Granit är en stor inspirationskälla i min inredning. Deras val av material, deras känsla för det robusta, deras känsla för det enkla är jag helt betagen av. Varje gång när jag går in i en Granitbutik så är det som att jag hamnar i trans, ett lugn som bara Granit lyckas skapa. Deras inredning är anpassade för alla stilar och den passar precis in i min stil.
 
Granit har ljusstakar i rör som jag har blivit inspirerade av. Så jag har fått ta i några rör som jag sedan ställt ovanpå ett pussel som är upp och nedvänt så att den naturfärgade sidan ska komma upp och ge kontrast till rören. Tycker den blev as feta! Här placeras jag ljusstumpar som annars skulle hamnat i soptunnan. Här kan dom brinna någon timma till. 
   0 Kommentarer     // Inredning,   Tipslådan  
 
 
Torsdag och i dag kom de efterlängtade studentmössorna. Jag valde en marinblå studentmössa som kommer passa utmärkt till min linnekostym som jag letar efter just nu. Studenten är ju en händelse som sker en gång i livet och jag peppar något enormt redan nu inför mitt livs bästa dag! 
   0 Kommentarer     // Fotografier,   Vardagsbrus  
 
 
 
 
Denna onsdag var jag värd en lång sovmorgon. Hoppade upp vid tio och gjorde god frukost. Tre knäckemackor med bästa påläggen just nu samt en skål med kvarg. Till det har jag mandlar/linfrön/granola/hallonsylt. Fotade mitt rum i morse så jag har en jäkla massa inlägg som ligger o väntar på att publiceras. Måste ju visa hur mitt rum ser efter helgen stora omställning.
   1 Kommentarer     // Ätbart  
 
 
 
 
 
I helgen fick jag som nämt ny energi och det händer mig då och då. När jag trampat i samma fotspår allt för länge känner jag för att ta tag i miljön runt omkring mig. Så med det sagt gjorde jag om lite vid sägen. Kanske är det inte helt färdigt, det visar sig. 

Pennor vid sängkanten skulle jag säga är min räddning i nio av tio fall. Kommer alltid på kreativa lösningar och problemlösningar minuterna innan jag ska somna, tankar som jag inte vill riskera att att glömma bort. 
   1 Kommentarer     // Hemma Hos Mig,   Inredning  
 
 
 
 
 
 
 
Denna eminenta frukost åt jag i helgen. Avokado har blivit en storfavorit till frukost. Brukar strö över lite salladskrydda samt svartpeppar på min avokado för att ge den lite mer smak. I filen har jag i mellan åt gojibär. Gojibär är ett fantastiskt bär med hela 18 aminosyror, järn/zink/koppar/kalcium/fosfor, antioxidanter, c-vitamin och mer där till. Med andra ord ett bär som är snäll mot kroppen. Jag brukar strö några gojibär över min müsli.
 
Utöver det har jag min obligatoriska färskpressade juice som jag gör på den här årstidens bästa apelsiner. Gillar du apelsiner? Visst är dom otroligt goda just nu. Jag kan äta tre apelsiner per dag utöver mitt juiceintag. Även om det inte ger min kropp mer vitaminer så måste en få njuta lite själv utan att kroppen ska ha nytta av allt en äter.
   0 Kommentarer     // Ätbart  
 
  
Jag är ingen samlare men en sak har jag som vision att börja samla på. Nämligen Rörstrands Mon Amie serie. Har i dag två temuggar och en skål. Varför jag samlar på serien är nog för att jag gillar mönstret så. Det blåa mot det vita känns väldigt fräscht och det är ju precis det man vill dricka och äta ur. 
   0 Kommentarer     // Inredning  
 
 
I helgen skedde en förändring i min stringhylla. I hyllan finns nu minnen från resor, vykort, tidningar etc. Flaskan Knish Nosh är ifrån en uteservering i Central Park, New York. En burk med texten 2014 fick även ta plats på en av hyllorna. I den kommer jag samla biobiljetter och annat trevligt som jag samlar på mig under året. 
   0 Kommentarer     // Inredning,   Inspiration  
 
 
 
 
 
Denna söndag gjordet jag något som skrivs upp i min dagbok. Jag käkade nämligen två skivor tomat! Har alltid varit en stor hatare av tomat för att jag aldrig kommit överens med dess smak, men på knäckemacka med ost måste jag medge att smaken var utmärkt. Sen är riskakor med avokado riktigt gott! Dagens frukost blev riktigt god, exakt så där god som den ska vara när det är söndag.
   0 Kommentarer     // Ätbart  
 
 
 
Igår fick jag energi att ta över hela världen kändes det som. Men det fick räcka med mitt rum. Länge har det sett likadant ut och ingen förändring har skett. Så igår fick hösten/julen försvinna och vinter/vår träda in. Min bas i rummet är som nämnt grå med inredningsdetaljer i natur och svart. Har förändrat vid sängen, skrivbordet, fåtöljen och i stringhyllan. Bilder kommer...
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig,   Inredning  
 
 
På väggen i min hall har jag en helt vanlig pappersrulle, i det här fallet kommer pappret från IKEA. I rullen har jag dragit ett snöre dubbla varv. I väggen har jag spikat in fyra smidda svarta spikar som ger själva anteckningsrullen sin funktion. Snöret som jag trätt igenom rullen lindar jag runt de två spikarna som sitter längst upp så att rullen hänger längs väggen. Sen har jag bara lindat lite snöre mellan de andra två spikarna så att pappret ska hållas på plats. När jag skrivit över hela drar jag ner nytt papper och river av det gamla.
   0 Kommentarer     // Inredning,   Tipslådan  
Efter att vi åkt några timmars färja var det dags att upptäcka Visby.
 
Det finns en gata i Visby som gjorde att en kunde se ut över Visbys innerstad. 
 
Gillar Visbys gamla tegeltak i terrakotta. Gillar även hur de som har bytt tak valt att välja en färg som liknar terrakotta. Det visar på nått sätt att dom som bor i Visby respekterar historien bakom alla hus.
 
Fasader med inspirerande färger. I både Ystad och Gotland är det väldigt många trevliga färger på husen. Ofta röda dörrar, vitt hus och någon annan färg på fönstren. Tycker det är trevligt, speciellt i bild.
 
Växter som tränger sig upp längs kullersten.
 
Terrakotta tak och högblommande buskar.
 
Var det inte stockrosor längs husets väggar så var det stora rosor.
 
Murgröna som är Gotlands landskapsblomma syntes väldigt tydligt.
 
Rätt häftigt att murgrönan som jag har vid min säng har är Gotlands landskapsblomma och växer fritt i Visby.
 
Ser du Gotlandsfärjan längs med horisonten. Jag längtar så enormt tillbaka till Gotland när jag ser det här fotot.
 
Lummiga träd och gränder där putsade murar påminner om spanska solkusten.
 
Tänk att äga det här huset. Att ens gårdsutsikt är Visby och horisonten. 
 
En svart katt satt längs gatan och såg tillfreds.
 
Lummiga gator och lummiga trädgårdar. 
 
Nära ringmuren fanns en park där det förvisso var planterade rosor men de var ju inte mindre stiliga för det.
 
Den här bilden får mig också att längta efter Gotland igen. 
 
Gammalt tegel ack vad jag förälskar mig i sådant när jag ser det.
 
Längs gatorna fanns gula smål blommor...

Det fanns även någon rosablomma som gjorde sig väldigt bra i bild.
 
I vänstra hörnet fanns en liten park med utsikt mot horisonten, täkt av murgröna.
 
Rosenblad som låg längs gränderna, fint som få.
 
Det här huset minns jag att jag ville ha något enormt.
 
Lavendel fanns det i mängder i Visbys inre. Lavenderl är sommar...
 
Om det går skulle en solnedgång på ett av dessa tak vara en stor händelse, ett minne för livet.
 
Vallmo är en storfavorit när det kommer till blommor.
 
 
Efter resan till Gotland 2011 har jag bestämt att jag ska ha rötter till Gotland. Om det så är i form av vänner eller om jag jobbar på Gotland, äger ett hus på Gotland spelar ingen roll. Men att jag ska spendera några av mina 365 dagar på Gotland varje år är självklart.
   3 Kommentarer     // Fotografier,   Gamla Resor  
 
Torsdag och veckan börjar lida mot sitt slut. Denna eftermiddag står foto/photoshop på mitt arbetsschema. Vi skildrar en dikt av Carin Boye, bilden ovan ska föreställa en tidig morgon när solen lyser in genom fönstret. Håller precis på att lägga till de starka solljuset. 
 
Igår besökte vi min mentor där vi åt vegetarisk tacos och drejade en varsin skål. Tror att min skål som jag gjorde kommer bli perfekt. Den blir i mattsvart utanpå och i själva skålen har jag valt vanlig vit. Skålen kommer kunna fungera som kopp, frukostskål eller ljushållare (tänker mig lite sand i botten och ett kronljus eller endast ett blockljus). En minnesrik dag med andra ord. Nu åter till Photoshop.
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
   0 Kommentarer     // Inredning,   Inspiration  
 
 
Två detaljer i min stringhylla. Knapparna tar jag på mig dagar då jag vill känna mig stolt, stolt sosse och bära mina knappar som står för allt som jag står för. Glaset med pennor i är i från Granit och det blir både en snygg inredningsdetaljs samtidigt som det är praktiskt.
 
Idag har jag bestämt att börja leva lite mer. Jag spenderar mycket tid framför datorn men blir mer och mer medveten för var dag som går, att jag bara har ett liv och om jag ska tänka tillbaka att jag spenderade min ungdom framför datorn kommer jag bli olycklig. Så från och med i morgon får jag enbart sitta vid datorn max 2 timmar per dag. Jag ska börja utveckla mina hobbys och bli mer kreativ.
 
Mina hobbys är som många kanske förstått fotografering och inredning. Men även att skriva är en stor hobby och jag har min bok jag vill bli klar med och jag vill definitivt börja skriva mer dagboksnoteringar. Sen får vi se vad jag hittar på. Men bloggen kommer inte bli lidande av detta eftersom man idag enkelt kan tidsinställa inlägg :)
   0 Kommentarer     // Inredning,   Vardagsbrus  
 
 
 
 
Tre favoriter just nu är min svarta moleskine som jag köpte från Moleskine Store i New York i augusti. På andra plats kommer mitt gråa anteckingsblock från Granit och på tredje plats kommer mitt blomfat med ljusblock. Tre favoriter som jag använder i stort varje dag. 
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
Jo du läste rätt, även jag har blivit en mörk choklad älskare. Min absoluta favorit är pistage, den kan jag äta upp på direkt. Precis innan helgen testade jag även kokos och den var helt okej. Den smakar lite som mumsmums eller kokosbollar. Men pistage är min absoluta favorit som nämnt. Ska tydligen vara bra för hjärtat att äta mörk choklad och bra för musklerna, så jag käkar på här.
   2 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
När jag ser något jag vill fota så bryr jag mig faktiskt inte så mycket om hur själva kvalitén på bilden blir, jag bryr mig mer om ifall jag får skärpa eller ej. Därför sperlar det inte så stor roll för mig om bilderna blir brusiga för att jag fotade bilden med ett stort isotal i dåligt ljus, det blir oftast en rätt ok effekt.
 
Så ett litet tips är att pilla med iso och jämför ISO100 och ISO1000 för att se hur dina bilder blir. Testa också att fota där det mycket skuggor och där det inte finns några skuggor alls. 
 
 
Jag fotar för det mesta i manuellt läge (M) vilket ger mig möjlighet att själv styra och ställa i hur bilden ska bli. Eftesom jag ofta vill ha väldigt ljusa bilder fotar jag nästan alltid med en slutartid runt 30-60s. Bländaren ligger mellan f/1,4 - f/2,8 ungefär beroende på vad jag fotar. Fotar jag till exempel en översiktsbild på mitt rum ligger bländaren på runt f/8,0 - f/13.
 
Det finns flera anledningar till varför du ska börja lära dig att fota manuellt. En är att du kan ställa fokus själv. Vart i bilden du vill att det ska var skärpa. I min camera som är en Canon EOS 5D Mark II står det automatiskt val där du ändrar vart fokuspunkten ska vara. Som bilden på min päronjuice ovan, där ville jag ha fokus på glaset och inte i bordet. Då har jag placerat fokuspunkten till höger i bilden. 
 
Hoppas att detta varit till någon hjälp. Vissa bilder blir även kassa för mig men då finns alltid Photshop och deras mirakelverktyg som kan fixa det mesta. Slutsatser. Börja utforska de manuella insällningarna i din kamera och våga ta bilder med höga ISO-tal såvida det inte är bröllopsfoton till någon beställare om du förstår :)
   1 Kommentarer     // Frågelådan,   Tipslådan  
 
 
 
 
Min eminenta söndag fortsätter. Tidigare idag var jag ute på en lång promenad i skogen och längs snötäckta ängar. Gick förbi näraffären och köpte mig lite kakaomandlar och lite andra nötter som jag sen åt i fönsterbrädan där jag satt och jobbade undan lite skolarbete. Nu väntar spabad och söndagsfilmen som ett avslut på denna eminenta söndag. 
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
Har märkt att en del av er är så vana att scrolla så att ni blir trötta på att behöva scrolla förbi alla text och bild innan ni kommer fram till inläggen. Då ska jag lära er hur ni kan hantera min nya bloggdesign och min meny som syns direkt när du kommer in på min sida.
 
······················································································································································
HEM
Där klickar du för att komma till just startsidan med min logga.
BLOGG 
Där klickar du för att komma direkt till mina senast skriva inlägg, där du är nu alltså. Ett klick och du kommer direkt till bloggens innehåll.
OM MIG 
Där klickar du för att läsa lite fakta om vem jag är. Utmärkt för er som kikar in för första gången.
INFO 
Där klickar du för att läsa vad jag har för kamerautrustning och så småningom lite annat röande mitt liv.
INSTAGRAM 
Där klickar kanske främst du som är ny här på min sida, för att se att jag också har en instagram.
······················································································································································
 
Hoppas nu att du känner dig lika bekväm med min design som jag gör. De slutgiltiga resultatet kommer till veckan då jag fått tid att fixa allt. Det som är kvar är bland annat en tillbaka-till-startsidan-knapp och lite text och bild som inte är korrekt. 
   0 Kommentarer     // Tipslådan  
 
 
 
 
Helgen börjar lida mot sitt slut men idag tänkte jag ta vara på min lediga söndag. Jag ska jobba undan skolarbeten, planera inför veckan, städa upp efter en vecka som sjuk och sätta mig på någon bekväm plats och börja läsa Monica Z som jag fick i julklapp. Men först ska jag äta frukost och sen blir det en lång promenad i vinterlandskapet för att sippra in ny luft. Hej söndag! 
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
Lördag och idag är tanken att jag ska fixa om lite här hemma. Fotografera. Och försöka vara ifrån all data och telefoni, känns som jag är allt för mycket upp i det. En lugn och kreativ lördag får det bli.
 
Frukosten på bilden är ifrån gårdagen. Testade pauluns müsli för första gången. Müslin va ett rån men den va helt okej. Den va utan socker och det uppskattas ju alltid. 
   0 Kommentarer     // Ätbart  
 
Här ovan syns bilder som inspirerar mig i min inredning när det kommer till mitt rum. Ton i ton och kontraster gör stor skillnad och det är där mitt fokus ligger. Sen inreder jag med vissa inredningskoder men det gör jag omedvetet. Exempel på en inredningskod är "Tre, Fem, Sju", tre ljuskoppar känns bättre än två.
 
Bilderna är från pinterest...
   0 Kommentarer     // Inredning,   Inspiration  
 
 
Igår strax innan elva ringde jag Miranda på FaceTime och vi snackade tills vi båda somnade med FaceTime på. Vid fyra väckte Miranda mig med någon houselåt och ett leende på läpparna, jag trött som få pratade på i en halvtimma kanske innan hon sa hej då och stack till tåget mot Sthlm och jag sov vidare. Så min natt har varit intressant och udda, men väldigt kul. Tack för en händelserik kväll och morgon Miranda.
 
Idag blev det ingen skola för min del... Så i stället för skola ska jag träna med min syster och kanske ta en promenad i snövädret. I eftermiddag blir det dock jobb. Har en del att jobba undan som släpar efter. Ska även svara på lite brev o så. Bilderna ovan är random bilder från morgonen, glödlampan hänger vid min spegel och han som hoppar på bild ett är jag. (Morgonpeppar med housemusik).
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
 
Några detaljfotografier från mitt lilla lya. Granit är en stor inspirationskälla och materialkälla i min inredning. Deras tankesätt och färgskala är precis där jag känner mig som mest hemma. För ett par år sedan förknippade jag det gråa och svarta som mörkt och murrigt. Nu är grått och svart de färger som ger min lya den ultimata känslan. För att sätta ord på det, kontrast.
 
Det svarta mot en vit eller ljusgrå bas ger kontrast och det är nyckeln till det rum som jag faktiskt har idag och det rum där jag känner mig som mest hemma. Så våga ta in svart i detaljer, inte stora möbler utan i enbart detaljsyfte, det kommer ge rummet ett lyft.
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig,   Inredning  
 
 
 
Torsdag, veckans för min del, första arbetsdag. Natten till idag låg jag och tänkte på kost och träning, pengar och allt möjligt. Som alltid fungerar min hjärna som bäst när jag ska somna. Då kommer inredningsidéer, frukostvarianter och budget tankar upp på näthinnan. Så till morgon vaknade jag då jag egentligen skulle vara på lektion.
 
Trots detta hann jag äta en riktigt god frukost. Testade att mixa ihop vanlig naturellt yoghurt med två bananer och sen fick det stå i kylen över natten. Resultatet blev utmärkt! Så numer kommer jag smaksätta den naturella yoghurten med smaker som jag gillar, så som kiwi och lime tex. Glad torsdag!
   0 Kommentarer     // Ätbart  
 
Har varit sjuk i en helt vanlig vinterförkylning sen i fredags men nu börjar jag så sakteliga komma tillbaka. Under tiden som jag varit sjuk har inte allt gått min väg. Min skolmacbook är som nämnt trasig men som tur är så har jag en egen mac med Photoshop på så någon bloggbrist ska det inte behöva bli. Jag hade dock precis innan datorn gick sönder, laddat in snygga detaljbilder från mitt rum som jag tänkte göra ett inlägg av men det får gå bort. 
 
Istället får jag ta tillfälle att visa andra bilder så som Gotland och Kretabilder tillexempel. Sen har jag flera önskeinlägg att ta tag i så uppdateringen kommer hålla sig framöver. 
 
Kom nyligen in från en vinterpromenad och nu väntar en liten mellis innan det ska avnjutas tonfisksås med pasta. Bilden här ovan är tagen från planet till Kreta. Bilden fick pryda min macbook. Ha en bra eftermiddag ute i snökaoset.
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
Den här tisdagen började med stora tekniska problem. Min iphone har inte velat ta laddning på hela natten, först nu på morgonen började den ta laddning. När telefonen väl laddat igång slår jag fel pinkod tre gånger och ett besök på telia är ett faktum. Och mitt emellan detta har min jobbmacbook från skolan dött så jag kommer varken åt photoshop eller mina bilder. Tur i oturen har jag en egen macbook som jag kan använda under tiden.
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
 
I min lilla lya finns två klädstångar. Den ena är placerad i "hallen" den andra hänger i snedtaket. Denna är gjord av en rundstav och ett gammalt läderskärp. Belysningen är en julgransslinga. I väggen har stuttit plugg för att klädstången ska tåla många plagg. 
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig  
Vägen till Gotland börjar på färjan. En färja som går i vitt, grönt och rött.
 
Just den röda färgen är jag extra förtjust i av olika anledningar, en vet du säkert...
 
På däck stod jag och tittade ner i det gröna vattnet och ut längs horisonten. Att vara på uppskattar jag mycket.
 
Mina havsupplevelser är minimala, så att få åka en så enkel färja som M/S Gotland var mäktigt.
 
Vi åkte tidigt på natten/morgonen men eftersom jag var så exalterad över resan kunde jag inte sova. Då är det utmärkt att gå runt på färjan och fotografera udda bilder.
 
Då jag inte fotograferade udda bilder spelades det uno.
 
Ett unogame som jag vann, vinner aldrig men på uno är jag en vinnare.
 
Efter timmar på havet hade vi äntligen anlänt Gotland. Energin var på topp och förväntningarna lika så.
 
Direkt syns Gotlands främsta kännetecken, kalksten, hav, horisonten och sommarblommor.
 
Även fast vi åkt av båten var det knappt att jag förstod var vi faktiskt var. Första skylten gjorde mig dock påmind.
 
Väl inne i Visby blev det självklart vart vi befann oss. 
 
Stockrosor längs de smala gränderna gjorde mig påmind om Ystad 2010.
 
Vissa gator var korta andra långa. Men överallt stod låga hus i alla möjliga färger.
 
// Fortsättning följer på min eminenta resa till den lilla men ändå så stora ön Gotland sommaren 2011.
   1 Kommentarer     // Fotografier,   Gamla Resor  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Varje söndag har jag som mål att ta en söndagspromenad. Det är inte alltid det blir av men förhoppningen finns. Idag var en sådan söndag. En söndag då kylan smakade vinter och snöflingor singlade sakta ner mot marken. Vi gick hela familjen förutom min bror som är i Mexico. Vi pratade om snön och planerade ett sommaräventyr som jag hoppas blir av i sommar.
 
Jag bor väldigt nära en älv och i denna älv finns ett flertal öar. En av dessa öar har vi planer på päron låna för en natt. Fiska, grilla, bada och bara mysa hela familjen på en ö hela kvällen och natten. Ett riktigt äventyr minsann! Hoppas innerligt att det blir av. 
   1 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
En juicecentrifug är bland det bästa inköp du kan göra. I över en veckas tid har jag pressat egen juice. Ibland pressar jag vanlig apelsinjuice och ibland pressar jag mer annorlunda juicer som den på bilden. I den på bilden är det lime, broccoli, päron och kiwi som har blivit juice. Den smakar päron fast lite sötare. En enorm vitaminbomb till morgon.
 
PÄRONJUICE 
250g broccoli
1 skalad lime
3 st päron (skär bort kärnorna)
1 dl vatten (tillsätt frukten pressats)
2 st kiwi
   0 Kommentarer     // Tipslådan  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag testade jag att göra hallongröt som jag gjorde väldigt mycket förra våren. Mosade ner härligt stora hallon i min havregrynsgröt och ringlade över lite honung. Sen in i micron på 3-6 minuter. Till det åts det surdegsbröd med diverse pålägg och päronjuice fick bli dagens energikick. Golvfrukostar har blivit en storfavorit!
 
Denna lördag fullkomligt lyste av enerig. Solen stod på topp när vi vaknade vid elvatiden. I väntan på att gröten skulle bli färdig konstaterade vi att vi älskar våra iphones och att vi aldrig skulle kunna tänka oss vara utan dem. Så kan en morgon hos mig se ut. Ha en fortsatt bra lördag.
   3 Kommentarer     // Morgonstund,   Ätbart  
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är fredag gott folk. Denna fredag ska spenderas med min eminenta vän Miranda. Man skulle kunna säga att vi är syskon för ibland känns det som det. Tidigare i dag mötte jag upp vid bussen i ett snöfall som jag saknade i juletid. Te har drukits och lunch har avnjutits på mitt trägolv. Nu ska vi vandra till ica för att handla till frukt till en fruktsallas som ska ätas framför filmen Dumma Mej. Ha en bra fredagkväll!
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
Avokado äter jag väldigt sällan men ack så gott det är. I dag åt jag till frukost rostat surdegsbröd med avokado, peppar och valnötter. Sen den klassiska filskålen, ägg och en del vitaminbomber för att bättra på mitt immunförsvar. 
   0 Kommentarer     // Ätbart  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I dag spenderade jag och min bästavän Miranda några timmar i fotostudion. Varvat med skratt och dans till den bästa housemusiken knäppte vi av kameran. Att jag valde Digital Media Design vid Hedberska Gymnasium är aldrig något jag har ångrat, varje dag är glädje.
   0 Kommentarer     // Fotografier  
 
 
 
Det var knappast någon lugn start på skolan för min del. Så att det blir sena blogginlägg är inte så konstigt. Dagen har varit lång men härlig. Dimman har legat tät över staden. Väl hemma har jag pressat juice, hämtat ut packet från granit och sett tunnelbanan i kanal5. Nu spenderas sista timmen med essäskrivning. 
   0 Kommentarer     // Söder  
 
 
 
 
Idag startade morgonen med en filskål som har blivit min nya favorit. Speciellt den röda hallonsylten. Efter frukosten åkte jag buss in mot stan för att spontan ringa på hos min Miranda. Där fortsatte morgonen i hennes sköna säng och bland ljusvågorna ekade den bästa och den senaste housemusiken. 
   1 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
Idag är min sista lovdag och den ska tråkigt nog spenderas med plugg. En litteraturessä ska skapas och lite därtill. Min pluggplats blir i sängen med mitt nya bäddset som jag fick i julklapp. Tända ljus är standard, kankse blir det också en fruktsallad och en kopp varm choklad. Vad gör du idag?
   1 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
Idag rensar vi förråd och andra utrymmen i huset. Sånt som behövs göras i januari. Igår köpte jag en bergpalm till mitt sängbord. Tycker faktiskt att små palmer fungerar på en plats med kontrast, alltså svart kontrar vitt. Dagen filskål bestod av rågkuddar och linfrön.
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
 
Igår inköptes en hel del fina ingredienser med fokus på frukost. Mina frukostar har blivit sämre och sämre den sista tiden och det är något jag har fått nog av. Så igår besökte jag ica och köpte med mig sylt, musli och rågkuddar. I dag ska jag införskaffa en mängd olika frukter och fröer så att jag i fortsättningen kan känna ren eufori när jag äter. Frukost är viktigt och att unna sig en långsam frukoststund är väldigt givande och lugnande. Det är inte bara fotografens återkomst utan även frukostentreprenörens återkomst. Nu kör vi!
   0 Kommentarer     // Ätbart  
 
 
 
2014 ska bli året då jag kommer tillbaka som fotograf. Jag fotar tusentals bilder men det är väldigt sällan jag gör någonting av dom eftersom jag inte varit en hejjare på photoshop. Men nu har jag börjat intressera mig på riktigt så i 2014 ska de flesta av bilderna jag tar, visas upp här i bloggen. Under en period nu så ska jag visa semesterbilder som jag tagit när vi var i Grekland, Ystad, Gotland och New York. Har sagt det förut men denna gång menar jag det.
   0 Kommentarer     // Fotografier  
 
 
 
Januari var en lugn månad. Det snöade mycket och jag gillade att fota snöflingorna som föll. Jag köpte min första vinylskiva med några av musikens största klassiska låtar. Solen började titta fram och det njöt vi av ute vid havet. Många goda frukostar åts med smak av vinter. Det spelades vinyl och åts ett antal sötmandlar och mandlar doppade i yoghurt.
 
 
 
 
I februari började solen komma på riktigt och det blev många stunder utomhus. Jag besökte Olof Palmes gravsten. När jag var hemma drog jag ofta runt mina fötter längs mitt trägolv. På fossingarna satt ofta mina gråa ullsockar. I mitten av februari hamnde jag i en fönsterbräda i Vasastan även där med ullsockar på. 
 
 
 
 
Mars var en spännande månad med många nya intryck. Vi åkte upp till Åre i några dagar. Längs vägen upp såg jag för första gången ett vilt djur på nära håll, det var spännande. Sen besökte jag Tännforsen och läste väldigt mycket. Hängde även hos min mycket goda vän Miranda där jag käkade hämtpizza klippt som trianglar. Hela familjen stack till Dalarö över dagen där vi käkade grymt goda mackor. Sen läste jag reportaget om mig som var i lokaltidningen sommaren före ännu en gång och kanske gjorde jag det i en av mina favorittröjor.
 
 
 
 
I april fyllde jag 18 år och myndig och allt vad det innebar. Men i stället för att fira på krogen käka jag en massa goda frukostar, var med i lokaltidningen ännu en gång, åt avokado i mägder. Jag och min bror fixade även en tom vägg till något bättre med hjälp av ramar och en hög semsesterbilder. Jag gjorde även en sänghimmel och möblerade om i stringhyllan då och då.
   0 Kommentarer     // Summeringar  
 
 
 
 
Random bilder. Första dagen på tvåtusenfjorten, var bara tvungen att testa hur det kändes att skriva det. Tvåtusenfjorton är drömmarnas år och en av mina drömmar är att få ta ligga på klippor vid någon trevlig ö Göteborgs skärgård. Vi planerar en sådan tripp just nu hela familjen, spännande! 
 
I dag har vi tagit en promenad i den faktiskt så kyliga luften. Jag tog för första gången den här vintern, på mig mitt Second hand-fynd, virrade halsduken runt halsen och gick ut. Den sista tiden har det blivit mycket arbete kring datorn så dagar som denna då jag får tid att promenera värdesätter jag högt.
 
P.S. Snart är bloggdesignen klar... Den ska enbart kompletteras med diverse bilder och texter sen är den klar.
Vad tycks? 
   4 Kommentarer     // Vardagsbrus