En aning kassa bilder men dem får duga. Så här ser mitt kök ut. Ett kök som min mamma och pappa och sedermera jag har renoverat till vårt drömkök. Några få steg är det kvar tills det är fulländat men vi är på god väg. Inrett har jag vilket är en ständig förändring men det behövs för ändring så det gör mig inte så mycket. Tycker det är så kul... 
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig,   Inredning  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bra livemusik på youtube, bra snack med Miranda, häng runt omkring i Hedbergska (min skola), därefter en kopp kaffe och lite plugg på espresso house och senare några timmars skitsnack hemma hos Miranda i soffan. En lugn och härlig tisdag. Imorgon blir en bra dag har jag bestämt. Det handlar om inställning... Lägger upp lite bilder från vårt kök imorgon samt ett inlägg om en sak som en av er läsare ville veta mer om. Nu ska jag sova.
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
Det kanske inte ser mycket ut för världen men faktum är att den var väldigt god min smoothie som jag slängde ihop nu för tio minuter sedan ungefär. I den har jag ett glas mjölk, två skalade kiwi (se till att de inte är mjuka för då kan det bli beskt), en handfull tinade hallon och citron som jag pressad i. Gjorde smoothien med min stavmixer. Testa du också! 
 
p.s. Är det bara jag som skulle vilja försvenska ordet smoothie till smoodi eller smodi? 
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Måndag och tillbaka i skolan efter två veckors ledighet. Är härligt att vara tillbaka i skolan igen och få rutiner. Efter skolan blir det långmellis och städa lite i mitt rum efter en helg med otrolig träningsverk i hela kroppen. Har haft ont hur än jag vridit min kropp... Så en långmellis med podcast får starta min något lugnare veckan än föregående. 
 
p.s. Bilderna ovan är random bilder från dagens filmlektion.
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så är ett väldans göromål men när det väl börjar gro får man genast sin belöning. Så igår sådde jag en herrans massa grönsaker. Persilja, vaxbönor, brytbönor, morätter och gräslök. Om denna söndag räcker till ska jag idag så rädisor och två sorters sallad.
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
 Nu är vi ju inne i en tid då vi framför allt njuter av vårvärmen och solen men det är även en längtans tid. Just nu längtar jag efter att få cykla ner till vattnet en morgon och lyssna till sommarprat, äta frukost och sen ta ett morgondopp. Jag gjorde det så många gånger förra sommaren och kommer göra det den här sommaren igen. 
 
 Längtar även nu tills blommorna börjar slå ut och en på riktigt känner frihetskänslan i kroppen. Friheten att kunna gå ut barfota och promenera ner till vattnet eller friheten att cykla till kiosken och köpa glass barfota förstås. Friheten att gå ut i skogen och plocka vildvuxna hallon, plocka blåbär och hämta in all blommande natur.
 
 Längtar till sena sommarnätter då det fortfarande är ljust ute. Solcellslampor på balkongen, jag liggandes i min hängmatta med kanske en bok, eller så ser jag på en film eller så bara ligger jag och kopplar av. Kanske att jag till och med somnar utomhus i hängmattan och vaknar sen nästa morgon.
 
► Äventyr. Under sommaren kommer som nämnt frihetskänslan i hela kroppen och man får för sig att göra picknick i naturen och på alla möjliga platser. Utflykter hör till vardagen. Det drömmer jag om nu. Utflykter till någon skärgårdsö som jag sen återvänder ifrån i kvällsol, eller en utflykt till havet och dess klippor och kobbar.  
 
► God mat. Sommarmat smakar ju bäst av allt. Grillad halloumi och en massa grönsaker och kryddor från trädgården. Hemmagjorda hamburgare på terassen med familjen, kalla potatissallader som smakar lök och gräslök. Låter det inte utsökt. Möjligen någon nybakt blåbärspaj till efterrätt.
 
 
 
 
 
► Stora drömmar har jag en del. Mitt stora mål är att äga en lägenhet på söder i Stockholm. En egen lägenhet med balkong, innergård och trevliga grannar. Det har varit mitt mål länge och resan börjar möjligen till hösten, annars vid årsskiftet. 
 
► Jag skulle vilja resa ännu mer. Resa innan jag bildar familj, resa och se olika kulturer, leva i olika kulturer. Vill se Skottland, London, Afrika, Italien Karibien, Hawaii och överlag alla mäktiga platser som finns runt om i världen. Platser med god mat och mäktiga hav.
 
► Skulle vilja dyka och se korallrev, se det fria djurlivet utan att känna mig det minsta rädd. Bara kunna dyka runt längs botten och undersöka växtligheten, vrak, fiskarna, snäckorna och allt det där som hör till. Vi lever ovanför vattenytan, jag vill se vad som döljer sig under vattenytan.
 
► Arbeta inom inredning och design. Skulle kunna tänka mig att jobba åt en inredningstidning, kanske äga en själv. En inredningstidning som verkligen inspirerar människor. Drömmer om ett mångsysslar arbete. Gillar trädgård, att inreda, grafisk design, mat och att resa. Vore mäktigt att kunna kombinera dessa. Resa runt till olika platser och köpa med sig inredning hem till Sverige. Samtidigt vara involverad i att ta fram en ny grafisk profil åt något stort företag. Sen är jag otroligt sugen på film och tv. Antingen själva produktionen eller skådespel/programledarroll. 
 
► Drömmer att få vara involverad i det politiska också. Att på något sett kunna påverka till det bättre. Kanske hjälpa nyinkomna flyktingar till sysselsättning eller hjälpa arbetslösa. Eller så kanske på något sett kunna bidra med kunskap, om vad är ännu oklart men det visar sig.
 
► Skriva har alltid varit en passion. Har alltid haft en väldigt bra fantasi när det kommer till historier så en dröm är väll att få skriva någon bok. Möjligen en bok i krimstil men är även sugen på att skriva en inspirerande bok. En bok om sommaren för exempel. En bok som ger njutning, en bok som en kan läsa under vinterhalvåret och bli varm i kroppen av. Har också planer på att skriva en liten hjälpbok till unga killar som vill våga ta ut svängarna, en hjälpbok till dom som får höra allt möjligt för att de klär sig som dom vill och inte som normen säger.
 
► Min relation till havet och skärgården är stor. Så jag drömmer om ett litet torp eller en lite sjöbod ute i Stockholms skärgård där jag kan sova, fiska, bada och allt som hör till den saltstänkta skärgården. Drömmer också om att ha en relation till Skåne. Möjligen ett sommarhus även där... Mina föräldrar är sugna på att flytta till Ystad när vi flyttat hemifrån, något jag är väldigt positiv till :)
 
► Danmark och Gotland är också två platser som jag gärna vill ha någon relation till. Vore roligt att jobba med inredning i Danmark och kanske skriva en bok på Gotland i någon härlig stuga vid vattnet eller i nått av husen med utsikt mot hamninloppet.
 
► Drömmer om en familj förstås. En familj som jag troget älskar. Skulle kunna tänka mig upp till fyra barn, barn som får vara barn hur länge dom vill, barn som får ta ut svängarna, barn som vet att jag står bakom dom i allt dom gör. Sen drömmer jag om att få resa land och rike runt med den jag älskar. Uppleva magiska stunder tillsammans. Kanske är det med henne jag ska upptäcka vattenlivet, städerna och kulturerna med... Det visar sig det med. Men drömmen är att ha en stor familj omgiven av glädje, lycka, lugn och kärlek. Någonstans där ute hoppas jag hon finns.
   0 Kommentarer     // Ordlådan  
 
 
 
 
 
 
 
Fredag och här har det grillats sparris och en annan massa gott. Vill åter igen tacka för responsen på inlägget ordet är fritt det är så kul att ni vill veta mer om mig och vad jag tänker kring vissa saker. Första inlägget handlar om vad jag drömmer om just nu men även vad jag drömmer om i livet.
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Solen bara skiner och skiner och jag mår bättre än aldrig förr. I morse när jag vaknat gick jag ner och fixade frukost. Sen flyttade jag ut mitt skrivbord ut till den övre hallen i huset där vi har takfönster. Ljuset var perfekt. Kom underfund med att jag behöver miljöombyte för att få ny energi. Så med så små medel som att flytta mitt skrivbord efter ljuset gav mig energi att komma igång riktigt bra med mitt nationella tal. Till frukost blev det nått enkelt bara, tomat och paprika knäcke, färskpressad juice och havregrynsgröt med linfrön.
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig,   Ätbart  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I dag hoppad jag på bussen in mot stan för en pluggfika med Miranda. Vi pratade personlighetstyper, skolan, livet och om det svenska språket. Älskar att bara sitta och prata om vad som kommer upp på näthinnan just då, det får mig att känna mig rik. Samtidigt som vi pratade drack vi Baristas otroligt goda smoothies och försökte producera tal till nationella i Svenska. Gick så där för min del...
 
Otroligt kul att en del av er hade lite funderingar hur jag tänker kring vissa kommande händelser osv. Knåpar ihop lite inlägg under morgondagen som jag sprider ut under helgen och kommande vecka för att besvara era kommentarer. Om du missat så hittar du inlägget här "Ordet är fritt"
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  


 
 
 
Försöker plugga men pratar hellre med Miranda i telefonen...
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
 
 
Om du har önskat ett inlägg tidigare kommer tillfället att önska igen. Har jag lovat dig ett inlägg men det inte har kommit är det troligtvis för att jag glömt bort och anledningar till detta kan jag finna många. Men nu kommer chansen att önska eller fråga igen. Allt är tillåtet. Undrar du vad jag vill bli? Vad jag har för sexuell läggning? Vart jag kommer ifrån? Hur jag gör si och så? Vart jag får inspirationen ifrån? Vad jag har för planer i livet? Vad jag åt till middag igår, allt är tillåtet. Skriv vad som helst. Eller tipsa mig om något, om din favorit instagram eller vad som helst. Önska inlägg, tipsinlägg, textinlägg, mer bilder. Ordet är fritt.
   6 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
 
 
 
 
 
Så här kan det se ut när jag redigerar en frukostbild och jag använder i stort samma steg till mina andra bilder. Det handlar om ljuset i bilderna. En bild med dåligt ljus kan inte bli roligare än svartvit. Jag har mycket ljusinsläpp i mitt rum men fotar aldrig i direkt solljus för det blir oftast ingen hit. Så om du har ett fönster med mycket ljusinsläpp så har du kanske ett bord intill som inte träffas direkt av solljuset, där har du då en perfekt plats att fota exempelvis en frukost eller ett par nya skor kanske. Redigerar i appen Vsco CAM. Lycka till!
   0 Kommentarer     // Tipslådan  
 
 
 
 
 
 
 
Fyra bilder från en typisk morgon hos mig. Slappar i skönaste lakanen, tittar mig i spegelen ifall jag ser ut som ett troll, tittar upp på min rislampa som nog är ett av mina bästa köp och slutligen tittar jag ifall min stora ficus har vatten.
   2 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
 
 
 
 
Plättar är inget jag äter ofta. Men idag blev suget enormt. Solen idag har varit på topp vilket resulterade i att jag spenderade i stort sett hela min dag ute i trädgården där vi alla i familjen har våra egna projekt. Idag la jag tegel längs en "gång" samt bankade ner rostig plåt längs en annan gång, lyft fram sommarmöbler och diverse annat. Den här tiden på året är den bästa. Skriver ett inlägg imorgon om vad jag tycker är så bra med våren och vad jag har för planer inför våren och lite om sommaren också. 
   2 Kommentarer     // Ätbart  
 
 
 
 
 
Igår var årets första utekväll. Jag tog en ask med jordgubbar, min dator, kudde samt filt och gick ut och satta mig på altanen. Fåglarna kvittrade och det var fortfarande ljust och varmt i luften åtta på kvällen. Innan jag satt mig på altanen hade jag tagit en promenad med Laban och känt doften av grillad mat och doften av utslagen grönska. Fick känslan av att promenera en sommarnatt och än är det bara 20 april. Blir så otroligt motiverad av allt rus som kommer i kroppen under våren. 
 
Vet inte om våren är hos dig, hoppas det! Nu sitter jag på altanen och äter frukost och har samma känslor i mig idag som jag hade igår. Fåglarna kvittrar och det gör mig på något sätt lugn. Jag ska under min lediga tid nu ha producerat en samhällsuppsats och ett argumenterande tal vilket tynger mig. Men när jag hör fåglarna och allt det stora i naturen så känns ett tal som en lite parantes. Saker och ting löser sig, den känslan infinner sig i mig. 
 
Idag blir det trädgårdsarbete där jag faktiskt tänkte ta med mig kameran och visa lite vad jag håller på mig nu när våren kommer. Sen ska jag slutföra min samhällsuppsats, promenera iväg och fota allt som slagit ut. Resten får dagen visa. Ha en bra dag!
   1 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Påskhelgen har i två års tid varit då jag verkligen förstått att sommaren börjar komma. Vi har som tradition att äta påskmiddag med grannar varje påsk, och när jag ska gå hem efter middagen fick jag för andra året i rad ett vårrus i mig. Snart är sommaren här och jag älskar det så att jag inte kan utrycka mig i ord. Hoppas du också har liknande känslor i kroppen din. Bilderna ovan är bilder från huset. Tänkte ge en rundvandring någon dag...
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig,   Vardagsbrus  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Morgonen började med en stor, lång och god frukost. När jag reser i väg är det inte lika lätt att göra stora och goda frukostar. Blir ofta fokus på att enbart få i sig något att äta för att sedan bege sig ut på äventyr när en är ute på resa. Så att få göra en stor frukost som tar tid att äta var välbehövligt idag. Just nu sitter jag i min säng och lyssnar på Lorde, här ska pluggas! Och det gör jag i mina nya favorit jeans från myrorna. Ha en bra torsdag!
   2 Kommentarer     // Hemma Hos Mig,   Vardagsbrus,   Ätbart  
 
 
 
Två porträttbilder på mig från en fotografering i förra veckan. Fotograf är Miranda Nicosia. Min bästa vän. Tycker det är så spännande det där med möten, Bara för två år sedan visste jag inte vem Miranda var och idag delar jag allt med henne. Tack för att du förgyller min dag och att du så rolig och skön att prata med. Miranda är en vän för livet och jag skulle inte kunna klara mig utan dig så är det bara. Tack för att du sa hej den där dagen för två år sedan. Sen dess är jag en ny människa och det är din förtjänst. 
   1 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Avslutar den här måndagen med några bilder från staden som är lite mer än vanligt. Staden med dofterna, kulturerna, människorna och byggnaderna. Har en hel hög med bilder som väntar på att få synas men börjar med dessa eftersom jag inte hunnit redigera mer. Har det bar uppe i Åre, instagrammar dåligt för att jag lagt telefonen på hyllan nu under dessa fyra dagar som jag är borta, men bloggen håller jag vid liv hade jag tänkt. 
   1 Kommentarer     // Resor & Upplevelser  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Några bilder från strandhuset som vi bor i några dagar fram över. Ska bli härligt att andas fjälluft, komma ner i varv, arbeta undan lite skoljobb och umgås med familj och äta gott. Åre är en plats där jag kan göra ingenting och må hur bra som helst av det. Vandra i Åre by och titta i butiker eller bara sitta vid en vägg och sola. Uppdaterar möjligen lite mer nu när jag är i Åre, kanske får jag tiden till det här. 
   1 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder från mitt rum som är i ständig förändring. Men nu äntligen tycker jag att jag börjar hitta hem. Har numer en plåtbokhylla där jag har lite allt möjligt i som du såg på bilderna. Sår basilika i tre terrakotta krukor. Denna gång när jag gjort om i mitt rum har jag haft fokus på växter och att skapa en "medelhavskänsla". 
 
Rislampan är min stora nya favorit i mitt rum! Den fyndade jag på Ikea för endast 25 kronor, och till den köpte jag en sladd för 29 kronor. Så den totala kostnaden för min rislampa blev 54 kronor vilket är väldigt billigt! Sen behövs ju en lampa också men prislappen landar på under hundringen.
   1 Kommentarer     // Hemma Hos Mig  
 
 
 
 
 
Ja i dag fyller jag år och det har varit en helt fantastiskt dag. Är på ett toppen humör, i och för sig är jag för det mesta på ett toppen humör. Innan jag hoppade på bussen hem blev det en sväng på stan där jag fyndade dessa svara brallor. Ett par byxor som jag just nu sitter och klipper samtidigt som jag äter tomatmackor. Bra födelsedag! Snart ska jag laga vegetarisk mat och sen blir det lite tårta och födelsedagsgos. Ha en bra tisdag så syns vi i morgon :)
   3 Kommentarer     // Vardagsbrus,   Ätbart  
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
Hej, låg precis i sängen och försökte somna när jag kom att tänka på alla snälla mejl, brev, kommentarer och skrivelser på instagram som jag får ibland. Kom att tänka på att det kanske inte alltid märks hur glad jag blir men jag blir oerhört glad och peppad. Kanske kan jag inte utrycka min glädje i ord lika bra som jag vill men ni som skriver och peppar ska veta att det betyder allt och det gör mig väldigt glad varenda dag! 
 
Och för dig som undrar vad jag håller hus någonstans så kan jag berätta att jag nästan drunknar i skolarbeten just nu. Kämpar för mitt liv känns det som stundtals. Men jag är super glad ändå! Nej nej ingen deppighet här inte. Imorgon drar jag igång bloggen igen. Nu är det ljust ända till efter 19 på kvällen så imorgon ska jag fota en massa bilder från mitt rum för här har det hänt grejer och så berättar jag allt annat som hänt också...
 
Vi ses imorgon då hoppas jag och fortsätt skriv till mig!
Ska göra tipsinläggen också så fort jag fått klart en uppsats och Nationellaprovet som är på torsdag.
Kommer även mer Greklandsbilder :)
Ska också svara på brev det lovar jag.
P.S. Imorgon fyller jag 19 år också... Spännande. Det här året blir något extra.
 
Sov gott!
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gårdagens mellis var en höjdare. Rökt skinka från charken med ost, tomat och basilika. Kiwi och rågflingor, en kopp sörgårdste och några jordgubbar i min egen drejade skål. Väl behövligt efter en dag med två prov... Det är så mycket vår utomhus nu! Mår hur bra som helst. Sitter för stunden i skolan och skapar en portfolio där jag ska publicera allt jag gjort under mina tre år. 
   0 Kommentarer     // Ätbart