Oj vad det doftar och blommar i huset och i trädgården. Bortsett från att det är grått på himlen och regn i luften så är det i alla fall sommar i huset och det gillar jag. Idag ska jag försöka slutföra det jag jobbat med nu i en veckas tid. Nämligen att göra huset mer somrigt och ta vara på ljuset genom att flytta om lite i fönster och på hyllor. Nu ser det dessutom ut att ha slutat att regna, så jag ska smyga ut i skogen och plocka med mig naturen. Har ingen aning om vad du gör just nu, kanske har du sol och ligger i hängmattan och läser, eller så har du regn och kanske nu sitter med en kopp te och tittar ut mot dropparna som rinner längs din fönsterruta. Oavsett vad du gör så hoppas jag att du har det bra. 
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Att det ska vara så svårt att kika in hör och skriva ett litet inlägg då och då. Ska inte skulle på något annat men det kan bero på att jag fixat och donat i huset väldigt intensivt denna vecka. Det har plockats in väldoftande sommarrosor, möblerats om och målats om. Förmodligen har du ingen aning om hur det ser ut det övriga huset som jag bor i, men lugn... Jag ska fotografera och visa.
 
Just för tillfället är jag och pillar i de flesta av alla husets rum. Mina föräldrars sovrum, glasverandan, vardagsrummet, köket och övre hallen i huset. Men så är det ju just det här jag gillar, att få tänka nytt, grubbla över hur jag ska få till den där känslan jag vill åt osv. Det är det som är inredning för mig, att återskapa känslorna som uppkommer inom mig när jag går in i ett rum. Ett rum berättar nästan direkt (iallafall för mig) vad det vill och så får jag förhålla mig till det. Ibland går det bra, ibland tar det år innan jag hittar den där känslan, men oftast beror det då på att det är något som jag inte kan förändra utan något som måste vara en del i rummets nya känsla.
 
Bilderna ovan är från en solig torsdag denna vecka. Ett gott fat med frukt, en somrig gröt, färskpressad juice och goda sesamknäcke med egenodlad rädisa. Sol och god frukost är bland det bästa med sommaren. 
   0 Kommentarer     // Sommaren,   Ätbart  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilder från söndagens biläventyr ut i skärgården. Lite havsluft och en massa intryck gav mig inspiration till en ljusformation som jag ska bygga mig i morgon. Vill ha en ljuskälla från golv till tak i svart eller grå rundstav. Ljuskällan ska kännas som den kommer från golvet och går upp i taket vilket kräver viss eftertanke. Men jag tror att det kommer bli toppen, visar lite när den är färdig!
 
I dag har jag fixat och donat här hemma. Tagit in rosor från trädgården, flyttat om lite prylar och gjort vardagsrummet mer somrigt. I morgon ska jag skapa min ljuskälla, plantera kryddor i min kryddträdgård utomhus, slutföra vardagsrummet, lyssna på sommarprat och fota vad jag faktiskt pillat och fixat med idag :)  
   0 Kommentarer     // Sommaren,   Vardagsbrus  
 
 
 
 
 
God morgon! Hos mig regnar det fortfarande men har en massa saker att göra inomhus idag så för mig passar det utmärkt. Har glömt att berätta att jag dagarna efter studenten var jag i Sthlm, och varje gång jag åker ifrån Sthlm har jag alltid med mig några kassar fulla med inredning från Granit, och denna gång var inget undantag. Har köpt en trälåda som ska få bli sängbord, en stor lövkorg i bambu och en massa annat som ni lär få se i min instagram eller här i bloggen. Så idag blir det pill inomhus, sommarprat och sen får vi se vad som händer. Ha en härlig dag!
   0 Kommentarer     // Ätbart  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hej!
Eftersom det varit så mycket den senaste tiden och i junimånad överlag, hade jag dagarna innan midsommar faktiskt inga riktiga sommarkänslor. Har känts som att jag bara stressat mig fram mellan dagarna och att det bara råkat vara just sommar. Men så igår på midsommar så kom den. Känslan av sommar! Lugnet, tankarna, stunderna, möjligheterna. Allt det där som sommaren gör möjligt kom på en och samma dag. 
 
Förra sommaren hade jag min hitintills bästa midsommar. Jag klev upp vid sju på morgonen och åt frukost i min ensamhet i strålande sol och fågelsång. Väl därefter besökte jag skärgården, band krans, promenerade vid vattnet och en massa annat trevligt. Men trots att det blåste kalla vindar denna midsommar, så kikade ändå solen fram. Regnet höll sig borta och det blev slutligen en väldigt bra midsommar. Bilderna får tala för det.
 
Men som nämt så kom känslan av sommar till mig igår. Så idag är jag sommar hela jag. Precis som jag gjorde förra sommaren gör jag nu, nämligen bestämmer mig för att vare sig det är regn eller sol ska jag njuta och ta vara på varje dag. Det gjorde jag förra sommaren och det var det som jag tror gör att jag i efterhand minns förra sommaren som en av mina bästa somrar. 
   0 Kommentarer     // Sommaren  





























Hej! Tiden jag har varit frånvarande har jag tagit studenten, varit på festival på Gärdet samt vandrat omkring på söders gator och besökt alla granit affärer i Sthlm. Ska visa lite bilder från studenten under morgondagen. Just nu ligger jag i sängen och lyssnar till musik medan jag äter vattenmelon. Strax ska jag planera om lite växter och plocka iordning lite i min lilla lya. 

Igår på väg hem från solsidan som jag besökte lite hastigt, stannade jag till vid granit i Sickla där jag blev med en ny kruka från Italien och en stor fin tomatplanta. Jag och plantan år sen middag ihop, åkte Djurgårdsfärja och sedermera vandrade tillsammans till centralen i ett sommarstockholm med en himmel färgad i röd och rosa toner. Perfekt slut på en perfekt vistelse. Skriver mer mer snart, känner att jag har att säga... På återseende! :) 
   0 Kommentarer     // Sommaren,   Vardagsbrus  
 
 
 
Ligger under täcket och det är sakta dags att somna. I morgon är dagen innan studenten!!!! Ska trycka upp min tidning i flera exemplar samt lämna tillbaka skoldatorn. Därefter väntar ett besök till tygaffären och senare hem och dekorera borden och verandan inför min studentmottagning på torsdag. Nu ska jag sova gott här, så syns vi imorgon med lite inredningstips, vad sägs om det? :)
   0 Kommentarer     // Inredning,   Vardagsbrus  
 
 
 
 
 
Nu ska jag dela med mig av något utav det godaste jag vet. Ofta när jag köper färskt bröd från affären eller bakar själv, blir det alltid en bit kvar som ligger och stelnar i brödkorgen. Istället för att slänga så brukar jag skära upp några skivor av det torra och hårda brödet och steka det i olivolja. Oj oj oj vad det är gott! Ett måste att testa!!
   0 Kommentarer     // Tipslådan,   Ätbart  
Klicka igång klippet, pausa och läs. Där efter kikar du igång klippen, lutar dig tillbaka och njuter. Ljudet av vattendroppar, vågor och synen av en slät vattenyta en sommarkväll är det mest inspirerande och givande jag vet. Att sitta inlindad i en handduk på bryggan efter några kvällsdopp i vattnet, höra dropparna droppa från bryggkanten och känna filten värma mig, är och förblir bland det bästa som finns med sommaren. Inte sant? Vad är det bästa med sommaren tycker du?
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
 
 
 
 
Kvällarna som bara existerar några få gånger under våra tre till fyra månader av sommar, uppenbarade sig i kväll. Hade det inte varit för att jag har inbokad klipptid imorgon hos frisören skulle jag legat i hängmattan och bara filosoferat in på små timmarna, möjligen till och med somna där under solcellsslingorna och den stigande dimman. Sommaren i Sverige är det tryggaste och mest avkopplande jag vet. En lätt sommarhimmel sätter mig direkt i trans och jag faller ner i ett lugn som inte kan beskrivas med ord. 
 
Den här veckan är min studentvecka. Att jag ska ta studenten är helt ologiskt. Att jag nu ska sluta skolan och börja vägen mot yrkeslivet. Jag har några spännande idéer vad jag vill göra i höst, idéer som jag kommer lufta med er en annan dag eftersom jag skulle sovit för länge sedan. (Klockan är nu 00.02). De senaste dagarnas frånvaro har berott på att jag fyllt kameran med bilder, inrett om här hemma och läst en massa. Så kräv och förvänta dig en del tips och bilder nu under en tid framöver. 
   0 Kommentarer     // Sommaren,   Vardagsbrus  
 
 
 
Hej! Inläggen kommer och går, men jag jobbar på att bli bättre. Har som alltid efter en tids uppehåll så mycket jag vill prata med er om, så jag har en hög med inlägg som under veckorna framöver ska publiceras. Så som att det faktiskt är sommar nu och en rad tips och trix. Ett första litet tips har du redan scrollat förbi om du nu läser detta. Det är nämligen den lite tråkiga skogaholms limpan som enkelt går att höja några nivåer. Här har jag valt salami, fetaost, ett krispigt salladsblad, två skivor tomat och en kvist persilja. Smakade sommar vill jag lova. 
   0 Kommentarer     // Ätbart