tisdag. har en väldigt skön dag framför mig. slutar skolan nu och ska spendera dagen med miranda till ungefär två. efter två ska jag och mamma fixa julgranen och fortsätta julpyntandet. blir en spännande och skön tisdag. nu några fotografier från en vandring på söder med min kamera.
 
vandrade upp för trappan enbart för att skåda utsikten från berget. lyckades trampa i hundbajs på väg uppför trappan vilket kändes lite så där...
 
stockholms gator är alltid lika fotogenic som vanligt. gillar den här gatan lite extra.
 
alldeles i början av vitabergsparken från renstiernas gata låg solljuset perfekt på det gula gräset.
 
efter en lång vandring i vitabergsparken begav jag mig mot skånegatan där jag återupplevde sköna barndomsminnen. 
 
canon eos 5d mark II och canon ef 50mm f/1.4
 
   5 Kommentarer     // Fotoglädje,   Söder  
ett förbommat hus som ser ut att ha varit just förbommat ett tag...
 
spritfalskor låg lite överallt.
 
en målad wc skylt som någon måste lagt ner en del tid på.
 
en lite kuslig skogsmiljö runt hela huset. runt hela huset ligger saker på helt ologiska ställen.
 
ett trasigt tak som troligtvis blivit offer för en av alla stormar det här huset varit med om.
 
hela lilla huset känns lite kusligt 50-tal, som en tid som aldrig riktigt lämnat det här huset.
 
canon eos 5d mark II samt canon ef 50mm f/1.4
   1 Kommentarer     // Fotoglädje  
hej! varit en väldigt bra helg och en lång dag i dag. under helgen har jag julpyntat och fått den där härliga julkänslan i kroppen. nu är det bara några få platser i huset som inte sjönger jul, men snart så är även dom julklara. nästan hela dagen har jag spenderat på inspelningen av gladiatorerna vilket har gjort mig en aning trött. 
 
men sova får man göra på natten. håller i denna stund på att redigera en massa härliga bilder som jag ska slänga upp inom en halv timma. sen ska jag gå ner och värma på en kopp varm choklad med stevia.
 
med koppen i min hand går jag upp och snabbt tänder ljusen i alla hörn, städar upp sånt som ligger på golvet efter många stressiga morgnar den senaste veckan. sen hänger jag upp julstjärnan i fönstret.
 
och efter det så sätter jag mig till ro och läser igenom era brev en gång till och sen så sätter jag igång och svarar på dom. läste igenom några lite kort och såg att det stod en regning "lördag i oktober" och fick en liten klump i magen... snart är det ju december. men idag svarar jag på alla brev och imorgon ligger dom på lådan.
 
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
igår satt jag och skrev och skrev för att få klar min vetenskapliga uppsats om miljonprogrammen och mitt i allt kommer min syster in med en bricka med fruktsallad och en kopp varm choklad med grädde. tror ärligt att det gav mig en massa ny energi att få klar uppsatsen.
 
i kväll ser jag på så mycket bättre och inreder om i köket. en massa bilder kommer upp under morgondagen på min andra blogg, min inredningsblogg klockisliv. ha en bra kväll :)
 
   2 Kommentarer     // Ätbart  
lördag. morgnar är det bästa som finns ju, speciellt på helger. en vaknar sakta till liv, kan ligga i sängen i en timme extra och titta instagramflödet, läsa någon tidning, lyssna lite musik eller bara stirra upp i taket och fundera vad jag ska göra idag. 
 
sakta kryper tårna fram under täcket och då är det på nått vis morgon.
 
härliga morgonstund... 
 
självfallet när jag har det så härligt måste jag ju försöka mig på en instagrambild. ibland lyckas jag och ibland åker bilderna direkt i papperskorgen. det beror helt på ljuset...
 
mellan sänghimmeln skådar jag varje morgon den här sköningen. laban är en mycket god vän till mig. han hälsar!
 
efter en lång stund i sängen beger jag mig upp... min ljusslinga under sängen är en stor favorit. tycker slingan, mitt trägolv och den svarta mattan från granit kompletterar varandra enormt bra.
 
en annan morgonrutin som jag har är att se efter som vädret faller mig i smaken. idag såg det ut så här. lite snö på marken och ett litet hopp i horisonten om solsken idag. hoppas du har eller haft en skön morgonstund denna lördag. nu ska jag bege mig upp ur sängen som jag efter min morgonrutin begav mig tillbaka till. 
 
   2 Kommentarer     // Morgonstund  
hallojken. gårdagen var en stor dag. jag hade besöksrekord i bloggen vilket var otroligt kul. idag är en annan dag, nämligen fredag och det är ju hur skönt som helt. skriver om helgen i eftermiddag. nu får du njuta av ett gäng bilder från vitabergsparken.
 
 
nu ska jag kila iväg på stan och prova jeans samt köpa en mon amie kopp eller fat, kan inte riktigt bestämma mig. skriv gärna vad du tyckte om bilderna. och så vill jag passa på att säga tack för alla kommentarer jag fick igår. ska svara på alla så fort jag har möjlighet :) 
 
   5 Kommentarer     // Fotoglädje,   Söder  
sitter i denna stund med tända ljus, middag brevid mig, gator täkta med snö utanför och en uppsats som skriker att få bli färdig. så nu är det fullt fokus på att göra klart min mega uppsats om miljonprogrammen i sverige. under tiden som jag skriver kan du njuta av några fotografier från new york.
 
en helt osmältbar utsikt när man står och ser ut över skyskraporna. en känner sig ganska liten och det kan vara nödvändigt ibland... 
 
   1 Kommentarer     // Fotoglädje  
du kanske har undrat hur det gick med mitt bokskrivande i sommar. då har du väntat klart nu. i somras började jag skriva min första bok. boken handlar om mig och kommer vara ett projekt som kommer att ta några år. just nu är tanken att boken ska bli en bok som handlar om resan från den lilla byn till det stora, och om att följa sina drömmar. men jag har även en tanke om att berätta om fördomar som finns i samhället och om fördomar som jag utsatts för.
 
under flera dagar i sommar har jag klivit upp tidigt, gjort frukost och cyklat ner till min egen byggda brygga. där morgonbadade jag, åt frukost, lyssnade på sommarprat och skrev i min bok.
 
ett härligt minne som jag kommer minnas ifall min bok blir som jag tänkt mig och att den går i tryck om några år. håller tummarna! men just nu är den inte så mycket än skisser och utkast. men just nu kliar det i mina fingrar och hoppas kunna få tid under jullovet att skriva...
 
   0 Kommentarer     // Boken  
sitter för stunden och arbetar på en mega uppsats som ska vara klar imorgon. spännande att se om jag lyckas, men en ska tänka positivt och jag kommer kirra det här! vad har du för dig då denna mörka torsdag?
 
canon eos 5d mark II & canon ef 50mm f/1.4
 
ett litet smakprov från min långa dag ute vid huset. fotade runt tre hundra bilder så du kan ju tänka dig vilken tid det tar att redigera. men jag gillar den sista riktigt mycket. vad tycker du?
 
   3 Kommentarer     // Fotoglädje  
canon eos 5d mark II och canon ef 50mm f/1.4
   75 Kommentarer     // Fotoglädje,   Gamla Stan  
idag kom första snön som nämnt i mitt förra inlägg och det var inte min syster sen med att dokumentera med min kamera och jag måste säga att det blev några riktigt bra bilder. 
 
ser ut att ha varit en riktigt härlig dag att vara ute och promenera i. jag själv har spenderat hela dagen i skolan så jag har inte sett någon sol eller några vintertäckta kvisar. men kanske är det lite för tidigt att tro att snön kommer att stanna... men för stunden njuter jag, även fast jag är en sommarmänniska :)
 
   3 Kommentarer     // Vinter  
onsdag. veckans längsta dag så det gäller att vakna på rätt sida och hålla energin uppe och det går för det mesta. det gäller att skratta, skämta och ta allt med en nypa tepulver så rinner timmarna iväg.
 
imorse vaknade till vinterns första snötäcke som låg tunt på alla gator och tak vilket gjorde mig glad. om det blir lagom med snö och det försvinner i slutet av mars så är jag nöjd.
 
igår efter att jag kom hem från en lång fika och en härlig middag för att fira brorsan, gjorde jag en kopp varm choklad på stevia och kakao. 
 
jag tänkte på det igår, att det är väldigt sällan som jag befinner mig i fika miljöer. allt för ofta, så nu i jul och vinter ska jag spendera mer och mer tid i fikamiljörer för där blir saker gjorda och en fyller på välbefinnande-kontot.
 
något som också fyller på välbefinnande-kontot är färskpressad juice på morgonen. det är något som sker allt för sällan trots att jag har en juicemaskin. men mitt mål är att pressa mer egen jucie för det gör verkligen frukosten så grymt mycket godare än om en dricker juice från butik.
 
   0 Kommentarer     // Vinter  
nittonde november. efter skolan mötte jag upp mina två gamla vänner från grundskolan för en härlig fika som varade i någon timma. riktigt härligt att bara sitta och prata om allt från jul och nyårsplaner till flygresor och studentmössan. sånt behöver man göra då och då...
 
något som även är väldigt härligt är att vandra länge i gamla stan. sakta ska en vandra och sakta ska en ta in all kullersten, gamla dörrar och fönster, växter som gör stadsdelen grön och hela helheten. härliga gamla stan, måtte ingen riva dig.
 
   0 Kommentarer     // Fotoglädje,   Gamla Stan  
tisdag. det går inte en dag utan att jag tänker på hur jag vill ha det i jul. eftersom jag står för all förändring i huset så är det inte bara i mitt rum som jag får tänka hur jag vill ha det, utan jag tänker på hur jag vill ha det i alla rum. men nu ska jag fokusera på hur julen i mitt rum kommer att se ut.
 
det traditionella röda har jag ingen plan på att jobba så mycket med i år. den här julen vill jag ha vitt, grått, och grönt för det mesta. den här bilden är ett utmärkt exempel på hur julen i mitt rum skulle kunna se ut. stjärna i trä, ljuskoppar i glas, ljus i olika höjder och små granar i olika hörn.
 
något som är nytt för i år i mina tankar är tidningspapper. tycker det fungerar till det mesta. antingen gör du en papperslåda av tidningspapper eller så kan du vika stjärnor som ovan. den här typen av stjärnor kommer det finnas många av i mitt rum och kanske smyger jag också ut någon i det övriga huset.
 
jag gillar tända ljus men på senare tid har jag märkt att under julen och vintern kan det nästan vara härligare med ljusslingor än tända ljus. så i jul och vinter kommer jag att sprida runt en massa ljusslingor på hyllor, väggar och golv. har redan börjat... har i dagsläget en ljusslinga under min säng som du kan se här.
 
   0 Kommentarer     // Inredning,   Julen  
måndag. en ny vecka men en massa nya möjligheter. den här veckan kommer bli en väldigt produktiv vecka för min del. jag ska skriva och posta brev, slutföra uppsats och en massa annat på skolfronten. 
 
men nu till en icke visad frukostbrika. skivat päron på en porslinsskärbräda, lingongrova med ost, krispiga salladsblad och rivna morötter. enkelt och gott!
 
mina porslinsstjärnor jag har är ifrån granit och kostar tre guldtior. dom är ungsäkra så det går att baka efterrätter i dom. har en lite plan där lite längre fram i julresan. nu fungerar dom perfekt med stjärnanis i eller kanelstång. 
 
   1 Kommentarer     // Ätbart  
hoppas du gillade bilderna. är lite upptagen med skolarbeten och annat, skriv gärna vad du önskar se mer av i bloggen. så ska jag fixa det! alltid kul att publicera inlägg som jag vet är välkommet. 
 
   0 Kommentarer     // Fotoglädje,   Söder  
när vi var på väg hem från stockholm stannade vi till i sigtuna och jag måste säga att de små gatorna är mycket inspirerande och sköna att vandra runt på. vid den där dockan stod jag för över tio år sedan och nu var jag tillbaka igen. nostalgi på hög nivå! dock fika vi inte denna gång utan vi gick endast i butiker och fyndade.
 
har du en härlig kväll? själv sitter jag och skriver på en mega uppsats. men det är alltid lika skönt när man börjar komma igång med någonting. jag är dock en sån som alltid väntar med allt in i det sista och måste sitta dagen före och göra klart med en klump i halsen. men du kanske kan ge mig pepp genom att skriva vad du ska göra i helgen?
 
   2 Kommentarer     // Fotoglädje,   Hösten  
fredag. startade den här morgonen på det bästa möjliga alternativ. vid 8.05 sprang jag ut i friska luften för att springa en ny runda och det har det bästa på väldigt länge. det var dimma längs vattenytan och solen kröp sakta fram. rundan avslutades efter 45 minuter och då var det dags för god frukost. tänkte nu skriva om tiden vi är inne i nu.
 
på morgonen så händer det ofta att solen skiner in genom bussen och där sitter en och lyssnar på härliga låtar med solen i ögonen och känner sig väldigt tillfreds. det är faktiskt en väldigt lugn och bra start på dagen.
 
sen har vi mörkret. antingen hatar du det eller så gillar du det. jag tycker det är härligt på något sett så tycker jag att det är härligt med all utomhusbelysning som är extra jobbar för solen. speciellt nu när hela staden är fylld av ljusslingor.
 
sen är mörkret en möjlighet till att tända värmeljus. jag tänder ljus varje kväll, ibland för att mitt rum är lite kallt, men för det mesta för att det ger stämning och lugn och det är exakt vad jag behöver efter en skoldag. 
 
under helgen börjar jag julpynta. jag börjar alltid två veckor före december så att jag ska få så mycket tid som möjligt att njuta av allt. är själva pyntandet klart första december kan jag i december baka julgodis och ägna mig åt att enbart ta det lugnt och känna stämningen.
 
en annan sak som jag tycker är härlig med just den här årstiden är att min familj alltid tar några svängar upp till åre och intar lugnet. en gillar ju väldigt mycket att åka bil på eftermiddagar så att man kommer upp till åre i skymning. en ser månljuset lysa upp fjälltopparna och genast kommer man in i lugnet som finns i åre. den här årstiden handlar mycket om lugn för mig. 
 
   1 Kommentarer     // Ordlådan  
 

känns lite märkligt men ändå på nått sätt väldigt naturligt för mig att ta steget nu. jag har aldrig känt mig bekväm framför kameran men på senare tid har jag landat lite i mig själv. jag ogillar inte mina finnar som jag ser i spegeln lika mycket som jag gjorde förut, det hör till ungdomen och jag går på behandling så det kommer lösa sig. så att ställa kameran framför mig i kväll kändes främmande men bekvämt. så kanske blir det mer av detta längre fram. 

   1 Kommentarer     // Videolådan  
torsdag. den här veckan har verkligen gått fort måste jag säga. snart är det helg och jag ser fram emot det. berättar mer om det i ett annat inlägg, men du som läst klockisliv vet redan vad som händer i helgen... tänkte visa en massa sköna bilder från en vandring i gamla stan. 
 
gamla stan är en väldigt härlig plats att vandra på. jag vandrade runt där bland alla olika gatorna, några av mina favoriter och några nya som blev mina nya favoriter. tycker det är så häftigt att tänka vilka som kan tänkas ha gått på stenarna som jag står på nu, när jag vandrar i gamla stan. jag vandrar där med en väldig respekt för stadsdelen. precis i denna stund håller jag på ladda upp en videohälsning till mina brevvänner som kommer upp inom kort. så vi ses om en stund igen!
 
   0 Kommentarer     // Fotoglädje,   Gamla Stan  
onsdag. har varit en lång men väldigt bra dag med många härliga skratt och sköna inslag. jag tycker att man ska försöka ha så kul som möjligt på dagarna, även om man jobbar matte så kan man göra det till något roligt. skratt förlöser en massa anspänningar och ger en massa energi. så skratta mer! :)
 
när jag var i kära stockholm för drygt två veckor sedan hade jag många härliga stunder. vissa förevigades på bild, andra inte. och det jag ska visa nu är just ett sådant som förevigades.
 
att åka dom gamla tunnelbanorna i stockholm är den bästa upplevelsen tycker jag. dom känns på riktigt. varje ljud som hörs känns i kroppen och ständigt påminns en om hur dessa är en del av en annan tid och att jag får vara en del av den tiden.
 
här åker jag tunnelbana till slussen och med kameran i handen förevigades några riktigt härliga bilder om du frågar mig.
 
väl vid slussen vandrade jag upp med sikte mot fåtöljen för att köpa en god macka att ta med. ena dagen köpte jag fetaost och andra dagen ost&skinka.
 
sen vandrade jag till klevgränd vid scandic och där satt jag och avnjöt min macka.
 
men en perfekt höstutsikt. då fick jag tid att tänka på allt från vad jag ska köpa på granit till vad jag ska ha för mål nästa år.
 
efter en stund bytte jag position för att värma mig i solen så jag gick ungefär trettio meter till korsningen glasbruksgatan/klevgränd och där fortsatte mitt ätande av mackan.
 
med solen så här härligt i ögonen. solen i ögonen, god macka i munnen och på min favoritdel av stockholm konstaterade jag att jag hade det väldigt bra. 
 
tror det är rätt viktigt att se att vi har det rätt bra ändå. att om telefonen laddar ur eller om jag har fetthår inte gör så att jorden går under eller att vårt liv suger, det är bara små dammkorn av hur jävligt en kan ha det. nu ska jag skriva ett inägg i min andra blogg. är faktiskt väldigt kul att driva två bloggar. in och läs om ungefär tjugo minuter. hej hopp!
 
p.s. gå väldigt gärna in på facebook och gilla min sida klockisliv för att få ta del av en massa tips och vardagliga statusuppdateringar med inriktning på inspiration, inredning, mitt hus, julen och en rad andra härliga ting. klicka här eller sök på klockisliv :)
 
   1 Kommentarer     // Fotoglädje,   Hösten,   Söder  
då var det så dags att äntligen få säga välkommen hem till mig. den här videon och det här inlägget har varit något jag burit med mig väldigt länge nu och tyckt varit dåligt av mig att inte ta tag i det. men nu är det gjort och nu kan jag äntligen bocka av det från min att-göra-lista. så välkomna, så här bor jag!
 

 
min korg som jag köpt från granit. i den hade jag tänkt ha lite kepsar, mössor och ullsockar som är bra att ha nära till hands nu när vintern närmar sig mer och mer för varje dag som kommer.
 
under korgen hänger min härligt blåa kånk från new york på en krok. det gäller att utnyttja hela ytan maximalt. under är min tvättkorg som nu får agera samlingsplats för saker som inte ännu kommit upp i min hall-del.
 
här är min grymma säng som jag sover hur skönt som helst i. här skulle jag kunna ligga en hel dag och bara sova, äta en massa gott, se serier och njuta av mina sköna sängkläder mot min kropp.
 
här är min stringhylla som har fått ett lyft. jag gillar stjärnasken i trä och den stora trälådan med vattendropparna på. ser du kroken i koppar som min morgonrock hänger på? den är en av mina största favoriter just nu.
 
nu är vi framme vid skrivbordet och här sitter jag nu och gör det här inlägget. här har samlat en massa inspiration på en vajer. inspiration som jag kan titta på då jag håller på att tappa fokus. 
 
i den här plåtlådan ska jag samla räkningar och viktiga papper som jag måste hålla koll på. har inte bestämt någon plats för den ännu men så länge får den ta plats på mitt skrivbord som jag och pappa byggde i somras.
 
självfallet har jag även smugit in lite jul på skrivbordet. en porslinsstjärna som får agera hållare till mitt bruna jutesnöre som jag gillar väldigt mycket. det ska jag slå in packet med under jul.
 
här hänger mina tre ljuslyktor och ger ett härligt ljus i fönstret när mörkret lagt sig. ljuslyktorna är från granit och jag har hängt upp dom med mitt bruna jutesnöre, i olika höjd förstås :)
 
intill min säng har jag två förvaringslådor som även får agera bord. där har jag ännu en porslinsstjärna fast denna har jag stjärnanis i och det luktar väldigt mycket jul vill jag lova.
 
jag har två lexingon örngott. det ena är blått och fungerar utmärkt under våren och sommaren. men nu när det börjar bli kallt är det härligt att lägga huvudet på ett örngott gjort i mjuk filt.
 
återigen min härliga trästjärna som är en ask. har ännu inte bestämt vad som ska vara i den men jag får en känsla av att jag kommer samla mina godaste julkolor i den.
 
ett helt vanligt glas kan fungera alldeles utmärkt som pennhållare. kameran fyndade jag på loppis för drygt tre veckor sedan, ett riktigt kap som kommer följa med mig i många många år.
 
vet inte om du såg det i filmen men jag har på flera ställen stora svara album som jag tejpat och skrivit saker på. det är ett roligt sätt att förvalta sina minnen och bilder på tycker jag. på den här har jag mitt kvitto från då jag köpte min första kånk, en biobiljett från monica z samt en bild från ales stenar i ystad. tre härliga minnen!
 
mitt största tips som jag verkligen skulle vilja trycka på är att skaffa någon inspirationshörna i ditt rum. det kan var vi sängen eller som mig vid skrivbordet. gör den på en plats som du ofta är på, då blir du ofta påmind om allt bra du varit med om. skriv gärna i en kommentar nedan vad du tyckt och tycker om mitt rum. är riktigt kul att alla nu vet hur det ser ut i mitt rum och på så sätt kan förstå vart jag är någonstans när jag håller på göra om osv. hej hopp!
 
   6 Kommentarer     // Hemma Hos Mig,   Videolådan  
tisdag. dagen började grått men sen tittade solen fram där vid halv tolv, sen lyste den hela dagen vilket självfallet gav en massa energi. när jag väl kom hem skyndade jag upp i rummet för att börja filma och fota material. jag tror det minnsan blev bra. håller i denna stund på med videon :)
 
när jag väl filmat gjorde jag lite mellanmål. fil med lite start, havregryn och kokos samt riskakor med ost, pesto och grön paprika. nog den godaste kombinationen som jag ätit på länge. tips!
 
sen har för det mesta suttit vid datorn med tända ljus. jag har gjort en facebooksida till min inredningsblogg klockisliv. så klicka gärna här och gilla min sida för att få ta del av en massa inspiration och härliga tips & fix. nu ska jag återgå till redigeringen av filmen. hej hopp!
 
   0 Kommentarer     // Ätbart  
god kväll. sitter just nu och diggar väldigt bra musik med levande ljus lite här och var. håller på att fixa lite i mitt rum så här i sista sekund innan jag ska visa hela mitt rum för er. hoppas att många av er redan vet hur mitt rum ser ut så ni inte blir helt borta när jag visar bilder. 
 
här kommer i alla fall små fragment av vad ni har att vänta er. ljuslyktorna är på plats i fönstret. jobbar med udda tal och inredningskoderna tre, fem, sju när jag inreder om någon undrar. blir alltid bäst då.
 
det här är mitt senaste projekt. en klädstång för mina bästa stickade tröjor. den ska om en stund sprayas i kopparfärg och sedan skruvas fast på väggen. tror det kommer bli perfekt! har funderat på den här så länge...
 
har gjort mitt rum som en liten lya med en hall i början och sen jobbar man sig in. vardagsrum och kontor, och sist sovrum. som en liten etta fast utan köksdelen förstås.
 
vad kan spik lite snöre och papper på en vägg bli tro? ja det får du se imorgon hoppas jag :)
 
flyttar runt på allting just nu. skrivmaskinen som jag har en visson om att använda till mina brev ska få en ny plats. dock svårt att hitta en bra plats som jag kan skriva på...
 
i sängen ligger tennisrackert, väskor och mängder av kuddar. hoppas du blivit lite intresserad att se hur mitt rum ser ut. om mörkret inte kommer allt för tidigt imorgon ska jag hinna filma och fota en massa material som jag kan visa. ska bli spännande! var ju ett tag sedan jag fick kommentaren om mitt rum... men nu ska jag fortsätta.
 
   2 Kommentarer     // Hemma Hos Mig  
förra söndagen spenderade jag en stund ute i skogen med några vänner för att spela in en reklamfilm om fattigdom i sverige och det var ett perfekt fotoväder. det var vindstilla, skrispigt kallt och dimma som for igenom skogen och över ängarna. såg delvis spökligt ut. 
 
klippen blev perfekta till reklamfilmen och jag drömde att fota mysiska modellbilder i dimman. några kvinnor i fladdrande klänningar med skogen och dimman i bakgrunden, det var många inspirerande drömmar och tankar som kom den kalla söndagen. får se om jag får visa slutresultatet av filmen i bloggen för min lärare. 
 
nu ska jag preppa inför filmningen av mitt rum som jag tänkte göra imorgon. har tänt upp en massa ljus för att få värme i rummet (jag fryser, måste vara några minusgrader ute nu), ska skruva upp en krok och förhoppningsvis få till en klädstång. hej hopp!
 
   0 Kommentarer     // Fotoglädje,   Hösten  
måndag. ny vecka och en vecka i stor förvandling. till helgen börjar jag nämligen julpynta på riktigt. men det skriver jag om i ett annat inlägg. nu ska vi prata om mitt rum.
 
som nämnt handlade jag för över tusen kronor när jag gjorde min granitturné. jag köpte en massa härliga prylar som jag har använt i min stora rumsförvandling. 
 
tre dagar i rad kom jag hem med en till två kassar från granit. har väldigt länge uppskattat granits typ av inredning men inte investerat i den utan istället valt att gå mot 50-tal. men nu har jag helt vänt på båten. 
 
nu blandar jag vissa femtiotalsmöbler med granits stil. och granits stil är svart, vitt, grått och naturfärgat. fyra färgkombinationer som passar utmärkt i mitt rum.
 
och det bästa tipset om du ska göra om ditt rum är att omge dig med en massa inspiration. jag tittade i tidningar och på pintrest. pintrest är min största inspirationsgivare just nu. där kan du söka på i stort sett vad som helst och ändå hitta rätt. 
 
om du kommer ihåg hur mitt rum såg ut så har jag helt gjort om. dock står möblerna kvar på sina platser men själva inredningen är totalt förändrad.
 
köpte bland annat tre ljuskoppar som jag har hängt upp i fönstret. perfekt stämning på kvällen :)
 
den här lådan men de fyra dropparna köpte jag från den ur sköna granitbutiken i hornstull. dropparna fick jag på köpet vilket gjorde min dag. lådan kostade skjuttionio och den är gjord i tunt trä vilket passade perfekt i min stringhylla. 
 
om du tittade in igår så vet du att någon video aldrig kom upp och förklarningen är helt enkelt att jag kört så hårt i helgen med inredningen. har ändrat om på alla möjliga platser och nu för första gången på länge börjar jag bli riktigt nöjd... men en video är under produktion så var lugn, jag kommer inte hålla på det längre än tills på fredag. hej hopp!
 
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig  
åttonde november. dags för ett önske inlägg och detta kommer att handla om kärlek. tycker det är otroligt kul att göra inlägg som jag vet att ni vill läsa och se. så om du sitter och undrar något som du vill att jag visar eller berättar om så skriv bara en liten kommentar här nedan så fixar jag det. inom kort kommer bilder och videofilm upp på hur mitt rum ser ut bland annat...
 
kärlek är något väldigt stort och fint som jag har upplevt på olika plan. jag får kärlek dagligen av sköna vänner, familjen, laban och alla sköna som kommenterar och så. men så finns det den djupa kärleken mellan två kön. den har jag inte upplevt på ett par år.
 
visst längtar jag ibland när jag ser sådana bilder som ovan. men jag väntar tills den kommer. det är inte så att jag är ute och söker med lykta och kikare efter någon att bli förälskad i, jag tror det kommer med tiden. just nu är jag väldigt uppe i skolan, det är jul snart och en massa saker ska göras. men den dagen då jag träffar den vackraste tjejen på jorden så sker det. 
 
jag har vissa perioder så jag verkligen känner att det vore mysigt att ha någon annan att bry sig om. någon som kan sysselsätta mig eller någon jag kan sysselsätta och få rå om. speciellt när jag ser en massa härliga bilder på hur par har picknicks och hur de gossar bland sköna lakan under morgontimmarna, då längtar jag som bara den. men jag hoppas att den vackraste tjejen på jorden står där en skön dag. 
 
hur ser du på kärlek? är det något du har i ditt liv eller saknar du det? kärlek kan ju vara så mycket mer än mellan två kön eller samma kön för den delen, allt är tillåtet i min blogg. 
 
   3 Kommentarer     // Ordlådan  
torsdag. idag har varit en dag så långt ifrån söder och dess lugnande gator. under morgonen höll jag ett sju minuters tal och jag var en aning nervös innan jag skulle gå på. jag var först ut och jag talade om olof palme. ett till synes lätt ämne eftersom jag vet så mycket om honom men det var med nervösa steg som jag styrde kajutan mot scenen. med det gick bra och jag fick positiva ord innan jag klev av scenen. och som alltid när jag precis ska gå ner så märker jag att jag börjar trivas. låter bilderna tala för sig själva.
 
snart är det helg och jag har en massa planer som bloggen är involverad i. jag vill bland annat få klart videon om hur mitt rum ser ut, men jag vill även visa en massa bilder från mitt rum och vad jag håller på med. ni har ju ingen aning... dock ligger jag i denna stund o funderar på om jag inte måste ändra lite innan jag visar er. men senast på söndag kommer du veta hur mitt rum ser ut, det lovar jag på hela min existens. hej hopp.
 
   0 Kommentarer     // Fotoglädje,   Hösten,   Söder  
sjätte november. jag har märkt på instagram att det inte är något problem nu att börja smyga fram lite julpynt och julkänsla lite här och var, bara man håller sig inom ramarna... 
 
men i mitten av november sätter jag alltid igång. eftersom jag har ett helt hus att göra jul i tillsammans med min mamma så behöver jag två veckor på mig innan själva julmånaden verkligen drar igång. sen är det alltid så skönt att ha basen färdigt till första december för då finns det tid till pyssel, julbak och en rad andra saker som är härliga kring jul.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
så mitt lilla tips till er alla är att börja en eller två veckor för december för då kommer du få så mycket mer tid i december för att i lugn och ro slå in paket, baka lussebullar och en rad andra härliga saker. så snart börjar jag julpynta och ska jag vara ärlig så kan jag inte riktigt hålla fingrarna i styr. skulle någon säga till mig att "det är okej, kör fullt ut!" så skulle jag utan tvekan köra fullt ut med granar och granris lite här och var, börja slå in paket, tända en massa ljus och börja spela julmusik. men än är det drygt en och en halv vecka kvar :) vi får se om jag hittar på någon form av julkalender i år också...
 
   0 Kommentarer     // Inspiration,   Julen  
hej. det har varit några intensiva dagar med många känslor. jag har skrivet ett på tok för långt tal som jag hade planerat att hålla idag, men så blev det strul med tekniken och allt gick fel. så ny deadline är torsdagmorgon och det är blandade känslor kring det... 
 
idag har jag varit hemma i en vecka och den veckan har gått fort. men otroligt mycket har hänt och jag tycker att jag är så dålig som aldrig delar med mig till er när det händer en massa sköna saker, på en gång. när det alltid sker saker i mitt liv drabbas jag av tidsbrist och bloggandet blir sämre.
 
det här är dock något jag kämpar med för jag tycker det här uttrycks forumet så jag ska fortsätta. och det är aldrig det att det är bildbrist eller idétorka i mitt huvud. jag har alltid nya saker för mig, det är bara tiden att sätta sig ner vid datorn och skriva om det som inte alltid finns. men träning ger färdighet.
 
mitt rum har genomgått en stor förvandling, eller jag tycker stor förvandling... många väntar säkert på videon på hur mitt rum ser ut. och saken är den att jag filmade hur mitt rum såg ut innan jag stack till stockholm. men efter dagarna i stockholm och alla besök hos granit har jag helt gjort om i mitt rum. så klippen jag filmade innan och tänkte visa er är inte längre aktuella. men så fort talet är över ska jag ta mig i örat och bränna av önskeinläggen.
 
ett är om hur jag ser på kärlek och det ska bli intressant att skriva om för det är något jag sällan pratar om. hoppas du inte väntat för länge! och apropå vänta så som dom flesta av mina brevvänner säkert förstått om du kommit så här långt i inlägget, så har jag dels varit i stockholm, gjort om i mitt rum och varit spänd inför talet. så några brev är tyvärr inte på väg än. men jag hoppas och tror att jag kan posta min svar i början av nästa veckan. vill åter igen säga hur sköna ni är som skriver till mig!
 
vet inte om du märkt det men hösten har övergått till sin sista månad, november. och det känns i luften verkligen. jag nästan darrar av kallhet på morgonen när jag går i min jeansjacka på stenplattorna på väg mot skolan. snart är det dags för dunjackan... dock ska vi ju gå i tjocka jackor tills i mitten av april så passa på att gå i tunna jackor. satsa på en extra tröja istället. hej hopp!
 
   0 Kommentarer     // Ordlådan