hej. det är lördag och vädret pendlar mellan regn och torka. morgonen har spenderats i min fåtölj framför skärgårdsdoktorn med havregrynsgröt och morotskesella smörgåsar. 
 
i mitt rum är det just nu ingen ordning på allting som min kära vän miranda burkar utrycka. jag har inte riktigt kommit in i vardagslivet, allt har gått väldigt fort. nyss kom jag hem från new york och har nog inte riktigt landat än. och att dessutom börja i skolan med all dess rutiner var jag nog inte riktigt förbered på. men det är det jag ska ta tag i idag hade jag tänkt. komma i ordning alltså.
 
i början av veckan beställde jag fem ssu knappar. bland annat beställde jag en knapp, eller jag trodde att det var en knapp, men när paket kom i min brevlåda innehöll det fyra fina knappar som syns på bilden under, samt en hel påse med gör reinfeldt arbetslös! innan du själv blir det knappar. kul! nu ska jag ha en knapp på alla mina kläder. 
 
beställde också dessa fyra, endast en guldtia styck. en knapps står för fred, den gröna för antirasist och den sista för frihet. är en stolt sosse och det vill jag att alla ska se!
 
den här kånken köpte jag i new york. för endast femhundra kronor blev den min första. vi kommer dela rygg många gånger och vi trivs i samma sällskap.
 
köpte även min första men definitivt inte min sista moleskine i new york också. endast nittio kronor, en hel femtiolapp billigare än hemma. fynd! i denna skriver jag allt som är viktigt som angår mitt liv.
 
väl hemma fick jag en marinblå smartcover av min pappa i riktigt skinn. gillade den direkt när jag såg den på en hylla inne i applebutiken vid ett av hörnen vid central park. och nu är det mitt :) 
 
ja som du ser ligger byxor och shorts lite här och var. men det blir strax ändring på det! jag har haft en rad tankar kring hur mitt rum ska se ut och idag är tanken att jag ska ta tag mina tankar och förverkliga några idéer. ni kommer få veta mer jag lovar.
 
här är tavlan som jag målat på under några veckor i sommar. jag gör små framsteg, målar lite på himlen, gör en våg, ändrar en våg, blandar om och gör om. det blir inget mästerverk men det var aldrig tanken. utan tanken var att den skulle bli ett minne av sommaren tvåtusentretton.
 
den här stiliga flaskan är sparad från en lunch i central park. fungerar perfekt som vattenflaska stunder då kroppen behöver vätska under stundande lektioner.
 
här är vyn från min ingång till min lya. stökigt var ordet, men det finns en charm i att allt inte är perfekt.
 
sommarhuset är boken som jag läst i på flyget och på tåget. en bok som jag gillar och en bok som jag sakta tar mig fram i. jag är sån som läser tre böcker samtidigt. jag är mitt upp i en bok som heter släke samtidigt som jag läser sommarhuset och samtidigt som fingrarna kliar och vill ta tag i boken om mona sahlin... 
 
nu ska jag äta en dundergod lunch och sedan ta dag i min charmigamisär :) glad dag påre!
 
hej. idag skiner solen som en varm sommardag. jag uppskattar temperaturen till runt tjugotre i skuggan och säkerligen närmare trettio om inte mer i solen uppmärksamhet. dagen har flutit på bra och jag har ätit en god lunch med min fina vän i gräset vid en å, lyssnat på amanda jenssen och petra marklunds sommarprat. 
 
tänkte berätta att om det inte kommit något nytt inlägg här i bloggen, kan det finnas några inspirerande bilder på någon av mina två inspirationssidor. den ena är på weheartit och den andra är min lilla men ack så varma tumblr. där frossar jag i inspiration. så fort jag känner en höstvind ska jag sätta mig ner och frossa i höstbestyr att dela med mig av :) 
 
nu ska jag bara varva ner lite innan jag och min syster vandrar ner mot ett dopp i det blå.
 
   0 Kommentarer     // Tipslådan  
det var ett tag sedan. men snart så är jag tillbaka med besked. nu måste jag bara sätta mig in i att skolan har börjat och få rutiner, inget är på rutin just nu. är mitt emellan sommaren och hösten, badar varje dag, äter goda frukostar i trädgården samtidigt jag sitter i skolan och pluggar. konstig känsla men så är fallet.
 
men snart ska jag sätta mig ner och prata om hur sommaren har varit samt om hur min höst set ut. tror det kommer bli en fantastisk höst och vinter. har nästan bara roliga saker framför mig så även om en viss ångest över att sommaren snart är slut, infinner sig i kroppen, så tror jag på att hösten kommer bli så bra! 
 
   2 Kommentarer     // Ordlådan  
vi måste prata. nu har det en tid och jag tycker att min blogg har fallerat lite... den är inte sådär personlig och varm som jag vill ha den. men jag tänker på det var dag och förändringarnas tid är kommen. du som följer mig på instagram (mosebacke heter jag där) vet vad jag håller på med men jag tänkte ändå passa på att berätta lite djupare om vad som sker i mitt liv just nu. 
 
jag är fortfarande goda frukostar varje dag, vissa lite finare än andra men alltid med fokus på att det ska vara gott. ibland äter jag i sängen, ibland på altanen i solsken eller i skuggan en molnig dag. havet har jag varit till två gånger den senaste tiden. som nämnt cyklade jag dit i fredags. finns inget annat än havet som kan inspirera mig så mycket. luften, klipporna, ljuden, horisonten, materialen, fynden, lugnet. så där kan jag fortsätta. jag blir inspirerad till tusen och jag älskar det.
 
med penseln i handen har jag och mamma målat om verandan så nu är den sådär dunder-somrigt-vit. det blev väldigt fint. visar några vykort på det framöver. i början av sommaren sådde jag och pappa rädisor som man nu kan börja skörda i små mängder. mumma!
 
vet inte hur du är men jag är tycker nästan mer om sommarkvällar än själva sommardagen. på kvällarna är det så speciellt. himmeln är aldrig den samma, det är varmt, härliga ljud, man kan ta på sig en stickad tröja och tända ljus. ligga i hängmattan på balkongen och se film eller sitta i gräset och prata. allt det här kan man säkert göra på dagen med, men ett kvällsdopp är lite annorlunda än ett dopp på dagen och att ligga i hängmattan på kvällen och lyssna på kvällsljuden från fåglarna istället för bilar är mycket mer uppskattat för mig :)
 
men sommardagar är toppen dom med. på vykort nummer ett har jag nyss kommit upp från ett regnbad. det åskade lite och när vi väl badat klart och cyklade upp mot huset regnade det så dropparna studsade på kroppen. men jag var så sensationellt varm i hela kroppen att jag njöt till tusen. kanske det bästa badet jag upplevt den här sommaren... samma dag fast på morgonen åt jag en dundergod filtallrik i sängen.
 
som tidigare nämt är jag väldigt förtjust i moln och tar gärna ett eller två vykort och visar er på instagram. det är något speciellt med moln som jag kan sätta fingret på. att bada däremot, vad som är skönt med det, kan jag klockrent sätta fingret på! känslan att vara viktlös, kall och varm på samma gång, blöt över hela kroppen, är nog det bästa jag vet! att kunna bada i det fria, ibland naken är ren eufori. 
 
nu hoppas jag att vi kommit varandra lite närmare igen. dags för mig att skriva ett inlägg om hur jag känner inför new york på samma gång känner jag. titta in lite senare så ligger det nog uppe :) ha en bra dag!
   0 Kommentarer     // Sommaren,   Summeringar  
hej tisdag. jag har ätit frukost ute i solen och haft det skönt en stund innan alla vaknat, det är ren och skär kvalitetstid. likaså ett morgondopp ensam.
 
i fredags cyklade jag och min bror ut till havet norviksand för att bada i det blå och äta middag. det var en speciellt utflykt. långa vägar, mycket skog och gassande värme i ryggraden.
 
väl ute på norviksand blåste havet häftiga mönster på vattenytan.
 
vattnet var stilla, lite kallt i början men hur skönt som helst efter en stund. speciellt när solen stekt mot min kropp en lång stund. då var det tacksamt med ett lite kyligt hav. 
 
den här platsen är lika fin en dag då det är grått på himlen. här fotograferade min syster bilderna som är i min header. när vi tog bilderna hade vi det hur bra som helt. efter det plockade vi på oss så mycket drivved att vi knappt kunde komma fram till bilen. och då ska tilläggas att min syster var hög gravid :)
 
för att ta sig ut på den perfekta dykarstenen fick vi bygga en brygga bergström två, men ack så bra den blev. och vilka härliga dyk vi tog.
 
på klippan som syns i min brors iphone, satt vi och åt middag med en perfekt utsikt.
 
efter några sköna dopp i det blå och en god middag var det dags att bege oss hem. nu ska jag ta på mig sköna sommarkläder, bädda sängen och bege mig ut för att se vad den här dagen har att ge mig.
 
   0 Kommentarer     // Gamla Resor,   Sommaren  
god morgon. nu när jag sitter upp i min säng och funderar, slår det mig att jag flyger till new york på fredag. det är helt absurt! jag blir borta i tio dagar... new york bokades i november och det har hela tiden känts som en evighet till augusti min nu är det bara fyra dagar kvar och jag har resfeber.
 
dämpar min resfeber med lite god frukost i form av honungsrostade havre- och veteflingor i fil med melon och torkad frukt.
 
samt rostade mackor med ost morötter och gurka. och ett kallt glas juice samt några skivor melon. nu ska jag se ett avsnitt av sommar med ernst som jag har missat. jag behöver lite mer inspiration att fortsätta i mitt rum :) ha en bra morgon och förmiddag.
 
   0 Kommentarer     // Ätbart  
doppet i det blå var för att citera ernst "sensationellt lent" mot kroppen. med solen både i ögonen och stundvis i nacken plaskade jag runt och hade det hur bra som helst.
 
i den här bilden syns tre av mina absoluta favoriter. mina solglasögon som jag fyndade på loppis i början av sommaren, min cykelkorg som jag fick av min pappa samt min cykel fru kroon som jag hittade trasig i skogen våren förra året. 
 
här syns min brors cykel eller ögonsten. en riktig korg är otroligt praktiskt och stiligt på en ståtlig gammal cykel.
 
rullandes ner för grusbacken mot vattnet njöt jag till tusen av en dunderbra sommardag!
 
väl nere på ritade vi upp en bra spelplan så att vi kunde spela beach ball så att vi blev riktigt varma i kroppen.
 
efter ett dopp i det blå cyklade vi upp igen och åt nyfiskad abborre vilket var dundergått. så med andra ord har jag haft en väldigt bra sommardag. nu ska jag redigera lite fotografier samt tittar runt lite på alla inspirerande sidor som existerar på denna jord. 
 
ha en bra kväll! 
 
   0 Kommentarer     // Sommaren  
det är sommareftermiddag och jag ska alldeles strax bege mig ner mot vattnet för ett dopp i det blå. jag har badat så oerhört mycket att jag till och med har vatten i örat, men det är sommar det med. 
 
efter badet blir det en god middag i kvällssolen tillsammans med familjen. sen avslutat kvällen med en film, en kvällspromenad med laban och slutligen att somna i sommarlakan full av rus. hoppas du har det bra denna augustisöndag. solhälsningar.
 
   0 Kommentarer     // Sommaren  
hej. sommarvandringen har av någon otroligt märklig anledning segnat ner den senaste veckan, men det är något jag naturligtvis har märkt och tänker ändra på. igår spenderade jag en stor tid framför datorn för att redigera bilder, sen var jag vid havet och hade det bra. det är hur bra väder som helst just nu! :)
 
mot kvällen igår vandrade jag i kvällssolen och kände på blommor, gick barfota i gräset och hade det bra.
 
jag vet inte vad dessa underverk heter men jag gillar dom väldigt mycket.
 
bara några få meter ifrån mitt hus ligger stora ängar med havre och precis där ligger kvällssolen perfekt. jag drog mina händer längs den omogna havren och fick sommarkänsla igenom hela kroppen.
 
självfallet stod jag där barfota på ängen med mina kamera. jag är inte det minsta rädd för vad som finns i gräset eller naturen, snarare respektfull för djurens levnadsplats och undviker att trampa på för hårt. nu ska jag skruva på ett 135 mm objektiv på min kamera för att se vad det har för funktion. mitt fotointresse har varit i botten väldigt länge nu, men jag börjar mer och mer få tillbaka det. men jag kan inte minnas varför jag köpte mitt 135mm så jag ska testa nu och se om jag behöver det eller inte. 
 
vill du veta vad jag fotar med och vad som finns i min kamerautrustning är det bara skriva här nedan så gör jag ett litet inlägg om det. och om du vill se och läsa något annat är det fullt tillåtet att säga det med några rader här nedan också :)
   1 Kommentarer     // Fotoglädje,   Sommaren  
hej. när jag var i stockholm gjorde vi en utflykt till fjäderholmarna. det är helt otroligt att jag aldrig har besökt den ön förut. det kostade endast hundratjugokronor och berkade ännu mer. nu kommer jag bli en flitig besökare. har en del vykort att visa så följ med.
 
jag har en förkärlek för havet och båtar. känslan att vara på havet gör att jag blir hur lycklig som helst. jag får en massa inspirations och havsluften renar min kropp.
 
väl ute på fjäderholmarna stekte värmen så jag var snabbt i havet och gud så skönt det var. jag simmade runt som en fisk i vattnet och njöt av alla färjor om passerade en bit ut i havet. jag fullkomligt älskar havet!
 
även några segelbåtar och motorbåtar tittade förbi och jag som är båtfantast njöt till hundra :)
 
väl uppe på klipporna torkade jag i solen mot varma klippor med en väldigt somrig utsikt. ljuden var förstås färjornas läten, havsblåsten och vågor som slog mot klippkanten.
 
en flitig besökare var den här fiskmåsen, jag sa att det var olof palme. att han blev en fiskmås i sitt andra liv som tog det lugnt ute i skärgården, jag tyckte det va rätt fint :)
 
mot kvällen bytte vi plats till en klippa närmare vattnet och där avnjöt vi en god middag samt åt lite naturgodis.
 
till middagen drack jag granits goda äppelmust som legat på kylning i en kylväska sedan tidigt på morgonen. den var dungergod! flaskan går dessutom att återvända till ljusstake, vattenflaska vid nattduksbordet eller varför inte som vas. granit ligger mig varmt om hjärtat, ni kommer märka det inom kort.
 
jag badade tre långa gånger i det härliga havet. varje gång soltorkade jag, det var underbart! måste nog säga att vi upplevde någon slags värmebölja i stockholm den veckan.
 
tuffande fjäderholmsfärjor kom åkandes då och då.
 
mot kvällen när vi skulle återvända fick vi vänta en halvtimma på färjan i hamnen, men det var inget som förstörde dagen, tvärtom. sittandes ute på en skärgårdsö i solnedgång med fötterna utanför bryggkanten var knappast något som kunde förstöra.
 
när färjan väl kom hade det blivit sommarmörkt med en härligt varm sommarkvällssol. kanon! 
 
när vi stigit på färjan och åkt i från ön stod jag på akterdäck och njöt av allt som livet ger mig. hade det hur bra som helst. när vi skulle gå in i första hamnen för att släppa av människor passerade en stor skärgårdsfärja som bildade vågor. dessa vågor blev så otroligt häftiga att vår färja fick två gigantiska vågor över sig, så jag och min bror som stod på akterdäck med våra mobiler och min kamera blev helt duschade. det spolade vatten ovanför våra knän och sen in i färjans övriga ytor. och om du tänker dig att min kamera låg i en väska på däcket förstår du att den spolades över... så slutet på kvällen kunde ha blivit bättre.
 
men jag kommer minnas den dagen som en av de bästa sommardagarna ändå. det hör till saken att vi under dagen hade suttit och sagt säkert trettio gånger frasen "sämre kunde man väll ha det" och det fick jag igen på kvällskvirken då kameran spolades av havsvågor.
 
om du inte varit på fjäderholmarna än så råder jag dig att åka ut för hundratjugokronor tur och retur. ön ligger sexton minuter ute i skärgården så det är på ett perfekt avstånd. om du åker ut ska du ta med dig mat och äta på klipporna, det ger så mycket mer tillbaka än en dyr middag på någon av restaurangerna.
 
nu ska jag ut i den otroligt soliga dagen. ser ut som om det blir ett dopp i det blå inom kort, sen ska jag fixa lite i mitt rum, måla verandan och cykla ut till havet och äta mat och bada. kommer bli en kanondag! :)
 
ha det bra och njut av att det fortfarande är sommar, sommarlov, ledighet och varmt i luften.
 
   1 Kommentarer     // Gamla Resor,   Skärgård,   Sommaren  
god morgon. idag vaknade jag till ett sommarregn men ack så mysiga dom kan vara ibland. enligt tidningar och tv ska vädret vara dåligt idag men ofantligt bra imorgon fredag, så idag blir det baka muffins samt fixa lite i mitt rum. och imorgon om det blir kanonbra väder blir det en cykeltur till havet för bad och mat :)
 
den här väggen har stått klar i en vecka nu. jag är så otroligt nöjd med den! troligtvis får den vara kvar som den är nu, eller så ska jag göra ramar av drivved och rama in alla bilder, vi vår se... men jag blir otroligt inspirerad av väggen redan, och tanken med väggen var och är att just inspirera mig. dock främst under vinterhalvåret, men den funkar lika bra nu på sommaren.
 
det är olika bilder från olika lexingtonblad som jag fått tag i på sova butiken. jag har tagit ut dom bästa som jag blir inspirerad av samt blandat dom med bilder från sandhamn, ystad och gotland.
 
bilden på fyren gillar jag väldigt mycket! den påminner mig om att jag ska få uppleva hampton på riktigt om bara någon vecka. det är helt ofattbart att jag ska flyger till new york om exakt åtta dagar! jag kommer bomba instagram och bloggen kommer explodera av bildbomber. kameran kommer inte få vila en enda sekund!
 
nu ska jag ta på mig en alldeles för stor polotröja och göra ett inlägg om hur håller på att förändra mitt rum till en fullständig oas. mitt rum har varit med om många resor och aldrig riktigt fått andas ut, men nu tror jag att jag är på rätt linje. annars ska jag bara mysa runt inomhus och ha det skönt.
 
hoppas du får en bra dag! lämna gärna en kommentar om du önskar ett inlägg :)
 
   0 Kommentarer     // Tipslådan