Igår gjorde jag och pappa om min säng lite. Vi klädde in sänggaveln i plywood och det blev verkligen hur bra som helst. Gjorde även min sänggavel lite högre vilket gör det möjligt för mig att bulla upp med en massa kuddar utan att riva ner exempelvis ett ljus. Igår var jag även på Ikea en sväng där jag kom hem med fyra nya växter som verkligen förhöjde. Har alltid förespråkat växter men har alltid vad någon anledningen underprioriterat det. Så igår köpte jag allt jag ville ha. Det höga trädet som syns på första bilden fyndade jag på Ikeas fyndhörna. Den glädjen är svår beskrivlig.
 
P/S   Gå in här och Gilla min facebook-sida som jag kommer börja uppdatera allt oftare. Där kommer jag lägga upp bilder från exempelvis pågående projekt, bilder som tas med telefonen vilket gör det lättare att nå ut snabbare och smidigare än vad det gör här i bloggen då jag fotograferar alla mina bloggbilder med min systemkamera. Så gå in och tryck Gilla så blir jag glad och förhoppningsvis du med! :)
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min fredag var en kreativ men samtidigt lugn fredag. Efter skolan vädrade jag ur rummet, dammade mattor, bäddade rent och dammsög till värvet med Vera Vitali. Otroligt inspirerande person må jag säga. Sen efter det tog jag en lång funderar-dusch och därefter åts det choklad och tände mitt nya doftljus. 
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår lördag startade jag dagen med en sann sommarfrukost. Kiwi och jordgubbar i en skål fil med musli och mandlar. Till det åt jag surdegsrost med tomat och avokado. Kiwi och jordgubbar är frukter som jag aldrig får för mycket av. Frukosten avnjöt jag i årets första riktigt varma vårsol, hela 15 grader varmt vilket gjorde mig gott. Idag söndag jag förändra min säng (återkommer till det) samt besöka Ikea för att inhandla växter som andas medelhav.
   3 Kommentarer     // Ätbart  
 
 
 
 
 
 
 
Ständigt sker förändringar i mitt rum och nu är det vår vilket betyder såtider. Så i helgen fick mitt skrivbord byta plats för att ge plats åt nya bokhyllan "hyllis" från IKEA. Jag har ett utmärkt solläge vid mitt fönster så när jag börjar förså kommer plantorna att trivas väldigt bra. Förså börjar jag med nu under veckan. Ska så en massa basilika, gräslök, sallad och annat gott och väldoftande.  
   1 Kommentarer     // Hemma Hos Mig  
 
 
 
 
 
 
 
Spanska jordgubbar smakar inte i närheten av våra svenska jordgubbar om sommaren. Men dessa är riktigt goda dom med. Brukar skiva upp dom som på bilderna ovan och ha i min fil. Hur gott som helst. Just den här frukosten njöt jag av i lördags ute på altanen i en brännande varm vårsol.
   2 Kommentarer     // Ätbart  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
God morgon. Fredag och solen skiner som aldrig förr. Det är ett fantastiskt vårljus i hela huset så jag går lite på moln. Rivstarade morgonen med en bra frukost som finns att se under min header eller på instagram där jag heter mosebacke. Efter frukosten landade jag och mirre i min säng där vi har peppat summerburst, chillat och pratat feminism. 
   1 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ystad var en stad full av sommar. Vackra lummiga gator och spänningen från alla Wallanderfilmer som spelats in där. När vi var där 2010 gick vi i Wallanders fotspår och besökte en mängd spännande platser. Det vita och blåa huset är Wallanders hus vid havet i de senaste filmerna. Huset var inte utmärkt på "Wallander-kartan" så vi åkte längs vattnet för att leta och där låg det, vid Svarte strand fanns huset. Hoppas bilderna va någon form av njutning.
 
 
 
 
 
Är i färd att börja så och plantera. Har lite idéer om vad jag ska så men tar gärna emot förslag. I dag har det varit mycket på schemat så det har blivit lite tid till bloggen men jag jobbar på ett inlägg om hur jag redigerar mina instagrambilder och jag har ett stort inlägg med Ystadbilder som kommer upp så snart jag får tid. Nu ska jag sussa. Imorgon är det onsdag och jag är glad från topp till tå utan någon som helst anledning än att jag älskar livet. 
   1 Kommentarer     // Inredning  
 
 
 
 
 
 
 
Jag går en linje som är otroligt bred. Det finns egentligen inga begränsningar på vad vi får göra och vad vi inte får göra. Det enda som är vår huvud uppgift är att upprätthålla ett kreativt flow och det är så stimulerande och inspirerande tycker jag. De du ser ovan är små skisser till portfolioheader och annat. Förra veckan lärde jag mig 3D så just för tillfället är jag väldigt sugen på att gå på djupet med just 3D.
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
Hej! I dag var det dop för min systerson Reidar. Det var ett besök i samma kyrka som jag döptes i för 18 år sedan. Har en hel hög med bilden från dopet som jag ska redigera när som helst. Vi ska göra en fin fotobok, väldigt sällan vi gör det men denna gång blir det av. Visar bilder så fort dom är redigerade.
 
Nu kopplar jag in en ny vinylspelare/förstärkare så att jag kan börja spela mina skivor. Efter det ska jag kura upp mig i sängen med en ny BJ och bara njuta! Ha en skön lördag så syns vi imorgon. Vill du mig nått finns jag på kik där jag heter mosebackes.
   2 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mina redigeringar i bloggen varierar men så här redigerar jag en standard frukostbild. När du väl lärt dig kommer du märka hur basic och hur snabbt det går att fixa till bilder så att dom ser lite trevligare ut. Nästa redigeringstips-inlägg blir hur jag redigerar mina instagrambilder. 
   2 Kommentarer     // Tipslådan  
 
 
 
 
 
Mellanmål är ju ett av de lugnaste och godaste målen på dagen. Om morgonen varit stressad hinner en ta igen det på eftermiddagen med en lång mellanmålsstund. I dag blir det lite rågbröd med ost/sallad samt tomat/salami och basilika/salami. En skål med rågkuddar och lite nötter.
   1 Kommentarer     // Ätbart  
 
 
 
 
 

   2 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min säng i sin helhet. Som det ser ut nu så är min säng färdig i sin utveckling. Har dock en tanke att göra om min sänggavel och täcka in den i plywood men det är ett projekt som för tillfället ligger på is. Just nu har jag precis avslutat en fotografering med Miranda i skolans fotostudio. Vi fotade CV-bilder, några av dessa kanske dyker upp i bloggen. Nu ska jag iväg till frisören och klippa/permanenta håret. Hare bäst!
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig,   Inredning  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kreta, Grekland var ett fantastiskt resmål. Ett resmål som det finns många bilder ifrån. Här är del 1 i en rad delar från min Greklandsvistelse. För dig som ännu inte fått vårkänslor och hopp om en sommar i dig, hoppas jag att jag kanske gav lite mer energi och njutning.
   0 Kommentarer     // Fotografier,   Gamla Resor  
 
 
 
Dags för mellis. Lyssnar på musik, solen skiner in genom fönstret och nu ska jag bara knyta av mig mina air max och göra mellis, sätta mig i fönstret och svara på brev så jag kan posta iväg dessa under morgondagen. Det märks att det är vår ute vilket gör mig på ett strålande humör. Redigeringstips-inlägget tar fart så jag förväntas nog bli klar med det under kvällen.
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hyllan har som nämnt bytt utseende. Så här till våren ville jag att mitt lilla hörn i rummet skulle vara ljusare så jag beslöt mig för att måla den bruna mörka 50-tals byrån i en vit färg och nu har jag bytt ut de bruna mörka hyllplanen till naturfärgade hyllplan. Jag är hur nöjd som helst. Det ända som fattas nu är lite vårblommor.
 
I min stringhylla samlas minnen och favorit ting. Lådan som hänger på sidan om stringhyllan är min brevlåda där jag samlar alla nyinkomna brev från mina brevvänner, som jag sedan successivt svarar på. 
   2 Kommentarer     // Hemma Hos Mig,   Inredning  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Spenderade några timmar med min syster vid havet tidigare idag. Hoppas du haft en skön söndag. Håller på att fixa ett redigeringstips-inlägg till er som önskat det. Ett inlägg om hur jag redigera bilderna i bloggen och ett inlägg om hur jag redigerar bilderna till instagram. Men nu film och choklad.
   1 Kommentarer     // Fotografier,   Vardagsbrus  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Som jag nämnde i mitt inlägg om Furillen Fabrik så är en tanke och en dröm att återvända till Gotland och Furillen den här sommaren för att sova över på platsen som inspirerar mig enormt. Den tanken såddes för några dagar sedan och idag började den gro på riktigt. Furillen Fabrik har två eremitkojor som går att hyra.
 
Den första natten kostar 5000 kr, den andra natten kostar 500 kr, den tredje natten kostar 50 kr, den fjärde natten kostar 5 kr och den femte är gratis. Dessa små kojor på drygt 10 kvm är belägna ute i naturen och har varken rinnande vatten eller el. En plats där det finns gott om tid att återhämta sig och tänka. Jag tror att jag kommer göra det här i sommar för som det känns just nu så är det bara att köra! 
 
Furillen är en lugn plats, en plats som inspirerar mig enormt. Att få spendera 5 dagar på denna plats i en koja tillsammans med mig själv och naturen kommer göra skillnad. Jag kommer få så mycket livskvalité och ro i kroppen att det inte finns ord som möjliggör en beskrivning. Ska bli spännande att se om jag vågar gå hela vägen och boka... I år är drömmarnas år och en måste våga hoppa.
   0 Kommentarer     // Gamla Resor  
 
 
 
 
 
 
 
 
Min blogg tenderar att bli platt i sin form stundtals. Något jag gärna vill förändra. Den sista tiden har det vart mycket "det här gör jag" och "det här ska jag göra". Sällan reflekterar jag över årstiden eller hur jag faktiskt mår. Så nu tänkte jag ta tillfället att skriva av mig en smula.
 
Kom att tänka på sommaren i dag när jag vandrade längs vattnet med min hund Laban. Jag har en favoritstig som kallats Anna Märta-stigen sedan år tillbaka. Den är belägen vid älven Ljungan där jag badar om somrarna. Stigen är mitt förstahandsval om jag ska rasta Laban. Den är som nämt belägen vid vattnet och det finns gått om utrymme för Laban att springa fritt och gott om utrymme för mina tankar.
 
Så när jag gick där idag tänkte jag på sommaren och alla minnen och intryck som jag har från i somras. Den sommaren var den bästa sommaren jag någonsin upplevt. Allt var perfekt och allt blev som jag hade tänkt mig. Den sommaren skulle jag leva. Vara öppen för nya intryck, finna ett lugn i mig själv och kanske det viktigaste, jag skulle njuta. Alldeles för många sommarlov har gått för fort och de gör dom anser jag, om man inte njuter och tar vara på den tid sommaren är närvarande. 
 
Den sommaren klev jag upp ett flertal gånger och förberedde min frukost i cykelkorgen och sen rullade jag ner mot vattnet och den brygga som jag och min bror byggt. Många morgondopp blev det, många sommarpratare betades av. Och bäst av allt, jag njöt och landade i ett sorts lugn. Det är svårt att göra annat när solen skiner, morgonen är tyst, det ända som hörs är sommarprat och någon enstaka fågel som vaknat ur sitt bo.
 
Nu är vi inne i en tid som är väldigt grå och trist. Men det är väldigt viktigt att hålla huvudet högt och se framåt. Det är nu mars och det börjar smälta. Luften är ren och det känns att våren har stigit in i hallen. Det är en period då en tvekar om vantarna verkligen behövs och när en lämnat vantarna hemma fryser fingrarna en smula men det är hanterbart. Det finns någon förtjusning i det där... En dag kommer dina fingrar klara sig utan vantarna och då ger det signaler om att sommaren är på väg.
 
Så mitt lilla råd till er där ute som kanske är ofantligt less på marsmånad, stanna upp och se framstegen. Se på skotten som kommer på träkvistarna, den leriga gräsmattan som börjar tina fram eller som kanske redan har tinat fram. Var ute i naturen och andas friskluft och tänk inte så mycket på vädret och årstiden, lev här och nu istället. Sommaren kommer när den känner sig mogen... Och att den mognar syns tydligt i de allt fler ljustimmar vi har på eftermiddagarna jämfört med för två månader sedan.
 
Och en sak ni kan bära med er när ni går där ute i det gråa, den 30 mars ställer vi om till sommartid och då kommer det kännas att vi är påväg mot rätt håll, det kan lova!
   0 Kommentarer     // Tipslådan  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite inspiration till dig som äger en stringhylla eller är sugen på att införskaffa en. Jag är i färd att göra om min, eller jag har rättare sagt gjort om den men är i färd med att inreda om den. Det fattas lite grönt och något extra som jag ännu inte kommit på. Min stringhylla ser nu ut som i bild två. Ljusa hyllplan istället för mörka bruna. 
   0 Kommentarer     // Inredning,   Inspiration  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hej! Bilderna ovan är som nämnt i rubriken Furillen Fabriken som ligger på Gotland. En plats som jag blev otroligt inspirerad av när jag besökte ön 2011. Den minimalistiska och industristil som hela hotellanläggningen doftar är exakt min smak. När jag besökte platsen hade jag inte tillfället att sova över men när jag har tagit studenten vore det fint att resa iväg några dagar och fyllas av inspiration och lugn på en ö vid havet på Gotland. Den första bilden använder jag mig av i min nya header också. 
 
Känns skönt att vara igång igen. Min design har tagit allt för låg tid att slutföra. Har suttit i flera nätter och pillat på millimetern för att det ska bli som jag vill ha det. Nu är den det, precis så som jag vill ha den. Designen är även mobil och ipad anpassad så att du enkelt kan läsa min blogg i telefonen utan att behöva zooma ut och in. Ett tips för dig som inte vill scrolla förbi alla sidor (klicka på BLOG i vänstra hörnet).
   1 Kommentarer     // Fotografier,   Gamla Resor  
 
 
 
 
 
Startade denna onsdag med ett sommarprat från i somras och med lite frukost på sängen. Har märkt att jag landar i ett nästan hypnotiskt lugn när jag lyssnar på radio i allmänhet. Det finns nått skönt i att enbart höra röster utan att se personerna framför sig och hur dom rör sig, beter sig osv. Jag brukar städa, äta frukost, slappa och skriva med radio i bakgrunden. Om du inte testat förslår jag att ladda ner podcast eller någon annan radioapp och lyssna.
   0 Kommentarer     // Ätbart  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bröd bakar jag sällan men ibland sker det. Bilderna ovan är ifrån förra söndagen då jag bakade frukostfrallor som blev i toppklass. Det lyckade resultatet fick mig att vilja börja baka surdegsbröd och nu under lovet finns ju all tid i världen. Denna tisdag ska vara kravlös. En tur med Laban och sen ska jag slutföra min stringhylla. Sen vet jag faktiskt inte... Kanske landar jag i fönsterbrädan med en kopp te till ett podcast-avsnitt. Det får dagen tiden visa.
 
 
Förbered själva baket dagen innan:
4 dl vatten
9 dl rågsikt
2 tsk jäst 10g
1 ½ tsk salt
1 msk honung
 
När du vaknat och det är dags att baka:
Sätt ugnen på högsta temperatur
Se till att ha rikligt med mjöl där du ska baka ut degen
Tippa ur degen ur bunken och knåda samman med mjölet
Dra ut degen så att den liknar en baugette, ungefär 40 cm lång
Ta sedan exempelvis en stekspade och dela upp brödet till den storlek du vill ha på dina frallor. 
(Dom kommer att jäsa i ugnen så gör inte allt för stora)
Pensla sen vatten över och strö på lite linfrön eller något annat frö som du har.
Stoppa sedan in bröden i ugnen och vänta tills de fått en fin yta. Våga låta dom gå lite längre...
   1 Kommentarer     // Ätbart  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hej. Vart jag har lagt mitt fokus när bloggen tystnar är vid det här laget självklart. Igår hade jag ett riktigt flyt med min nya design. Ett så bra flyt så att jag skulle kunna lova att den kommit upp innan onsdag midnatt. Längtar tills det nya utseendet är på plats så jag slipper tycka att min blogg ser hemsk ut.
 
Igår söndag åkte jag in till stan och mötte upp en härlig person som syns lite då och då i bloggen. Vi tog en lunch hos Barista och sen låg vi kvar i deras sköna soffor och pratade strunt. Så härligt att ha en vän som inte är krävande. Vi kan bara ligga och slappa helt kravlöst och det är så ofantligt skönt. Tack för att du finns Miranda!
 
I dag måndag och min första dag på sportlovet ska jag först träna vid elva. Efter det ska jag fotografera två bilder till min nya design och inreda min stringhylla som bytte utseende igår. Blev hur bra som helst! Visar bilder så fort jag tagit några. Hoppas du har en skön måndag i det nu så gråa Sverige.
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus,   Ätbart