersom att varenda kvist man så var belyst med solens starka strålar.
Nu ska jag dra mig mot duschen sedan se rederiet och redigera bilder. En lite fråga bra.. Är det någon av er läsare som vet när andra avenyn börjar?
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Två bilder på hur det ser ut på väggarna i rummet.

Renovering, renovering...
Som ni säkert läst i en del inlägg på bloggen för ett tag sedan så håller jag på att hjälpa mina föräldrar att renovera ett rum här hemma. Och naturligtvis kommer detta rum att bli vitmålat och fint.
Vår familj älskar verkligen den här harmoniska, ljusa gosiga, lantliga shabby chic stilen. Jag tycker att det är helt underbart. Det är den enda stilen jag verkligen älskar.

Ni kommer att få se före och efterbilder på hur det ser ut. Tror att det kommer att bli riktigt fint.
Vilken inredning stil tycker ni är finast...?

   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig  


Jag fick en kommentar för ett tag sedan där det stod "jag tycker att du borde göra ett videoinlägg nån gång :)".
Denna kommentar tyckte jag var mycket rolig eftersom att jag har tänkt göra en videoblogg så länge. Jag gjorde till och med en kategori som hette videoinlägg. Efter det började jag filma mig själv och tittade på videon vilket jag inte skulle ha gjort eftersom att detta gjorde att jag slutade ta bilder på mig själv, jag raderade kategorin och sa inget mer om de. Detta är nu väldigt tråkigt om jag tänker tillbaka... Men nu tänkte jag försöka på nytt.
Så under någon dag i januari eller februari ska jag göra en videoblogg om inte något annat sägs såklart...
Tänkte att jag kunde svara i ett inlägg eftersom att Natalie inte skickade någon mejl eller bloggadress.

Just nu sitter jag och tittar på bygglov. Håller även på att gå igenom mina kategorier för att se om det finns en massa bilder som är större en mått 600px och det är sjukt många. Suck...
   0 Kommentarer     // Svar På Tal  


Klädnypor på vintern tycker jag är mycket vackert. Vet faktiskt inte varför.
Det skulle kunna vara för att dem ser så otroligt kyliga ut men det var jag inte. Tycker i alla fall om dem. Just dessa bilder av alla klädnyps bilder jag tagit. Det jag gillar med bilderna ovan är att dem är färgstarka, kyliga och häftiga på nått sätt. Men de är samtidigt väldigt vardagliga vilket jag också tycker är mycket skönt.
Jag tog en nästan likadan bild för ett år sedan. Den 31 Januari 2009. Det roliga med detta är att det är samma klädnypor jag fotograferar nu ett år senare.

Vad tycker ni om bilderna då...?
   0 Kommentarer     // Diverse Fotografier  


Det är helt klart att jag kommer köpa vårkläderna på h&m.
Dem är ju helt sanslösa på priserna. Ser ni tröjorna van. Huvtröjan går på endast 199 kronor, långärmade tröjan går på 149 kronor och t-shirtarna köper man 2-pack och kostar 99 kronor.
Sedan finns det så sjukt mycket mer en bara de jag visar ovan. Dem har t ex ett par sjukt snygga &denim. jeans för 399 kronor som jag bara måste ha!! Ta en titt... Lovar att ni kommer att bli skit nöjda med priserna.

Annars sitter jag och jobbar lite matematik och ska snart redigera bilder. Ni kommer att få se några riktigt gosiga vinterbilder framöver. Och naturligtvis många foto-övrigt bilder eftersom att jag lovat...
   0 Kommentarer     // Fashion  


Känner mig så jävla trött... Jag ska gå och lägga mig nu.
   0 Kommentarer     // Allmänt & Dagbok  

http://iamannika.files.wordpress.com/2009/10/30679_510x0.jpg

 

Sitter och tittar på film nu.

Känner mig inte ett dugg sugen på att vara i skolan i morgon. Känner mig bara allmänt less. Men jag kommer i alla fall att blogga. Men inte mer för idag utan detta blir mitt sista inlägg och därför vill jag säga God natt alla underbara folk därute i världen.

   0 Kommentarer     // Allmänt & Dagbok  

På bilden ovan sitter jag vid kaminen med mina underbara tofflor.


Idag har det varit en riktig slappdag.
Jag har typ inte gjort ett skit. Jag har städat undan det värsta på mitt rum, gått runt och tittat vad andra gör, fotograferat lite inomhus på saker, inte varit ute något, slappat och vilat mig framför brasan.
Har inte orkat klä på mig några speciella kläder utan jag går runt här hemma i mina svarta tofflor, grå/vita tjocktröja och långkalsonger och bara tar det lugnt. Och ska jag vara ärlig är det riktigt skönt att inte göra ett skit.

Men nu är jag lite less så nu hade jag tänkt att jag skulle gå upp på mitt rum och bädda rent och lite annat smått och gott. Måste komma ut en ny inredningstidning snart... Jag har ingen inspiration alls att göra något fint på mitt rum.
Sen så måste jag ju duscha idag och jobba lite skoljobb. Imorgon är det matte prov och idrott. Tror att det kommer att gå neråt.. Prov och idrott på en måndag. Dålig planering av skolan kan man ju lugnt säga.

Något positivt med denna är att jag har fått ihop rätt så många bilder som jag kommer att publicera under veckan. Rätt så mycket bilder inom foto-övrigt kommer det att bli :) Så inte så mycket enformiga bilder som det varit de senaste dagarna. De vill säga att det bara kommer en massa snö bilder.
   0 Kommentarer     // Allmänt & Dagbok  


Haha... Jag lyckades inte med slå mitt inläggsrekord med jag lyckades i alla fall att skriva sju inlägg och det är ju toppen. Hoppas ni tyckte om att det kom många inlägg.
Idag hade jag inte tänkt försöka slå något bloggrekord utan idag hade jag tänkt ta det lugnt. Titta på lite tv, hjälpa till hemma, städa och blogga.
Nu sitter jag och tittar på film. Ska snart ta något att äta sen tror jag att jag ska läsa lite bloggar.

Hoppas ni tycker om bilderna ovan...
   1 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  
http://ilovedorks.files.wordpress.com/2009/07/the-proposal.jpg

Sitter och tittar på film. Hoppas ni har det bra.
   0 Kommentarer     // Allmänt & Dagbok  


Här är lite fler bilder..
Jag tycker faktiskt att dessa bilder är rätt coola. Även om dem kanske är lite tråkiga med tanke på att det bara är svart, orange och rött men jag gillar dem. Speciellt när man ser att det är bilder som har mycket rörelser i sig. Det blir jag glad av på nått vis. Vad tycker ni om bilderna?
Dem är inte fotograferad med någon speciell inställning häller utan bara avstängd kamera. Det tycker jag är rätt nice. En del ställer ju in slutartid mm. Men jag tycker att det går lika bra att få häftiga och effektfulla bilder med lätta inställningar. Men visst det är klart att jag också fotografera med en massa slutartids inställningar men ibland orkar jag inte ställa in så jag bara tar ett bra funktion sedan skjuter jag av bilden...

Just nu sitter jag och tar det lugnt. Tittar på billig inredning på internet och lyssnar på grym musik!

Två riktigt bra låter. Lyssna och njut!


Tycker att dessa bilder är rätt så fina så jag lägger upp dem här.

Bilderna ovan är några bilder jag tog på nyårsafton. Jag gillar lågorna på bilderna så jag tänkte att jag skulle visa er bilderna och få lite åsikter om vad ni tycker om bilderna.
Jag hade också tänkt att jag ska redigera bilder på lite med eld bilder. Dock några speciella eldbilder men jag säger inte med en så utan ni får se senare! :)

Nu sitter jag bara och tar det lugnt. Tittar på Stjärnorna på slottet...
;)
Jag har hittat en sjukt cool sida på internet.

En sida som gör så att bilderna får en gammal touch. Tycker att det är läckert att sådant finns på internet. Om man tar www.poladroid.net t ex. Man laddar hem ett program med ett knapp klick och sedan får man vackra polaroidbilder. Och då behöver man ju inte köpa någon dyr polaroidkamera.
Samma med programmet ovan. Man behöver inte använda några special filter i photoshop utan man går bara in på internet och får fantastiskt coola bilder i gammalstil. Tryck här om ni vill prova på!
   0 Kommentarer     //


Dessa två bilder ser så enormt krispigt ut.
Det måste vara dem gröna bladen och all den vackra isen. Den liknar lite som den här drinken.
Jag känner mig rätt nöjd. Dessa bilder är dock tagna när det inte var så mycket snö men vad spelar det för roll. Tycker att dem ser väldigt goda ut så jag var bara tvungen att publicera dem.

Hoppas ni har en bra lördag för det har jag. Målat klart har jag också gjort så just nu sitter jag och tar det lugnt. Ska gå upp på mitt rum och städa lite snart. Måste få bort det värsta innan skolan börjar på måndag..
   0 Kommentarer     // Vatten & Macro  

Här kommer de andra två vinterbilderna.


Gooood Mooogon!!
Idag kände jag mig lite trött så jag vaknade först vis nio sedan somnade jag om tills nu.. Men det är skönt att vila ut sig lite. Dagen idag ser ut som följande. Jag ska börja med att måla klart rummet vi håller på att renovera. Sedan ska jag städa rummet och slå bloggrekord i inlägg. Jag tror att det kommer att bli en lugn och härlig dag.. Hoppas jag lyckas med rekordet.

Ni ska bara se hur mitt rum ser ut ni. Hela min garderob är uppriven så jag har kläder i en enda stor hög som är ungefär en meter hög.. Sjukt vad man är lat.
   0 Kommentarer     // Landskap & Vyer  


Yeees!! Jag lyckades få igång min pappas dator.
Min dator är sönder!! Jag hämtade den igår på posten och då trodde jag att dem jag skickade den hade lagat den men det hade dem inte så nu har jag fortfarande inte någon dator utan jag får sitta kvar på min pappas vilket är mycket jobbigt. Och även den var väldigt seg för ett tag sedan men nu är den snabb och allt flyter.
Det är ju också en fördel att jag har en hel del redigerade bilder på denna dator som jag ska visa er under helgen så jag kommer att kunna blogga.
Det är dock trist att jag inte kan ta cambilder när jag inte har någon bild att publicera. Men det där får jag lösa på något sätt.

Vad tycker ni om bilderna då? Två landskapsbilder som jag tog för någon helg sedan. Den dagen då det var så fint solväder... Skit mysigt utomhus var det och jag tycker att jag lyckades få fram den varma gosiga känslan. Eller vad säger du...?
Kommer komma två till bilder sedan på samma tema...

Jag satsar på att slå mitt bloggrekord i morgon... Tror inte att jag kommer att lyckas idag med tanke på att datorn har kronglatt och det har varit skola tills klockan 14.00.
   0 Kommentarer     // Landskap & Vyer  

Bild från i somras. Tycker att den var rätt fin.


Vad ska jag göra för någonting...
Det är något fel på pappas dator så jag är fortfarande inte klar med att skicka över bilderna till min dator. Detta gör ju att jag inte har några bilder att publicera och det blir jag inte bara lite frustrerad över utan fruktansvärt frustrerad!! Vad ska jag göra... Kan ingen komma med nått förslag. Typ nått textinlägg ni vill att jag ska skriva eller något annat. Är så jäkla bloggsugen också fungerar det inte att lägga upp bilder. JOBBIGT!!
   0 Kommentarer     // Landskap & Vyer  

Bilder tagna i somras mitt i gamla stan.


Eftersom att jag håller på att fixa med min dator så har jag inte några andra bilder en dessa fyra att publicera för tillfället. Så jag hoppas att ni kan vänta någon timme innan jag kommer med riktiga foton. Bilderna ovan är ju tagna med min Sony mobil i sommar. Men jag tycker ändock att dem var rätt så  fina så jag publicerar dem här på bloggen nu.


Snart har jag flyttat över allt och då ska jag blogga sedan städa klart mitt rum och förhoppningsvis hinna se let's dance. Tror att det kan bli lite rörigt i kväll med tanke på att jag ska städa och förbereda för min målning imorgon!Hej bloggen och alla bloggläsare!
Idag är det fredag vilket jag är skit glad för! Under dagen hade jag tänkt att jag skulle publicera en del inlägg. Hade tänkt sätta mig någon timme nu och redigera lite bilder. Men först ska jag föra över alla mina bilder som jag har på pappas dator till min dator eftersom att jag fick den igår. Den har varit på lagning men nu är den lagad så nu har jag äntligen min fantastiska bloggdator tillbaka.
Hade också tänkt sortera alla bilder i olika mappar men jag kommer naturligtvis att blogga under tiden! Jag hade ju tänkt att jag skulle slå mitt inläggsrekord på 7 inlägg.

Ikväll är det ju Let's dance och det kommer att bli riktigt roligt. I år ska jag Elin Kling, Marcus Birro med fler vara med jag tror att det kommer att bli riktigt nice!
Tack för fina kommentarer Älskar er!! <3
   0 Kommentarer     //


Tomtebloss är jäkligt najs att fotografera.

Tycker att det var väldigt roligt att fotografera tomtebloss. Jag fotograferade massor med bilder. Var liksom häftigt på nått vis. Man kunde fotografera väldigt när utan att kameran tog någon stryk vilket är bra om man vill ha riktigt läckra när bilder.
Sen så var det ett bra tidsfördriv eftersom att det inte behöver vara ljust i rummet när du fotograferade. Jag fotade med inställningen "Avstängd blixt" och resultatet ser ni ovan. Mycket coolt enligt mig.

Nu ska jag bege mig ner till köket för att äta något sedan ska jag förbereda för dagen i morgon. Hade tänkt att jag skulle slå mitt blogg rekord som är sju inlägg på en dag. Tänker slå det med kanske åtta eller tio inlägg. Vad sägs om det. Ta en titt då!! ;)


Nu ska jag och min familj strax åka till birsta.

Gud vad det är kallt ute. Var för ett tag sedan ute och fotograferade en underbart vackert träd som ni kommer att få se bilder på sedan. Höll i alla fall på att bli ihjälfrusen. Kändes som om öronsnibbarna skulle spricka. Så jävla kallt var det.

Snart ska jag och min familj åka till birsta och handla lite smått och gott. Så jag återkommer senare med mer uppdatering. Vad tycker ni om bilderna förresten? Lite så där gosigt vintriga inte sant?
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  


Canon EOS 450D + Sigma 28-80mm f/3.5


Det är så vackert att vara ute i skogen när det verkligen glittrar om snön.

Det är så fantastiskt vackert att se hur solen skiner bakom ett träd och sjunger ner över snön. Jag tyckte att det var så vackert att jag fotograferade trettio bilder på samma motiv i olika vinklar och bilderna ovan är de tre som blev bäst enligt mig. Vad tycker ni om bilderna?

Det går riktigt bra här hemma. Allt flyter på och snart har vi panel över hela väggen och då är det dags för mig att börja måla vilket jag tycker är riktigt roligt. Hoppas ni har det bra sista dagen på lovet för det har jag i alla fall.
   0 Kommentarer     // Landskap & Vyer  Tänk vad detta gör för vår vardag.

Tänk om inte el skulle finnas. Vad skulle man göra då? Kan inte blogga, ladda kamera, se tv, ladda mobilen, ha ström till lampor mm. Alltså jorden skulle ju gå under om det inte fanns el!!
Eller kanske inte. Jag vet inte riktigt vart jag står i den fråga. Det ser ju så väldigt mysigt ut på gamla filmer när dem gör mat med eld och gör allt själv t ex som stearin, smör, bröd, mat mm. Nu kan man ju bara gå till affären och köpa sig en förpackning färdigmat som det finns massor med onödiga tillsatser i stället för att få jaga sin egen föda.
Det är på två vis. Jag hade ju inte haft bloggen och jag hade inte kunnat fotografera. Det hade varit lite jobbigt för mig skulle jag tro.

Vet inte riktigt. Vad tycker ni? Skulle ni kunna klara er utan el? Skulle ni kunna vara utan el i enbart en månad?
   0 Kommentarer     // Diverse Fotografier  

Vintern är underbar.


Dåligt med uppdatering idag men jag kommer i alla fall med ett andra inlägg nu.

Idag har jag tagit det lugnt. Varit i birsta och handlat panel och nu har jag och pappa börjat fixa med det och det blir skit bra. Jag kommer att visa bilder på hur det blir för det kommer att bli skit bra!
Nu ska jag äta mat så ha det gött!
   1 Kommentarer     // Landskap & Vyer  


Börjar dagen med en animerad kamerabild på mig.
Tycker att det är så roligt att göra animeringar. Dessa bilder ovan tog jag när jag fotograferade mig själv och jag tycker att dem är rätt så läckra. Man ser liksom tanken med bilden. Och man skulle kunna säga att jag fotograferar varje läsare som tittar på min blogg :) Vad nu de skulle vara bra för...

Dagen idag ska vara lugn.
Jag och min bror ska åka in till stan snart och hämta min pappa som kommer med tåg från Stockholm. Sedan ska vi åka ut till Birsta City och köpa panel eftersom att vi håller på att renovera. Efter det ska vi in på Clas Ohlsson och köpa några pennor till min bror som har börjat rita. Han är rätt bra!!

Nu ska jag göra mig i ordning så vi ses senare ;)
   1 Kommentarer     //
Orginal.
Filterna ovan är Djupt gul och Värmande filter (85) + Originalbilden.
Jag har börjat älska fotofilter. Speciellt alla med varmatomer. Helt sjukt vad bilden får ny effekt. Dessa bilder ovan är två varianter på två olika fotofilter i Photoshop.
Det är väldigt lätt att man bara lägger in bilden i Photoshop och ändrar skärpa och kontraster sen tycker man att man är klar Man kan få bilden så mycket finare om man går in på ((Bild » Justeringar » Fotofilter)) sedan väljer du vilket du tycker passar bäst.
På bilder som ska vara kalla och vintriga brukar jag använda mig utav t ex Kylande filter (80), Kylande filter (LBB), Kylande filter (82), Blå och djupt blå.

Det hela är ju en smaksak... Vad tycker ni om bilderna då?
   1 Kommentarer     // Photoshoptips  


Jag älskar vinterbilder där man verkligen ser hur fantastiskt fina snöflingor är.
Jag har lyckats fått rätt så många sådana bilder och det är jag mycket glad över. Som ni märkt har ni också fått ta del av det en hel del. Om man tittar bak i min blogg är det ju nästa bara vinter bilder som jag publicerat de senaste dagrarna men jag älskar det. Mysigt och vackert!

Igår var det mycket dålig uppdatering.
Det berodde på att jag och min mamma, pappa var i stan och tittade på panel. Vi hittade en jätte bra som vi ska åka och köpa imorgon. Efter att vi kom hem satt vi någon timme och planerade hur vi skulle bygga mm. Sen tog jag min kamera och började fotografera mig själv eftersom att jag hade bestämt mig för att fotografera bilder till min nya header. Sen rann tiden iväg. Satt med datorn och redigerade bilderna på mig och gjorde klart min design. Detta tog enda tills klockan slog tre på natten så det blev bara ett inlägg.
Men idag blir det fler...

Nu ska jag ta något att äta till lunch...
   2 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

FÖRE OCH EFTER.

Nu är en ny design äntligen på plats.

Jag är super nöjd med den nya bloggdesignen. Överförväntningarna blev det faktiskt. Jag trodde inte att jag skulle bli så här nöjd men jag är superduper nöjd!!
Jag har gjort lite små ändringar. Bland annat har jag bytt färger, ändrat bilder och fixat i kommentarfältet. Jag känner att denna design är lite mer personlig. Ungefär som min första design av alla. Då hade jag en del bilder på mig och det gillade jag. Men under dessa år jag bloggat har jag inte tyckt att jag varit fin nog att lägga ut bilder på mig själv men nu är jag trygg med vem jag är och hela headern innehåller bilder på enbart mig!

Bilderna i headern och de två profilbilderna jag har fotograferade jag igår. Var riktigt roligt att bara fotografera sig själv istället för att fotografera kvistar eller nåt. Det gick skit bra. Fjärrutlösare vad en ängel just då.
Har inte tyckt att den gör någon funktion i min fotografering men jag har märkt det på sista tiden. Jag kan få massor med självporträtt mycket bättre en att jag trycker på kameraknappen. Sedan är den fantastisk om man ska fotografera med speciella inställningar då kameran inte ska vara skakig som den lätt blir när man håller den i handen. Helt fantastisk uppfinning enligt mig!

Vad tycker ni om den nya bloggdesignen?
TRYCK F5!
   0 Kommentarer     // Bloggdesign  

Vackra vinterbilder..

Detta blir mitt inlägg 900.
Det är ju helt sjukt vad dåligt jag har bloggat under alla dessa år jag bloggat. Jag är helt häpen. Men nu har jag i alla fall ett mål och det är att nå upp till inlägg 1000 på väldigt kort tid. Hoppas jag klarar det.

Idag blir en slappar söndag. Jag ska bara ta det lugnt. Hjälpa mamma och ta bort julen och sedan ska jag åka med pappa till birsta och titta vad panel kostar att köpa. Vi ska nämligen göra om hall ((2)). Mycket roligt.
Hoppas ni har en fantastisk söndag för det kommer jag att ha! Kommer också blogga och redigera idag!
   1 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Fotograferade på tolvslaget.


Jag verkar inte vara ensammen om att inte fått de bästa fyrverkeribilderna.
Jag har läst på massor med bloggar att dem inte tycker att dem fått några bra fyrverkeribilder och jag måste hålla med. Vet faktiskt inte vad det tog åt mig. Jag hade läst på massor med internetsidor om hur man skulle få de fantastiska fyrverkeribilderna men jag lyckades inte. Kanske var det jag som var så lycklig över att det nyss blivit ett nytt år eller så var det dåligt med smällare så att jag inte hann fotografera de enda som fanns att fotografera. Jag vet inte men jag hoppas att jag får bättre bilder nästa nyår!

Har ni fått några riktigt fina fyrverkeribilder som ni kan länka till så att jag får titta på och bli lite avundsjuk på. Hehe...Jag tycker om galler.
Speciellt på vintern. Det är någon speciell känsla med att det är kallt på gallret och det är massor med snö runt om kring. Jag har ungefär likadana bilder i början av året. Titta här...

Tycker att det varit väldigt mycket inlägg idag men det har varit väldigt lite text. Jag som alltid skriver massor. Vad har hänt med mig idag. Känner att det bara blir mas tre rader.
Jag får ta och skärpa mig och komma med ett riktigt bra text inlägg!! Eller vad tycker ni? Ni kanske bara vill ha bilder..
   0 Kommentarer     // Diverse Fotografier  

Frost, kyla och vinter. Fotad med Canon EOS 450D / Sigma 28-80mm f/3.5

Nu ska jag och hela familjen ta en promenad ute i den fantastiska skogen!
Hoppas ni har en trevlig kväll!
   1 Kommentarer     // Diverse Fotografier  


Fotofilter är en härlig funktion i Photoshop.

Hoppas ni har en trevlig kväll. Idag är det ju Olycksfågeln på tv4 också. Skit najs! ;)
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  

Tre stycken kyligt blåa bilder i en härlig vinter toning.


Nu ska jag sätta mig och redigera. Är precis hemkommen från en underbar fotopromenad med min syster och hund. Väldigt trevligt.
   2 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  Det är så vackert med öppna landskap.
"Jag trivs bäst i öppna landskap, nära havet vill jag bo". Haha...
Nä men jag tycker att det är vackert med öppna vyer och landskap. Vet inte vad ni tycker med jag får rysningar av att fotografera landskap. På vintern är det vackert när snön faller ner över landskapet och på sommarn är det vackert att fotografera folk i vackra kläningar och lockigthår.

Dagen idag kommer vara lugn och härlig.

Jag ska fotografera tomtebloss, glas i läckra vinklar och fotografera den underbart vackra snön. Sedan ska jag sätta mig och redigera fyrverkeribilder. Hoppas ni inte redan tröttnat på sånna bilder ;)
Hoppas ni har en bra dag för det kommer jag ha. Bloggar mer om en stund!
   0 Kommentarer     // Landskap & Vyer  

I like it!

Hoppas att ni kommer att läsa denna text. Varför jag skriver denna mening är för att jag tror att om ni redan tittat på bilden så kommer ni inte scrolla ned nu och titta på vad jag har skrivit. Så vad snäll och gör det när ni ser denna bild!!

Läsvärd text. Om inte annat de längst ned.

Tanken med detta inlägg var att jag skulle skriva om hur lätt det är att redigera ett porträtt till ett lite häftigare och inte så neutralt porträtt men jag hade inte riktigt tid att skriva när jag skulle så jag valde att bara publicera denna bild. Och givetvis var den någon (förmodligen samma person som kommenterade ett annat inlägg) som skickade en anonym kommentar till mig och på pekade om att jag hade skrivit fel i min rubrik. Att det stod "Om redigerat" istället för "Omredigerat" och detta var ju lite tråkigt med tanke på att jag hade ju tänkt skriva ett inlägg men hade inte tid också får jag denna kommentar.
Rubriken ska inte låta "Omredigerat självporträtt på mig" utan "((Om)) Redigerat självporträtt på mig".

Men man kan ju se det på två vis. En del tycker att det är jobbigt när man har gjort ett mellanrum mellan två ord. Att folk har svårt att läsa det kan jag respektera (det har jag också haft en tid i mitt liv) men att en del tycker att det är så jobbigt att läsa en rubrik om det vart ett mellanrum mellan två ord. Det är så jobbigt att läsa då. Varför? Är man lat eller..? Jag förstår inte.. 
Jaja nog om det. Nu ska jag skriva detta inlägg som jag hade tänkt.


Att redigera om en porträttbild till en lite effektfullare bild är mycket lätt.
Jag personligen brukar använda mig utav penslar, actions och filter. Det finns säkert många olika sätt att göra det fräckare. Men som ni ser på bilden ovan så är den omredigerad. Original bilden tyckte jag var ful men den hade potential så jag tog den till Photoshop och började. Eftersom att jag inte suttit mig vid Photoshop på rätt länge så tog det ett tag för mig innan jag hängde med vart jag skulle trycka. Men jag gjorde bilden svartvit, la till lite penslar, ändrade ljuset och kontrasten sedan la jag till lite små filtereffekter. Svårare en så är det inte att göra om ett självporträtt på dig själv.
Lätt som en plätt.

   2 Kommentarer     //

Utrustning: Canon EOS 450D, Sigma 28-80mm f/3.5 och Velbon DF-60 Stativ
Inställningar: s1/10, f/5.6, ISO800 (80mm)


Här är bilderna på min nyårs dukning i år.
Jag vart mycket nöjd med vad jag åstadkom med i år. Jag har ju inte dukat så mycket men det blev bra och det var riktigt roligt. Man kände sig väldigt kreativ.
Sedan gjorde dukningen sig väldigt bra på bild. Inte sant?
Jag tycker att det vart jätte fina bilder. Underbart ljus och en varm toning i bilderna. Mycket nöjd.

Åter går till min redigering och blogg fixande. Hade tänkt ändra om i kommentarfältet och länkarna eftersom att jag inte hunnit göra det under veckan. Sen så ska jag redigera de få bilder jag fick på fyrverkerierna...
   1 Kommentarer     // Stilleben  


Jag lever. Men jag är helt slut efter gårdagens party. Vakna klockan ett och det var inte speciellt skönt med tanke på att jag hatar att vakna tolv också vaknar jag ett. Men jag är ändå glad eftersom att det är den 1 Januari 2010!!!!!!!!!! ;) Skit roligt med ett nytt år.

Bokeh.

Jag har börjat älska att ta sådana bilder. Tycker att dem har små prickarna är helt fantastiska att ha på bilderna. Jag har inte riktigt tänkt på hur vacker dem är fröns nu. Jag bara älskar dem. Tror att jag har fotograferat nästan hundra bilder på bara sådana bilder.
Bilderna blir så häftiga på något vis...

Jag kommer att blogga en del idag. Har rätt mycket att publicerar. Så ta en titt vettja!! ;)
   0 Kommentarer     // Diverse Fotografier  

http://www.sjalvforsvar.info/wp-content/uploads/2009/01/gott_nytt_ar.jpg

Älskar er!!!