Tisdag. Vakande alldeles för tidigt med tanke på att jag var vaken till två i natt, men tycker morgnar är spännande så kunde inte låta bli att kliva upp ur sägen. Sedan jag vaknade har bäddat om till mina favorit-sängkläder, jobbat med tidningen och ätit frukost. Dagen idag kommer till stor del gå till att arbeta med min tidning, börjar närma sig "lansering". Ska ta mer dig på en resa den närmsta tiden som jag hoppas du kommer uppskatta. Tycker det är på tiden att du lär känna mig djupet och på tiden att du får följa med in i mitt hus och se dig omkring. 
   0 Kommentarer     // Mosebacke Interiör,   Sommaren,   Ätbart  
Hej! Sitter i min nya divan som har som plats i kontoret. Ett kontor som numer fungerade som ett "bibliotek", ett rum att slappa i. Nu kanske du satte tet i halsen när du ser hur jag inrett rummet, men faktum är att jag inreder i tre olika stilar i mina föräldrars hus. Det är ett vitt hus som passé bäst i den ljusa, lätta och lite lantliga stilen. Så alla rum förutom mitt, mina föräldrars sovrum samt våra två badrum andas lantligt och ljust. Nog om det. 

Håller på att pilla med en ny layout samtidigt som jag jobbar med tidningen. Musiken strå Monica Z för på grund av det härliga regnet utanför. Nu ska jag fortsätta här, ha en bra söndag! :) 
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig,   Inredning  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kvällsbad innan middag. Bild tre och fyra speglar min bild av sommar. Spelar ingen roll hur många kvällar i rad jag badar med solen i ögonen och fötterna sprattlande i vattnet, jag blir aldrig mätt på det. Med dom orden säger jag god natt. Imorgon är det lördag vilket betyder morgonjogg och morgonbad. Därefter är jag sugen på att baka kardemummabullar på ett lite nyttigt sätt, får se om jag lyckas. 
 
P.S. Jag ska fixa så att det syns vilket klockslag och vilket datum inläggen är publicerade.
   0 Kommentarer     // Sommaren  Varannan morgon ringer klockan vid nio och jag snörar på mig springskorna och springer ut på min runda. Rundan avslutas nere vid vattnet där jag snörar av mig skorna och kastar mig i. Det är just nu det bästa jag vet. Kontrast att ena sekunden koka och andra sekunden vara helt nerkyld är det som får mig att fortsätta. Det är perfekt att göra det här nu på sommaren, vi får se hur jag gör i höst. Sen går jag barfota upp till huset och äter dunder frukost! 
   0 Kommentarer     // Sommaren,   Ätbart  


Halloj i sommarvädret! Sprungit och badat här på morgonen, något som har blivit en favorit. Gör detta varannan dag för att inte anstränga mina ben för mycket. 

I kontoret tar det form. Alla väggar och listar är målade och jag håller på att inreda sakta men säkert. Och så håller jag på med ett roligt projekt... Ska bygga en divan av lastpallar. Tror det kommer bli toppen. En plats som jag kan ligga och läsa på i höst, en plats att äta frukost på, kort och gott en plats för avslappning. Mer om hur du kan bygga en egen divan kommer du kunna läsa om i mitt första nummer av Mosebacke Interiör. 
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig,   Inredning  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Internet kronglade igår på grund av åskan så något granola-recept kom aldrig som utlovat, men nu så!! Oj oj vad god den blev. En granola upplevs lite lyxigare än musli. Den är gyllenbrun och extra krispig. Om en läser granola recept så säger många att man tar vad man har, men det är ju inte alla som har flera olika sorters nötter, honung, fröer och allt som behövs för att lyckas skapa en sprudlande god granola. Så jag säger inte så, utan jag säger, det är värt att hoppa på cyckeln till närmsta affären och lägga ner lite extra pengar på att skapa dig en alldeles egen, god och nyttig granola där du vet vad innehållet är. 
 
Min granola har inga specifika mått utan du får gå på känslan. I en granola vill man inte bara äta havregryn så försök ha en jämn mix. I en skål fil går allt från två till tre skedar granola, då vill en inte enbart äta havregryn utan gärna knapra igenom en mandel, känna ett linfrö och se solroskärnornas gröna färg. Så ha det som en måttstock när du gör din granola. Nåja... 
 
Börja med att slå på ugnen på omkring 150 grader. Ta fram en plåt och förbered den med ett bakplåtspapper. Sen häller du upp 8 dl havregryn i en skål, sen plussar du med det du gillar, så som solroskärnor, mandlar, hasselnötter, linfrön, pumpafrön. Använd dl-mått, häll först i en dl, blanda runt och därefter ser du ifall du behöver plussa med ännu en dl.
 
När alla fröer och gryn är ihopblandande rör du ner honung och kokosolja, några teskedar vardera. Blanda runt noga och sen häller du uppe ett tunt lager med granola på din plåt och sätter in i ugnen. Rör om granolan då och då i 15-20 minuter så att den inte bränns. Sen gör du så här tills hela din granola har gräddats och blivit krispig och brun. KLART!! Hoppas det ska smaka! 

Tillägg // Smaksätt med vaniljsocker och kardemumma för att på en himmelsk smak! Går också lika bra med bara kokos/honung. 
   0 Kommentarer     // Tipslådan,   Ätbart  
 
Varför bloggen ekat tom är delvis för att jag håller på att jobba intensivt med en tidning som jag vill visa er innan augusti är slut, håller på att ta fram ett nytt utryck i bloggen, samtidigt som jag fotar och jobbar med min portfolio. Och mitt i allt detta har jag renoverat ett kontor med allt vad det innebär. Haha... Gillar att ha många bollar i luften men att min kära blogg halkar efter gör mig lite ledsen så jag ska försöka. Snart ska jag visa er lite före och efter bilder från kontoret, oj oj oj vilken skillnad det blir!!! :-)
 
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig  
 
 
 
 
 
Har i snart en veckas tid sovit på balkongen under solcellsslingor och en natthimmel som bara finns om sommaren. Det känns nästan fel att vara inne när sommaren är så här bra som den är nu, så jag kommer fortsätta sova ute så länge det går. I dag blev det då frukost i min utomhus-säng. Granola med mandlar, russin, torkad ananas, mandlar och kokos. Apelsinklyftor mer persikoklyftor, rostat lantbröd samt blåbärssmoodi.
 
Varför jag varit ifrån bloggen i två dygn är för att jag har fotat och lagt ner dygnets alla timmar på mitt alldeles egna magasin, Mosebacke Interiör. Ska bli så kul att berätta mer om det för er inom kort. Håll ut! Ska i magasinets första nummer ta med dig på en rundvandring i mitt hus där jag bor, så att du har en klar bild över hur det ser ut. Då kommer det sedan bli lättare för dig att förstå vart jag fotar mina bilder osv. 
 
Nu ska jag gå ut i trädgården och pilla lite med ogräs. Sen blir det väll ett och annat bad, kanske skriva lite om sommaren... Ja, vi får se helt enkelt. Finns ju så mycket att pilla med så här års! Ha det bra så kikar jag in i kväll.
   0 Kommentarer     // Sommaren,   Ätbart