Julaftonsmorgon! Vi vaknade vid åtta för att vara vaken till halv nio, då började ratatouille på Disneykanalen.
Nu ska jag snart äta jullunch som består av gröt och mjölk, sen blir det en härlig promenad ute i snöstormen med kameran så klart. Har velat fota snöstormsbilder en stund nu, har inte lyckats eftersom det inte snöat lika fint som idag. Med det sagt så vill jag bara säga God Jul!
 
Igår tog jag en lång och skön fotorunda, resultatet blev ett fler tal sköna bilder!
Det är dock ett litet dilemma det där med tid. Det kan ta 20 minuter att fota 100 bra bilder, men det kan ta timmar att redigera 15 bilder. Därför har det blivit ett inlägg per dag/max dem senaste dagarna, eftersom jag hade rätt mycket som jag var tvungen att slutföra innan jag gick på lov. Men nu har jag slutfört det som var ett måste innan lovet. Nu när jag har lov kan jag dock redigera bilder lite när jag vill, och eftersom dagarna är så korta redigerar jag helst bilder under kvällen. Igår var en sådan dag, så idag har jag bilder att visa :)
 
God fjärde advents morgon!
 
 
God morgon! Det är lördag och det är jullov!!
Idag tänkte jag fota en del saker som jag blivit inspirerad att fota under veckan. Det finns väldigt mycket inspiration i vardagen tycker jag, gör ofta skärmdumpar från instagram och tumblr, som sedan leder till att jag fotar bilder som påminner om insperationsbilderan. Ska även fota stjärnor om det blir stjärnklart i kväll. Fick Digitalfotos nya nummer i brevlådan igår!! Har velat lära mig fota stjärnor och månar den senaste tiden men tiden har inte funnits för att lära sig, så det här nummret kom som en tidig julklapp.
 
Bilderna ovan är från Sundsvalls skrägård, nämligen Lörudden. Var dag för två veckor sedan, jag och min syster Sanna. Jag hade tappat all fotoinspiration och försökte väcka den till liv igen, det lyckades jag med när vi tog en tur ut i skärgården. Vilka bilder jag fick! Har dock inte lagt upp några än, så dem här är blir mina första från söndagsturen ut till Lörudden.
 
Sandhamn är min absoluta favorit ö!
Här hade jag mitt bästa bad under sommaren och den här ön tilltalar mig nått enormt. Jag måste skaffa ett ställe här! Jag struntar i om dem flesta hus går i arv, bara man har viljan och kraften att kämpa, så kan jag lätt skaffa ett hus på Sandhamn! Längtar som till sommmaren när jag ser bilderna, vill bara dit nu!!! Bada, sola, äta god mat, åka båt, ja allt som hör Sandhamn till.
 
Vi har bakat lussebullar och nu ska vi fortsätta med pepparkakor! :)
 
Jag vet att det är sent men jag hade bestämt mig! Bilder från Sandhamn ska upp idag!
Har suttit hela dagen skulle man kunna säga, suttit och skrivit och finslipat på mitt reportage om Alex Schulman och hans barndomstorp som han var i på somrarna. Fick till över 1000 ord och jag tycker faktiskt att jag lyckades bra, jag är riktigt nöjd. Nu återstår bara väntan... Tills man vet vad man får för betyg. 
 
Slänger upp mer bilder från Sandhamn imoron för nu skulle jag ha sovit för länge sen. Suttit och redigera 15 bilder från Sandhamn, men dem är klara nu, så jag har bilder att visa imorgon. Måste hinna med att redigera lite fler vinterbilder också, haft så mycket att göra så någon tid år redigering har inte funnits. Är så skönt när man har bilder som man kan slänga upp på 30 sekunder och sedan fortsätta jobba vidare med det man måste. Känns som en effektiv bloggning.
 
God natt. Imorgon är en lång dag men varje dag är kul med Mirre! :)
 
Jag har suttit med mitt reportage tills nu men undantag för Morden i Sandhamn, så några Sandhamnsbilder blir det inte idag, men imorgon är det deadline på reportaget så efter det finns det tid. Stötte även på problem när jag snabbt tänkte redigera några bilder, som jag måste se över imorgon, men nu är det sov dags. Imorgon väntar frukost på ikea med syster och sedan skola från 10.00-15.00, ses efter det! Sov Gott!
   0 Kommentarer     // Allmänt & Dagbok  
 
Hej! Idag var en dag som jag aldrig tog slut.
Som jag skrev i går har den här veckan börjat fel redan från första stund. Dagen idag blev dock inte lika dålig som jag hade föreställt mig, jag fick massor gjort så dryngden som legat på mina axlar är något lättare nu. För tillfället sitter jag och dricker varm choklad och skriver ett reportage om hur jag träffar Alex Schulman vid hans barndomstorp. Skulle börja skriva igår, men det stod helt still. Idag är det helt annnat, skriver förfullt!
 
Slänger upp några bilder från Sandhamn lite senare, med tanke på att det idag sänds del 2 av Morden i Sandhamn.
 
Tyvärr är det tid för sömn just precis nu!
Jag har inte gjort ett knop idag, suttit framför brasan och fördrivit tid istället för att jobba, men jag hann skriva lite smått på mitt reportage nyss. Vet inte, men den här veckan känns skev! Jag är trött, har massor att göra, men istället för att ta tag i det vill jag bara ta kameran och gå ut. Mörkret är satan i såna stunder! Med dem orden säger jag sov gott.
   0 Kommentarer     // Stilleben  
 
Tanken var att jag skulle publicera det här inlägget före Morden i Sandhamn, men som jag skrev så var jag riktigt taggad av att det skulle börja idag så jag tappade helt fattningen. Satt exalterat i soffan och väntade som ett barn under julaftonens höjdpunkt, julklappsutdelningen! Hur som helt... Det var exakt så bra som jag trodde. Jag har läst boken sen tidigare, faktiskt första gången jag har läst en bok och sen sett den på film, konstig känsla. Man ser vad dem tar med och vad dem ändrar. Det var en fröjd att åter se Sandhamn, påminner mig om sommarens bästa bra!! Trouville mellan två klippor med strålade sol och varm, ja ni förstår grejen! ☀ ☀ ☀ ☀ ☀
   0 Kommentarer     // Diverse Fotografier  
 
Sitter framför brasan och ska sätta igång att skriva på ett reportage där jag träffar Alex Schulman.
Jag har under några veckor läst hans debutbok "Skynda att älska" för övrigt den absolut bästa bok jag läst under dem år jag kunnat läsa. Som slut på den här uppgiften ska jag skriva ett reportage om när jag möter Alex, ett påhittat, men ack så trevligt ändå. Har deadline på onsdag så jag har lite att sätta tänderna i. 
 
Har fotat så mycket dem senaste helgerna så jag har bilder så det räcker och blir över framöver. Redigerar lite bilder för varje dag. En har jag inte tagit tag i bilderna från andra advent, då jag och min syster var ute i skärgården, Lörudden närmare bestämt. Fotade några riktigt sköna bilder som jag inte riktigt kunnat redigera som jag vill, tänkte ge mig på det när jag fått reportaget ur vägen. 
 
Ni som läst min blogg under en längre period, har säkert märkt att bilderna jag lägger upp idag är en helt annan typ av bilder en för ett år sedan. Nu jobbar jag mer i photoshop och försöker utvecklas. Jag har aldrig riktigt lärt mig photoshop som jag kan idag. Nu har jag en standard redigering som för en nybörjare lätt ser avancerad ut, men som är rena leken för mig, och bilderna blir så snygga! Det är klart att vissa foton behöver inte redigeras men till 99 procent kan man alltid förbättra nått, och i det här fallet tycker jag att lite dassiga bilder med skön kontrast är klockrena. Ser fram emot sommarbilderna! :)
 
Nu ska jag peta in några pinnar i brasan och skriva på. I kväll är det Morden i Sandhamn! Jag kommer sitta spikad. Sandhamn är min absoluta favoritplats och det var senast i augusti som jag var där så det ska bli ett sant nöje att återuppleva! 
 
Jag har sån sjuk ångest inför veckan! Vet inte varför, det händer aldrig mig.
Jag har en svensk jävla söndagsångest som kom som en fet handflata mot kinden. Jag har visserligen extremt mycket som ska göras innan jag går på lov, men de är nog mer det här med att allt är så jävla schemabelagt! Jag klarar inte av att jag har en dag som är bestämd från första minut jag vaknar tills 6-8 timmar senare då jag slutar. Man får inte bestämma över sitt liv! De är en ständigt ångest för mig. Så när jag går ur gymnasiet ska jag för första gången i mitt liv, få bestämma över min vardag helt själv. 
 
Och med dem orden säger jag god natt. Imorn är som sagt yttligare en schemalagd dag från 7.00 till 14.30, jippi!
   0 Kommentarer     // Natur & Växtlighet  
 
Idag har jag tagit det jäkligt lugnt. 
Låg kvar i sängen till klockan tolv. Lyssnade på musikhjälpen samtidigt som jag löste problemet med kommentarsfältet, nu ser det riktigt bra ut! Dock tog det hela två timmar att lösa problemet... Sen blev det lussekatter, saffransskorpor som jag gjorde igår och ett stor fet kopp mjölk och sist men inte minst, julkalendern! Har även hunnit redigera några bilder! 
 
Tänkte fota idag, men det är nollgradigt ute och snön smälter. Just nu ser jag fram emot fredagen som ser ut att bli en solig dag. Jag är så sugen på att fota stjärnhimmel, hitintills har jag inte fått chansen.
   0 Kommentarer     // Mitt liv i bilder  
 
Mina två segelbåtar i trä står kvar som ett spår att det faktiskt varit sommar.
Samtidigt som hela mitt rum i övrigt är så mycket jul och vinter som möjligt! Har en ståtlig gran!
   0 Kommentarer     // Stilleben  

Jag antog utmaningen och knallade ut i ovädret! 
Det snöade åt alla håll och kanter, kameran och jag blev en snögubbe. Men om man har en 5dmkII behöver man inte vara så jävla rädd för lite snö, eftersom den tål att vara ute i regn. Men som med saker som påstås vara vattentäta, man kan ju aldrig vara säker... Så jag gick runt och fotade en stund, sen gick jag hemåt med kameran innanför jackan :) Det blev några riktigt fina bilder i alla fall. Fick även ett par snöindränkta kängor.
   0 Kommentarer     // Mitt liv i bilder  
 
Om det är nått jag förknippar med vintern så är de lussekatter och varm choklad!
Jag äter minst en lussekatt per dag och dricker iallafall fem kommar varm choklad i veckan. Naturligtvis har jag ett stort kallt glasmjölk till min lussekatt men de fick inte vara med på bilden :) Den varma chokladen är hemmagjord, Oboy blir inte lika gott som en riktigt god hemmagjord kopp choklad.
 
Följ min blogg med Bloglovin
   0 Kommentarer     // Mitt liv i bilder  
 
Jag hade tänkt bege mig ut i snöstormen och fota. Måste erkänna att jag tvekar...
Dock kan ju det i sig bli en rätt rolig utmaning. Vaknade vid tiotiden och hoppade snabbt i kläderna och stack till en mega loppis som öppnade vid niotiden, var dock en värdelös loppis så vi åkte hem ganska snabbt. Idag är blir det soft, mjukisbrallor, lussekatter, fotografering och läsning  ✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮✮
 
I måndags köpte jag en till fisk, det blev en golfbollsfisk eller vad hon kallade den.
Skulle ha fått namnet Herbert efter min morfar, men de namnet gav jag bort till min bror som även han köpte en fisk. Mina barn i framtiden får gärna heta Herbert eller Bosse, och därför valde jag att ge bort namnet. Jag har någon slags princip att nått jag tycker om eller har i mina ägor inte får heta likadant som nått jag har eller haft, alla ska få ett unikt namn. Min nya fisk fick namnet Mirre efter min absolut bästa vän Miranda!! 
 
Ser att det ändå är 15 unika som tittar in på min blogg varje dag, ska inte göra er besvikna med min uppdatering men jag jobbar för tillfället med att redigera massor av bilder som jag fotat den senaste veckan och det tar tid. Men jag hoppas jag lyckas få en snabbare flyt på det. Ska berätta mer om mitt fotointresse som varit i botten.
   0 Kommentarer     // Djurliv  
 
Den här lilla krabaten är alltid så in i helvete glad när man kommer hem :) 
Varje dag gör han samma rutin, så fort jag kommer innanför dörren är han framme och ska hälsa. De är en ständig välkomstkomité. Men så fort jag tar fram kameran slutar de roliga, då ser han till att titta på nått som inte har någon betydelse alls, lägger sig med huvudet ner i golvet och blundar. När han var valp var han en riktig linslus men nu är det bland det tråkigaste han vet. Men i helgen lyckades jag fota tre bilder av honom ;)
   0 Kommentarer     // Djurliv,   Laban  
 
På bilderna ser ni min stora julgran som jag kämpat för att få in. Jag har alltid haft en gran i mitt rum, men jag har aldrig haft en sån här stor gran. Men de är onekligen en skön känsla. Drömmer att jag firar min första jul i min lägenhet på söder. 
 
 
Hej! 
Den senaste tiden har jag jobbat stenhårt för att få till en bloggdesign som jag kunnat godta, samtidigt som jag har saker att göra i skolan så att de räcker och blir över... Men igår lyckades jag. Nu är allt i stort som de ska, det finns vissa bugg som ska åtgärdas under helgen men överlag är den som den ska vara. Snöfall är standard på min blogg under vintertider :) 
 
Idag ägde ett bokseminarium rum, jag berättade om Alex Schulmans bok "Skynda att älska", de är en bok som jag starkt rekommenderar. Kan med säkerhet säga att de är den mest gripande bok jag läst, han har en historia som alla bör känna till. Hur som helst var det ett muntligtframförande och de för mig är likamed ångest. Men jag börja bli bättre på att tackla det. Tror att jag i framtiden skulle kunna hålla föreläsningar. 
 
Och eftersom mitt bokseminarium gått så bra, firade jag med lussebullar, mjölk, godis och Julkalendern samt Veckans brott. All press och ångest jag känt av under veckan som gått, släppte efter 7.20 minuters talande. Det är en fantastisk känsla och jag tror att det kan vara ett nyttigt inslag i den annars så återkommande vardagen.
 
Jag har sällan varit såhär exalterad och taggad av att blogga som jag är nu, men nu känner jag att de får vara nog med alla bloggpauser och bloggbyten, nu kör jag fullt ut och jag visar bilder och bloggar så länge det finns tid över efter studier.
 
❅ God natt  ❄
   2 Kommentarer     // Mitt liv i bilder,   Stilleben  

Jag har funderat nu under kvällen och måste erkänna att jag längtar tillbaka till blogg.se! Jag gick över till colin som är en ny bloggportal för män, men jag tyckte inte deras design ger en läsvänlig blogg och därav är jag tillbaka här igen, till min alldeles egna domän! Ser framemot att blogga här igen.

 

   0 Kommentarer     // Allmänt & Dagbok