under de senaste dagarna har jag gjort en granit-turné. jag har varje månad som mål att alltid spara en slant av studiemedlet men det slutar alltid med att det endast blir en femtiolapp eller något dylikt. och i och med att jag måste spara betyder det att jag lever ett ekonomiskt men ganska trist liv vissa stunder. detta trots att jag inte behöver göra det... så jag har under dom senaste dagarna köpt saker från granit för 1 200 kronor. 
 
allt jag har köpt har jag länge gått runt och velat ha men aldrig köpt för att jag hållit på med sparandet. men den här gången fick jag nog! jag kände att det fick vara nog med sparade. jag har pengar att ta fram om det behövs så jag är värd att köpa vad jag vill från granit.
 
så jag har varit runt i alla granitaffärer inom tullarna och blivit så otroligt inspirerad och peppad. jag har i tre dagar i rad kommit hem med stora kassar fyllda med härliga granitprylar som vissa har varit reafynd, andra prisvärda prylar. 
 
jag är fylld till tusen av inspiration och vill bara hem och börja inreda. det har faktiskt nästan gått till överdrift, för innan jag lägger mig funderar jag och tänker på kreativa lösningar som jag blivit inspirerad av granit, och direkt när jag vaknar tänker jag på hur lång tid det är kvar tills jag har möjligheten att gå in i en av granitsbutiker igen. 
 
idag efter frukosten ska jag vandra sakta och härligt från birger jarl till hötorget och besöka granit där. var där igår med och då började dom som första granitbutik att plocka fram nya julsaker så jag måste dit och fynda. sen under eftermiddagen åker jag tillbaka till sundsvall. dock efter ett besök på lidingö/gåshaga där jag spenderat många somrar samt en tur till solna. hej o hopp!
 
   1 Kommentarer     // Inspiration,   Ordlådan  
tisdag. god morgon. dagarna har gått fort men jag har haft det hur bra som helst i stockholm. nu ligger jag under täcket och hör bussarna utanför lägenheten. om drygt en timma ska jag åka mot östermalm för att äta frukost på birger jarl, sägs ha en utsökt frukost. men nu tänkte jag gå igenom några bilder från en vandring på söder.
 
alla stenfasader och spröjsade fönsterrutor känns så väldigt söder. och allt är så tätt inpå men ändå inte för nära om i gamla stan. sen är de utstickande lamporna också en favorit.
 
den här lådan fick vara med på en bild. först passerade jag den för jag tänkte att det omöjligt kan bli en bra bild. men sen såg jag texten "humörkaos" och då tänkte jag att bilden kunde fungera på nått sätt. vi alla har jag varit med om ett "humörkaus".
 
det här fönstret gillade jag extra mycket. såg så osvenskt ut att fylla hela fönstret med någon typ av grön växt.
 
det här är en bild som jag tog i farten och direkt efter att jag tryckt av och såg en sekund av bilden på displayen kände jag att det skulle bli en av mina finaste höstbilder. och så blev det. nu pryder den mitt skrivbord i datorn.
 
jag vet inte hur många höstlöv som fallit ner framför mig eller hur många höstlöv som jag trampat och sparkat på. 
 
det här fönstret så också väldigt härligt ut. med gardinerna på insidan och blomlådan i plåt som är fylld av röda pelargoner.
 
trä blandat med sten är södersfilosofi och även min terapi.
 
vissa hus är nyputsade och andra är charmigt slitna på sina ställen.
 
som ni alla säkert vet trivs jag allra bäst på söder. men jag har börjat gilla andra stadsdelar mer och mer. men min kärlek till söder försvinner aldrig. stadsdelar som faller mig i smaken nu är självfallet gamla stan, men även vasastan. jag har känt av hur det är att bo i vasastan och det skiljer sig inte så mycket från söder. men den dagen då jag köper en lägenhet köper jag den på höjden. hej o hopp!
 
   0 Kommentarer     // Fotoglädje,   Hösten,   Söder  
lördag. gårdagen var en lång dag. en så lång dag att när jag väl kom hem så var jag alldeles för trött för att sätta mig och berätta om hur min dag varit. men för er som följer mig på instagram har troligtvis sett min dag ganska okej. men här kommer första gänget av bilder från min första fotodag i sthlm.
 
vaknade i sumpan till det här vilket gjorde mig pepp och tröttheten försvann rätt fort. målet var självfallet att ta mig ut till det där och fota fina höstbilder.
 
sagt och gjort stod jag i rulltrapporna i tunnelbanestationen. där väntade jag på tunnelbanan samtidigt som jag diskuterade iphone5s med min bror. 
 
dom tunnelbanor som jag gillar mest är dessa. dom låter en aning när en åker i dom men det är lite av charmen. tänk va många som åkt i dessa, kanske rullade dessa under palmes tid, ja ni förstår :)
 
den obligatoriska fotbilden som jag fotat ett antal gånger under gårdagens promenader. men det är ett sätt att visa att man varit på vissa platser eller att man har fötterna på jorden...
 
mitt första stopp blev götgatan och granit. jag ville så gärna se om det kommit in något nytt att sukta efter. jag hittade ett kampanjpris på glas som vi ska köpa hem till huset. 
 
jag får så mycket energi av att gå runt i granitsbutiker. jag behöver inte alltid köpa något, det ger mig lika mycket att bara gå runt och se hur dom har löst vissa saker. den här järn-klädhängaren som syns på bilden t.ex. en sådan ska jag göra själv hemma men inspirationen kommer från granit.
 
men nu börjar fotorundan och rundan med njutning. mitt första stopp är montelius.
 
en höstig södergata i härlig lutning med löv längs båda sidorna som flyger lätt när bilarna rusar förbi. det röda staketet känns också väldigt gamla söder.
 
en fotbild till men denna är tagen på bastugatan bland höstlöven.
 
väl inne i parken som ligger bakom montelius stannade jag en liten stund och sipprade in utsikten och knäppte några bilder. 
 
här märkte jag att det inte var sommar fortfarande. solen lyste inte högt och ståtligt utan var lite blyg på vissa platser.
 
en av husväggarna som fick ta del av solen var denna. skulle tänka mig att dom har en fantastisk utsikt...
 
även den här busken fick ta del av solskenet den dagen. sist jag satt här var det högsommar och jag planerade en dagstripp till fjäderholmarna.
 
efter en stunds njutning av utsikten begav jag mig ner på montelius där det alltid är lika härligt att vandra.
 
växter som hänger över staketen och röda staket med avflagnad färg är precis de som gör montelius till de jag gillar.
 
den här fastigheten är min favorit. tänk att stiga ut ur denna var eviga morgon. under jul möts man av en stor ståtlig gran som pryder montelius, under sommaren en härlig utsikt.
 
dock vet jag inte om någon bor i den här fastigheten eftersom fönstren pryds av någon form av reklam. men jag skulle gärna bo här om möjligheten fanns.
 
väl vid montelius tog jag plats i den något blyga solen. 
 
där avnjöt jag en macka som jag köpt tidigare på café fotöljen. ett hett tips! en gigantisk macka för endast fem guldtior och fem silvermynt. 
 
jag valde fetaost och den var riktigt god. ett tips från min bror är ost och skinkmackan...
 
 
bland kullersten och grus låg högar av höstlöv som en gång i tiden visat sig starka och pepp inför en lång och bra sommar. dock ser jag aldrig löven som något negativt. jag har börjat kärat ner mig i hösten nu, men inget slår en solig sommardag med kroppen i ett ljummet hav.
 
det var gårdagen det. en dag bland koppartak och stenfasader. jag har en hel hög med bilder som jag tänkte visa lite senare under kvällen om jag inte är lika trött som jag var under gårdagen. men titta in under kvällen så ska du se att det finns mer bilder från gårdagen. nu ska jag äta frukost och sen bege mig med tunnelbanan mot söder för att titta i fler granitbutiker. hej hopp!
 
   0 Kommentarer     // Fotoglädje,   Söder  
det finns vissa saker man köper som måste få hänga ett tag innan man tycker att dom är okej. den här väskan har jag ärvt av min bror och jag har länge tyckt att den varit riktigt snygg men det blir aldrig att jag packar datorn och skolprylarna i den.
 
jag tror att vissa saker måste få växa fram. det är som ens ständiga stilutveckling. tittar vi tillbaka ett år så såg vi säkert helt annorlunda ut än vad vi gör idag. och där kan man tycka att saker är snygga men inte riktigt vågar ta ut svängarna just då.
 
då är det perfekt att låga prylarna hänga in sig. jag minns min jeansjacka som jag hade i över ett år innan jag insåg att jag faktiskt kunde bära den. storleken var xl på den och jag var osäker om jag passade i den stilen, men det var nog det bästa jag gjort i klädköp och klädval.
 
kanske blir det samma känsla den dag då jag hänger denna över mina axlar och springer iväg till skolan. vi får se.
 
den hänger så länge på en spik och ser skön ut. så får framtiden visa när jag inviger denna skönhet. har du också vissa saker eller plagg som du tycker är stora fynd men du är inte mogen nog att bära upp de? 
 
   1 Kommentarer     // Ordlådan  
torsdag. alarmet ringde tio i fem och då gjorde jag snabbt frukost och packade ihop mina sista saker och gick ut till taxin. vid tjugo i sex rullade tåget mot stockholm och här sitter jag nu. 
 
tåg är nog det bästa jag vet. det är stillsamt, gott om plats, åker lugnt framåt och man får alltid saker gjorda. jag hann skriva lite på mitt tal om olof palme, jag gjorde en budget och jag njöt av alla landskap som syntest allt mer ju längre solen kommit i sin uppgång, en perfekt morgonstund om du frågar mig.
 
väl här i sthlm ska jag umgås med min faster och hennes familj, vandra i gamla stan och fota. framför allt fota ska jag göra denna gång. jag fotar allt för sällan när jag är i mitt sköna stockholm. jag bara promenerar, stannar till och njuter men jag förevigar aldrig alla sköna stunder med min kamera, så det tänkte jag passa på att göra denna gång.
 
sen har jag en tanke om att jag ska vandra på djurgården och fota alla härliga lövträd i solsken, andas frisk höstluft, sparka löv med solen i ögonen, se människor i alla möjliga höstkläder och bara sitta och ta in hösten. stockholm för mig är en plats med mycket lugn. jo tro det eller ej, men det finns väldigt många harmoniska inspirationsplatser här i sthlm som jag får som mest inspiration och energi av. en är skinnarviksberget, en annan är montelius och en tredje är berget på kastellholmen. tipsa gärna om dina favoriter i sthlm. hej hopp!
 
   0 Kommentarer     // Gamla Resor,   Hösten  
tisdag. höstens första summering av min föregående instagramvecka ska jag nu dra igång. förra veckan var en vecka i förändring. det började varmt men slutade kyligt. men hösten är en årstid i förändring och det är uppskattat. jag fick inviga min halsduk på söndagen och det gav mig vinterkänsla och julkänsla. så jag är pepp!
 
¨
måndagen började varmt och jag strosade runt i mina favoritskor och i mina favoritbyxor samt i min favoritjacka. allt var hur höstigt och skönt som helst. eftersom mörkret håller i sig under morgnarna så får frukostbilderna ersättas med mellisbilder, men huvudsaken är att det är ätbart och inspirerade.
 
på tisdagen åt jag ett gott höstäpple medan löven föll mot sin slutstation. på eftermiddagen läste jag brev och åt knäckemackor som är min nya favorit.
 
sen tipsade jag om granit och deras tejpar. att det är ett kul alternativ till häftmassa när man vill få upp biobiljetter, foton, eller tidningsurklipp på väggen. vandrade på härliga höstgator gjorde jag med.
 
på onsdagen åt jag god mellis i form av egengjort bar, satsumas, musli med fil och två ägg. sen umgicks jag med sängen en stund. det är ibland det bästa och ibland det sämsta när en kommer hem från skolan. ibland somnar jag men ibland så vilar jag bara och får energi att ta tag i saker. i onsdags fick jag energi.
 
nu är vi framme vid torsdagen. då använde jag min kånk för första gången på två veckor. min kånk konkurrerar med min ssu-påse och eftersom jag känner så starkt för ssu och socialdemokraterna vill jag gärna visa alla att det. men ibland är det skönt att bära kånken så att jag får plats med mer. under torsdagen visade jag en närbild på min industrilampa från granit i samband med mitt "granit-favoriter-inlägg". 
 
på fredagen drog jag ett djupt andetag när jag väl kom hem, tände några ljus och åt en god mellis.
 
lördagen startade med en god och stor frukost i fönsterbrädan. sen cyklade jag och mamma genom skogen för att ta oss till en närliggande höstloppis där vi bland annat fyndade en stol och en kamera för tvåhundra.
 
efter en härlig lördag var det dags för söndagsfrukost och det blev knäckemackor med diverse tillbehör och färskpressad apelsinjuice samt några inredningstidningar. en perfekt start på helgens sista dag. det här var min vecka och jag måste säga att jag är nöjd. den avslutades i stan framför solsidan och bättre slut än så är svårt att finna. hej hopp.
 
   1 Kommentarer     // Summeringar  
måndag. den här veckan kommer bli som en semester i kreta. måndag och tisdag har jag lektioner som vanligt, men på onsdag och torsdag är jag ledig. på torsdag åker jag även till stockholm där jag ska spendera helgen och delar av höstlovet.
 
igår var det väldigt kallt så jag invigde min vita halsduk och jag började genast gilla den. ibland har jag svårt för halsdukar, jag brukar få känslan av att jag har nackspärr. men med denna fick jag bara en härligt höstig känsla i kroppen.
 
sen tyckte jag att jeansjackans blåa ton och halsduken i vitt fungerade väldigt bra ihop.
 
och som alla vet så måste man ta bilder på sig själv när en är glad. jag fick ett extra höstrus när jag kom hem. allt kändes bara härligt och jag ville le. detta trots att jag har ett matteprov som väntar.
 
min jeansjacka pryds med olika knappar, denna dag, ssu-knapp och antirasist-knapp.
 
jag dammade även av en gammal trasa till tröja idag. min polotröja som jag fyndade på röda korset förra hösten. det är något speciellt med fynd som gör att man tycker om dom extra mycket. både tröjan, jackan och byxorna är fynd och jag gillar alla lika mycket. hur har din dag varit? hej hopp.
 
   0 Kommentarer     // Hösten  
tjugoförsta oktober. jag måste bara ta tillfället och säga ett otroligt stort tack till mina brevvänner. ni skriver så sköna brev med peppande ord, personliga utlämnanden och ställer bra frågor. eftersom jag är ny i det hela så kanske inte mina brev håller samma klass som era men jag ska bli så mycket bättre!
 
jag är så extremt glad att jag tog chansen och frågade om någon där ute ville börja brevväxla med mig för det har gett mig så väldigt mycket. ibland när jag har tråkigt eller innan jag ska somna så brukar jag läsa era brev och jag blir alltid på ett väldigt bra humör och gårdagen var inget undantag.
 
i lördags skulle jag läsa två brev men jag hann bara ett och det var fridas. ditt brev gav mig tips och jag avslutade brevet med ett leende på läpparna. du gjorde att jag kom till ro på ett härligt sätt som jag tror enbart kan uppstå vid en sådan kontakt. att inte se personen framför utan bara se bokstäverna är väldigt mäktigt, jag gillar det och kommer fortsätta så länge jag får brev! :) hej hopp.
 
   2 Kommentarer     // Ordlådan  
önskeinlägg. jag får ju en del önskeinlägg och jag vill alltid ha fler, men om jag aldrig skriver önskeinläggen så är det nog svårt för er att tro att jag kommer göra de inlägg ni önskar. därför tänkte jag vända på det nu och göra några inlägg som jag vet många önskat. flera har skrivit att det kan omöjligt vara en iphone som jag fotar mina bloggbilder med och det är sant. jag fotar inte mina bloggbilder med min iphone4.
 
min systemkamera köpte jag våren tvåtusenelva och den heter canon eos 5d mark II. det är en av canons dyraste kameror och därmed en proffskamera. jag hade tidigare en canon eos 450d men när jag skulle börja gymnasiet så tyckte mina föräldrar att det var lika bra att investera i en riktigt bra kamera så valet föll på 5dmkII. 
 
 
mina objektiv som är själva nyckeln till bra bilder är:
 
canon ef 70-200mm f/2.8l is usm
mitt telezoom som jag är stormförtjust i. är så otroligt nöjd med den investeringen att jag knappt vet vad jag ska skriva. objektivet kostade tio tusen och jag kommer nog aldrig släppa iväg det. jag fotar allt från landskapsfoton till foton på höstpromenaden. det är stort och tungt men absolut värt allt bärande när man kommer hem och ser hur fantastiska bilderna faktiskt blir.
 
canon ef 50mm f/1.4 usm
med det här objektivet fotar jag vardagsfoton som mina frukostar eller min säng. det är min andra favorit som jag använder mest eftersom det är så litet och smidigt men ändå så ofantligt bra. jag kan inte säga att det passar till något speciellt för jag fotar verkligen allt med det här objektivet. ett perfekt första-objektiv-köp till din systemkamera.
 
canon ef 100mm f/2.8 usm
mitt tredje objektiv som jag använder väldigt sällan. det är ett objektiv som passar utmärkt för närbilder. närbilder var en favorit att fota för mig förr men nu gillar jag med översiktsfoton, men ibland är det bra att ha ett objektivt som klarar av att fota närbilder. tex när man ska fota blommor eller vattendroppar.
 
nu vet alla att jag fotar mina bilder i bloggen med min systemkamera och med något av mina tre objektiv. om du vill önska något så är det bara att skriva en rad eller två i kommentarsfältet. kommande önskeinlägg är om kärlek samt om hur mitt rum ser ut. hej hopp.
 
   0 Kommentarer     // Fotoglädje  
god morgon! det är en härlig dag vi har framför oss idag. det är lördag och jag har en massa härliga bestyr inplanerade, förhoppningsvis hinner jag med allt och lite till. hur ser din lördag ut? berätta!
 
idag ska jag slutföra filmklippet där jag visar hur mitt rum ser ut samt fota några sista bilder och göra detta till ett inlägg. så förhoppningsvis är allt klart för publicering redan på måndag. den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge :)
 
idag ska jag försöka bryta mig loss från allt inredande och fotande inomhus för att ta kameran ut på en utomhuspromenad. har aldrig haft så här mycket fotolust som jag har just nu. jag ser perfekta foton hela tiden och jag tänker foto på ett helt annat sätt en tidigare vilket jag tycker det är väldigt kul. 
 
nu ska jag ta på mig tofflorna, linda in min kropp i morgonrocken och gå ner för att sippra i mig ett glas färskpressad juice och några utsökta smörgåsar framför nyhetsmorgon eller veckans brott. hej hopp!
 
   0 Kommentarer     // Morgonstund  
fredag den artonde. snart är helgen här och tid för att slappa. men min benämning på slappa är inte att ligga i soffan hela helgen eller sängen. nej jag har en massa annat som får mig att bli avslappnad och som får mig att må bra och ladda batterierna. följ med igenom min kommande helg.
 
ikväll ska jag se idol och hålla tummarna för att mina favoriter går vidare till nästa vecka. efter det blir det nog till att tända upp alla ljus jag har i mitt rum, kanske fylla på med några extra, och redigera bilder från en lång höstpromenad förra söndagen samt att jag ska svara på två av fem brev som jag fått.
 
det är så härligt nu när man kan gå igenom högar med löv och sparka lite lätt med foten och se hur allt rör sig. bäst är nog när man kommer gåendes, sparkar lite i löven och tittar upp och ser hur stora orangefärgade löv svävar i luften innan dom landar på sin slutstation. 
 
nu är det lördag och morgon, då ska jag äta en lång och utsökt frukost framför någon serie eller något tvprogram som jag missat under veckans som gått. njuta av frukosten in i det sista.
 
under helgerna brukar jag lyxa till det med färskpressad apelsinjuice och ibland någon annat trevlig juiceblandning. speciellt så här års är den egna apelsinjuicen så otroligt mycket godare än köpe eftersom apelsinerna är som godast nu.
 
nu är vi inne på lördag förmiddag och då ska jag ta mig tid att sätta mig ner med min filofax och min moleskine och se var som ska göras samt planera för kommade betyr framöver. bland annat åker jag till sthlm på torsdag nästa vecka, men berättar med om det i ett annat inlägg.
 
jag har som förhoppning att kunna svara på alla brev under helgen och posta iväg dessa till er. det kommer ta lite tid eftersom det ska skrivas på skrivmaskin men jag har förhoppningen vid liv :)
 
håller just nu tummarna för att det ska bli riktigt fint väder under helgen så att jag kan kliva upp vid åtta och fota solen som skiner svagt mellan tallar och granar. har även en förhoppning om att jag ska kunna fota en stor härlig åker i morgonsol. vi får se om jag hade den turen på söndagkväll.
 
sen tänkte jag även försöka hinna med att damma av penslarna och måla något. det var ett tag sedan nu och det är läge att ta in några höstlöv och måla av. 
 
där jag bor har vi fått uppleva minusgrader på dagen redan, så nu bär jag handskar och drömmer om att få värma mig med en kopp te. och detta ska jag då försöka göra så mycket som det behövs under helgen, värma mig med te alltså.
 
som vanligt under helgerna så ska det fixas och göras om på många ställen i huset. den här helgen hoppas jag kunna bli klar på många ställen. men det är väldigt kul att ha projekt igång. nu under helgen ska jag även proppa min andra instagram @klockisliv med inredningsfotografier så klocka på klockisliv och följ.
 
sist men definitivt inte minst ska jag och min syster ut till havet och fota en skoluppgift samt fota nya headerbilder till bloggen. det känns inte trovärdigt att fråga dig som läser om du vill höstvandra med mig i ett par shorts... så förhoppningsvis har jag nya headerbilder på måndag. berätta om dina helgplaner. hej hopp.
 
alla bilder är ifrån min we heart it som du hittar under kanaler i sidomenyn.
 
   1 Kommentarer     // Inspiration,   Ordlådan  
fredag. igår var en väldigt lång men otroligt rolig dag. det hela började efter skolan då vi satte igång och bakade tårtan som skulle representera vår klass i tårttvälingen som var under morgonen idag. det blev kanske inte den godaste tårtan jag varit delaktig i men det blev god och snygg.
 
vårat tema var godisbomb och jag tycker att vi lyckades väldigt bra med det temat. under själva bakningen kunde jag inte låta bli att äta av allt godis, det var så gott! jag äter inte godis för att jag inte vill förstöra tänderna så ni vet :) nu ska jag påbörja ett inlägg om hus helgen ser ut. hej hopp.
 
   1 Kommentarer     // Ätbart  
sjuttonde oktober. det går i perioder men jag har vissa saker eller platser som jag inte kan vara utan. ibland kommer frågan "om du var på en öde ö och du får bara välja fyra saker att ta med dig, vad skulle det vara för något?", det här är ungefär det samma. 
 
så min första pryl som jag har väldigt svårt att vara utan är min iphone. med den redigerar jag bilder i vsco cam, instagrammar, läser härliga kommentarer, smsar med trevliga människor och jag skapar kreativa och inspirerande bilder som jag kan dela. att få inspirera är väldigt givande och kul så jag skulle inte klara mig utan min iphone.
 
den andra är min andra kärlek, min kamera canon eos 5d mark II. med den tar jag alla mina foton till blogge, jag försvinner iväg på fotoävenyr och upplever alla möjlga känslor med denna. varje söndag går jag på fotopromenader och det är alltid lika kul att se hur bra bilderna blir. så kameran skulle jag absolut inte klara mig utan.
 
mitt tredje måste är min sköna säng. jag tror att det är miljön runt omkring som gör att jag mår så bra när jag sover där, men det är även madrassen, alla kuddar, mina två täcken och mina härliga sängkläder. allt detta skulle jag ha väldigt svårt att vara utan. när jag sover i stan som idag och när jag reser runt längtar jag ofta hem till min säng, så där passar ordspråket "borta bra men hemma bäst" väldigt bra!
 
mitt fjärde måste är min jeansjacka som jag fyndade billigt för flera år sedan, men jag tyckte inte att jag kunde bära upp den så den fick hänga i garderoben i ett år innan jag förstod hur bra och hur snygg den verkligen var. så den här bär jag varje dag och jag pryder den med knappar som betyder mycket för mig. hej hopp!
 
vad har du för fyra måsten? skriv en rad och berätta!
 
torsdag. vaknade till "pigg som en lärka" av stefan löfven. för er som inte vet så har sossarna gjort en alarm-app som heter jobbigare morgon eller "jobb morgon" i iphone. när jag tittade ut genom fönstret trodde jag att det regnade men när jag öppnade dörren för att se efter såg jag att det var snö som föll. lite tidigt tyckte jag, så jag stängde dörren och började göra frukost.
 
igår hade jag den ultimata höststunden. jag satt vid min dator och redigerade bilder tills mörkret övertog mitt rum. då famlade jag i mörkret efter mina tändstickor och tände alla ljus jag har i mitt rum. mitt rum gick från ett rum i mörker till ett rum i ljus och värme. och där satt jag och lyssnade på musik och hade det bra en bra stund innan jag avnjöt veckans kanske godaste middag.
 
med höstmörkret är morgnarna så dåligt belysta med ljus, att jag inte kan ta några frukostbilder. men detta har jag löst med att visa min mellis på instagram istället. så jag kan fortfarande tipsa och dela med mig av allt gott som jag äter.
 
idag har jag en härligt höstig polotröja på mig och det doftar höst utomhus, löven flyger runt, jag ska övernatta i stan samt baka en otroligt god och snygg tårta till en tårttävling som äger rum i morgon. hösthej från mig till dig!
 
fotografierna är från min we heart it.
 
   0 Kommentarer     // Hösten,   Inspiration,   Ordlådan  
onsdag. denna soliga höstonsdag har varit en väldigt full dag men den har varit väldigt rolig. jag har handlat till tårtbakandet som sker imorgon (tårttävling i skolan på fredag) och det blev en massa godis. tänker ta med mig kameran och fota under bakandet av tårtan, kommer nog bli en del härliga minnen/bilder som jag kan förmedla i bloggen. annars har jag njutit av att ha solen i ögonen, sparkat löv, sett löv falla och ätit väldigt god vegetarisk spenatlasange. men nu tänkte jag visa mina granit-favoriter som jag vill tipsa om!
 
den här industrilampan kostade mig 199 kronor och var värd varenda krona. du kanske direkt kommer på vad man kan ha den till. om inte så kan jag visa vad jag tror att jag ska använda den till. klicka här så kommer du flyga vidare till en bild som inspirerat mig till att köpa denna guldklimp. något som är väldigt praktiskt med den här lampan är att den har en väldigt lång sladd, så det går att dra den igenom hela rummet om man så vill. sladden är dessutom en del i det snygga tycker jag, så göm den inte!
 
min kanske största favorit från granit är den här pennan. kostar 49 kronor och med denna kan du skriva härliga peppord, citat eller annat som du ska komma ihop, på allt från speglar, glas, fönsterrutan osv. allt som är gjort i glas eller spegel. köp! köp! köp!
 
tråkigt nog säljer inte granit tejpen med texten "förenkla ditt liv - få tid att leva" men om du köper i butiken så kan du be om att få lite extra om du vill ha den på väggen som jag. annars är jag en tog fantast av deras svarta tejp och deras naturfärgade tejp som är omtanke-märkt. detta betyder att denna tejp är miljövänligt framställd och närproducerad samt att de som gjort tejpen har bra arbetsförhållanden. sen skänker granit fem kronor för varje omtanke-märkt tejp du köper till ett barnhem i thailand vilket bara de gör att man måste köpa tejpen. tejparna kostar 39 kronor.
 
det finns inget block som jag varit mer förtjust i än granits gråa basblock. i de blocket skriver jag allt från att-göra-listor till arbeten i skolan. och pennan jag använder till blocket är granits björkpenna. den skriver smalt och väldigt snyggt om du har ett hårt underlag. pennan kostar 19 kronor och blocket 59 kronor.
 
sen en annan favorit är deras dricksglas för 10 kronor. fungerar perfekt som pennhållare men går även att använda som dricksglas naturligtvis. jag har två, ett till mina penna och ett vid sängen. tips!
 
ett annat hett tips som hakar lite ihop med pennan för 49 kronor. det är granits griffelstickers som du enkelt klistrar upp på väggen. på dessa kan du skriva kom-ihåg-lista eller annat trevligt. kostar 99 kronor för ett fempack. en annan väldigt bra granitpryl är den svarta vajern som jag hänger upp biobiljetter, semesterfoton och annat smått och gott med. kostar 129 kronor och är mitt bästa tips till er! fungerar verkligen överallt i alla stilar.
 
sen måste jag ge granit en stor eloge. det är alltid så kul att handla hos dom för man får alltid så fint inslagna paket med tejp, påsar och skyddspapper som man sedan kan återanvända. här har jag tejpat upp pappret som mitt dricksglas var inlindat i. fungerar perfekt som en plansch. denna ska jag plussa med några små fotografier när jag har några. hoppas du blivit inspirerad och att du flyger iväg till granits nätbutik eller springer ner till din närmaste granitbutik och handlar. hej hopp!
 
   0 Kommentarer     // Ordlådan,   Tipslådan  
new york del I. det är nu nio veckor sedan jag vandrade runt på new yorks gator. nio veckor är en oändlighet och jag kan inte förstå att det gått nio veckor sedan jag satt på planet hem med en massa intryck och minnen för livet. första resan till usa och new york glömmer man aldrig.
 
överallt åkte gula taxibilar och jag trodde att jag befann mig i en film, och detta trodde jag ganska länge. det tar tid att vänja sig och ta in allt som new york har att ge.
 
bland de första dagarna skulle vi besöka en galleria med bra shopping. dock var man tvungen att vandra ner i new yorks undre värld typ, och sedan vänta en timma på de silverfärgade plåtbussarna som både lät och luktade usa.
 
efter en timmes väntan bland betong och orangefärgat ljus möttes man av en aveny som genast bekräftade det man i en timme tvivlat på, jag är i new york. taxibilarna och avenyerna som ser oändliga ut gör att det inte finns någon tvekan om nått annat.
 
planen flög över staden väldigt ofta, skulle gissa att det gick ett plan var femte minut.
 
väl inne i gallerian blev det tre par converse, två kepsar och en tröja innan det var dags för en av de godaste burgarna jag ätit i hela mitt liv. den godaste jag ätit är på gotland sommaren 2011.
 
time square var en väldigt speciell plats. ena dagen plåtades det och andra dagen spelades tv-serier in och då var halva avspärrat. sen får man inte glömma alla reklamskyltar som verkligen måste lyckas. tänkt vad många bilder som tas på den här platsen varje dag...
 
lika så var det när det ända en såg när en tittade sig omkring var höga byggnader i olika formationer och kända byggnader från filmer och fotograferier som visats världen över. 
 
vissa byggnader var modernare än andra. vissa hade glasväggar och andra gjorda i sten med små fönster. något som jag också märkte var att de inte skäms för sin flagga som vi svenskar. vi kanske inte skäms men vi har inte svenska flaggan hängandes överallt i stan som i usa.
 
en guidadtur med en skön kille som drev med alla och gjorde så att hela bussällskapet blev på bra humör. dessutom kunde han väldigt mycket.
 
bland annat fick jag lära mig att den här byggnaden kallas strykjärnet eftersom det ser ut som just ett sådant.
 
trafikljusen som var fulla av skyltar. i samma färg som taxibilarna och det gillar en ju.
 
vissa områden var smutsigare än andra.
 
kartan var svår att följa eftersom dom hade gjort den lite som de tyckte men vi hittade till allt vi ville se.
 
en typisk new york-gata för mig är en gata med träd och när de väl kom jobbade kameran sig varm för att få den perfekta bilden.
 
bussbolaget tyckte att jag skulle sitta ner i bussen men ibland var jag tvungen att resa på mig och fota över bussens vägg längst fram, allt för bilderna ni vet :)
 
att se en new york-brandbil var väldigt fascinerande. om det är nått som verkligen är usa så är det gula taxibilar och mäktiga brandbilar. 
 
sen får jag självfallet inte glömma de gula skolbussarna, sånna har vi inte i sverige.
 
en dag besökte vi hamnen för att se vart färjan förbi frihetsgudinnan avgick, och det var en dag när solen lyste perfekt på vattenytan och värmen var total. vi drack mycket vatten och fläktade med våra händer. men jag minns det i efterhand som en hur bra dag so helst.
 
solen speglas i husen gjorda av glas. ser du de där små korgarna på fasaden? där står väldigt coola människor som vågar putsa fönster på flera åttionde våningen och kankse mer. jag skulle aldrig klara av ett sådant jobb så stor heder till dom som klarar det!
 
intill glashusen fanns en galleria som inte öppnat ännu. golven var tänkta av marmor i en mängd olika färger. kan sätta allt jag äger på att den där gallerians slutnota kommer ligga på över åttio miljoner.
 
när vi passerade hamnområdet i the lower manhattan tyckte jag att andra sidan påminde så otroligt om söder på håll. vet inte om det är träden men något ger mig vibbar till söder. alltså söder i stockholm.
 
det första turistfelet vi gjorde var att tro att subway var matkedjan subway som finns hemma. 
 
utsikten från vårat hotell både dag och kväll. vi hade tre fönster och alla tre bjöd på olika utsikter. jag vaknade med utsikten på sista bilden varje morgon vilket gjorde att man direkt visste vart på jorden jag befann mig. dock tog det en vecka för mig att inse att jag varit i new york men de e en helt annan femma :) 
 
hoppas du uppskattade bilderna. jag har många många fler som ska redigeras och visas men vi börjar så här. skriv gärna någon rad om vad du tycker om bilderna eller skriv nått annat om du känner för det också :)
 
   1 Kommentarer     // Fotoglädje,   Gamla Resor  
måndag. ny vecka och en fullspäckad vecka med många trevliga inslag. bland annat ska jag och miranda baka klassens och skolans godaste och snyggaste tårta inför den årliga tårttvälingen som äger rum på fredag. min skola har haft en tradition i tiotals år som går ut att alla treor tävlar under hela året för att samla poäng och sedan vinna platsen som etta och därmed få den äran att springa ut på trappan inför hundratals först av alla. så jag ser riktigt mycket fram emot den här veckan.
 
men nu till det jag ska ville förmedla. jag ska tipsa om hur små saker gör stor skillnad. så här såg min säng ut före förändringen, en tom vägg som inte riktigt vad den vill. där behövs någon som är tydlig och kan visa väggen sin rätta väg.
 
bortsett från att sängen är slarvigt bäddad just på denna bild så blev det en otrolig skillnad av en hylla och en stor plansch. nu har jag tydligt visat väggen åt vilken riktning den ska. dock är jag ännu inte riktigt färdig. jag har en plan att göra ett konstgjort fönster med utsikt över söder så att jag kan vakna och känna att jag befinner mig på söder, men den idén har lagts på hyllan en stund men nu funderar jag på om det inte är dags att göra verklighet av tanken. hej hopp!
 
 
   1 Kommentarer     // Inredning,   Tipslådan  
söndag. helgen går som vanligt så ofantligt fort. men jag har det hur bra som helst ändå. gårdagen gick till att inreda i köket och idag står vita rummet på agendan. du kanske tänker "vita rummet?" lugn du kommer förstå snart. jag ska nämligen damma av min inredningsblogg igen, den bloggen som jag visar hela huset i. om du vill titta in i det gamla arkivet hittar du bloggen här. och ett tips är att du lägger till den i dina bokmärken för jag kommer blogga där också men med mer fokus på inredning i övriga huset.
 
startade dagen men veckans och kanske månadens bästa frukost. som nämnt så är det för mörkt för att fota frukostbilder på vardagarna vilket också ofta resulterar i att jag ibland äter lite mer "fula" frukostar, och därför gillar jag extra mycket att jag kan fota snygga frukostbilder under helgen. sen äter man ju med ögat så om det man inte äter ser gott ut blir inte morgonstunden lika bra.
 
blandade i lite frysta blåbär och hallon i min havregrynsgröt idag. tillsammans med äppelmos och mjölk blev det en succé!
 
rostat surdegsbröd med ost, rosmarin, krispig sallad och grön paprika som jag tycker passar perfekt på rostat bröd.
 
lite helglyx är honungsmelon som är så in i norden gott. kombinationer av smaker har jag nämnt flera gånger, men att varva melon och röstat bröd blir väldigt gott. i alla fall för en som mig som gillar att kombinera smaker.
 
och som komplement till den egen färskpressade apelsinjuicen drack jag skogsbärste. jag har börjat tycka om te med vatten, dock måste jag ha i mjölk och stevia för att det ska bli som jag vill. men mjölkte var ett tag sedan...
 
till denna goda frukost tittade jag på lite film och tog det lugnt i en timme. det är exakt det jag tycker så mycket om med helger, att man får den möjligheten. nu ska jag göra mig klar för höstpromenaden med laban, sanna och reidar. hej hopp!
 
   2 Kommentarer     // Ätbart  
lördag. som nämnt i föregående inlägg så har jag en massa planer inför den här dagen. solen skiner och himmlen är alldeles blå, en perfekt höstdag som jag ska föreviga med min kamera canon eos 5d mark II. nu kankse nu känner, va? så säger jag bara lugn, jag ska göra ett inlägg och berätta om hela min kamerautrustning för de flesta bilderna i bloggen är tagna med min systemkamera.
 
jag har ingen sån här lövskog intill mitt hus men för er som bor i sthlm, åk till djurgården och fota. tips!! men även barrskog och björkskog gör sig perfekt en sån här perfekt höstdag. 
 
men innan jag beger mig ut i friska luften ska jag ta på mig en härlig polotröja som håller mig varm under mina äventyr idag.
 
en första tanke jag har är att cykla till ängen och fota de sista hundkexen. jag passerade dessa när jag cyklade förbi ängen mot gymmet i torsdag och blev helt chokad att det fortfarande finns hundkex som blommar. hundkex för mig är verkligen svenks sommar.
 
ett annat äventyr på agendan är vandring i skogen för att plocka kvistar, kottar, mossa, lummer och lingonris. dessa fem är skogsguld. av lingonris kan man göra gransar, av lummer kan man göra girlanger av mossa, kottar och kvistar kan man ta in naturen på ett härligt sätt så här års. 
 
sen ska jag självfallet busa med laban och ta en härlig höstpromenad med laban och reidar. och så ska jag fixa lite i mitt rum om jag får tid till det. hoppas du får en skön höstdag för jag kommer få det. hej hopp!
 
bilderna är från min tumblr och min weheartit.
 
   0 Kommentarer     // Hösten  
god morgon lördag. vaknade vid åtta och gick ner i morgonrocken och värmde den klassiska havregrynsgröten som är så god med några klickar äppelmos och några deciliter mjölk. idag skiner solen och jag har som vanligt en massa planer.
 
den här skärbrädan fick agera bricka väldigt ofta i början när jag började fota mina frukostar, men sen dess har den enbart fungerat som skärbräda. men idag fick den åter bli med på bild.
 
dagens frukostmackor blev lingongrova med ost, sossepaprika, rysksalami och krispig sallad.
 
i gröten testade jag att blanda ner några icas crunch och det blev riktigt gott. crunch blandat med mjölk och äppelmos blev en väldig smakupplevelse.
 
vet inte om jag nämnt det men vi äger i alla fall en juicepress sen drygt en månad tillbaka och det är så galet gott att dricka kall färskpressad apelsinjuice. det blir så mycket godare en den man köper i affären. sen är det lite lyx att starta morgonen så tycker jag! :)
 
det syns inte så bra i bilden men det var ett härligt morgonljus över träden nu på morgonen. solen var låg och lyste starkt gult vilket alltid ger energi. likadant under sommaren, när man slår upp ögonen och ser att det är sol blir man så ofantligt mycket gladare än när regnet hänger i luften. nu ska jag ta på mig kläder och bädda sängen. hej hopp!
 
   2 Kommentarer     // Morgonstund,   Ätbart  
fredag. jag har länge funderat på att skriva ett inlägg och diskutera kring hur min drömlägenhet på söder ser ut och kommer att se ut när jag äger en. så i det här långa inlägget ska du få en beskrivning hur tankarna går kring egen lägenhet, allt från matta i hallen till kryddan i fönstret. 
 
vet inte om jag nämnt det tidigare men söder gör någonting med hela mig. där finns allt jag behöver på en och samma plats. många kaffér, de bästa från second hand, en massa stenhus som bevarat sin glans från den gångna tiden. där finns lägenheter med högt till tak, trägolv, trevliga grannar och bra restauranger. det finns bra platser att umgås på, det finns bra med affärer. skulle säga att söder är som egen liten stad där allt är möjligt. när jag vandrar på söder och märker detta känns allt så skönt i kroppen. 
 
nu ska vi prata inredning och hur jag tänker mig min lägenhet på söder. först ut är hallen. den kommer vara relativt liten men det gillar jag. den ska bara praktisk uttänkt med en härlig matta som möter mig när jag kommer in, jag skulle kunna tänka mig udda second hand krokar där jag hänger av mig mina jeansjackor och kepsar. i taket skulle jag kunna tänka mig tre industrilampor med sladdar som hänger lite hur som helst. och om jag har en dörr som på bilden ska den självfallet utsmyckas med en lingonkrans under jul.
 
nu är vi inne i vardagsrummet och här har jag många tankar. man ska mötas av en soffa full i kuddar sen vill jag ha en stor tjock matta som man gärna kan sitta på och spela kort eller bara ligga och glo som ernst brukar säga. sen har jag alltid gillat väggar med bokhyllor så jag ska ha en stor bokhylla full av böcker. och eftersom det här inlägget innefattar min drömlägenhet så drömmer jag om breda fönsterbrädor som man kan sitta i och se ut över gatan eller innergården.
 
sen är jag tudelad kring trägolven. antingen vill jag ha ljusvita plankor som på bilden ovan, eller så vill jag ha ljusgrått trägolv eller så vill jag ha den naturliga träfärgen. men alla tre är otroligt stiliga bara det inte blir för starka kontraster till väggarna. ett golv ska helst vara i ljusa färger, iallafall trägolv om jag får bestämma. 
 
nu har vi kommit in i köket. här skulle jag kunna tänka mig hyllplan istället för skåp, eller så skåp utan dörrar så att man kan se allt från kokböcker till saltås grafiskt snygga förpackningar. sen ska man se all udda porslin som jag fyndat på olika loppisar. sen ska fönstret som jag drömmer om att jag har i min drömlägenhet, vara fylld med kryddor. sen vill jag gärna ha en porslinsho som jag kan rensa jordgubbar i med fönstren på vid gavel och göra bilar och människor prata nedanför.
 
från köket går vi vidare in i sovrummet och här skulle jag kunna tänka mig en sänggavel av gamla dörrar eller som på bilden, en mjuk sänggavel i tyg. sängkläderna ska vara som jag har det idag, ljusa och fräscha färger som vitt/blått/grått/rött. och eftersom jag gillar att vara kreativ och hitta på lösningar utan att gå till ikea så kommer mitt nattduksbord kanske vara en gammal äppellåda eller så är det en stol kanske fyndad på någon loppis ute på landet. sen skulle jag gärna ha en sänghimmel som idag och en massa härliga personliga fotografier i udda ramar på väggen ovanför sängen.
 
i mitt sovrum hoppas jag få plats med en lite skrivhörna där jag kan skriva brev, slutaföra böcker som jag jobbar med nu, men som jag säkert inte kommer få klart tills jag flyttar. även en hörna att sitta och umgås med er. skrivbordet ska vara ett slitet gammalt bord med patina. ovanför bordet vill jag ha mer tavlor i olika grupper. 
 
det som är min kanske största dröm är att kunna ha ett litet badkar i badrummet där jag varje söndag kan ligga och lyssna på monica z från vinylspelaren och bara koppla av inför en ny vecka. i badrum gillar jag att ta in saker som i vanliga fall inte passar i ett badrum. så som tavlor, en stol som inte fyller syftet som stol utan som bord för telefonen eller en kopp te.
 
och om det inte framkommit i bloggen tidigare eller nu i inlägget gillar jag att blanda 50-tal med nytt och blanda 50-tal med lexingtonstilen. tycker det är exceptionellt snyggt att blanda släta rena ytor med ruggade bord eller skadade stolar. hoppas du blev en gnutta inspirerad. berätta gärna om hur din drömlägenhet ser ut i dina tankar i en kommentar här nedan. hej hopp!
 
   1 Kommentarer     // Inredning,   Ordlådan  
torsdag. idag är en fullspäckad dag men sånt gillar jag. först på agendan står träning sen blir det middag och därefter en promenad med laban innan jag beger mig in mot stan för att se snabba cash tre. även denna film är det studentrabatt på. det är smart att utnyttja att man är student en höst som denna, när sf visar så många bra filmer.
 
i söndags var jag, min syster, systerson och laban ute och höstpromenad och det blev en hel del bilder.
 
blir alltid sköna bilder när man fotar dessa fladdrande små strån. fungerar även bra som smultronsamlare.
 
en fördel med att vara bosatt i norrland är att man varenda dag om man vill, men i alla fall varje söndag, vandra ute i skogen och sippra in en massa ren luft och energi.
 
det finns en träd som fallit samt två stubbar som jag alltid hoppar upp och ställer mig på. när jag står där ser jag ut över det här. då känns söndagsångesten som en myra i rymden. här ser ni när jag står och dämpar söndagsångesten.
 
min systerson reidar kommer bli en naturmänniska han med. vi har från modersmjölken att vara ute i naturen, iallafall tre av oss i familjen. det är otroligt befriande. hett tips om du aldrig varit ute i skogen för att ladda batterierna, så testa!
 
stora hus kan se så småa ut på långt håll. 
 
bland alla gulgröna träd finns vissa som är helt gula.
 
himlen, vatten och skog. allt man behöver för att ladda sina batterier.
 
undra hur många träd det är? tvåhundratusen?
 
björkar är ser alltid lite ledsna ut när det börjar bli höst. som om deras energi och glädje de sprider i maj och under hela sommaren, gått upp i rök. 
 
under promenaden liknade jag våren och sommaren men en känslor, det löd ungefär så här "på våren är träden nyfikna, stolta, peppade och vill så otroligt mycket men sen så på hösten är träden trötta och går sakta sakta mot sin vila för att sedan orka vara nyfikna, stolta och peppande igen nästa vår". helt okej beskrivning.
 
det allra bästa laban vet är när han får följa med oss på våra höstpromenader. då får han gå fritt hela tiden, rulla i gräset, springa efter pinnar, lukta och göra sina behov. så varenda söndag fylls labans liv med en massa livsglädje, även han laddar batterierna inför veckan ;)
 
längs cykelvägen som går längs stranden nedanför mitt hus finns fem små hus som heter just fem små hus. ett av dessa småhus är allra finast och det är detta.
 
fem små hus har den här utsikten från sina fönster.
 
på somrarna brukar jag simma över djupet för att ta mig till dykarudden. 
 
dyken är perfekta på just denna udde. det är djupt och strömt vilket gör att dyket går snabbt och helt riskfritt.
 
på andra sidan låg en gammal motorbåt som saknade motor.
 
avslutsbild är på laban när han tror att vi ska ner till vattnet istället för att gå hemåt. det där med att gå hem har aldrig varit labans favorit. sitter just nu och lyssnar på bas gillar hörn av veronica maggio, solen skiner in i mina ögon då och då men sånt gillar man ju. hej hopp!
 
   3 Kommentarer     // Fotoglädje,   Hösten  
nionde oktober. fram tills imorgon kan man se monica z för endast sex guldtior vilket är hur bra som helst. så ikväll eller ikväll och ikväll, vid tjugo i sex ska jag se filmen monica z en gång till. filmen var något extra tyckte jag. har väntat på filmen i över ett år och när det kom var det som att jag fick vara med i monicas liv i två timmar. 
 
och eftersom jag är en sån monica fantast måste jag bara uppleva filmen på duken en gång till innan den kommer ut på dvd. det är något speciellt att sitta i en stor biosalong med alla lampor släkta, en popkorn i knät med han i och bara slungas in i filmen. jag som också är en fantast av just den tiden som hon levde i, fick befinna mig i sextiotalet för en stund och det uppskattar jag enormt. hej hopp!
 
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
onsdag. mitten av veckan och nu börjar man smida planer inför helgen, i alla fall jag. har en del saker i mitt rum som står och väntar, bland annat en klädstång där jag ska hänga upp mina favorittröjor. men jag berättar mer om det i ett annat inlägg.
 
igår var tanken att jag skulle slå mig ner med en kopp te och läsa samt svara på ett av mina brevvänners brev men jag fick ingen tid till det. jag blev sittande i soffan och pratandes om hur det var att leva under sjuttio och åttiotalet med mina föräldrar. vi pratade även om hur det kommer sig att många (även jag) är så förälskade i 50-60 talet. blev en intressant diskussion som gav mig en bild av hur det va att leva under dom olika seklen.
 
men att jag inte drack te och läste brev igår betyder att jag har det kvar till idag. så i kväll efter träningen ska jag slå mig ner i loppis fåtöljen med en kopp gamla söder och läsa brev. 
 
jag vet inte hur vilka tider du börjar i skolan men jag börjar fyra av fem dagar halv nio. detta gör det väldigt svårt att fota frukostbilder nu när hösten har kommit på riktigt. så om någon undrar vart frukostbilderna är så kommer dom mellan fredag till söndag. nu ska jag äta upp min gröt och sen springa iväg till bussen med maggio i öronen. hej hopp!
 
   1 Kommentarer     // Hösten,   Vardagsbrus  
tisdag. har haft en blandad dag. första halvan var delvis lite seg men ändå bra på nått sätt. andra halvan var jag på moln. utanför matsalen i min skola stod nämligen två engagerade ssu:are och vips blev min dag så mycket mer pepp. jag har varit medlem i ssu i ett år nu i höst och jag delar samma syn som ssu men har inte känt att jag velat engagerat mig förens nu då jag bara kände en otrolig drivkraft att engagera mig, just för att just dom stod där och var så pepp. sen är det ju valår vilket gör att man arbetar mot ett konkret mål, regeringsskifte 2014 och en s-regering med fokus på jobb, skola, välfärd istället för dyra skattesäkningar som inte ger fler jobb.  
 
det som gjorde första halvan av min tisdag till positiv var nog att mötas av det här när man vaknade. jag börjar halv nio fyra av fem dagar i veckan vilket nu på slutet har resulterat i att det är för mörkt för att fota frukostbilder. men något som jag gillar med att vakna så här pass tidigt, det är himlens alla sken.
 
jag antar att solen ligger väldigt lågt och är på väg upp när sådana färgtavlor bildas i horisonten. och det ska sägas att varje morgon är inte sig lik. igår var den mer orange och idag var det otroligt rosa.
 
har du också skådat dessa konstverk i morgondiset?
 
tyckte att bilderna blev lite sköna med så skarpa kontraster. man märker verkligen att det är höst nu och jag gillar det. hade du frågat för ett år sedan, hade jag solklart svarat "neeeej, varför?", men nu är jag så innerligt pepp inför hösten och hoppas att du vill följa med på min höstvandring. hej hopp!
 
   0 Kommentarer     // Sosse,   Vardagsbrus  
måndag. men det är inte måndagen jag tänkte lägga fokus på utan söndagens morgonstund. för morgonstunder är ju som jag nämnt många gånger, det kanske bästa jag vet. att vakna tidigare än man tänkt och göra en stor frukost och krypa ner i sängen igen. igår söndag var en sån dag.
 
jag gillar att mixa smaker och konsistenser. juicen och dess söthet med morot och knäcke. ost med paprika och timjan samt gröt med kall mjölk och äppelmos.
 
en sak som är riktigt bra med att hösten är här är självfallet att alla satsumas är perfekta! dom är lagtomt sura och bara helt perfekta. när det blir som bäst äter jag kanske sju satsumas på en och samma dag. 
 
har säkert nämnt tidigare att jag föredrog fil framför gröt men jag har helt ändrat uppfattning. sen jag bestämde mig för att hitta ett sätt att gilla gröt, så är gröten min stora favorit på dagen. en ljummen fiberhavregrynsgröt med lite kanel, en stor klick äppelmos och en del mjölk längs kanterna är den bästa starten på morgonen. tips! dessutom otroligt enkelt. en deciliter havregryn, två deciliter vatten, sen in i micron på två till tre minuter. men håll koll så att inte gröten sväller och exploderar i hela micron. nu ska jag redigera några bilder från new york. hej hopp!
 
   6 Kommentarer     // Ätbart  
söndag. som alltid så går helgerna super fort. nyss var det fredag och man hade förhoppningar och lika snabbt är det söndag och förberedelser inför skola och diverse andra inplanterade saker. ibland gillar jag det och ibland inte. den här gången gillar jag det inte. jag har så mycket som jag vill hinna göra på helgerna som jag sällan hinner.
 
men nått som jag försöker hinna med varenda hösthelg är att sitta en stund framför brasan. när kylan kommit på riktigt sitter jag gärna med ullsockar, en kopp te och en bra bok och bara läser och kopplar av i timmar. 
 
under vintern brukar jag sitta framför brasan i ullsockar och doppa lussekatter i mjölk framför julkalendern. får nästan gåshud när jag tänker på hur härlig den tiden på året faktiskt är! längtar till tusen! vill börja julpynta nu! nu! nu! men nu ska vi njuta av hösten och månaden oktober. nu ska jag ta tag i en byrå som jag missade igår hej hopp!
   1 Kommentarer     // Hösten,   Livsglädje  
tips! tips! under gårdagen blev jag lite sugen på att uppdatera mina sängkläder med något nytt så jag tittade in på ikea.se och hittade tre favoriter som jag ska fundera på en tid fram över. så nu tänkte jag tre-tipsa om mina ikea-favoriter!
nyponros. jag har ett likadant nu fast i blått. men under vintern tänkte jag att den gråa varianten på nyponros skulle passa perfekt. vet inte hur många som köpt ikeas nyponros men det är otroligt prisvärt! hundrafemtiokronor för sängkläder i hundra procent bomull samt knappar i slutet av täcket och knappar på kuddfodralet. knappar på sängkläder är det snyggade jag vet.
ängsört. jag antar att det här påslakansettet är ikeas nya för jag har aldrig sett det. jag tyckte det är ser väldigt trevligt. jag har en förkärlek till blått och vitt. dessa färger går aldrig hem, vinter som sommar. på sommaren symboliserar det blåvita det varma vattnet och under vintern den kyla och blåa ton som uppstår. ska också berätta att ängsört är gjort på hundra procent lin vilket är fantastiskt. lin hjälper till att hålla en jämn temperatur under hela natten eftersom lin andas och det suger fukt. lintäcken blir dessutom bara finare med åren :)
åkerfräken. du kanske märker att jag gillar randigt. randigt är exakt som vitt och blått, fungerar alltid! även denna är i hundra procent bomull vilket gör att man sover som en prins/prinsessa. sen så är den utsmyckad med knappar vilket gör att jag blir intresserad direkt.
 
   1 Kommentarer     // Inspiration,   Tipslådan  
lördag. vaknade runt halv nio och gick ner för att göra gröt och rosta fiberbröd som jag cyklade och köpte igår efter skolan. sen kröp jag ner under täcket som så många gånger förut. tycker att det är sån lyx att kunna krypa ner under täcket igen, den chansen får man aldrig under veckorna om ni förstår vad jag syftar på.
 
höstäpplen är verkligen det godaste som finns just nu. gärna dom som är lite rosa/röda i köttet. 
 
vet inte om jag nämnt det tidigare men min sänghimmel är nog mitt allra bästa val att bygga. mitt rum skulle inte varit helt utan denna sänghimmel. jag ska göra en film på hela mitt rum nu under helgen så kommer ni förstår vad jag menar. så sitter du och undrar om du ska skaffa sänghimmel, svaret är ja! :)
 
idag ska jag inreda två byråer, en bokhylla, två fönsterbrädor och eventuellt en toalett. sen ska jag bygga en klädstång som är inspirerad av granits klädhängare. klicka här för att se vad jag pratar om. ska läsa era kommentarer nu. hej hopp!
 
   0 Kommentarer     // Hösten,   Morgonstund  
tipsstund! jag vet att det är några av er som har kommenterat om önskeinlägg. men även jag kan glömma så om du inte fått ditt önskeinlägg publicerat eller om du vill att jag ska skriva om något helt annat så tipsa mig gärna!
 
så skriv här nedan vad du vill att jag ska visa/skriva/berätta om. om jag inte får några tips tar jag det som att jag redan berättat allt som ni önskat och då blir jag glad. men jag blir samtidigt otroligt glad om ni vill engagera er och önska inlägg :) ha en bra kväll! hej hopp.
 
   4 Kommentarer     // Tipslådan  
eftersom jag länge fotograferat och foto har varit min passion väldigt länge är det inte helt främmande för mig att publicera ett inlägg med bara bilder från en härlig höstpromenad med laban. så här kommer det bli lite då och då fram över.
 
bilderna är från en promenad som jag ofta vandrar. stigen är min absoluta favorit och den ger mig alltid energi och jag tömmer alla tankar och fyller på med nya idéer när jag vandrar på denna stig. en sådan stig borde alla ha! men du kanske har en skog som ger dig energi, vad vet jag.
 
   3 Kommentarer     // Fotoglädje  
torsdag. det börjar närma sig helg och även om jag trivs som fisken i vattnet i min skola och allt är toppen, så är det alltid lika härligt med helg. två och en halv dag ledigt som man kan göra en massa härliga bestyr på. längtar! hörde att vissa brev kommit, hoppas jag inte förväxlat några så det står helt fel, men jag tror inte det ska vara några problem. väntar med spänning på svar! det är ju först efter första brevet som vi verkligen kan börja utveckla en brevvänskap och det ser jag väldigt mycket fram emot.
 
just nu sitter jag i vardagsrummet och lyssnar på oskar linnros. jag är hemma från min minisemester i stan som bestod av god mat och lite mys i soffan. men som alltid är det härligt att komma hem.
 
inte minst för att få sova i sin egna säng som jag dyrkar något enormt. finns ingen plats på jorden som jag trivs bättre i en min säng, om man bortser från gatorna på söder... dom e oslagbara! ;)
 
nu skiner solen in på sina små ställen. det är en speciell årstid vi nu har gått in i men jag tror att jag gillar det. jag har en ny inställning och det är som nämt att se det positiva med varje årstid och hitintills går det bra. så att solen skiner in på sina små ställen är bara positivt, det hade kunnat vara värre ju. nu ska jag ut på en joggingtur men förvänta dig en bildbomb från en fotorunda för drygt en vecka sedan, senare under kvällen. hej hopp!
 
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
onsdag. denna dag har varit till en början stressig men jag har fått en del gjort så ikväll kan jag lägga mig med ett lugn i kroppen. det har varit en perfekt höstdag. löven visar sig från sin bästa sida, solen skiner och det är relativt varm utomhus. 
 
vid halv ett klippte jag och min vän miranda oss. oj oj, vilken skillnad det blir när ens frisyr helt och hållet har försvunnit men så sätter en kunnig konstnär sin sax i ens hår och vips är man på banan igen. härligt såhär på hösten också.
 
väl efter klippningen vandrade vi några trappor upp för en liten testund med toast och inte vilken toast som helst, mirandas special med olivolja på toppen samt med surdegsbröd. hur god som helst!
 
ikväll stannar jag för ovanligheten i stan och slaggar. blir god middag med min syster och lilla reidar, härliga tv-program under kvällens gång samt lite bildredigering och bloggning. kommer bli en perfekt avslutning på en perfekt dag!
 
trots att det just nu är en hel del att göra i skolan, är jag mer pepp än vanligt på hösten. jag är inte depp över att sommaren är över eller att det snart bli kallt. jag ser snarare fram emot julen och vintern. bara man har kläder efter väder är alla årstider bra på sitt sätt. sen ser jag med peppande ögon på kommande sommaren som student och allt som rör det! :) 
 
nu ligger jag i mirandas stora säng och ser ut mot koppartaken. det här med att bo bland koppartaken är en dröm som kommer gå i uppfyllelse inom bara några år. det är en härlig tanke när det ibland kan vara lite jobbigt i skolan eller på annat sätt. pepp! pepp! man måste ha drömmar som en kan tänka på när det är mycket, att det är dit jag ska, jag måste bara göra det här nu så är jag ett steg närmare! nu ska jag knyta på mig skorna och gå ner för att möta min syster för lite käk. hej hopp!
 
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
granit. när jag ändå är igång med bloggandet måste jag bara berätta dagens höjdpunkt. granit har äntligen öppnat sin butik på nätet och jag har redan klickat hem prylar för femhundra. som jag har väntat den här dagen och idag var den dagen redo. 
 
granit för mig är stil, hantverk, basprylar och otroligt simpla men ack så snygga ting. jag ska skriva ett inlägg om mina granit-favoriter när dom kommit på posten. men nu måste ni klicka in och handla!
 
om du handlar för över femhundra kronor som jag precis gjorde, är det frifrakt! hur bra är inte det. dessutom har är det femton procent rabatt hela oktober vilket gör att man kan handla mer. jag är helt lyrisk och den här lanseringen var verkligen vad jag behövde mitt i allt skolarbete som jag sliter med just nu. 
 
så för att få ta del av butiken på nätet klickar du här och loggar in med lösenordet äntligen. rabattkoden till dina femton procent-rabatt är också äntligen. skriv gärna en kommentar så att jag får veta vad du har fyndat. hej hopp!
   1 Kommentarer     // Inredning,   Tipslådan  
tisdag. sett att många varit inne på min blogg idag. jag blir så galet glad när jag ser att ni tittar in utan att jag progagerar för min blogg på instagram, det värmer! det gör dock ont att jag sviker er gång på gång med att inte uppdatera bloggen. för varje gång ni går in ska det finnas nått nytt, det är mitt mål! så nu när jag har laddat in en massa bilder tar jag nya tag och ska försöka nå målet!
 
här är iallafall några bilder från helgen. fixade om på mitt skrivbord och min byrå strax före helgen. blev faktiskt rätt nöjd med min skrivmaskins-plats. det är era brev som står intill! så fina brev som jag har skrattat och blivit helt euforisk över att läsa. ska bli så kul att brevväxla med ett antal nu under hösten. 
 
förra tisdagen kom ernst tidning ut i butikerna och jag köpte mitt exemplar i fredags så jag hade perfekt lördagsläsning! vilken förebild och vilken inspirationskälla. han ger mig bränsle när jag fått motorstopp.
 
lovat en viss person att visa mitt rum och en annan mitt hus. så så fort jag får tid ska hade jag tänkt göra en film och visa mitt rum och när jag inrett klart vissa delar av huset, även göra en film om huset. låter det bra? :)
 
annars måste jag bara säga att jag mår hur bra som helst i mitt rum. känner verkligen att jag hittat det jag har letat efter i ett antal år. jag mixar loppis med nytt, blandar den blåa/marininspirerade-stilen med 50-60talet och jag tycker det fungerar hur bra som helst. 
 
den här fotöljen till exempel. kudden är från ikea (säljs dock inte fortfarande har jag för mig), fotöljen är ett loppisfynd för tvåhundrafemtio som stoppningen och tyget var mögligt invändigt så jag fick totalt renovera den men attas vad jag sitter skönt i den nu när jag skriver det här. blanda nytt och gammalt, blir en bra kombination. tips!!
 
nu är det kväll och som alltid kommer alla idéer just precis nu. jag har fått en massa idéer till inlägg som jag vill göra, så nu måste jag snabbt avsluta det här inlägget så att jag inte glömmer bort alla bra inlägg. imorgon blir en lång dag men jag ska försöka tidställa några inlägg så att ni har nått att nytt när ni tittar in. hare gott. hej hopp!
 
   1 Kommentarer     // Inspiration,   Vardagsbrus