måndag. dagen har rullat på utan problem. jag blev hemma från skolan denna måndag och har därför spenderat den med att se film, plocka lite som vanligt och mot kvällen då jag mådde bättre hann jag med att måla en blompall och ett bord.
 
testade årets första satsumas idag och jag måste säga att den var riktigt god! ibland är dom sura, ibland beska och ibland helt perfekta så att man inte kan sluta äta av dom.
 
nu blir det perfekt mörkt vid sex/sjutiden vilket gör det möjligt att tända upp i huset. vi är fantaster av ljus så vi tänder överallt varje dag. det finns inte en kvadratmeter som gapar tomt efter ljus :)
 
imorgon ska jag äntligen skicka iväg breven till er! hoppas ni inte fått vänta allt för länge, men det har verkligen varit mycket den senaste tiden och det är fortfarande mycket i skolan för min del. blir man lite sen med en uppgift så blir det snabbt för mycket. men som sagt, imorgon lägger jag breven på lådan och hoppas att dom är hos er före helgen :)
 
imorgon ska jag även ta tag och redigera en hel hög av bilder som jag har haft liggande väldigt länge nu. det är på tiden att jag börjar blogga på riktigt nu. jag fotar en massa besyr men det tar tid från bestyr till inlägg i bloggen. men förhoppningen är att jag ska hinna få klart några new york-bilder och diverse bestyrbilder från helgen.
 
imorgon ska jag på en till föreläsning. var i fredags på föreläsning om klimatet och namnet på morgondagens föreläsning är "vart är världen påväg". tror det blir en intressant och lärorik föreläsning. nu ska jag sova. hej hopp!
 
p.s. vill även slå ett slag för min tumblr och min we heart it. där uppdaterar jag så ofta jag kan med en massa inspiration, en massa drömmar och en massa bestyr. finns så härliga bilder där ute i världen som dessa form samlat ihop och sprider runt och en del hamnar i mina album, andra passerar. ta en titt!
   0 Kommentarer     // Ordlådan,   Vardagsbrus  
söndag. kom för en stund sedan hem efter en promenad på ungefär en timma ute i skogen. det är en hösttradition som vi i familjen har vidhållit vid i några år nu, en höstpromenad på söndagar för att rensa och andas friskluft för en stund. 
 
den här gången lämnade jag kameran hemma, men det är något jag inte ska göra nästa söndag. såg en hel hög av bilder som jag hade kunnat fota. men den här dagen ville jag bara gå fritt och just bara gå och njuta.
 
söndagar är ju en sån där dag då de flesta tjejer lägger ansiktsmask, målar naglar och allt vad ni gör. en dag då man gör sig redo för en ny vecka och spenderar sista timmarna av helgen på att umgås med en själv. det är något som även inspirerat mig. så på söndagar är en perfekt dag för ett extra långt bad med tända ljus, dricka te/varm choklad och äta några bitar mörkchoklad i badet en stund. sen tittar man på en bra film och somnar med känslan av att den här veckan kommer bli en av de bättre. bra filosofi tycker jag!
 
men jag ska inte bara bada och ha det skönt. igår skrev jag klart ett brev och idag ska jag försöka hinna svara på fler brev. ni skriver så bra saker och jag blir så pepp! jag har som mål att posta breven på tisdag och hoppas då att ni får era brev innan helgen :)
 
bortsett från badade och brevskrivande har jag en fönsterbräda och ett bort att inreda inför hösten i huset jag bor i. tror det kommer bli en bra söndag. vill också bara säga att om du vill att jag ska skriva om något speciellt så är det bara att slänga in en kommentar. och till er som gjort det, så har jag sparat allt ni skrivit och har det i ett blogg med rubriken "kommande inlägg" så va tålmodiga så kommer snart ditt inlägg. hej hopp!
 
   0 Kommentarer     // Hösten,   Vardagsbrus  
dags att berätta lite mer om vem jag är och vad jag har för planer i livet. försökte mig på ett sådant inlägg för lite mer än en vecka sedan men det gick inte så bra... men jag ska jag försöka igen efter att jag fått en kommentar och ett önskemål.
 
jag studerar estetik media vid hedbergska gymnasium. min linje innefattar foto, illustration, radio och filmskapande. helt enkelt en väldigt kreativ linje som jag trivs väldigt bra med :) i min familj finns jag, min äldre bror simon, min äldre syster sanna, min mamma ann-christin, min pappa krister, min hund laban och min systerson reidar. vi är en tajt familj och umgås väldigt ofta tillsammans  vi reser oftast alla ihop på resor runt om i landet och vi trivs som fisken i vattnet i varandras närhet.  
 
mina intressen är att fotografera, följa debatter och nyheter rörande politik, jag är en musikfantast som inte kan gå en dag utan att ha lyssnat på några favoritmelodier, jag gillar att städa och hålla rent och snyggt runt om kring mig. sen tror jag att ni vet att inredning och skrivande är två av mina största passioner.
 
drömmar. jag har en massa drömmar... nu till sommaren efter studenten hoppas jag kunna få möjlighet att jobba på någon skärgårdsbåt eller någonstans ute i stockholms skärgård. annars om jag ska tänka i framtiden vill jag bli journalist, skriva böcker, jobba bakom och framför kameran på tv och filmproduktioner, bli politiker (efter en oroväckande föreläsning om klimatet och miljön som jag var på igår vore miljöminister en bra utmaning), jobba som inredare och driva eget företag.
 
övriga drömmar. jag vill ha en lägenhet på söder i stockholm, sommarhus ute i skärgården eller på gotland, jag vill ha ett lyckligt äktenskap, två till fyra barn, leva ett sunt och lyckligt liv med en massa kreativa inslag. sen vill jag självfallet resa, bo på englands landsbygd, vandra runt i skottland bland annat. sen ett måste är att ha en båt. det här är mina drömmar så långt som jag kan se just nu. hej hopp!
 
 
   5 Kommentarer     // Ordlådan  
lördag. mitt bloggande har varit som en stor mur som jag gång på gång försökt ta mig över men inte lyckats. gång på gång har jag tryckt på skriv men har varje gång återvänt till att inte blogga. det är alltid så för mig, svårt att bryta isen på nått sätt. men nu testar jag igen och förhoppningsvis lyckas jag ta mig över muren denna gång.
 
de senaste dagarna har det varit riktigt kyligt utomhus. vindarna har varit kyliga, krispiga och kraftfulla. cykelturerna till bussen har blivit alltmer ansträngande. antar att det är det som kallas höst. så nu mina vänner, nu är det höst på riktigt.
 
fortsätter kylan till veckan drar jag fram mina stickade tröjor och vandrar runt med en jeansjacka och en kånk. en förvisso trevlig bild, men när man som jag denna vecka, vandrat utan kläder-efter-väder så saknas sommaren en gnutta.
 
en till sak som är positivt med att hösten verkligen berättar att den är här, är att löven börjat ändra färg samt att man på riktigt vet att det är höst och kan börja skriva ned olika bestyr. så som planer inför oktober, novembertankar, tankar kring hur man ska få rummet att lysas upp utan sommarljuset osv. allt detta skrivs så klarre i min moleskine som för stunden gapar rätt tom. så om jag får en ledig stund från brevskrivande, höstnjutande, tedrickande, loppistittande och inredningfixande, ska jag ta tag i hösten på riktigt. hej hopp!
 
fotografier från min we heart it som nu är mer strukturerad. 
 
   0 Kommentarer     // Hösten,   Vardagsbrus  
tisdag. startar denna tisdag med att visa fem självfotografier från i sommar. det hör till ovanligheten att jag visar bilder på mig själv men ibland sker undantag och detta är ett dessa. så här är jag mitt i sommaren! :)
 
 
 god morgon & hej hopp!
 
   4 Kommentarer     // Vardagsbrus  
måndag. det har nu gått sex dagar utan att jag yttrat en rad på platsen där jag känner mig som mest tillfreds, som mest hemma, som mest gladast och som mest peppad. men nu är jag åter tillbaka efter en vecka med massa plugg.
 
som du säkert sett så håller jag på att uppdatera bloggdesignen till en mer höstanpassad sådan. ändrat lite text samt lite bilder än så länge. tar vid och utvecklar bloggdesignen under veckans gång.
 
de senaste dagarna har jag för det mesta spelat sims, varit med en härlig vän, tränat och haft det allmänt bra. jag har dock ständigt tänkt på att jag ska titta in här men så har det inte blivit.
 
men idag bestämde jag mig för att ta tag i det, bryta isen. och det känns väldigt skönt för genast har jag en massa idéer om vad jag vill skriva, berätta och visa er som läser min blogg. så förvänta er pepp framöver!
 
just nu känner jag att vädret är inne en fas som jag inte gillar. det regnar för det mesta, det blåser kallt men inte för kallt. så när jag tar på mig för varma kläder svettas jag och om en bär för tunna kläder fryser jag, så det är ett ständigt pågående krig mellan mig och vädret. men jag ger inte upp hoppet, hoppas på en solig och härlig höst!
 
till sist innan jag slår igen min dator och lägger mig för att sova ska jag bara medge att jag blir så pepp av alla kommentarer i bloggen och på instagram samt alla trevliga brev som jag fått. jag ska svara på breven imorgon eller på onsdag. och till er som kommenterar på instagram men kanske inte får något svar, till er vill jag bara säga att jag läser allt och blir hur pepp som helst!! hej hopp!
 
fotografier från min we heart it.
   0 Kommentarer     // Hösten,   Inspiration  
tisdag. dagen började med ösregn och jag på med regnrock, gummistövlar och paraply iväg till bussen. när jag väl kommit fram till skolan och lektionen och dagen börjar rulla så blir det uppehåll och solen kommer fram. så nu är det tort på marken, solen skiner till och från och jag har regnrock, gummistövlar och paraply. men jag antar att det är så det kallas att ha kläder efter väder.
 
har på tok för mycket att göra just nu på alla plan, men det finns något roligt och spännande i att det händer så mycket. varenda dag är betydelse och varje dag händer något avgörande och nytt. samtidigt som det händer en massa i skolan är det en massa saker som jag vill men inte hinner med, på hemmaplan. men det kommer andra veckor till det. 
 
idag har jag tänkt sammanfatta föregånde instagramvecka (den nya dagen som skulle va på söndagar kvarstår) samt skriva ett inlägg som handlar om mer privata ting i mitt liv. som nämnt tror jag att det kan vara intressant för er som läser och tittar på bilder. hej hopp!
 
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
måndag. tiden har verkligen inte räckt till denna måndag. startade med att vara hur stressad som helst, fortsatte dagen med ett väldans flyt men så kom regnet och allt blev problematiskt. alla planer jag haft, så som fotorunda, göra äppelmosen jag inte fick till under helgen, instagramma samt blogga rann med vattnet ner i brunnen. 
 
 
mrn jag har i alla fall tankar på vad jag vill berätta i min blogg framöver och jag har en väldans massa saker som ska göras och dokumenteras. och alla dessa fritidssysslor måste kompromissa med skolarbeten hela tiden. den här veckan är det otroligt mycket, men det ända jag vet är att allt kommer lösa sig galant! :) 
 
 
 
sen så blir dagen alltid lite bättre om man har en kånk på ryggen, inte sant? i alla fall, imorgon hoppas jag få lite mer tid med er. har en plan på ett inlägg som jag tror kan vara uppskattat. pratade om att jag skulle berätta lite mer om vem jag är som person, eftersom det kanske inte framgår så bra i bloggen, jag vet inte. du ser ju mest mina morgonstunder och min kreativa sida och alla tankar och bestyr jag har i mitt huvud. men inte så mycket på djupet privat, så en sånt inlägg hoppas jag kunna visa imorgon med lite fler bilder på mig. 
 
 
 
jag tror att ett sånt inlägg skulle kunna få oas att lära känna varandra lite mer. jag har fått så trevliga brev där ni beskriver på djupet vilka ni är, och jag ska svara vem jag är personligen i mitt brev till er men jag ska även för er som inte brevväxlar med mig, skriva ett väldigt privat inlägg. nåja, nu är jag väldigt trött och måste slagga. hej hopp!
 
   0 Kommentarer     // Ordlådan  
monica z. ja det är namnet på filmen som var och är min absolut bästa bioupplevese jag varit med om. kan inte riktigt sätta fingret på vad som gjorde den så otroligt bra men jag ska försöka i det här inlägget.
 
eftersom jag inte levde under den tid som monica var aktiv har jag missat en hel kultur så när jag började lyssna på monica förra året och tyckte hennes låtar var kanon kunde jag inte föreställa mig hur hennes liv hade varit. det ända jag visste då var att hon tragiskt hade omkommit i en brand och det ända jag hade läst om monicas liv var hennes sista ord "hjälp! jag vill inte dö så här". 
 
så filmen var en öppning för mig, en öppning in i monicas liv. jag fick uppleva sextiotalet och monicas resa från ingenting till toppen. man fick veta så otroligt mycket om monica som jag inte hade föreställt mig och nu när jag efteråt ser intervjuer eller lyssnar på låtar med monica, och hon nämner ett hus, en man, eller sjunger om någon händelse så förstår jag texterna så ofantligt mycke mer än tidigare. så mitt råd till alla är att gå och se den här filmen! även om du inte är så insatt i vem monica var så är det en otroligt fin berättelse om en av sveriges kanske vackraste och mest framgångsrika kvinnor. hej hopp!
 
   0 Kommentarer     // Mitt liv i bilder  
söndag. helgen bara rusar fram. nu är det söndag och helgen och veckans allra sista dag. den här dagen ska jag jag spendera med att inreda på lite olika håll, träna magen, ha ett telefonmöte samt springa en runda mot kvällen.
 
men hur min morgonstund var och såg ut ska jag berätta nu. jag åt knäcke med godast osten, pumpakärnor och basilikapesta. det är verkligen hur gott som helst!
 
efter som det är helg gjorde jag en specialgröt i from av mandlar, funlightsaft, pumpakärnor, stevia och rågflingor. 
 
det är alltid trevligt med lite frukt i frukostar tycker jag, så den här gången fick det bli ett hårt men gott äpple i höstens kanske mest trevliga färg, rött. rött som i sosse.
 
det är en härlig kombination att blanda varmt och kallt. en varmgröt varvat med ett kallt äpple eller en sked ägg varvat med kall färsk apelsinjuice. kombinationer och variationer gör att frukosten blir det bästa målet på hela dagen enligt mig. så många uppleveler på en och samma bricka.
 
igår hade fullt upp och hann endast baka muffinsar som ni ska få se lite senare idag, så eftersom jag inte fick tid till äppelmosen ska jag förhoppningsvis hinna att göra den idag. behöver min äppelmos till havregrynsgröten så länge jag inte blandar i funlightsaft eller pressar i en banan. men det ska jag nog se till att hinna göra idag. nu ska jag städa undan lite prylar som jag stökat med hela morgonen i köket. hej hopp!
 
   2 Kommentarer     // Ätbart  
testund. igår när jag kom hem från bion gjorde jag mig en kopp gamla söder-te, bröt en bit mint/karamellchocklad och gick upp till mig och tände alla ljus jag hade i rummet.
 
det är det bästa när mörkret kommer, att man kan tända så många ljus...
 
tet var perfekt och chokladbiten likaså. det var anton berg, en ny sort som jag fått av min farbror.
 
och eftersom jag varit och sett monica zetterlund på bio så var det inte mer än passade att lyssna på en massa härliga monica-låtar. jag lyssnar antingen på first aid kit eller monica när jag ska ta det lugnt.
 
till tet, chokladen och den härliga musiken från monica öppnade jag ett brev som jag fick tidigare i veckan men inte funnit någon stund att sätta mig ner i lugn och ro och läsa det. ett trevligt brev som jag ska svar på så fort jag bara kan. tänkte svara på alla brev den här helgen, skriver så länge bläcket är synbart :) nu ska jag baka äppelmuffins och äppelmos. hej hopp!
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
lördag. känns som det var nyligen jag skrev just lördag men nu har snart en vecka till passerat och jag måste säga att den här veckan har varit hur bra som helst. tänkte göra min första instagramsammanfattning imorgon. i våras var det på tisdagar jag sammanfattade min vecka, i höst blir det på söndagar. 
 
startade lördagen på det allra bästa sättet. en stor god frukost i sängen med skärgårdsdoktorn.
 
åt min kalasgoda kardemummagröt med kanel och till det hade jag mjök och äppelmos men dom syns inte i bilden.
 
till det åt jag rostade fibersmörgåsar med ost, salami och gruka. sen åt jag en mortot, drack dunderjuice och åt två perfekt kokta ägg. allt detta i mina allra bästa sängkläder med min alldra bästa tv-serie i knät. ni hör ju! en kalasstart på en bra lördag. nu ska jag vandra till affären och inhanda mat till lite bakning samt till middagen. hej hopp!
   0 Kommentarer     // Ätbart  
fredag. idag är det en alldeles speciell dag, nämligen biopremiär på filmen monica z. jag har väntat på den här filmen i över ett år och nu när det äntligen är dags så finner jag knappt orden.
 
relationen till monica och hennes musik började utvecklas förra hösten och nu går det nog inte en dag utan att jag lyssnar på några av hennes otroliga låtar. mina favoriter just nu är håll musiken igång. 
 
men ikväll är det då dags och mina förväntningar är höga. recensionerna verkar bra och jag tror att filmen kommer bjuda på många härliga sånger och en mer djupgående genomgång av monicas liv med allt från lite alkoholproblem, en massa kärlek och resan från värmland till new york.
 
är så otroligt exalterad över filmen att jag knappt kan sitta still. känslan just nu är att det kommer bli en sån där film som man kan se hur många gånger som helst, men vi får väl se! hoppas att bilden av den monica jag har stämmer med den monica som edda spelar i filmen. hej hopp!
 
   1 Kommentarer     // Vardagsbrus  
fredag morgon. det är veckans sista skoldag och den ska delvis spenderas på en föreläsning om konst och lite annat smått och gott. solen skiner utomhus och även om det ibland ser ut som höst så är det väldigt varmt i solen, så några höstkläder åker inte på min kropp idag. 
 
startade morgonden med en god frukost. havregrynsgröt med kardemumma och stevia med äppelmos och kanel. rostade fibermackor med prästost, salami och basilikapesto.
 
alla dessa träd ser jag från balkongen varje morgon. det är ganska häftigt att se hur varje årstid greppar tag i träden, hur löven faller eller hur löven blir till.
 
morgonen spenderades framför tvn med en hel timmes min sanning med marie göranzon. otroligt inspirerande och skön person. lyssnade på hennes sommarprat som hon höll för nått år sedan och det var otroligt bra. tips! nu ska jag göra mig klart för att cykla till bussen, idag är det fredag och det händer en del men det tar vi sen. hej hopp!
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus,   Ätbart  
torsdagkväll. idag har jag mest varit hemma och tagit det lugnt. sprungit min vanliga löprunda, ätit god mat, sett dokumentär och spenderat några timmar framför bra tv-program. nåja, nu tänkte jag prata lite om jag har för mig i helgen.
 
om solen skiner under helgen tänker jag spendera några timmar i skogen, vandrande med laban och bara njuta av alla färger och grönska som än finns kvar hos oss. självfallet i lätta sommarkläder eftersom hos mig är det väldigt varmt när solen skiner :) sen bär jag min kamera runt halsen och tar lite fotografier då och då.
 
och som alltid när det är helg brukar jag ha extra sköna morgonstunder i sängen. vakna lagom tidigt och gå upp och göra en dundergod frukost, sen kryper jag ner under täcket igen med en härlig serie eller så lyssnar jag på härliga melodier.
 
så här års brukar det bli dimma lite då och då vilket jag tycker är rätt mysigt. så om det skulle bli en grå helg ska jag njuta av den till fullo. allt väder har ju faktiskt sina fördelar.
 
under helgen ska jag försöka baka lite också. har väldigt fina höstäpplen som jag ska göra äppelmuffins av samt en väldigt god appelmos som jag kommer passa utmärkt till min obligatoriska morgongröt.
 
sen som alltid efter en vecka med skola, träning och en massa bestyr, så måste man städa sitt stökiga rum. så jag kommer städa när tillfälle ges, till sköna toner av first aid kit eller monica zetterlund.
 
och slutligen så kommer vi till det som jag brinner för mest, inredning. det finns fortfarande lite att fixa i mitt rum så jag ska om jag har tid över, ta tag i en del saker som jag har att fixa med. hittade den här bilden på tumblr och tyckte faktiskt att det såg rätt festligt ut. hängande klarglaslampor hängande i min sänghimmel kanske. till jul kan man säkert pynta julgranen så, både stora och små klarglaslampor. tips!
 
om vi ska prata lite om hur jag mår så mår jag ypperligt! den här veckan har jag varit otroligt spontan och levt livet. stannat kvar i stan och haft en massa berikande stunder. man missar så mycket om man lever ett ospontant liv, det har jag förstått den här veckan :) nu ska jag strax krypa ner i min säng men först lyssna lite till monica zetterlund. hej hopp!
 
alla fotografier är från min tumblr.
 
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
torsdag. veckan rullar verkligen på nu, ibland går det hur sakta som helst och ibland hinner man knappt med. jag har varit iväg på en liten semester i stan. sovit över hos min vän miranda och haft det hur bra som helst. skönt att komma in till stan då och då och få känna på hur det är att leva stadsliv.
 
jag packade delar av min semesterpackning i påsen som jag fick när jag köpte min kånk i new york. lite kul att det står fjallraven.us på påsen tyckte jag :)
 
i väntan på att nyckeln till lägenheten skulle komma med bil stod vi i trapphuset. och för mig som aldrig befinner mig i trapphus i vanligt fall, tog fram kameran och fotade lite.
 
mot kvällen lagade vi en hur god måltid som helst. pastasnäckor med krämig sås, kyckling, morötter och gurka. blev otroligt mätt och belåten.
 
senare under kvällen blev det solnedgång över koppartaken och jag fram med kameran direkt.
 
koppartak gör någonting med mig, om jag inte befinner mig i en lägenhet på söder så teleporteras jag genast dit i min lilla tankevärld. och den bästa med dom tankarna är att jag vet att det kommer bli verklighet en vacker dag.
 
under eftermiddagen har jag sett den fina dokumentären om anna lindh som sändes på ettan igår. hur bra som helst! jag får en klump i magen när jag tänker på hur sverige hade kunnat sett ut idag om den där galningen inte hade mördat vår utrikesminister. vi hade med all säkerhet haft sveriges första kvinnliga stadsminister, kanske hade alliansen aldrig kommit till makten och förstört hela skyddsnätet och tryggheten för arbetslösa. ja jag kan grubbla hur mycket som helst. även om jag inte var politiskt intresserad då var det en förlust för hela världen och sverige att anna lindh mördades. igår var det minnesstund i kungsträdgården och jag var mäktigt att se hur så många ville hedra hennes minne. vila i oändlig frid anna lindh!
   4 Kommentarer     // Vardagsbrus  
tisdag. hela förmiddagen har jag varit på en lång föreläsning om hur det är att bli vuxen. en föreläsning som stundvis var trist och som stundvis var otroligt intressant. vid halv ett tog jag bussen hemåt och väl hemma var jag helt slut efter en tidig morgon samt en lång föreläsning.
 
trött och hungrig, så då fick det bli en dundergod och näringsrik måltid i sängen med en halvtimmes intervju med anna lindh på oppetarkiv.se. jag var inte politiskt intresserad under hennes levnadstid men jag tror än i dag att sverige hade haft en första kvinnlig stadsminister om inte anna lindh hade mördats den elfte september tvåtusentre.
 
efter intervjun la jag mig skönt i min säng och öppnade två brev som jag fått. skrev ju i ett inlägg tidigare att om någon vill börja brevväxla så kunde ni lämna era namn och mejladresser i kommentarsfältet så skickar jag min adress. och jag har fått ett flertal som vill brevväxla med mig och det ska bli hur kul som helst att någon gång i månaden få och skicka små brev. brev fyllda med allt som händer i ens liv. kommer bli en kanon höst! så om du vill bli min brevvän kan du skriva en kommentar nedan eller mejla sebastian-bergstrom@hotmail.com, märk mejlet med "brevväxla". 
 
breven jag fick var hur trevliga som helst. jag ska damma av min skrivmaskin och svara på breven så fort jag får tid över. ska bli så roligt att få dela med mig av vad jag gör men även läsa vad alla ni som skriver, har för er en höstdag :) hej hopp.
   2 Kommentarer     // Vardagsbrus,   Ätbart  
måndag. idag har jag varit så otroligt spontan och stannat i stan i flera timmar. så galet frigörande och givande. jag har hängt i en gigantisk säng, ätit naturbiotisk mat och lyssnat på festmusik. blir så otroligt pepp av att vara med min allra bästa vän miranda östlund (in och följ henne på instagram så gör du mig och mirre dunder glada!).

igår när jag för första gången sedan new york, verkligen tog min kamera och gick en sväng, låg dimman över stranden där jag badar helt perfekt och allt kändes för en sekund väldigt höstigt.
 
laban var mitt sällskap och han som vanligt hatar när jag tar fram kameran.
 
men även om han inte möter mig med sina ursköna bruna ögon, så poserar han väldigt bra! :)
 
bortom dimman ska det synas mer strand samt en stor ö.
 
har nog aldrig upplev en sådan dimma. häftigt tyckte jag.
 
kommer sakna det här glasklara vattnet när hösten kommer.
 
jag nämnde tidigare att jag ska rota fram en massa gamla bilder och visa. tänkte fortsätta lite på det spåret och berätta att jag ska försöka publicera mer fotografier blandat med inredningstips och alla bestyr som jag har för mig. det vill säga endast utöka och förnya bloggen lite men behålla det nuvarande formatet. så inom kort kommer det komma en del väldigt långa inlägg med många bilder men det hoppas jag att du kommer uppskatta :) hej hopp!
 
   0 Kommentarer     // Fotoglädje  
hej. testar att blogga med blogg.ses nya app och hitintills tycker jag den fungerar kalas bra. det ser ut att ha alla funktioner som jag väntat på väldigt länge! :)

om detta fungerar som jag hoppas kommer jag vara mycket mer tillgänglig, bloggandet kommer kunna bli mobilt och då ökar även bloggandet. kalas ju! hej hopp! 

   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
söndag. om du gått in här tidigare och funderat, vad i allsin dagar håller han hus, så har jag suttit och redigerar fotografier från new york. tänker att det är dags att ta tag i alla bilder som fotograferades. måste ju visa hur det var.
 
har även en hel hög av andra bilder som jag fotograferat på olika resor och som jag aldrig tagit tag i. jag började blogga för att ha någonstans att lägga upp alla bilder som jag fotograferade när jag köpte min första kamera. men mina bilder som jag tar lägger jag väldigt sälla upp och det har nog varit för att min relation till photoshop inte varit den bästa. nåja, nu blir det ändring på det och mer bilder kommer det att komma. hej hopp!
 
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
just i denna stund sitter jag i mitt fönster och känner doften av grillad sommarmat, ser röken från grillen i ögonvrån och ja, ni förstår, sommarkänslorna uppstår igen. 
 
morgonstunden bestod av en dunderfrukost. ett höstäpple i klyftor, två rågmackor med ost, paprika och pumpakärnor på, ett dundergott skogsbärste från garant och en skål med god havregrynsgröt som toppades med kanel och äppelmos. min gröt är gjord på kardemumma, stevia och honung samt basingredienserna förstås.
 
under sommaren har jag nästan enbart ätit mjukbröd, men ack så gott ett gott knäcke kan vara. jag njöt av varenda tugga den här morgonen.
 
mina två nya testorter har nu testas och jag kan inte komma överens om vilken jag tycker är godast. båda är nog lika goda! den här morgonen blev det som nämnt skogsbär och den var söt och smakade sommar men ändå på ett höstigt sätt. nåja, det var en kalasmorgon precis som det ska vara på lördagar. hej hopp! 
   2 Kommentarer     // Ätbart  
lördag. solen skiner och utomhus är det säkert mer än tjugofem grader i solen. jag trivs som fisken i vattnet och får otroligt många sommarkänslor när det är så här varmt och soligt. morgonen spenderades med god frukost och skärgårdsdoktorn, senare blev det en cykeltur längs krusvägen, ut på en äng och tillbaka hem igen. behövde tänka igenom några händelser som lagt sig på näthinnan. en cykeltur i ensamhet botar det mesta :)
 
tänkte att det kunde vara bra att berätta lite om mig själv. tror att det är en hel del som undrar hur mitt liv är, om jag har några kompisar, hur jag hinner med att göra allt, om jag alltid är själv osv. därför tänkte jag ägna ett inlägg till att bli väldigt personlig och bena ut vissa frågetecken.
 
vi kan börja med kompisar och fritiden. jag har tre vänner som jag har riktigt roligt med och som jag kan säga allt till. tre vänner utanför familjen. min stora börda i livet om man kan säga så, är att jag är för ospontan och har under väldigt lång tid sett skolan som något en är tvingad att göra och på så sätt har skolan för mig blivit något som är ett hinder i mitt liv, tills nu. nu jobbar jag dagligen med att försöka slappna av, bädda in skolan som något roligt och sysselsättande. 
 
nackdelen med att vara otroligt ospontan är att man har väldigt svårt att koppla av. om jag till exempel stannar kvar i stan efter skolan, kan ångesten komma över att jag inte åkt hem och fått vara hemma i några timmar innan det är träning och sängen igen. det här är något jag ska jobba stenhårt med i höst. därför tror jag att många som läser min blogg och ser mina bilder på instagram, kan tycka att jag gör så otroligt mycket helt ensam eftersom jag spenderar mycket tid ensam, hemma i mitt rum. 
 
och varför det blir så många ensamma stunder är just för att jag inte är spontan. men att vara spontan är något jag vill bli. för om man inte vårdar sina kompisrelationer försvinner dom till slut. så i höst ska jag bli mer spontan, stanna kvar i stan och fika, hänga med mina vänner, sova över i stan, äta middag i stan. inte fokusera på när nästa buss går så att jag kommer hem i tid, så att jag hinner göra någonting hemma innan det är dags att sova.
 
nu kommer vi till en del som också handlar om att vara social och vara bland människor, alkohol och festande. jag har aldrig varit på en riktig fest och jag har aldrig druckit alkohol, bara smakat för att se vad jag tyckt om diverse drycker. eftersom jag aldrig varit på en fest så kan jag inte säga så mycket mer än att jag just nu inte ser mig själv i en festsituation. jag värdesätter hellre att se en film med någon kompis och äta glass eller bara ligga och prata. 
 
kanske är det för att jag har sett skolan som något en är tvingad att göra, som jag tycker att helgerna är den tid på veckan då jag två hela dagar kan få bara ta det lugnt, göra vad jag känner för så som lyssna på musik, ligga i hängmatta, cykla omkring, äta goda måltider och se film. därför avstår jag från att vara ute och festa på helgerna. men jag klandrar inte er som gör det, men jag tror inte att det är något för mig just nu.
 
men jag skulle gärna gå på någon festival under sommaren, dricka någon cider i någon park och dansa till den bästa musiken på hela jorden någon gång under sommarledigheten men inte när det är helg. då vill jag hellre fokusera på att vårda kompisrelationer, se filmer och bara slappa. så nu vet ni det, min inställning till alkohol. men under studenten kommer jag säkert dricka en massa cider och fira att jag pallat tolv år i skolan, men ingen öl och inget vin för det faller mig inte i smaken.
 
så här långt har jag berättat att jag är för ospontan att jag hellre tittar när bussen går hemåt än att hitta på förslag att göra i stan. jag har berättat att jag aldrig druckit alkohol och att jag aldrig varit på en riktig fest samt att jag inte ser inte mig själv festa på en helg för då vill jag oftast hitta på annat roligt, men vem vet, kanske ändras det. 
 
låt mig tänka om det är något annat jag ska bena ut... nej jag tror inte det. om du känner att du undrar någonting angående mig som person så dunka in en kommentar här nedan. kan bli som en liten frågestund :) var för en stund sedan nere och badade och det var kallt, men möjligt och så länge det är möjligt att doppa kroppen är jag nöjd. nåja, nu ska jag njuta av solstrålarna som lyser rakt in i mitt rum, äta en god middag & redigera bilder när mörkret fallit. hare bäst, hej hopp!
 
bilderna är ifrån min weheartit.
   1 Kommentarer     // Ordlådan  
fredag eftermiddag. slutade tidigt idag som nämnt och det skulle i vanliga fall ha resulterat i lite kreativt arbete men inte den här fredagen. istället blev det ett besök till gymmet och därefter en lång stund i hängmattan. 
 
hängmattan är en av dom där platserna som jag är allra nöjdast med. min breda fönsterbräda är också en av dom. jag kan spendera timmar i min hängmatta, har dock aldrig sovit i den men än finns tid.
 
vet inte om värmen var hos dig också men hos mig var det väldigt varm. det blir så fel att se alla instagramma en massa höstbilder när det hos mig fortfarande är sommar. jag går i shorts, ska bada imorgon, äter sommarmiddagar, har fönster och dörrar öppna och det är sommarvarmt i luften. kanske en varm höst, men för mig är det fortfarande sommar :)
 
kvällsljus är det bästa jag vet. tror jag nämnde det någon gång att det är på kvällarna jag mår och trivs som allra bäst. jag har mitt rum på övervåningen i huset som jag bor i och när solen gått bakom träden så att det inte finns mer sol på markplan, går jag en trappa upp och får kvällsljuset rakt i ansikten. det är en otroligt skön känsla vill jag lova :)
 
kvällen till ära lagade jag en dundergod middag som jag avnjöt framför ett gammalt avsnitt av sommar med ernst som jag missade när det sändes eftersom jag befann mig i världens huvudstad, new york.
 
ja, ni ser ju hur härligt ljuset är mot min balkong. här trivs jag som fisken i vattnet. nu är det fredagkväll och jag ska se lite film, testa gamla söder tet som jag köpte tidigare i dag. kommer bli en kalas kväll! berätta gärna vad du har för dig i helgen i en kommentar här nedan. hej hopp!
 
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
fredag. morgonen startade med en frukost i sängen med min nya filofax och ett avsnitt av skärgårdsdoktorn, en för mig perfekt morgon. väl efter den sköna morgonstunden cyklade jag till bussen i den enorma sommarvärmen som det varit i dag. 
 
när väl skolan var avklarad med det vegetariskt till lunch och sen en tur till hemköp för att köpa garants te som så många dricker men jag aldrig har testat. så i kväll ska jag sätta mig med en mega kopp framför någon bra film och bara hare hur skönt som helst. koppla av med fötterna högt, njutandes av det förhoppningsvis goda tet. 
 
gamla söder blev jag tipsad att testa av hannah så självfallet köpte jag det och skogsbär köptes för att jag tycker så mycket om fruktiga teer. ger min recension när jag surplatt i mig av båda sorterna.
 
strax ska jag sticka och träna lite men sen tar jag helg. ska bli så skönt att få vila lite, vet inte varför jag har känt mig så stressad och trött, men den här veckan har det varit mycket trötthet. dock har jag en massa roligt att se fram emot så min trötthet ska nog lindras. bland annat ska jag bada imorgon eftersom vädret ser ut att bli kalas. nej, nu ska jag sätta mig med min nya filofax och gå igenom min ekonomi, så kul! hej hopp.
 
   1 Kommentarer     // Vardagsbrus  
en typisk eftermiddag den senaste veckan. alltid när jag kommit hem från en skoldag måste jag markera att jag är hemma, och det gör jag allra bäst med att byta om till andra kläder samt spela några favorit artister. min favorit just nu är first aid kit sen är alltid monica zetterlund förknippat med att njutning och avkoppling för min del.
 
under hösten hoppas jag kunna få igång min vinylspelare så att jag kan spela en skiva av monica som jag har haft i mina ägor sen i april, men aldrig lyssnat på. spännande! 
 
oftast när jag ska sätta mig för att skriva några rader här landar jag oftast på golvet med en kudde. jag får liksom skrivglöd när jag uppgås med mitt trägolv. dock under kvällsinläggen landar jag oftast i mitt fönster, där jag sitter just nu.
 
ja mitt fönster är kanske min bästa plats i rummet om man bortser från sängen. jag kommer verkligen sakna att kunna öppna upp fönster och dörr och bara ligga och njuta av att göra ingenting. idag åt jag min lunch i solen med monica i bakgrunden. blundar man då, befinner man sig i en helt annan tid. på fredag nästa vecka ska jag se filmen om monica, ska bli väldigt mäktigt att få lära känna henne lite mer.
 
dagen i övrigt har varit hur bra som helst. solen har varit synlig hela dagen och jag har varit kreativ och tagit in rönnbär till diverse hyllor och sängbord. jag har tränat och bara mått allmänt härligt. imorgon ska jag gå och köpa garants teer för första gången, ska tydligen leverera bra :) 
 
sov gott.
   1 Kommentarer     // Sommaren,   Vardagsbrus  
torsdag. skoldagen har varit väldigt lång men till skillnad från gårdagen så har jag mycket mer energi idag. troligtvis för att jag bestämt mig för att vara just sprallig och kreativ. på vägen hem från bussen stannade jag och plockade lite rönnbär.
 
rönnbär är något jag har plockat i mängder varje höst. minns att min morfar hade ett stort rönnbärsträd utanför sin lägenhet. varje höst kunde jag plocka hinkar fulla av de röda bären. jag gjorde inget med dom, tyckte mest att det var kul att plocka så många kvistar att man tillslut inte kunde greppa runt. nu använder jag dom i inredningen.
 
väl hemma möttes jag av ett paket och ett nytt nummer av ssu:s tidning frihet. härlig läsning mot kvällen!
 
paketet innehöll ett fynd från tradera som jag klickade hem i söndags. jag trodde inte att den skulle hinna komma till mig innan helgen men där hade jag fel. så ikväll ska jag sätta mig med en kopp te i sängen efter träningen, och göra den färdig för en arbetshöst. har en massa datum som ska kryssas, med allt från bio, events, födelsedagar och högtider. som jag skrev tidigare är en filofax en perfekt strukturerare, i den kan du hålla reda på exakt allt som rör ditt liv. super praktiskt och snyggt! :)
 
sitter nu på golvet och lyssnar på musik och ser solen skina in genom både mitt öppna fönster och min öppna balkongdörr. jag har sagt det förut och jag säger det igen. det är svårt att kalla detta för höst. i så fall en väldans fin och varm höst. för just nu funderar jag mer på om jag ska bada än om jag ska tända en brasa, om du förstår vad jag menar :) 
 
ha en härlig kväll, jag tittar kanske in lite senare och skriver några rader. blogga på den sena timmen verkar ju vara lite utav mitt signum. nu ska jag ta en springtur, ha det så bra! 
onsdag. en rätt märklig dag jag har varit med om. jag har varit helt nollställd. under vistelsen i skolan hade jag en stor förväntan att den här dagen skulle bli perfekt kreativ men när jag kom hem kom mattheten. mitt mentala har nog inte vant sig att gå långa dagar i skolan, det blev magplask direkt.
 
så min onsdag har i stort spenderats i mitt rum med first aid kit i bakgrunden har jag legat i mitt fönster med balkongdörren och fönstret på vid gavel. delvis pendlat till sängen där jag tittat instagramfeeden ungefär trettio gånger. vissa dagar bara blir så, men det finns väll en mening med det med.
 
en rolig sak är att min filofax som jag fyndade på blocket är påväg till mig och jag hoppas hoppas att den hinner komma innan helgen. för då ska jag strukturera, planera, skriva upp härliga datum och göra olika listor på vad jag ska ha för mig i höst. mynnar dessa tankar ut i något användbart publicerar jag dessa för er som läser.
 
i morgon ska bli dagen med stort d. även om den också är lång ska jag verkligen försöka att vara kreativ. jag har det inom mig och jag har en massa projekt igång som jag blir lyrisk över på kvällarna, men som jag på dagarna lätt glömmer. sen ska jag uppdatera bloggen med bilder som jag har tagit och inte endast bilder från min weheartit eller min tumblr.
 
sov gott.
   0 Kommentarer     // Tankar  
 
i denna sena timme ska jag skriva om en sak som slog mig idag när jag satt i bussen påväg hemåt. jag funderade lite vart jag var påväg någonstans i mitt vardagliga liv, vart jag stod och hur jag mådde. till och från har jag känt ångest över att sommaren är över. den årstid som jag längtat så länge efter att få uppleva rinner ur mina händer mer och mer för var dag som går. den tanken har gett mig en klump i magen till och från under förra veckan och delar av denna. 
 
men så började jag gå djupare ner i min ångest för att ta reda på vad som gör att dessa känslor framkallades. och som vanligt så rabblar jag upp allt jag kan komma på, alla problem och allt som jag tycker känns trist med vad jag är precis upp i. och ganska snabbt inser jag att jag inte är riktigt klok. här sitter jag och har ångest över att det snart är höst och att min sommar som jag längtat efter och njutit av, snart är borta, medan andra kanske inte ens får vara med när tolvslaget blir till verklighet och raketerna skjuter i luften. 
 
jag tror du vet vart jag vill komma med det här inlägget. att en ska vara nöjd för en är frisk och faktisk kan röra på sig, gå i skolan, köpa loppisfynd, dricka te, hoppa i löv när hösten kommer osv. att man inte ska ta allt för givet. jag vet inte hur du är men från och med att sommaren har tagit slut (förr) var allt en ända lång raksträcka tills det blev sommar igen. jag började räkna ner redan första dagen i skolan. detta gjorde jag istället för att ta vara på årstidsväxlingen och se det positiva i alla årstider. 
 
så i år ska jag vara med fullt ut. jag ska räkna hur många dagar det kommer att var kvar tills värmen kommer tillbaka, jag ska njuta av att en frisk höstblåst greppar tag i mitt hår och gör det struligt, jag ska njuta av att lina in min kropp i det varmaste jag har och vandra ut med laban en vinterkväll. allt ska jag njuta av, till fullo! aldrig ta något för givet kommer bli mitt nya levnadsmotto och jag tror det kommer gå vägen. med att inte ta någonting förgivet menar jag att inte bara se hösten och vintern som ett hinder för mig och sommaren, utan tvärtom, se det bästa av varje årstid. ta tillexempel alla färglada löv och alla fina kläder som man kan gå i under hösten och alla mysiga stunder som man har i decembermånaden med julkalendern, lussebak och en rad andra saker. lev för nuet och inte för framtiden.
 
hoppas du fått ut något av mina tankar som jag behövde få ventilera med er denna sena timme. du kanske själv har egna erfarenheter av att du också hatat hösten och vintern. skriv gärna en kommentar här nere hur du ser på det hela. nu ska jag krypa ner och sova så galet skönt efter en springrunda och en härlig dag i sinnet.
 
sov gott.
 
   2 Kommentarer     // Hösttankar,   Ordlådan  
tisdag. jag tänker starta denna tisdag med att berätta lite kring hur min höst kommer att se ut och hur jag tänker kring den årtiden. bilderna är ifrån min weheartit och där finns fler bilder om du skulle vilja ha mer inspiration.
 
nu kör vi igång! har en massa förväntningar på min sista höst som gymnasieelev. jag hoppas kunna ha mitt stora fönster öppet, ligga i fönsterbrädan med en tjock stickad polotröja en bra bok en stor kopp te. både höra och känna hur höstblåsten håller på utanför balkongräcket.
 
äpplena är som godast såhär års, i alla fall svenska höstäpplen. dom är perfekt krispiga och kan användas till pajer, frukostar, mellisar, äppelmos eller bara äta ute i trädgården direkt på födelseplatsen.
 
den här bilden speglar den typiska höstföreställningen. en lite för stor tröja som går över handen, en stor kopp men varmt te samt ett par härliga byxor, sockar och med benen i skräddarställning på någon skön plats. många sådana stunder kommer det att bli, tro mig!
 
kvällsplugg i sängen bland varma duntäcken lakan i trevliga mönster. har sett mig omkring och det finns en del lakan som jag ska införskaffa när hösten drar igång på riktigt. även om jag alltid tycker att blått och vitt fungerar.
 
jag har ju haft ett litet målarprojekt som pågått dom sista veckorna på mitt sommarlov. då har jag målat av ett fotografi från en resa till ystad tvåtusentio. ett vykort från ales stenar, en fantastisk plats i ystad. men nu till när hösten knackar på dörren, tror jag minsann att det får bli klara färger, mycket orange och rött. ser du på bilden att dom tejpat som en ram mitt på pappret, tror att det kan bli kalasfina målningar. vad tror du?
 
på helgerna ska jag äta långa frukostar. ta mig tid att njuta, kanske framför skärgårdsdoktorn, rederiet eller någon annan trevlig serie. sällan sådant händer på vardagsmorgnarna. 
 
än har jag bara en moleskine men planerar att köpa några fler. i dom ska jag skriva långa listor, sommartankar, juldrömmar och en massa annat trevligt :)
 
min relation till min cykel är väldigt speciell eftersom jag hittade den trasig under en massa kvistar i skogen, det var en vårdag tvåtusenelva. och nu har jag cyklat på den i tre somrar och vår relation är väldigt stark. men med vintern så måste man ju ta farväl av sin trogna fru och vän. men under hösten är det fortfarande möjligt att cykla och det är en härlig känsla att kunna cykla tre av fyra årstider.
 
i höst kommer mitt sf-kort att bringa in många poäng för i år är det otroligt många bra filmer som går upp på bio. två filmer som jag ser allra mest fram emot är filmen om monica zetterlund samt snabba cash livet deluxe. finns säkert tio filmer utöver det också, så bli inte förvånad om det står då och då att jag ska se bio.
 
sen självfallet kommer det bli lite mer färg på tillvaron när alla löv blir bruna, orangefärgade och röda. det kommer bli många fötter-i-lövhögar-bilder vill jag lova ;)
 
jag har några guldkorn till tröjor men garderoben skriker efter fler. skulle vilja ha en handstickad polotröja som jag kan strutta runt i nu när vindarna blir kyliga. annars har jag en vitstickad tröja som jag köpte på second hand på söder förra hösten. ja jag visar den på instagram något framöver.
 
sen kanske det allra bästa med att det blir mörkt. tända ljus!! under julen brinner säkert trettio ljus varannan kväll i hela vårt hus. då är inte mina inräknade... jag har dessutom en lite tanke att hänga upp ett gäng sådana ikea-lyktor i taket i olika höjder. 
 
jag har inte hittat något favoritfik i staden där jag bor än, men hoppas kunna göra det i höst! även om man tränar stenhårt så är jag inte mer än människa och behöver sitta få med en kladdkaka eller en kanelbulle och prata strunt och plugga lite. 
 
se vilket fint vykort, verkligen en höstbild! jag skrev ett brev till min bästa vän en gång i sommar, men är fortfarande sugen på att brevväxla eftersom jag aldrig har gjort det. så i höst ska jag skriva i brev. brev med en massa strunt men som ändå förgyller den som får ett. om du är sugen på att skriva några rader till mig så kan du skriva en liten kommentar så får du adress och allt :)
 
sen usa:s tradition att fira halloween. jag tycker inte om själva busandet utan föredrar hellre att se en massa pumpor, äta halloweenfika, äta god mat samt pynta med spindelnät och lägga små pumpor i fönstren. den här hösten ska jag verkligen fira halloween har jag bestämt! 
 
dagar med sovmorgon eller helger ska spenderas till stor del i sängen och bara koppla av. man kan göra så mycket samtidigt som man kopplar av. läsa en bok, lyssna på musik, leta inspiration på olika sidor, blogga, se tv-serier eller så kan äta en dundergod frukost.
 
i höst ska jag!! få tag i en förstärkare så att jag kan börja lyssna på mina vinylskivor som jag har. har gått alldeles för lång tid sedan jag umgicks med min vinylspelar. 
 
och sist men inte minst ska jag slutföra en massa böcker som jag påbörjat. och troligtvis börja på en del nya också :) det finns säkert en rad andra saker som jag ska hitta på men du lär inte missa det. nu ska jag äta en dundergod måltid och sedan ta en springtur.   ha en bra tisdagskväll! :)
   6 Kommentarer     // Hösttankar  
tillbakablick. jag har tagit mig en titt i instagramarkivet och funnit en del bilder som förklarar vad jag hade för mig förra hösten. och nu när vi börjar gå mot höst är det väll inte mer än passande att ta en titt i bakspegeln för lite höstinspiration. 
 
det finns en stig alldeles vid vattnet där jag bor, den är så otroligt härlig att vandra på. höst som sommar är den förgylld med charm och lugn. där vandrar jag ofta! nejmen ser man på, jag började strukturera mitt liv även den hösten. minns den där kalendern extra mycket, var så nöjd! 
 
när det blivit så pass kallt att man fryser om tårna vandrar jag dagligen i stickade värmande sockor. så här kunde det se ut. en cykeltur från bussen till en kopp varmt te framför brasan. 
 
och det obligatoriska med hösten, att dokumentera löven. inget löv är den andra lik så det finns ingen gräns för hur många lövbilder man kan lägga upp på instagram. jag minns att jag lövbombade :) bild ett är från vackra djurgården och bild två från en hösttur med min fru.
 
fotografi ett är en mellis efter skolan. nybakta scones och en kopp te. fotografi nummer två är från en av alla besök till trevliga fik. 
 
fina färgglada löv som förgyllde när blåsten var för påtaglig. fotografi två är från en av alla loppisar som jag besökte den hösten. bläddrandes bland vinylskivor trivs jag kanske som allra bäst.
 
så här vacker är det på stigen vid vattnet som jag nämnde i början. en dundergod glass säkert framför någon bra film en fredagskväll. känns som något som är typiskt jag. 
 
mina fake docs från hm i en hög av höstlöv samt en fin park i stockholm.
 
och självfallet avnjöts en massa frukostar. undra hur länge jag har gjort frukostbilder? bild två är från en tidig morgon när solen inte gått upp riktigt. 
 
ja det var några vykort från min höst förra året. ska knopa ihop ett stort inlägg om hur den här hösten kommer att bli. men nu ska jag samla bilder till en inspirationstavla som jag ska göra i mitt rum, kommer bli kanon! varje morgon då inspirationen är svag har jag min inspirationstavla att titta på, och förhoppningsvis kan jag inspirera mig :) 
 
   1 Kommentarer     // Inspiration,   Summeringar  
måndag. det händer så mycket nu och jag känner att jag bara måste få sätta mig ner med en tekanna full av doft och gå igenom med er vad som händer. på instagram är det så enkelt att säga, hej här är jag, men när det kommer till bloggandet så måste i allafall jag ta tid på mig att skapa inlägg.
 
men bloggandet är väldigt speciellt för mig. all möjlig ångest bara försvinner och jag ser allt positivt när jag får sätta mig ner och skriva av mig. ska försöka ta mig tid till det ikväll. har en hel hög med new york bilder att visa så vänta bara :)
 
det är med blandade känslor som jag konstaterar att vi precis gått in i en av tre höstmånader. jag är en sommarmänniska som kan gilla hösten men fasar just nu för den kalla vintern. hösten är rätt mysig med allt tedrickande och alla tända ljus. men inget slår sommaren.
 
men det finns mycket som är mysigt med hösten. man köper nya anteckningsböcker och börjar skriva ner det mesta. jag har köpt en moleskine och nyligen vunnit filofax på tradera. så jag ska skriva och strukturera upp mitt liv som bara den i höst :)
 
sen händer det något med träden som både är trist men mysigt. jag älskar på våren när träden verkligen visar att dom vill leverera. på hösten kan vissa träd lätt se lite trötta och vissna ut. men den där perioden då alla löv är i alla möjliga färger, då njuter jag.
 
allt från inredningstankar, att göra listor, tips och trix, låtar, planer inför sommaren, vad jag ska köpa i julklapp till vissa personer och en rad andra ting, finns i min moleskine. 
 
dom senaste dagarna har mitt inredningsintresse gått i taket. jag har fixat en massa saker i mitt rum som jag skulle gjort för länge sedan. nu fattas ljusslingor och lite annat smått och gott. men berättar lite djupare om det i ett annat inlägg.
 
ska som sagt bli med blandade känslor som jag slänger mig in i hösten men bara man tänker positivt och försöker göra varje dag till den bästa, tror jag att tiden kommer att gå och att jag kommer njuta utav bara den!! dessutom är jag inne på mitt sista år i gymnasiet så jag har verkligen allt framför mina fötter.
 
bilderna är ifrån min tumblr eller min weheartit så ta en titt där för mer inspiration och pepp. 
nu ska jag dra på mig träningskläderna och cykla till gymmet i solen och bara njuta av frisk luft.
   3 Kommentarer     // Inspiration,   Vardagsbrus