Cyklade för en stund sedan till affären och köpte nybakt bröd, mozzarella och skinka från charken. Väldigt gott! Det här gör jag väldigt sällan, men någon gång i månaden vore det inte fel att lyxa till det lite. Tomaterna är från min tomatplanta. Det regnar fortfarande så i dag blir det en "fixa-inomhus-dag". Har monterat ner en hylla och tagit bort ett skåp. I dag ska spegeln upp på väggen och ett bord ska snickras. Fortsättning följer på projektet. 
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig  
 
 
 
 
 
Regnet fortsätter och nu är jag på väg till Ikea. Har en lite planer kring en annan del i mitt rum som jag inte riktigt är nöjd med, så därför beger jag mig till ikea i hopp om att hitta det som saknas. Fortsättning följer kan vi säga... 
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig,   Inredning  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Förra helgen var en fullbokad och mysig första sommarhelg med melon, jordgubbar, middag på min systers balkong med solcellsslinga och sol från tidigt på eftermiddagen till sen kväll. Lördagskvällen spenderades med SSU och avslutades med en promenad hem till min systers lägenhet i åska. Den helgen blev det sommar för mig. Idag regnar det och jag suktar efter en tur till ikea. Fick ett begär att köpa murgröna...
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus,   Ätbart  
 
 
 
 
 
Sista tiden i skolan nu så allt är lite stressigt. På onsdag är det mösspåtagning sen har jag ledigt fram tills studenten den 12 juni. Ska bli så skönt efter den här enorma urladdningen som varit nu i några veckor, att få vila upp mig tills det är dags för studenten!! Under min ledighet ska jag börja läsa igen, hålla mina odlingar vid liv och vara, bara vara i nuet. Just nu ska jag slutföra min portfolio. Kikar in i kväll med möjligen en länk till min portfolio och lite annat.
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig,   Vardagsbrus  
 
 
 
 
 
Sitter just i denna stund och illustrerar ett modernt arkitekthus samt ett badrum i svart och vitt, med stora glasrutor och glansiga golv. Detta är två inlämningsuppgifter som jag skapat åt mig själv... I ettan och tvåan på gymnasiet har jag illustrerat i mängder, men i trean blev det desto mindre. Så för att jag inte ska tappa kunskapen eller halka efter i utvecklingen håller jag igång min förmåga att illustrera. Mellan illustrationerna äter jag ekologiska apelsinklyftor som är väldigt underskattat. 
 
I kväll ska jag på gratis bio med banken (gratis är gott). Sen ska jag intervjua mig själv om min kreativitet, till ett skolprojekt och därefter skapa en portfolio som jag ska göra offentlig och använda mig av i framtida jobbsök. Den här veckan har jag haft väldigt mycket att göra och jag trivs verkligen med det. I morgon blir en minst lika effektiv och fullspäckad dag. Ska bland annat förtidsrösta till EU-valet. Gör det du också! Jag röstar för ett nazistfritt EU. 
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus,   Ätbart  
 
 
 
Mitt mål är att balkongen ska vara klar till midsommar. Därefter ska jag enbart vara på min balkong och lyssna på sommarprat, äta frukost, se film i mörkret som under sommaren inte är ett mörker utan något helt annat, konst skulle jag villa påstå. Sen ska det ätas middagar här uppe och en och annan slappardag då jag och Miranda slappar och snackar strunt eller om framtiden. 
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig,   Inredning  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sitter just i denna stund och skriver om evolutionen, både intressant och tråkigt. Det har varit och kommer vara en hektisk dag. Har på förmiddagen varit i skolan som vanligt, hunnit med ett guldtrofémöte samt övat vår klassdans som ska vara inövad till studentdagen. Och nu på eftermiddagen ska jag förbi en person som ska sy upp mina linnebyxor så att dom passar mig utmärkt. Sen till kvällen väntar ssu-möte. Allt känns roligt men det tar på krafterna när allt roligt händer under samma dag. Nu plugg plugg plugg!
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I veckan kom dom, studentkläderna... Allt är ifrån zara. I klädväg har jag alltid gått min egen väg så även på studenten har jag valt kläder efter vad jag tycker är snyggt och inte vad som är klassiskt för hur en kille bör se ut på studenten. Så så som jag ser ut här ovan kommer jag se ut på studenten, med min studentmössa som har marinblått band. Längtar enormt junimånad, kommer bli en fantastiskt tid. 

Apropå studenten så har vi suttit och planerat lite hur min studentskiva ska vara och det är väldigt spännande! Jag är så oroligt sugen på att ha stora skålar med somrig potatissallad, goda drinkar, goda sallader och en mängd tända ljus, björkris och sommarblommor. Men så kom jag och tänka på att om en har riktig otur så kan det ju faktiskt regna.

Och då har jag hittat ett företag som har lösningen på det, nämligen Hallbyggarna. Hos dom kan man hyra regnskydd, hela stora tält som man kan ha sin studentskivan under. Kan till och med tänka mig att det är fint att inreda ett vitt tält med stora långa bord, fulla av sommarblomster och fin porslin. Sittandes under ett sådant tält medan regnet smattrar utanför kan bli en spännande studentskiva. Så efter att jag tittat runt lite och hittat ett företag som kan hyra ut regnskydd känner jag mig fasen lugn! Hallbyggarna finns över hela Sverige om du också tänkt i dom banorna som jag. Klicka bra på Hallbyggarna så kan du se på deras karta vart ditt närmsta ombud finns. 

   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
Bra onsdag för min del. Fick reda på betyg i två kurser som jag är riktigt nöjd med. Under eftermiddagen har jag gjort en massa nyttigt så som svarat på mejl, planerat kommande veckorna, slutfört en del skolarbete och lite mer där till. Gillar produktiva dagar. Nu har hunnit städa upp all röra i rummet innan jag går till sängs också, känns härligt. Har en del att skriva om imorgon så vi syns då.
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
 
 
Mycket nu. Men snart är allt över så det är bara att hålla ut... Imorgon skrivs mitt gymnasiearbete ut, mitt och min väns gymnasiearbete som vi har arbetat på i ett år snart. Det har blivit en stor fin tidning på över 50 sidor. Är väldigt nöjd med min insats, även om vi hade kunnat börja lite tidigare än vi gjort (vi började för ungefär två veckor sidan...). 
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus,   Ätbart  
 
 
 
 
 
Sådden tar sig. Ser ut som vi kommer ha en del persilja att äta i sommar. Idag är det måndag och full rulle i skolan som vanligt. I eftermiddag blir det en sväng förbi gymmet sen som vanligt en stor god mellis till något gammalt sommarprat eller liknande. Därefter ska jag filma Laban till ett porträtt som jag håller på med i skolan och sen mina vänner, blir det en djupdykning i vem jag är som person, här i bloggen. Ha en bra måndag!
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
 
Bra inredningsbutiker tänkte jag tipsa om nu. I vissa av dom har jag inte handlat men jag tipsar om dom för att det är butiker som jag kommer att handla i längre fram eftersom dom har så mycket fina saker, men det är saker som jag just för tillfället inte behöver. Möjligen längre fram när jag blir med lägenhet o allt. 
 
Betonggruvan / Har finns många fina detaljer, och det är ju detaljerna som gör skillnad. Favoriterna är en här tvättsäcken, den här lerkrukan som påminner om äldre lerkrukor från loppisar och det här stora fina kemiglaset som går att ha som ljuskopp med ett litet blockljus, eller häll lite sand och tryck ner ett stearinljus eller använd det som en vad med smörblommor i för exempel.
 
Granit / Här finns det mesta och som de flesta av er vet så är det en av mina favoritbutiker. Favoriterna är den här solcellsslingan som passar perfekt i ett fönster eller på balkongen, de här dricksglasen som jag ofta dricker min morgonjuice i och självfallet deras gråa terrakotta kruka.
 
Lagerhaus / Här finns detaljer många sköna detaljer till köket, men även en rad andra trevligheter. Mina favoriter är den här diskflaskan som man senare kan återanvända om och om igen och sen ska dom ha en ljusslinga i butik i svart med stora glödlampor på, den gillar jag också!
 
IKEA / Här finns ju allt men det vet du redan om. Men ibland tar man IKEA lite för givet. Jag köper nästan alla mina växter från ikea. Jag brukar köpa udda dricksglas och använda som ljuskoppar eller vaser. Annars är går det också utmärkt att använda till frukosten. Jag har handlat en massa olika frukostdetaljer på IKEA. Dom har allt bara man undersöker. Min rislampa är där ifrån, endast 100 kronor sammanlagt ;)
   0 Kommentarer     // Inredning  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min sinkhylla har blivit full av härligheter. Nu har jag en stor fin tomatplanta från IKEA i en av deras stiligaste krukor. Den lerkrukan är en av de bästa jag köpt. Den blev så där vit/sotig och fin på bara en vattning... I en konservburk har jag satt en brytböna som nu börjar vilja ut i trädgården. Nu när jag ser att sådden ger "skörd" vill jag genast så ännu mera. 
 
Har varit lite frånvarande för att jag haft ett tal att tänka på. Men nu är det gjort och det gick bra, känner mig nöjd med mitt tal. Så nu när det är ur min väg har allt tid att fokusera på allt annat roligt. Imorgon har jag sovmorgon så då blir det lång frukost framför skärgårdsdoktorn. Nu lyssnar jag på Monica Z. Strax blir det bad i spabadet. Hare bra så hörs vi imorgon :) 
 
P.S. Ni är fina ni! Ni peppar och motiverar mig dagligen. Hoppas jag också kan möjligen motivera och inspirera er en smula också. Kram på er <3 (Ifall du vill skriva mer personligen till mig så kan du skriva till mig på kik eller fb? På kik heter sebastiani
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sluta tidigt är härligt. Sitter nu och lyssnar på podcast och äter mellis. Om en stund blir det slutföra mitt nationella tal och där efter öva öva öva. Ska bli så skönt att få det klart så att jag till 100 procent kan fokusera på min balkong som jag möjligen inte nämt, men jag håller på att göra om. Pratar mer om den längre fram men det kommer bli perfekt tror jag. Mycket solcellsslingor, växter, kuddar och levande ljus.
   0 Kommentarer     // Ätbart  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fick en fråga som lydde så här "jag undrar lite hur du tänker kring kläder och din (och även andras) stil?" så jag tänkte prata lite om det nu en stund. Tycker nämligen att det där med kläder är väldigt roligt och det säger så mycket om vilka vi är. Vi kan för exempel förstärka vårt konstnärliga i och med att vi klär oss i svart eller väldigt mönstrade kläder. 
 
Jag vet inte riktigt hur jag ska definiera min stil men jag gillar mycket tyg. Gillar när saker och ting inte är "för mycket". Guldiga knappar, en extra söm som inte behövs utan enbart är ditsydd för designens skull, sånna detaljer sprättar jag bort. Klär mig helst i vitt/grått/svart. Jag har aldrig riktigt fallit för stora tryck på tröjor eller tröjor med synliga märken. Tycker istället att en grå t-shirt till ett par svarta jeans är så mycket bättre. När jag säger att jag gillar mycket tyg så menar jag när det hänger och fladdrar tyg längs min kropp. Långa koftor som vinden suger tag i...
 
Men det är klart att även jag bär färg ibland. Då bär jag oftast färg ton i ton med överkropp och underkropp. Ifall jag har ett par byxor som är gula matchar jag gärna dom med en gul tröja och möjligen ett par vita bacis-skor, så att fokuset sitter i färgen på kläderna. Men det är väldigt sällan jag bär färg. Tycker inte att svart/vitt/grått är tråkigt, snarare konstnärligt, vågat och effektfullt.
 
När det kommer till andras stilar så finns det ju naturligtvis mycket att säga om det, men jag vill inte specifikt peka ut någon speciell stil som mindre fin, med risk för att du som läser kanske gillar just den stilen, vi har alla olika stil och smak... Tycker att en att ska klä sig i det en känner sig bekväm i och i det som känns en själv. Sen tycker jag att gemene man borde våga mer. Våga två koftor, våga handla på tjej-avdelningen (där finns många långa unisex koftor enligt mig). Jag har på senare tid suddat ut skillnaden mellan kille och tjej väldigt. Så länge det är basfärger och inte direkt anspelar på kvinnlighet så ser jag inget hinder att jag köper en kofta på tjej-avdelningen. Kläder som kläder. Huvudsaken är att jag trivs i det. 
 
Men jag har också vissa gränser. Även om jag suddar ut gränsen för vad som är tjej och vad som är kille, skulle jag aldrig börja gå i klänning eller kjol. Dömmer inte dig som går i det som kille, men jag håller mig till koftorna och de stora t-shirtarna. 
 
   0 Kommentarer     // Ordlådan  
 
 
 
Pasta äter jag sällan, men när jag väl äter det är det otroligt gott. I fredags gjordes det en basilikapasta med tomater, ruccola, basilika och parmesan. Enkelt men ändå lite fredagslyx. Istället för grädde använde vi oss av cream fresh. 
   0 Kommentarer     // Ätbart  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fredag och startade morgonen med frukost och skärgårdsdoktorn, därefter lyssnade jag till Stefan Löfven på Tv4 EfterTio. Idag står skolarbete på schemat och en grundlig städning av mitt rum. Möjligen också lite läsning i hängmattan beroende på om vädret har bestämt sig ifall det ska hagla eller vara sol. Ska även fundera lite kring vad man kan göra med armeringsjärn. Är sugen på att kanske göra om min hall lite, vi får se... 
   0 Kommentarer     // Hemma Hos Mig,   Ätbart  
 
Igår kväll var jag och handlade tillbehör till frukosten idag. Var ett tag sedan jag åt babyspenat så det ska jag käka idag. Sen blir det färskpressadjuice, avokado och gröd med hallonsylt och lite andra tillbehör. Hör sen, nu ska jag ner och göra frukost.
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Försökt haft en pluggdag idag men jag tvivlar på om jag faktiskt fick något gjort. Men ibland är det bra med sådana dagar, dagar då en inte har några krav utan kan tillåta sig själv att enbart vara i kontakt med sängen. 
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus  
 
 
 
 
 
 
Spännande växt som än så länge trivs väldigt bra hos mig. Har fått råd att vattna den en gång i veckan samt spraya bladen med vatten en gång om dagen. Och ifall den skulle få för sig att tappa alla blad ska en bryta av topparna på kvistarna så att det kan växa till nya blad. 
 
I dag känns det som lördag men det är torsdag. Blir en lugn dag. Lyssna på första maj-talare, skriva klart mitt nationella tal, lyssna podcast, möjligen ge mig in i en ny bok på någon avslappnad plats. Har inte läst på snart ett halvår så det känns som det är dags igen nu. Hoppas din Valborg var trevlig igår! Här ska göras frukost. 
   0 Kommentarer     // Vardagsbrus